kolotwor 19.03.08, 12:33 Co za pasztet tam będzie? Wycięli kawal drzew w tym stare orzechy, wiosną śpiewały tam słowiki. Co tam będzie i kto za tym stoi i czy miał zezwolenie na wycinkę. Wszystko zniszczą :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pete2 Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: 213.199.253.* 19.03.08, 12:48 w którym miejscu dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 19.03.08, 14:16 Jak się idzie Zapustną (drogą z płyt) w stronę kościoła, to po prawej ręce, między blokami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.spray.net.pl 19.03.08, 17:01 nowy blok będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 20.03.08, 10:04 bez sensu. Powinni przedszkole raczej zrobic publiczne, ale nie, po co - lepiej nawpychac jeszcze wiecej ludu, zrobic wi´ksze korki Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 26.03.08, 07:41 dzwonilam do spoldzielni i wiem od nich ze bedzie dobudowany blok do tego przy Zapustnej 34 i Batalionu Wlochy, jakos po skosie i zanim zdazylam o cos jeszcze zapytac to juz mila pani powiedziala ze jak jestem zainteresowana to podanie moge zlozyc ale mieszkan bedzie 60 a podan wplynelo ponad 150 ... A jak zobaczylam ze cos sie tam zaczyna dziac to juz myslalam ze uporzadkuja teren, laweczki postawia ... Ach marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 26.03.08, 10:24 Podanie??? To jeszcze są takie rzeczy jak w Alternatywy 4 ? Umrę ze śmiechu. Swoją drogą warto sprawdzić czy mieli pozwolenia na wycinkę drzew, wycięcie jednego takiego drzewa to kilkanaście tysięcy kary... Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 26.03.08, 10:26 Swoją drogą frajerzy niech mieszkają, 20 metrów od Nowolazurowej, współczuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.aster.pl 27.03.08, 09:43 a ja myślałam,że ulicę nam robią do przystanku MZK na Ryżowej! chociaż tablice mówią że to teren prywatny.Trudno coś zrozumieć. A kto wie kiedy Nowolazurową budować zaczną? Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 27.03.08, 10:19 niestety niewiele moge sie pochwalic wiedza ale napsize tyle co zapamietalam z gazetki bezplatnej wlochowaskiej ze w lipcu zeszlego roku ustalono ze ta nowolazurowa na odcinku od ryzowej do torow kolejowych ma isc w wykopie Szczegolow nie znam, zapamietalam tyle No i na powierzchni maja byc jakies korty tenisowe ... Aha dodam jeszcze choc wierzyc mi sie w to nie chce : Podobno agencje nieruchomosci poszukuja tu mieszkan bo Ci ktorzy sie wystraszyli trasy i sprzedali swoje mieszkania poszukuja znowu w tej okolicy ... ??? a wiecie cos moze o budowie szkoly przy kosciele na zapustnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 27.03.08, 11:52 Nie bedzie zadnego wykopu, 100% pewne. To m abyc zwykla ulica, wiec nie ma mowy. W tym roku maja miec pozwolenie na budowe. Developer budujacy Eolian Park zdewastowal stary sad wysypujac tam ziemie z wykopow, bo sad pojdzie do wycinki pod Nozolazurowa. Agenci szukaja mieszkan bo kto moze ucieka stad przestraszony budowa Nowolzurowej. Moim zdaniem nieslusznie. Jak zbuduja to znikna korki. A skoro frajerzy kupuja mieszkania w JW Construction 10 metrow od planowanej ekspresowki na Jelonkach (okolice Gorczewskiej) to amatorzy na mieszkanie przy Nowolazurowej tym bardziej sie znajda. Co do szkoly - pierwsze slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate wawa Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.aster.pl 11.04.08, 12:46 kupilismy mieszkanie na zapustnej 34 4 m-ce temu, wlasnie zaczeli budowac od strony naszego balkonu jak sie okazuje dwa nowe bloki, najgorsze jest to ze nie budują na tym zadupiu niczego innego, mogliby w koncu jakis sklep duzy postawic, bo w tych cholernych sklepikach prywatnych majatek mozna stracic! no i jakie przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 11.04.08, 16:37 Co do sklepików ja je bojkotuję. Najlepsze pieczywo jest w budce przy PKP Włochy, najlepsze i niedrogie wędliny w budce przy Solipskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.04.08, 17:03 niedrogie wędliny przy solipskiej??? Z tym akurat się niezgodze!! są drogie jak cholera, ale zgodze się ze smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate wawa Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.aster.pl 16.04.08, 13:37 wiecie, co, bralam to mieszkanie ze wzgledu na jego polozenie, z wielu wzgledow, ale szczerze powiem ze nie przyszlo mi do glowy aby rozejrzec sie po okolicy i zorientowac gdzie przez najblizsze lata przyjdzie mi mieszkac...niby nowe osiedle ale pustynia marketingowa, co wkurza mnie na maxa, powinni jakis supermarket tu postawic, na polu kapusty, moze troche zmienilabym wtedy zdanie, bo ogolnie dobrze mi sie tu mieszka, ale troche jakby na zadupiu....:( ja tez zaczelam bojkotowac te male sklepy, ostatnio musialam cos kupic ale glosno powiedzialam w sklepie ze to jakies zlodziejstwo teosiedlowe sklepiki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolotwor Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 17.04.08, 10:57 Przy okazji - zaczyna mnie wkurzac ze wywalaja tony ziemi na stary sad przy Zapustnej, wyglada to jak ksiezycowy krajobraz, mogli chociaz gorke dla dzieci usypac, ale nie - musza napaprac wszedzie jakies idiotyczne kopki ziemi, potem jak beda robic Nowolazurowa to beda to z kolei walcowac bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.aster.pl 17.04.08, 21:45 Biedactwo.... 5 minut samochodem i masz Leclerca, Makro, Almę, Carrefour i Piotra i Pawła. Jeszcze mało? Może zamieszkaj pod którymś - będzie bliżej. Żałość ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
maja209 Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej 30.04.08, 12:13 mnie tez sie wydaje ze tu takie wlasciwie zadupie ale to duzy plus tego osiedla Jedyne czego mi brakuje to warzywniaka bo w tych sklepikach naszych nie dosc ze drogo to wcale niesmaczne i jakies sztuczne Ja mieszkam dosc krotko tutaj i zastanawiam sie co z ta Zabka ... niby logo ciagle wisi ale sklepu nie ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.spray.net.pl 01.05.08, 10:49 Ten sklep na rogu Zapustnej i Batalionu Wlochy to rozboj w bialy dzien. Przykladowa cena winogron: tutaj 17 zl, w pozostalych sklepach: ok 8 zl. A na dodatek, nie dosc ze ceny z kosmosu to jeszcze oszukuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Re: budowa na osiedlu Chrobrego przy Zapustnej IP: *.aster.pl 03.05.08, 20:50 Na rogu Zapustnej i Batalionu Włochy nie ma żadnego sklepu. Myślisz o Złotym Rogu? Fakt, jarzyn i owoców się tam nie kupuje, ale na osidlu jest gorszy sklep, a mianowicie sklep przy Solipskiej (też na rogu - nie mylić z Mini Delikatesami przy aptece). Tam dopiero są ceny z księżyca i zjawisko dziś już naprawdę rzadkie - ekspedientki palące papierochy w drzwiach sklepu (spożywczego!!!)- brrrr... Omjam szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś