Gość: forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:50 osobiste i firmowe. Jaka jest procedura postepowania w takim przypadku przez angielskie banki. Wiecie cos na ten temat, najlepiej z wlasnego doswiadczenia????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aznar33 Re: Self-employment : jak zaklada sie konta 07.03.07, 23:17 www.hsbc.co.uk/1/2/ Możesz też wpisać w google takie słowa jak Barclays, Lloyds itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Self-employment : jak zaklada sie konta IP: *.lei3.cable.ntl.com 08.03.07, 00:09 zaladalem ostatnio osobiste w lloydsie,mi wystarczyl 1 pay slip+prawo jazdy(bo mam angielskie)ale moze byc paszport.I to wszystko:)Tylko zalezy do jakiego oddzialu sie pojdzie i na kogo trafi-malych w polskich dzielnicach unikac- wymagaja stosow niepotrzebnych i trudnych do zdobycia papierow.Jak nie pracowales to trudno zalozyc-znajomy od 3 stycznia szuka roboty(nie tylko on)i nadal nic niema,mi udalo sie tydzien popracowac w tym roku to wreszcie moge pozalatwiac papiery,bo bez 1 pracy tu sie jest nikim,a bezrobocie straszliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Self-employment : jak zaklada sie konta IP: *.lei3.cable.ntl.com 08.03.07, 00:13 a na samozatrudnieniu jest podobnie tylko trzeba miec papier z urzedu?+paszport- i tez zalezy od oddzialu i banku. Odpowiedz Link Zgłoś
magdad74 Re: Self-employment : jak zaklada sie konta 18.03.07, 14:52 Witajcie Przepraszam, ze na inny temat dlatego o odpowiedz moze poprosze na prv. Chodzi o prawo jazdy. Bankier napisales, ze masz angielskie... moze zatem wiesz gdzie zdoobyc polskie testy a moze masz i chcesz odsprzedac? Gdzie ew kupic i jak sie nazywaja. Jaka jest w ogole system zdawania na prawo jazdy w UK? Mozesz mi napisac? Z gory dziekuje i pozdrawiam Magda (magdad74@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
nieszka2006 Jakie testy na prawo jazdy w jezyku polskim? 18.03.07, 21:58 Po pierwsze bankier mowi o prawie jezdzie brytyjskim bo sobie (na 99%) poprostu wymienil. Jesli masz juz prawo jazdy z dowolnego kraju unii europejskiej powinienes sobie je zarejestrowac w dvla a jesli nie tylko zarejestrowac to przede wszystkim wymienic na brytyjskie jesli jestes tutaj rezydentem i pracujesz zawodowo. Co do prawa jazdy a raczej procedur i egzaminow..... www.dvla.gov.uk to takie proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi Re: Self-employment : jak zaklada sie konta IP: *.bagu.cable.ntl.com 18.03.07, 21:17 ja najpierw poszlam do banku (yorkshire bank) i zapytalam co potrzebuje aby otworzyc konto biznesowe - powiedzieli ze potwierdzenie od ksiegowej ze mam firme plus jej adres, nazwe, tel. no i w pol godzinki zalozyli mi konto biznesowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Self-employment : jak zaklada sie konta 19.03.07, 07:25 > ja najpierw poszlam do banku (yorkshire bank) i zapytalam co potrzebuje aby > otworzyc konto biznesowe - powiedzieli ze potwierdzenie od ksiegowej ze mam > firme plus jej adres, nazwe, tel. to jest troche bez sensu, bo self-employed mozna rozliczac samemu i ksiegowa nie jest potrzebna (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crowley Fakty i mity IP: *.crowley.pl 19.03.07, 10:07 Wokół zakładania kont bankowych w UK wydaje mi się, że narosły jakieś dziwne mity. Przed wyjazdem do UK naczytałem się o tym na forach ,a nawet będąc już na miejscu uczynni rodacy opowiadali jak to trudno otworzyc konto bankowe. Niby potrzebny był payslip, rachunek za jakies media i jeszcze jakieś cuda, az sie wkurzyłem i wszedłem po prostu na stronę Bank of Scotland, wybrałem rodzaj konta, zarejestrowałem się podając swoje dane i za kilka dni na podany adres przyszły pocztą papiery do wypełnienia i podpisania. Trzeba było tylko załączyć ksero National identity Card lub paszportu (strona ze zdjeciem). Koperta zwrotna opłacona. Jedyny koszt to zrobienie ksero, ale to mi zrobili za darmo w biurze mojej firmy. Na drugi tydzień konto było aktywne i za kilka dni przyszedł pocztą PIN a potem karta płatnicza. Sytuacja była identyczna jak otwieranie konta np. w polskim mBanku. Przypuszczam, że otwierając konto na firmę potrzebne będą dodatkowo ksera dokumentów potwierdzających rejestrację działalności gospodarczej identycznie jak u nas w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś