Dodaj do ulubionych

working tax credit

IP: 80.193.98.* 19.04.07, 16:58
siema,ostatnio nasza sasiadka ktora robi w ksiegowosci powiedziala nam
zebysmy starali sie dostac working tax credit czyli jakies tam dofinansowanie
do malych zarobkow.macie jakies informacje na ten temat?na razie obilo mi sie
o uszy ze spelniam kilka warunkow tzn mam ponad 25 la,pracuje ponad 30
godz /tyg i chyba zarabiam wystarczajaco malo(12000/rok)aby sie o to
ubiegac.bardzo prosze o inne informacje w tym temacie czy sa jakies
kruczki,jaka jest realna kwota dofinansowania,czy placi to rzad czy
pracodawca i ile(podobno ok 150 gbp na miesiac) a to by byla konkretna
kwota.pozdrawiam i czekam na info.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal_chemik Re: working tax credit IP: *.lanet.net.pl 19.04.07, 19:34
      Proponuję zajrzeć tu:

www.britaintown.com/content/view/26/
      oraz

www.taxcredits.inlandrevenue.gov.uk/Qualify/WhatAreTaxCredits.aspx
      Wydaje mi się ze jest to tu dość jasno omówione
      • Gość: avokado Re: working tax credit IP: 80.193.98.* 20.04.07, 13:48
        dzieki ale ja juz bylem na tych stronach i pierwszy link jest z listopada
        2005...wiec moze sie pozmienialo.i np nie ma juz limitu 10tys rocznie dla
        singla tylko wzroslo do 12tys tak jak wzrasta minimalna placa albo oplata za
        home office.a na angielskiej stronie cos ciezko mi dokladnie wszystko
        zrozumiec.ale jeszcze raz dzieki.moze jest ktos kto sie ubiegal o ten benefit w
        ostatnim czasie?
    • Gość: Bbaarti Re: working tax credit IP: *.cmbg.cable.ntl.com 20.04.07, 14:16
      Avokado jak Ty chcesz uzyskac TAx Credit pracujac w Tesco na nocki, Twoje
      brutto zdecydowanie przewyzsza rocznie 12000 funtow, wiec kto ma Ci dac to
      dofinansowanie???? Ja bez nadgodzin mam 15000 wiec nie wiem jak Tobie wychodzi
      mniej niz 12000.
      Matematyko przybadz :D:D:D
      • Gość: avokado Re: working tax credit IP: 80.193.98.* 20.04.07, 14:22
        to dziwnie masz bo dla urzedu liczy sie papier czyli kontrakt albo dochody z
        poprzedniego roku(tych nie mamy) a wszyscy maja 12.000,poza tym nie mam zamiaru
        ciagnac nadgodzin wiec jesliby sie okazalo ze prog z 10 tys wzrosl przez te
        lata do 12tys to moze sa jakies szanse.
        • polend Re: working tax credit 22.04.07, 10:50
          a co sie stanie jesli przekrocze te 12.000f - czy musze oddac juz kase ktora
          dostalem. Czy moze jest to wyplacone z data wsteczna?
          • kinita Re: working tax credit 27.04.07, 17:22
            Dzwonilam w tym tygodniu w tej sprawie i moze sie cos zmienilo, ale moje
            zarobki zostaly wyliczone z wyprzedzeniem na rok 2007/2008 na podstawie stawki
            godzinowej. Jesetm w UK od listopada i biorac pod uwage dochody za tamten rok,
            tax credit powinnam dostac, a wcale tak nie jest. powiedziano mi tylko, z mam
            sie skontaktowac z nimi gdybym zmienila prace na gorzej platna, lub przestala w
            ogole pracowac.
            • Gość: avokado Re: working tax credit IP: 80.193.98.* 28.04.07, 14:33
              ja sie jeszcze nie dowiadywalem w tej sprawie bo na razie mam zamotke z
              normalnymi wyplatami.koledzy maja 260 brutto a ja z kumplem 310 za taka sama
              prace.wliczaja mi jakies overtime'y i jak na razie mam podatek br chociaz
              donioslem juz nin.jak sie unormuje moje wynagrodzenie to sprobuje powalczyc z
              tym working taxem ale cos czuje ze chyba "za dobrze" nam placa w tym tesco zeby
              jeszcze cos skubnac...
              • kinita Re: working tax credit 28.04.07, 16:14
                Niestety zarabiamy taaaakie wielkie pieniadze, ze juz nam wiecej nie dadza:)
                ale sproboj zadzwonic, moze powiedza ci cos innego, bo ja mieszkam z
                chlopakiem, jak ktos jest singlem, powinno byc mu troche latwiej. A z wyplata,
                to sprawdz dobrze, bo jak wam potem zaczna sciagac te nadwyzki, to dostaniecie
                300 GBP za miesiac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka