Dodaj do ulubionych

przełącznik do pradu?

IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 14:41
jak wyglada sprawa gniazdek elektr. w WB? trza miec jakies przelaczniki do
pradu, by podlaczyc np polska ladowrake? gdzie to sie kupuje? napiecie jest
takie samo ale gniazdka rozne? tak? pomozcie!
Obserwuj wątek
    • kicior99 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 14:57
      Tak, musisz kupić tzw adapter (reduktor), są w każdym sklepie elektrycznym typu
      BQ. Tylko one są z bezpicznikiem :), uważaj żebyś nie kupił takiego na 1 A (do
      golarek). Standard to 13 amper. napięcie jest takie samo - 230V 50 Hz.
      • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:11
        E tam... wystarczy patyczek, żeby odblokować i można wcisnąć polską wtyczkę.
        Wystarczy na kilka dni a potem najlepiej kupić angielską ładowarkę.

... choć muszę przyznać, że ja od 2 lat korzystam z polskiej :)
        • kicior99 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:13
          można tylko po cholerę kombinować? rozstaw angielski jest szerszy o kilka mm
          • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 15:19
            dzieki wielkie, w pon. pedze do sklepu:)

ps selene to imie zenskie;)
            • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:22
              > dzieki wielkie, w pon. pedze do sklepu:)

?
              Do jakiego sklepu? W PL możesz mieć kłopoty z nabyciem przejściówki.
          • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:25
            > można tylko po cholerę kombinować?

Hmm... właśnie przejściówka jest rozwiązaniem nieefektywnym i nieestetycznym.
            Za cenę przejściówki można mieć nową ładowarkę.
            • kicior99 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:27
              w poście było "np." co pozwala przypuszczać że nie tylko o ładowarkę chodzi. A
              co do estetyki - naprawde będąc gościem oglądasz ludziom jak mają podłączony
              sprzęt?
              • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:33
                Instalacje elektryczne innych ludzi mnie nie obchodzą.
                Osobiście mi przeszkadza estetyka angielskich gniazdek, a dodatkowa kostka nie
                polepsza sprawy. Kwestia gustu w sumie nieistotna. Nie ma się o co spierać.

Autorka wątku jest teraz świadoma istnienia dwóch rozwiązań i to wszystko. Sama
                wybierze sobie to, które woli.
                • kicior99 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:33
                  pozdrawiam, spadam do bristolu na piwo. Angenehmen Sonnabend!
                  • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:36
                    > pozdrawiam,

Wzajemnie.

Dobrze, że przypomniałeś. Idę sobie nawarzyć piwo. Nie będę przecież jeździł do
                    Bristolu.
                • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 15:34
                  to w polsce nie kupie tego przelacznika????????? ;(
                  • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 15:36
                    anzar, wiec jak pokombinuje z gniazdkiem, towtykne polska wtyczke?
                    • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:39
                      > anzar, wiec jak pokombinuje z gniazdkiem, towtykne polska wtyczke?

Bez problemu.
                      Tylko nie kombinuj z urządzeniami wymagającymi uziemienia (jak choćby komputer)

Nie wiem, czy w PL kupisz przejściówkę. To nie jest towar szczególnie poszukiwany.
                      • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 15:41
                        dzieki.... poszukam, pokombinuje... :(
                        • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 15:46
                          to ma byc
                          REDUKTOR 13 W 7
                          PRZEJŚCIÓWKA DO HAKA Z 13 PINOWEJ NA 7 PINOWA ?
                          • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 15:52
                            O boże... co to jest?

idg.allegro.pl/show_item.php?item=205233442
                            Nie... nie o to chodzi.
                        • Gość: asd Re: przełącznik do pradu? IP: *.ipt.aol.com 23.06.07, 15:46
                          i wtykaj na wszelki wypadek drewniany lub plasikowy patyczek, coby ci się
                          fryzura nie zmieniła :)))
                          • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 15:55
                            no to ja nie wiem o co:(
                            • aznar33 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 16:15
                              Masz:

aukcja.onet.pl/show_item.php?item=204984153
                              • kerryman Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 17:26
                                o ja chrzanie, ale to drogie, moze faktycznie lepiej wkladac srubokret zamiast
                                kupowac te przejsciowki

:P
                                • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 19:43
                                  taa masz racje, nie stac mnie:P
    • Gość: 123 Re: przełącznik do pradu? IP: *.range81-151.btcentralplus.com 23.06.07, 18:00
      TRZA MIEĆ, TRZA SE KUPIĆ W SKLEPIE NIESPOŻYWCZYM W UK NA FUNTÓW 1-2. RESZTĘ TO
      JUŻ SE SAMA SKOMBINUJ JAK I CO SIEMA (nie znam slangu "ziomalskiego" ale się
      staram)
      • Gość: selene Re: przełącznik do pradu? IP: *.net.autocom.pl 23.06.07, 19:43
        dzieki z rady,
        "trza" -to sie u nas po krakowsku tak mowi;)
      • nikiii Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 19:52
        o ile sie nie myle to takie przejsciowki w sklepie na lotnisku kiedys widzialam
        • Gość: j Re: przełącznik do pradu? IP: *.ipt.aol.com 23.06.07, 20:13
          Przejsciowke mozna bylo kupic w Media Markt, ale to bylo 2 lata temu, wiec moze
          byc nieco nieaktualne :)
        • Gość: 123 Re: przełącznik do pradu? IP: *.range81-151.btcentralplus.com 23.06.07, 22:02
          Wiem, bo żem też z Krakowa :) Tak se napisałem
    • mloda99 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 20:35
      Mi wystarcza wsowka do wlosow:)
      • kicior99 Re: przełącznik do pradu? 23.06.07, 22:04
        że też was jeszcze nie pokopało... A Health and Safety? :)
    • Gość: polaczek Re: przełącznik do pradu? IP: *.lei3.cable.ntl.com 24.06.07, 00:59
      Nic nie kupuj-szkoda kasy!!!U nas to same polskie wtyczki i zero przejscowek-
      wszystko na gwozdzie lub rozebrane gniazda i wyrwane co nieco-tak ze mozna
      wtykac 2 bolce,wode to grzejemy na 2 druty wlaczone do kontaktu i zyletke(stary
      radziecki sposob)gaz zeby bylo taniej to ciagniemy detka rowerowa z zewnatrz od
      sasiada,pozatym wieworki i labedzie sa jadalne...
    • kicior99 Re: przełącznik do pradu? 24.06.07, 02:09
      Słonaczko nie rozrabiaj :)
      To może na jutro? :)
      • Gość: dora Re: przełącznik do pradu? IP: *.sol2.cable.ntl.com 24.06.07, 02:55
        mozna to kupic w polsce w kazdym sklepie elektrycznym od 10 do 15 zł. Można też
        kupić tutaj w angli już od 1f w sklepach Poundland lub po 3f w marketach.A co
        do srubokrętów i innych patyków to nie polecam,bo tylko psują gniazdka.Zamiast
        patyczka bierzesz angielską koncówke,ale wkładasz od niej tylko ten trzeci bolec
        równoczesnie z polską wtyczką.Bezpiecznie i nie psujesz kontaktów.
        • kicior99 Re: przełącznik do pradu? 24.06.07, 03:01
          full agreement. I jeszcze prąd może popizgać...
        • Gość: profes79 Re: przełącznik do pradu? IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 24.06.07, 05:00
          Mozna kupic w Polsce bez problemow tylko warto dokladnie spojrzec - ja nie
          bylem swiadomy i dalem sobie wcisnac przejsciowke z ktorej polska wtyczja
          wypadala :)
          W UK te przejsciowki kosztuja grosze - 1-3£ jak podano wyzej i sa praktycznie w
          kazdym markecie - np. Tesco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka