Dodaj do ulubionych

praca rok temu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 13:28
rok temu przepracowałem w uk 3 tygodnie, przez agencję. niestety z powodów
rodzinnych musiałem wrócić. ale jadę znowu, mam nadzieję że tym razem na dłużej.
pytanie brzmi: czy muszę informować nowego pracodawcę że rok temu pracowałem?
jeśli tak to czy muszę przedstawić mu jakieś dokumenty?
Obserwuj wątek
    • Gość: deos Re: praca rok temu IP: 80.168.115.* 24.04.08, 13:42
      Troche dziwne pytanie - oczywiscie, ze nie musisz o tym informowac, ale jesli
      chcesz to mozesz. Zadnych dokumentow nie musisz przedstawiac, chyba, ze cie
      poprosza abys dal referencje z poprzeniej pracy - ale to nie dokument tylko dane
      kontaktowe.

Moga cie tez zapytac o P45 z poprzedniej pracy, ale wystarczy, ze im powiesz, ze
      w tym roku podatkowym nie pracowales nigdzie (w UK) i dadza ci inny dokument do
      wypelnienia.

Moga cie tez zapytac o NIN (numer ubezpieczenia) ale nie musisz go miec jak
      zaczynasz prace - mozesz o niego aplikowac pozniej.
      • Gość: murgrabia Re: praca rok temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 13:44
        dziękuję Deosie. mam NIN, właśnie chodzi mi o P45, nie uśmiecha mi się załatwiać
        go. teraz będę 250km od poprzedniego pracodawcy.
        • Gość: deos Re: praca rok temu IP: 80.168.115.* 24.04.08, 13:52
          To nie ma znaczenia, skoro nie pracowales w tym roku podatkowym (czyli po 5
          kwietnia 2008). Jesli pracodawca poprosi cie o P45, powiedz, ze nie pracowales w
          tym roku podatkowym i popros o P46 do wypelnienia (lub wydrukuj sam sciagajac to
          ze strony HMRC, wypelnij i daj pracodawcy).
          • Gość: murgrabia Re: praca rok temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 13:55
            szacun Deos!!!
            szybko, sprawnie, na temat.
            dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka