soup.nazi 27.04.07, 19:39 Jest praca na wyspach dla chalupniczych producentow swiec, oceanografow i osob z wadami serca. Widzicie jak ladnie oszczedzam bandwidth, hehehe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joł Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.ipt.aol.com 27.04.07, 19:45 Tak czasem zagladam na to forum i sie zastanawiam - czy Ty czlowieku robisz cokolwiek w zyciu innego jak gapienie sie w monitor??? - wyrazy wspolczucia, naprawde glebokie - prawie tak jak Twoje przysiady... Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Odpowiedz kumulatywna 27.04.07, 19:53 Gość portalu: joł napisał(a): > Tak czasem zagladam na to forum i sie zastanawiam Daj spokoj, to wyraznie nie dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Odpowiedz kumulatywna 27.04.07, 19:56 a ja sie zastanawiam jak mozna do takiego wniosku dojsc zagladajac na forum tylko CZASAMI? a moze ty raporty innych kolegow czytasz i stad masz pelne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Odpowiedz kumulatywna 27.04.07, 20:05 ontarian napisał: > a ja sie zastanawiam jak mozna do takiego wniosku dojsc > zagladajac na forum tylko CZASAMI? Jak to jak? Slonce w doopie swieci. Proste jak budowa abazuru. To jeden z tych co wszystko wiedzom lepij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Author Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.range86-145.btcentralplus.com 28.04.07, 14:38 Zupa,moze rodzice cie nie kochali ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Odpowiedz kumulatywna 28.04.07, 18:42 Gość portalu: Author napisał(a): > Zupa,moze rodzice cie nie kochali ?? a ciebie tatus napewno bardzo kochal ile razy? 2, a moze 3 razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
za_morzem hehe, "nuclear science" panie.... 30.04.07, 22:29 "a ja sie zastanawiam jak mozna do takiego wniosku dojsc zagladajac na forum tylko CZASAMI?" mozna, dzieki cudownej wlasciwosci forum ktora umozliwia podczas jednego "wejscia" przeczytanie belkotu debila z np. calego poprzedniego miesiaca. oczywiscie "ontorian" o tym nie wiedzol. a jak zupa sie zlapal od razu ostrza brzytwy w formie belkotu "ontariona"... zupa, idziesz na dno debilu. na kazdym forum jestes posmiewiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.04.07, 20:30 Oczywiscie, ze tak. Kontempluje jaki to z niego szczesciarz i jaki to znakomity wybor poczynil, wyjezdzajac z Polski 25 lat temu. Reszte czasu spedza utwierdzajac sie w tym i odwiedzajac polskie fora, starajac sie byc guru dla mlodych Polakow. Jednak mlodzi Polacy nie maja juz tak przewalone jak on mial, i ani mysla zostawac emigrantami, najwyzej migrantami na jakis czas. Coz, w zlych czasach sie chlopak urodzil, nie jego wina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Author Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.range86-145.btcentralplus.com 28.04.07, 21:30 Wcale nie jest powiedziane,ze Zupa mial przewalone.Ciagle moze zmywa gary (ewentualnie po Garym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cust.iol.ie 28.04.07, 21:56 . Jednak mlodzi Polacy nie maja juz tak przewalone jak on mial, i ani mysla zostawac emigrantami, najwyzej migrantami na jakis czas. mylisz sie oni w pewnym sensie mieli latwiej nie mieli powrotu musieli sie ustawiac w nowej rzeczywistosci isc do przdu ni epatrzc wstecz a teraz ludzie sa rozpiepszeni bo siedza w anglii i tylko odliczaj dni do kolejnego lotu do polski to troche przeszkadza w podjeciu jakiejkolwiek decyzji wmawiaja sobie ze wracaja to i oszczedzaja na maxa zyjac jak szczury a zycie ucieka i tak po paru latach wycinczeni wracaja do skierniewic kupuja mieszkanie golfa trojke ale tam tez nie sa szczesliwi kumple musza zapierniczac po 20h na dobe zeby spalcic kredy za chate nawt nie ma sie z kim wodki napic praca jak jest to za nedzne grosze i tez chyba nie sa do konca szczsliwi bo zasmakowali normalnego zycia i wyladowali nagle w paranoidalnej polsce gdzie wszytko jest na odwrot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palejo Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.sotn.cable.ntl.com 28.04.07, 22:22 Zasmakowali normalnego zycia zyjac jak szczury???? Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Odpowiedz kumulatywna 28.04.07, 22:58 Gość portalu: palejo napisał(a): > Zasmakowali normalnego zycia zyjac jak szczury???? Pewno nie, ale przynajmniej troche go zobaczyli patrzac z niskosci piwnicznego okienka na wegiel, hehe Odwalcie sie od Zupy. Ja go rozumiem i wy za chwile tez... czy znane wam jest uczucie radosci po... no, nie wiem, zdanym egzaminie? okazyjnym zakupie mieszkania? wygranych zawodach w pluciu do celu? itp. Otoz czlek ten sie raduje z sukcesu w calkiem normalny, ludzki sposob. Inna sprawa, ze okolicznosci sie tak ulozyly, ze nie sposob przestac sie radowac, hehe Taka nirvana... Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Odpowiedz kumulatywna 29.04.07, 06:34 Masz poniekad racje, z tym, ze ja juz dawno przestalem sie radowac z osiagnietych sukcesow, dosyc dawno temu. Co nie oznacza, ze chodze smutny, bo rzeczywistosc jest przyjemna i bardzo rewarding. Oplacalo sie uciec z Bulby, przezyc wakacje w Grecji i pomeczyc sie pare lat w Kanadzie na poczatku godzac nauke (znowu) z praca i rodzina. Jezeli cos mnie czasem smuci, to nuda dobrobytu i wygodnego zycia, co nie znaczy, ze zamienilbym ja na zmywak maeckich na irlandzkim zadupiu, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Odpowiedz kumulatywna 29.04.07, 19:10 soup.nazi napisał: > Masz poniekad racje, z tym, ze ja juz dawno przestalem sie radowac z osiagnietych sukcesow Ja pilem do tego jednego, fundamentalnego dla wszystkich innych naszych sukcesow, tj. wynijscia z ziemi bulbonskiej. Ten raduje mnie niemalze nieustannie nawet po wielu latach, a zwlaszcza kiedy mi tylko jakas wiadomosc z Bulbonii wpadnie do ucha. I niech nikt mnie zle nie zrozumie, ja sie nie ciesze po bulbonsku z tego, ze innym sie nie udalo. Ja sie ciesze po anglosasku z tego, ze mnie sie udalo hehe. Wspomnij wasc Starego Wiarusa, ktory wielokrotnie oswiadczal, ze ani dzien mu nie mija bez zanoszenia dziekczynnych modlitw do Najwyzszego za podjeta kiedys najmadrzejsza w swoim zyciu decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.07, 20:15 ratpole napisał: > Ja pilem do tego jednego, fundamentalnego dla wszystkich innych naszych > sukcesow, tj. wynijscia z ziemi bulbonskiej. Ten raduje mnie niemalze > nieustannie nawet po wielu latach, a zwlaszcza kiedy mi tylko jakas wiadomosc z > Bulbonii wpadnie do ucha. I niech nikt mnie zle nie zrozumie, ja sie nie ciesze > po bulbonsku z tego, ze innym sie nie udalo. Ja sie ciesze po anglosasku z tego > , > ze mnie sie udalo hehe. Wspomnij wasc Starego Wiarusa, ktory wielokrotnie > oswiadczal, ze ani dzien mu nie mija bez zanoszenia dziekczynnych modlitw do > Najwyzszego za podjeta kiedys najmadrzejsza w swoim zyciu decyzje. Absolutnie, dokladnie tak, kazde slowo. Najciekawsze, ze tyle jest Bulbonczykow i w kraju i na swiecie, ktorzy nijak nie moga w to uwierzyc - i brzecza ciagle cos zabawnie na te sama nute - cos tam o frustracji, o udowadnianiu sobie czegos tam (hej, zdaje mi sie, ze to oni sobie cos udowodniaja, hehe), cos tam o jakiejs tesknocie za spizdzialymi wierzbami, jakas tam kielbasa smierdzaca czosnkiem i takie tam duperszwance. Ciekawe czy oni sami wierza w to co pisza. A od czasu do czasu trafi sie jeszcze jakis taki rodzynek jak ten tu, siedzacy gdzies tam na zmywaku za pare euro, ktory cos belkocze o wspanialalych szansach tej obiecujoncej mlodziezy bulbonskiej, ktorych my nie mielismy i strasznie nam gula lata z tego powodu. Taki tekst mialby racje bytu wrzucony jakiemus biednemu 40+, dogorywajacemu na gruzach nadziei o swietlanej Bulbonii w tejze Bulbonii. Najbardziej przekonuja mnie posty moich rowiesnikow, ktorzy dzis, w 20 lat pozniej, wyruszaja gdzies na wyspy, ktore przeciez jak wiadomo cudem zadnym nie sa i stwierdzaja, ze przechlapali 20 lat na nienormalnym zyciu w Bulbie. I podobnie jak ty, podkreslam - nie cieszy mnie ich los, ale swiadomosc, ze go uniknalem - ohydnej szarosci, uzerania sie z buractwem, wodki pitej ze szwagrem i zagryzanej ogorem w ramach favourite pastime activities. A uniknalem dzieki sobie, swiadomej decyzji podjetej we wlasciwym czasie i cynicznemu brakowi wiary w Bulbe. Bo Bulba, w 20 lat pozniej jest tylko przemalowana Bulba i niczym wiecej. Dowod? Nie ma lepszego niz nieustajacy exodus. Najzabawniejsze i wiele mowiace jest jednak to, ze przeciez czlowiek nie wlazi tu i nie zaczyna recytowac jak mu jest dobrze i orgazmicznie. Zobacz od czego zaczal sie ten watek, hehehe, gula musi niektorym obiecujacym strasznie latac. Doskonale wiem, ze draznie niektorych i bardzo mnie to cieszy, bo wiem jakiemu typowi dzialam na nerwy - bb czyli bucom bulbonskim, jawnym lub utajonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cust.iol.ie 28.04.07, 23:51 Zasmakowali normalnego zycia zyjac jak szczury???? no np. jak juz cos umieja po angielsu to spytali sie policjanta o droge ten im odpowiedzial a nie poprosil o dowodzik potem spisywanko a jak cos ci sie nie podoba to pala po krzyzu w pracy zaplaca za nadgodziny i do tego jeszcze zorganizuja chlanie a nie mowia to nadgodziny rozliczymy w przyszlym miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cust.iol.ie 28.04.07, 23:53 Zasmakowali normalnego zycia zyjac jak szczury???? no np. jak juz cos umieja po angielsu to spytali sie policjanta o droge ten im odpowiedzial a nie poprosil o dowodzik potem spisywanko a jak cos ci sie nie podoba to pala po krzyzu w pracy zaplaca za nadgodziny i do tego jeszcze zorganizuja chlanie a nie mowia to nadgodziny rozliczymy w przyszlym miesiacu i jeszcze inne sytuacje z ktorymi sie stykasz nie zaleznie od tego w ilu w pokoju mieszkasz i co jesz ktore pokazuja pewna nienormalnosc polski w porownaiu z krajem normalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.07, 07:35 > mylisz sie oni w pewnym sensie mieli latwiej nie mieli powrotu musieli sie > ustawiac w nowej rzeczywistosci isc do przdu ni epatrzc wstecz Troche masz racje, troche sie mylisz. Akurat w moim przypadku - moglem wrocic i to w korzystnym czasie. Tyle, ze ja nie wierzylem w cuda. Zreszta tamci wczesniejsi tez mogli wrocic (oprocz politycznych), zasadniczo mieli znacznie lepiej od was do tego wracania - 10 tys. dolarow byla duza kasa, mozna bylo kupic mieszkanie, samochod i jeszcze warsztat z paroma wtryskarkami otworzyc. A 10 tys. to nie bylo tak wiele usciubic jak ktos sie na to zaprogramowal. Ale to nie bylo dla mnie. Wolalem sie stabilizowac w cywilizacji niz w polskiej dzungli, ktora do dzis znacznie sie rozrosla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.07, 07:28 Hehe, widze, ze mam nowego wielbiciela, do tej pory cichego Gość portalu: maecki napisał(a): > Oczywiscie, ze tak. > > Kontempluje Owszem, na ciebie i podobnych meczennikow, hehehe jaki to z niego szczesciarz i jaki to znakomity wybor poczynil, > wyjezdzajac z Polski 25 lat temu. Uh, gula > Reszte czasu spedza utwierdzajac sie w tym i odwiedzajac polskie fora Owszem, w godzinach pracy, gdy akurat nie chce mi sie myslec. Raptem dwa odwiedzam. No i ja ci nie robie wyrzutow, z odwiedzania angielskojezycznego Internetu chociaz robisz to chyba glownie z checi poogladania grafiki, bo czytac nie umiesz. , starajac > sie byc guru dla mlodych Polakow. No bez przesady, chlopcze plaskostopcze, ja tylko probowalem wygaszac slonce w doopie niektorych mlodych Bulbonczykow. Mialem sukcesy, bo slonca przygasly, ale widze nie wszystkim, albo moze trzeba sie pocieszyc, co? Nie badz zalosny. Gula ci skacze, wali o trotuar i malo zebow nie wybije. Jestes na jakims tam zadupiu, tyrasz jak glupi ciec sortujac odpady albo wykonujac podobnie fascynujaca pracke, po pracy (a raczej robocie) musisz sie przespac ze 2 zeby dojsc do siebie. Caly tydzien kitranie w zasikany materacyk i zasypianie z bloga mysla o nabyciu za pare lat jakiejs klity w Kutnie czy gdzie tam sie zalegles, wtedy 800 netto czy 1000 bedzie piekna pensja, hehehe, jak odejda koszty mieszkania. W sobote piwko z pubie z podobnymi tulaczami-tyraczami, kaczorek w niedziele i surprise, surprise - poranna witaj zmiano gdzies w irlandzkimi bogu, hehehe, w poniedzialek Jednak mlodzi Polacy nie maja juz tak > przewalone jak on mial Zgadza sie, maja przesrane i to na tony. Ja podjalem decyzje o wyjezdzie sam, bo mi bylo duszno - dzisiejsza zuchowata polska mlodziez wyjechala, bo nie miala co wpjerdalac, mimo sukcesow kilkunastu lat w budowie drugiej Ameryki, Japonii, Irlandii i Watykanu. I dlugo jeszcze tak zostanie. Jak nie wierzysz, to popatrz na siebie, hehehe , i ani mysla zostawac emigrantami, najwyzej migrantami n > a > jakis czas. Zgadza sie, migrantami chlebowymi, podobnymi biedocie, ktora przed wojna za chlibem jezdzila. W przeciwienstwie do emigracji Nowego Swiata z wyboru. Watpliwy powod do dumy. Aha, mam dla ciebie good news - gospdarka polska stwarza w dalszym ciagu swietne perspektywy dla mlodych, chwackich Polakow o sloncach z doopy swiecacych: wlasnie otwiera sie nowa galaz - w Holandii, u bauerow, hehehe. A i w Niemczech gospodarze narzekaja na brak gawiedzi do zbioru szparagow. Mozna zapjerdalac 8 miesiecy blisko kraju, a pozniej panisko, stac cie nawet na kawe za 8.20, buahaha. To mi zycie. Rzeczywiscie, nie mialem takich warunkow dlatego wyjechalem raz a dobrze, i teraz smieje sie z takich jak ty, ktorzy do spolki ze swoimi starymi czegos sie tam w Bulbie glupio spodziewali. Notabene, w pierwszej polowie lat 90, kiedy w Polsce znajomosc 3 slow w obcym jezyku byla tytulem do slawy w zascianku, bylem lekko po 30, z dyplomem dobrego kierunku na UoT i kilkuletnim doswiadczeniem, ze skromnie nie wspomne o doskonalej znajomosci angielskiego, ktory posiadlem dawno temu jeszcze w Bulbie. Ach, no i ten granatowy kanadyjski paszport jako lina ratunkowa w razie czego, hehehe. Tak, tak, maecki, to bylo w tych czasach kiedy nawet ciecia z okupacyjna znajomoscia paru slow po niemiecku lapano do niezlej roboty. To byly te same czasy, w ktorych ty miales zajecia z 200 osobowa grupa studentow z wygladu komputera w Wyzszej Szkole Narciarskiej im. Bartusia Obrochty w Nowym Stolcu Kujawskim. Odwiedzilem wtedy Bulbe i slyszalem kilka takich bajecznych propozycji wraz z tekstami o swietlanej przyszlosci z moimi atutami. Smiech na sali, no i na czyje wyszlo, biedny frajerze? To tyle jesli chodzi o moja przechlapana przeszlosc. > > Coz, w zlych czasach sie chlopak urodzil, nie jego wina :-) Buahahaha, facet zbiera fasole gdzies na skale wystajacej z Atlantyku, za psi hooy i wrzuca takie teksty? Pathetic, oto wlasciwe slowo. Przeciw nadziei wierzysz, wolny najmito? Aha, zawsze mnie ciesza te zabawne emoticony, ktorymi niektorzy neofici internetowi dodaja sobie otuchy. Boso, ale w ostrogach zgodnie z glupkowatym bulbonskim przyslowiem? Musisz miec dobrze zdrewniale kopyta zeby sie nie pokaleczyc, to pewnie od ciagniecia pluga w nowej wspanialej Bulbie. Aha, na Polonii wlasnie pisze mloda Polka, ktora wyladowala w Australii. Jest bardzo zadowolona. A ty dalej gnijesz w bruzdzie i czeka cie tryumfalny powrot do wspanialych mozliwosci w Bulbie. Jakze ci zazdroszcze, ona pewnie tez. Cofnalbym chetnie czas zeby moc sie z toba zamienic, buahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.04.07, 12:49 Widze, ze nawet wyszukiwarki uzyles, ale chyba nie doczytales, co ja o tej Irlandii napisalem. Podpowiem wiec, ze nie mieszkam na irlandzkim zadupiu, a tylko mialem okazje to zadupie odwiedzic turystycznie. Nie spodziewalem sie tak dlugiej odpowiedzi, ale dzieki, humor widze dopisuje, a i ja sie niezle usmialem czytajac twoj post. Zawsze to ciekawe doswiadczenie dowiedziec sie nieznanych i nigdzie wczesniej niepublikowanych "faktow" ze swojego zycia. Wyobraznie to ty masz chlopie, nie ma co :-) I jak tu cie brac na serio? Tylko z przymruzeniem oka. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Odpowiedz kumulatywna 29.04.07, 19:15 Gość portalu: maecki napisał(a): > I jak tu cie brac na serio? Tylko z przymruzeniem oka. No, ale slonce jakby deko przygaslo hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cfany Lolo Re: Odpowiedz kumulatywna IP: 164.143.244.* 30.04.07, 18:04 He he nazistowski ajntopf znowu dostal przydzial internetu od kaprala Kokopototo w kanadyjskim obozie dla przesiedlencow i prawi swoje przasne moraly. Co tym razem musiales zrobic pejsaty lachmyto zeby cie dopuscili do kompa? Spedziles 25 lat albo wiecej na emigracji, wiekszosc z tego w ubostwie robiac jakies doksztalty do swojej polskiej edukacji, utrzymujac swoja stara i bachory bez prawa do zasilkow, bo Kanadyjczycy sa smart i taki koles jak ty smierdzial im SB na mile. I co osiagnales na emigracji po latach wyrzeczen i stania pod polskim kosciolem w kanadyjskiej tundrze - masz robote w IT "czyszczac bazy" jak sam to kiedys ladnie napisales. No i cieszysz swoj pryszczaty ryj na tym forum nigdy nie bedac w UK. Taka kariere w IT, smutny losiu, to Polacy obecnie tu robia na dzien dobry (vide dzial IT w Barclays Capital czy RBS, polskich informatykow na peczki). I tu ci gula lata chociaz pewnie nigdy nie slyszales o Barclays czy RBS bo swoja "pensje" he he dostajesz glownie w kaszy albo filcowcach (duze dla ciebie, male dla twojej starej i bachorow), gotowke zas zabiera Kokopototo w ramach "prowizji" he he. A teraz tradycyjnie przyjmij plaskacza w ten rumiany polaczkowaty pysk - idzie wiosna, moze wyjdziesz nawet jednego dnia ze swojej beczki po sledziach i poszpanujesz nowymi kamaszami he he, zalosny jelopie w okresie przekwitania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: Odpowiedz kumulatywna IP: 82.153.99.* 29.04.07, 11:00 Ty serio czy tylko zartujesz? :))) I o tym wszystkim wyczytales w kanadyjskiej prasie? :D Ty musisz byc jakis zboczony na punkcie UK - zyjesz w Kanadzie a masz obsesje co jest a czego nie ma na wyspach. Kurcze jak kazdego po tylu latach emigracji ma doscignac 'podobna choroba' to za ciekawie to nie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maecki Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.04.07, 12:53 urcze jak kazdego po tylu > latach emigracji ma doscignac 'podobna choroba' to za ciekawie to nie wyglada. Podobne spostrzezenie. Wlasnie osoba soup.nazi jest dla mnie jednym z sygnalow ostrzegawczych, zeby jednak uwazac i nie zostawac emigrantem. Za zdrowo to nie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: Odpowiedz kumulatywna IP: 82.153.99.* 29.04.07, 14:12 Szczerze mowiac, tego goscia faktycznie na powaznie brac nie mozna - roznych frustratow na forach widzialam ale ten bije wszystkich na glowe :-) Napiszesz jedno zdanie, a ten najpierw pisze ze ma cie w dupie ale smaruje post na 1000 linijek buhahaha - lata emigracji robia jednak cos z garem - strach sie bac! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.07, 20:30 Gość portalu: Gerda napisał(a): > Szczerze mowiac, tego goscia faktycznie na powaznie brac nie mozna Zalezy mi na tym jak na waszym sciganiu sie z dyszlem, hehehe. Powaznie brac? Ty nic nie wiesz o powaznie - ty ucieklas z BulboNeverlandu, kraju w ktorym wszystko jest na niby, hehehe - roznych > frustratow na forach widzialam ale ten bije wszystkich na glowe :-) Gratuluje bogatego zycia prywatnego, widze, ze duzo bywasz, hehehe, Pierda. I znow ten belkot o "flustratach". Wy tak chyba wszyscy belkoczecie na ten temat, bo w Bulbie wszyscy na to cierpia - a jest sie tam czym "flustrowac". Teraz wyjechalisci tyrac i dalej sie frustrujecie, bo tu was maja w doopie, i w Bulbie tez. Cool, nie? Normalni sobie poradza, a wy bedziecie sie dalej "flustrowac" i poruszac komicznie klapaczami. Napiszesz > jedno zdanie, bo wiecej nie umiesz a ten najpierw pisze ze ma cie w dupie ale smaruje post na 1000 > linijek Nie do wiary, ze mozna to zrobic, co? W 15 minut! Co mialas z polskiego, Pierda? Giertychowa maturke, hehehe? It shows. W tym szalenstwie jest metoda - gnebienie bucow. Wiem, ze im sie robi przykro, hehehe. Lata emigracji robia jednak Jasne, duzo satysfakcji, ale tylko lata madrze spedzone, a nie wegetacja po norach, systematyczne cwiczenia w bezmyslnym poruszaniu gula i klapaczem na przemian w grupie polaczkow-gluptaczkow. cos z garem Z garem to ty masz cos wspolnego, Pierda, i to z niejednym. Wspolny zlew, hehehe, mianowicie, i wielki sagan. I dlugo jeszcze bedziesz miala jak sie nie wen nie stukniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Odpowiedz konstruktywna IP: 82.153.111.* 29.04.07, 21:55 buhahaha no nie powiedzialam - juz sobie wyobrazam jak smarujesz w kanadzie przy kompie te swoje wypociny na 1000 linijek :-)))))) nazi czy zupa czy sagan - jak zwal tak zwal - przejrzalam fora w kanadzie i widze ze tam wielu cleaners potrzebuja - mysle ze z tak dlugoletnim stazem w tej pracy masz nawet calkiem niezle szanse na dodatkowy etat buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz konstruktywna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.07, 03:10 Upierda, czys ty sie w poprzednim glupkowatym wcieleniu nie nazywala Gzina? Dlaczego ja mam takie dziwne wrazenie? Wylizalas sobie rany (i nie tylko, hehehe) i wrocilas bulgotac? C'mon, Gzina, make my day, give me your best shot (tylko nie Windexem po oczach, hehehe). Widze, ze Kanada bardzo ci sie daje we znaki. To dobrze, bo ci nie grozi - podobno teraz nawet latwo sie dostac, z tym, ze nie tlukom. Ale wlasciwie to mam pomysl - napisz do Alberty, tam, w Fort McMurray lapia do roboty kazdego, kto ma tylko wyczuwalny puls. Tylko godzina lotu z Edmonton na polnoc, kupa chlopa mieszka w barakach, maja kase, jak napiszesz w podaniu, ze bedziesz robic za human entertainment centre, to moze dadza ci work permit i nawet bez przebierania sie za akumulator bedziesz miala ucieche calymi nocami. I kase. Unikalna szansa, jako paszczakowi nic lepszego w zyciu ci sie nie trafi, hehehe. To trzymaj sie miotly, Gzina, na razie, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: Odpowiedz konstruktywna IP: 82.153.4.* 30.04.07, 10:05 Podskakujesz niczym wesz na grzebieniu, podskakuj dalej! :-)))) Ubaw mam zaiste doskonaly :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.07, 20:36 Gość portalu: maecki napisał(a): > Podobne spostrzezenie. Wlasnie osoba soup.nazi jest dla mnie jednym z sygnalow > ostrzegawczych, zeby jednak uwazac i nie zostawac emigrantem. Za zdrowo to nie > wyglada. Hehe, dobra mina do kijowej gry, co? I obaj o tym wiemy. Co do emigracji - na razie jestes kulisem z czapka w reku. Po drugie, masz na ten temat tyle do powiedzenia co ... za okupacji. Bulba cie przezula i wyplula. I to jest twoja obiecujaca przyszlosc. Przestan sie moze oszukiwac i spojrz prawdzie prosto w oczy. Brutalne, ale moze cie to umotywuje do konkretow zamiast belkotliwego podskakiwania na forum w kwestii "szansow" polskiej mlodziezy, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
doublepe Re: Odpowiedz kumulatywna 29.04.07, 22:44 hej nazi chwialisz sie ze 25 lat temu wyemigrowales i ze tak cie sie powodzi, taki jestes szczesliwy ale dodatkowo szydzisz z polski i polakow niestety nie byles nigdy anglikiem/amerykaninem/niemcem czy kim tam sobie wymyslisz (oczywiscie to jakas lepsza rasa dla ciebie), jestes polakiem czy sie tego wstydzisz czy nie, smiem nawet nazwac ciebie polaczkiem nie polakiem jak czytam to co piszesz wyglada na to to twoje posty sa bardziej przejawem jakiegos nieszczescia, zalu i tesknoty chyba niechesz wrocic czy nie mozesz wrocic? co? co ty tu takiego specjalnego robisz? po 25 latach w tak bogatym kraju jak anglia kazdy srednio rozgarniety czlowiek by sie urzadzil niebadz smieszny jestes patrzac po wieku chyba dojrzalym facetem jak bys byl szczesliwy i zadowolony z zycia to niepisal bys takich bzdur wspolczuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doublepe Re: Odpowiedz kumulatywna 29.04.07, 22:45 sorry w kanadzie ale to zadna roznica wiecej zalu bo dalej do polski :) co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: Odpowiedz kumulatywna IP: 82.153.111.* 29.04.07, 22:53 Najwiekszym nieszczesciem dla tego nieszczesnika jest to, ze on takich postow nie rozumie. Ludzie mu uswiadamiaja, ze jest smieszny, zyje przeszloscia, ze wypisuje glupoty z obsesyjna regularnoscia, a jemu sie wydaje, ze oni tak zlosliwie zeby go podraznic i rozpisuje sie biedaczyna do nieprzytomnosci i przekonuje wszystkich ze sa durniami tylko jakos tak wniosek nasuwa sie jeden - skoro on sam taki madry a forum durniami stoi to czemu z durniami gada - sam sobie zaprzecza biedaczyna. Jak czytam jego posty to mam autentycznie wrazenie, ze z jakiegos szpitala psychiatrycznego pisze :D Ale chociaz sie mozna posmiac :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doublepe Re: Odpowiedz kumulatywna 29.04.07, 23:06 ciekwe czy slawny nazi byl w polsce od lat 80-tych w ktorych wyemigrowal moze on mysli ze my dalej mamy tam pewexy i rzeczywistosc z alternatywy 4 czy zmiennikow zal mi go troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.07, 03:00 A ty jakiej jestes plci, torbo powiatowa? Bo nie bardzo moge wymiarkowac. Co moge nader latwo wymiarkowac to to, ze jestes strasznym tlukiem, zatem plec jest nieistotna, bowiem dosyc mam juz kaleczenia sie prostaczkami bozymi. Dlaczego mial bym chamskie dzieci czegokolwiek uczyc? Zreszta nie wiadomo czy nie jestes starym durniem skoro pamietasz te ramoty. Tak czy inaczej, masz jak dla mnie stanowczo za dlugi przewod myslowy, zatem ruszaj na miotle do Tesco czy gdzie tam sie katujesz, moj dobry czlowieku plci nijakiej. P.S. Double be? Bulbonski buc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doublepe Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.range86-139.btcentralplus.com 30.04.07, 21:24 nawet nie wiesz co tu robie iwec oszczedz sobie kkomentarze nie kazdemu tak jak tobie znalezienie dobrej pracy zajmuje 25 lat :) uczylem sie jak bylem na studiach i teraz to wykorzystuje w pracy, a nie tak jak ty musialem sie douczac na zmywaku w 80tych na emigracji szydzisz z ludzi a sam kim jestes? pochwal sie super nazi swoim sukcesem zyciowym stac ciebei chociaz na bilet zeby do europy poleciec czasem? kiedy byles ostatnio w polsce? co ty wiesz? siedzisz w jakiejs dziurze w kanadzie i sie onanizujesz na klawiaturze przed komputerem bo nikt w rzeczywistosci nie chce juz z toba rozmawiac zejdz troche z tonu bo uwazasz sie tu za najmadrzejszego i najinteligentniejszego na forum żałosny jestes smiejesz sie z polakow i z polski spojrz czasem na siebie z boku ty swiatowcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Odpowiedz kumulatywna 30.04.07, 22:12 Ty glupi, ciemny bucu z Parczewa, nie wyrywaj sie. Wyksztalcenie - twoje wyksztalcenie zakonczylo sie na parafialnej szkolce klepania ksiedzu konia, hehehe. Nie potrafisz 3 zdan sklecic do we wlasnym jezyku i ty bedziesz mowil o wyksztalceniu. Dalej rozczochrany chlopku - ktos musi orac i wypadlo na ciebie, hehehe. Poszedl bokiem dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
doublepe Re: Odpowiedz kumulatywna 30.04.07, 22:29 :) szkoda slow na ciebie sam jestes bucem bo nie potrafisz dyskutowac tylko sie unosisz dokladnie jak wysmiewany przez ciebie polaczek po 4 piwach szkonczylem porzadna uczelnie po ktorej mi zaproponowali dobra prace, samochod i mieszkanie i nie musialem tak jak ty 25 lat ciulac i sie urzadzac moge pracowac gdzie chce i to ja wybieram skonczyly sie czasy gdy sie wracalo z zachodu i po wymianie w kantorze byles bogiem, a tobie sie wydaje ze chyba jestes wciaz gdzie ty zyjesz, masz sie za kogos lepszego bo zmywak przerabiales 20 lat temu lamusie zejdz na ziemie czy tu czy tam jak nic nie umiesz i nie masz wyksztalcenia duzo nie osiagniesz wiec tylko internet tobie zostal tu masz soj kawalek wolnosci i mozesz powiedziec co chcesz co? dobrze sie tu czujesz co? :) w kanadzie bedzies i byles polaczkiem, a do kraju nie masz po co wracac bo interesy z produkcja bublowatych zabawek w garazu juz nie kreca sie tak jak kiedys wiec skoncz swoje show pozdrawiam cieplo dziadzius :) Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: Odpowiedz kumulatywna 30.04.07, 22:40 doublepe napisał: szkonczylem porzadna uczelnie po ktorej mi zaproponowali dobra prace, samochod > i > mieszkanie wiec zdradzisz jakies szczegoly? jestem niedawnym absolwentem UW(2006), na studiach w UK i cos nieco wiem o rynku pracy, po prawdzie to co piszesz nie brzmi zza wiarygodnie, no chyba jestes po informatyce na UW i jednym z tych ktorzy rokrocznie daja po dupie orlom z MIT i Berkeley Odpowiedz Link Zgłoś
doublepe Re: Odpowiedz kumulatywna 30.04.07, 22:50 jestem inżynierem wcześniej pracowałem w Polsce przez 1,5 roku w mojej specjalności tez po ang tu robie dokładnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: Odpowiedz kumulatywna 30.04.07, 23:01 to gratuluje, ale zalecam jeszcze umiar w chwaleniu sie zarobkami - pewnie za 10 lat bedzie wiecej ku temu powodow Odpowiedz Link Zgłoś
dis_and_dat_kid Re: Odpowiedz kumulatywna 30.04.07, 23:23 ekonomie, nic wspolnego z kierunkami scisle technicznymi, nawet matematyke mamy inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerda Re: Odpowiedz kumulatywna IP: 82.153.4.* 30.04.07, 10:15 Zal nie zal - smiechu jest chociaz duzo z niego, bo drugiego takiego 'disillusioned' trudno spotkac :-)))) Zauwaz z jaka 'starannoscia' kazdemu odpisuje na post i jak sie zabawnie miota :D Widowisko pierwsza klasa! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: Odpowiedz kumulatywna IP: *.sdsl.bell.ca 30.04.07, 14:45 Dlaczego ja mam wrazenie, ze twoj smiech jest wymuszony, Upierda? Narysuj sobie jeszcze pare emoticons i dodaj pare hahaha, wzmocnisz efekt. Tepo piszesz (bo sama jestes tepa jak biednego chama topor) i pomagasz sobie jezykiem. Te 1000 linijek dalej nie do pojecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greta Re: Odpowiedz kumulatywna IP: 82.153.4.* 30.04.07, 16:11 oops! zupa ma przerwe w sprzataniu - znowu nadaje :-))))) No co nam tu jeszcze zasuniesz biedny robaczku? :-) - moze referat o rodzajach szmat i ksztltach kibli, ktore myjesz - zapewne przez tyle lat jezdzenia na jednej z takich szmat spokojnie doktorat moglbys zrobic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: extra zupa nadau i yaponczyk ..................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 17:59 moze to czytaja?wtedy maja ubaw po pachy Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: nadau i yaponczyk ..................... 30.04.07, 18:08 Nie, ubawu, nie maja, maja za to przepocone pachy. Ale poddales mi pewna mysl: yapa z kumplami atakuja z wigorem na polonii, moze to tutaj to decoy,hehehe. Musze poobserwic troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cfany Lolo Re: Odpowiedz kumulatywna IP: 164.143.244.* 30.04.07, 18:15 Aaaa to o to "czyszczenie baz" chodzilo. Nazistowski ajntopf dostal etat kuntraktora "cleanera" w bazie wojskowej na polnocnych wybrzezach Kanady. Jak sam pisze, duzo chlopow lubiacych sie zabawic wiec go laduja jak akumulator po nocach... he he. A gdzie sie podziala twoja stara i bachory, zupa? Stara robi znowu za trzepak dla komendanta? W tej delirce trudno sie dziwic ze ci juz kompletnie odwalilo, kanadyjski polaczku z Peposzewa pod Jaroslawiem he he Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Uderz w stol, a chwiej Bolo sie odezwie 30.04.07, 18:59 Try harder, smieciu. Co z ta kula i plastykowymi gaciami? Polerujesz (cokolwiek to znaczy)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cfany Lolo Re: Uderz w stol, a chwiej Bolo sie odezwie IP: 164.143.244.* 01.05.07, 10:51 He he odpowiedz na moj post zajela ci mniej niz godzine. Dobrze cie tam tresuja w tej Kanadzie, wierny piesku - moze cie nawet spuszcza kiedys ze smyczy w obozie tak jak cie spuscili ze smyczy SB w Polsce? O co ci biega z ta polerowana kula pejsaty zlamasie - tym tez cie kapral Kokopototo bolcuje po nocach he he? Tradycyjnie plaskacz w pysk i spadaj do beczki po sledziach, lizac kanadyjska flage w ramach deseru, zalosny "emigrancie" he he Odpowiedz Link Zgłoś
peerelski zupek, dlaczego nie lubisz pic wodki ze szwagrem? 30.04.07, 11:44 zagryzjac kiszonym ogorkiem... przeciez to sama radosc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: zupek, dlaczego nie lubisz pic wodki ze szwag IP: *.sdsl.bell.ca 30.04.07, 14:47 peerelski napisała: > zagryzjac kiszonym ogorkiem... przeciez to sama radosc ;) Preferuje zagryzanie salatka z pomidorow z cebula Odpowiedz Link Zgłoś
peerelski Re: zupek, dlaczego nie lubisz pic wodki ze szwag 01.05.07, 12:32 > Preferuje zagryzanie salatka z pomidorow z cebula zagryzanie marychy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalirl po co ktokolwiek czyta zupe?? IP: *.dub-fng.metro.digiweb.ie 01.05.07, 13:15 ludzie, no po kiego czytacie wypiociny jakiegos czleka z drugiej strony muru?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: po co ktokolwiek czyta zupe?? IP: *.sdsl.bell.ca 01.05.07, 20:42 Gość portalu: rafalirl napisał(a): > ludzie, no po kiego czytacie wypiociny jakiegos czleka z drugiej strony muru?? Moze sam sobie odpowiedz najpierw na to pytanie. Nie powiesz mi chyba, ze wpadles w watek i bez czytania wpisales sie? A moze powiesz? W takim razie mocarz z ciebie, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cfany Lolo Zupa - do roboty! IP: 164.143.244.* 01.05.07, 22:36 Przekleilem ci to z postu powyzej abys mogl sie troche powyzywac, kaczy ryju, he he! Zapodaj troche swojego belkotu - lubie se poczytac twoje brednie o poranku jak nic ciekawego nie ma w GW he he "He he nazistowski ajntopf znowu dostal przydzial internetu od kaprala Kokopototo w kanadyjskim obozie dla przesiedlencow i prawi swoje przasne moraly. Co tym razem musiales zrobic pejsaty lachmyto zeby cie dopuscili do kompa? Spedziles 25 lat albo wiecej na emigracji, wiekszosc z tego w ubostwie robiac jakies doksztalty do swojej polskiej edukacji, utrzymujac swoja stara i bachory bez prawa do zasilkow, bo Kanadyjczycy sa smart i taki koles jak ty smierdzial im SB na mile. I co osiagnales na emigracji po latach wyrzeczen i stania pod polskim kosciolem w kanadyjskiej tundrze - masz robote w IT "czyszczac bazy" jak sam to kiedys ladnie napisales. No i cieszysz swoj pryszczaty ryj na tym forum nigdy nie bedac w UK. Taka kariere w IT, smutny losiu, to Polacy obecnie tu robia na dzien dobry (vide dzial IT w Barclays Capital czy RBS, polskich informatykow na peczki). I tu ci gula lata chociaz pewnie nigdy nie slyszales o Barclays czy RBS bo swoja "pensje" he he dostajesz glownie w kaszy albo filcowcach (duze dla ciebie, male dla twojej starej i bachorow), gotowke zas zabiera Kokopototo w ramach "prowizji" he he. A teraz tradycyjnie przyjmij plaskacza w ten rumiany polaczkowaty pysk - idzie wiosna, moze wyjdziesz nawet jednego dnia ze swojej beczki po sledziach i poszpanujesz nowymi kamaszami he he, zalosny jelopie w okresie przekwitania?" Odpowiedz Link Zgłoś