Dodaj do ulubionych

Pelen szacunek

05.03.10, 11:04
dla pana profesora za to ze mowi bez ogrodek:

www.youtube.com/watch?v=TUZgvp-Mejo
Obserwuj wątek
    • 0golone_jajka czy ja wiem... 05.03.10, 11:13
      Stary piernik. Robi w gacie na samą myśl o muzułmanach. Islamofob. Zapewne homofob. I rzuca się tak, że zaraz mu pikawa wysiądzie, a sztuczna szczęka wyleci wraz z hektolitrami jadu, którym tryska. Wypisz wymaluj Maria w męskiej skórze.

I garść cytatów:
      "My sobie tu żadnych meczetów ani minaretów nie życzymy" - my czyli kto? Muzułmanie sobie życzą.
      "To są obcy proszę pani!"
      "To jest inwazja obcej cywilizacji terrorystycznej"
      "Wszystkie ataki terrorystyczne były muzułmańskie" - hmm, na całym świecie w całej historii świata???
      "Wpuszczanie wroga muzułmańskiego do Polski wymaga dyskusji ogólnonarodowej!"

91% Polakow NIE CHCE meczetu w swoim sąsiedztwie. Założę się, że podobny odsetek nie chce kościoła czy supermarketu.
      • a000000 Re: czy ja wiem... 05.03.10, 11:44
        0golone_jajka napisał:

>Wypisz wymaluj Maria w męskiej skórze....zaraz mu pikawa wysiądzie, a sztuczna
        szczęka wyleci w raz z hektolitrami jadu, którym tryska.

PANIE OGOLONY!!! jeszcze raz obrazisz Marię, a Twoje posty zaczną wylatywać w
        niebyt!!!

Z mojej strony Twój post nie zasługuje na kontynuację. Spaliłeś go atakiem
        personalnym na Marię.
        • maria421 Re: czy ja wiem... 05.03.10, 11:57
          Azerko, ja i tak Ogolonego i jego klonow od dawna nie czytam, co rowniez innym
          serdecznie polecam:)
          • a000000 Re: czy ja wiem... 05.03.10, 12:08
            maria421 napisała:

> Azerko, ja i tak Ogolonego i jego klonow od dawna nie czytam, co rowniez innym
            > serdecznie polecam:)

ja niestety nie jestem w tak komfortowej sytuacji.... mam nożyce więc muszę
            czytać...

• maria421 Re: czy ja wiem... 05.03.10, 12:31
              a000000 napisała:

> ja niestety nie jestem w tak komfortowej sytuacji.... mam nożyce więc muszę
              > czytać...

Ale dyskutowac nie musisz:)
              • a000000 Re: czy ja wiem... 05.03.10, 13:22
                maria421 napisała:

> Ale dyskutowac nie musisz

nie muszę, fakt... ale czasem post zawiera takie fałsze i manipulacje, że nie
                można tego pozostawić bez reakcji...
                • maria421 Re: czy ja wiem... 05.03.10, 14:02
                  a000000 napisała:

> nie muszę, fakt... ale czasem post zawiera takie fałsze i manipulacje, że nie
                  > można tego pozostawić bez reakcji...

Wiem, bo tak samo reagowalam dopoki go czytalam...
        • 0golone_jajka bura suka 05.03.10, 15:02
          czyli porównanie z burą suką było w porządku, a jak ja we wsciekłym islamofobie plującym jadem widzę odbicie Marii, to to jest obraza?
          Ciekawe.
          • a000000 Re: bura suka 05.03.10, 15:57
            co Ty ciągle z tą burą suką? o co chodzi?

• 0golone_jajka Re: bura suka 05.03.10, 16:01
              o to: forum.gazeta.pl/forum/w,92767,107835513,107874433,klamiesz_jajka_jak_bura_suka_.html

To podobno nie bylo obrazliwe. No to porownanie Marii do palpitującego islamofoba też chyba nie jest. Przecież widziałaś sama z jaką zajadłością pluł na muzułmanów! A Maria mu przyklaskuje.
              • a000000 Re: bura suka 05.03.10, 16:20
                o!!! bardzo przepraszam!!! te dwie sytuacje są zupełnie różne... nie zostałeś
                nazwany burą suką, tylko stwierdzono, że kłamiesz JAK bura suka...

Ty zaś napisałeś tak:

Stary piernik. Robi w gacie na samą myśl o muzułmanach. Islamofob. Zapewne
                homofob. I rzuca się tak, że zaraz mu pikawa wysiądzie, a sztuczna szczęka
                wyleci wraz z hektolitrami jadu, którym tryska. Wypisz wymaluj Maria w męskiej
                skórze.

=======================================

I nie pluł na muzułmanów, tylko na terrorystów, którzy, przy pomocy pożytecznych
                idiotów z Magistratu, budują swój przyczółek...
                • 0golone_jajka Re: bura suka 05.03.10, 16:56
                  A ja stwierdziłem, że Maria zachowuje się JAK ten pan. I to ma być obraźliwe?
    • a000000 Re: Pelen szacunek 05.03.10, 11:56
      ma facet rację.... to nie NASI muzułmanie ten meczet budują... to są PRZYBYSZE
      niosący kaganek kolonizacji świata...i budowy ogólnoświatowego kalifatu!!! oni
      stoją w opozycji nawet do naszych, polskich muzułmanów!!!!
      Ciekawi mnie KTO i dlaczego potajemnie wydał zgodę.... ten ktoś wypuścił dżina.
      Jeśli teraz obywatele się zbuntują.... a 91% NIE CHCE takich przedsięwzięć.....
      to zaczną się ataki terrorystyczne na Polskę!!! założono nam stryczek na szyję.

• maria421 Re: Pelen szacunek 05.03.10, 12:04
        Jezeli sie obywatele w Polsce nie sprzeciwia TERAZ, to potem beda mieli tak, jak
        obywatele na Zachodzie Europy.

Oto ostatni "kwiatek"- Izba Handlowa w Brukseli chce wystawiac certyfikaty
        "halal" dla pokojow hotelowych. W pokojach opatrzonych takim certyfikatem nie
        bedzie alkoholu w lodowce, nie bedzie dostepu do niecenzuralnych kanalow, beda
        kopie Koranu a i prawdopodobnie strzalki wskazujace kierunek na Mekke.

www.derwesten.de/nachrichten/Bruesseler-Industriekammer-plant-islamkonforme-Hotelzimmer-id2677549.html
        • a000000 Re: Pelen szacunek 05.03.10, 12:12
          maria421 napisała:

> Jezeli sie obywatele w Polsce nie sprzeciwia TERAZ, to potem beda mieli tak,
          jak obywatele na Zachodzie Europy.

już za późno.... sprzeciw spowoduje wściekły atak terrorystów - a tego rząd się
          boi... a i ludzie wolą trzymać głowę w piasku... puszka Pandory została otwarta.
          Śmiem sądzić, że gdyby to PiS był u władzy - nigdy by do czegoś podobnego nie
          doszło.... ale liberałowie widzą tylko kasę na koncie własnym... dla nich
          "wartości" to ciemnogród...

• maria421 Re: Pelen szacunek 05.03.10, 12:34
            Niekoniecznie odmowa budowu meczetu musi automatycznie oznaczac wsciekly atak
            terrorystow. Poza tym, przed atakiem terrorystow musza nas chronic odpowiednie
            sluzby, politycy natomiast musza reprezentowac interesy wlasnych obywateli, a
            nie obywateli panstw arabskich.
            • fnoll Re: Pelen szacunek 06.03.10, 05:21
              nie pouczaj nas obywatelu państwa niemieckiego ;D

daliście rury ruskom, zdradzieckie szwaby, to zero uwagi w waszą stronę, a
              volksdeutsche to podwójnie zdradzone

się popłacz w ramię jakiegoś bauera, maria

;D
              • maria421 Re: Pelen szacunek 06.03.10, 09:07
                fnoll napisał:

> nie pouczaj nas obywatelu państwa niemieckiego ;D
                >
                > daliście rury ruskom, zdradzieckie szwaby, to zero uwagi w waszą stronę, a
                > volksdeutsche to podwójnie zdradzone

> się popłacz w ramię jakiegoś bauera, maria
                >
                > ;D
                >

Pudlo. Nie jestem obywatelem panstwa niemieckiego.
                • fnoll Re: Pelen szacunek 06.03.10, 15:22
                  maria421 napisała:

> Pudlo. Nie jestem obywatelem panstwa niemieckiego.

tylko formalnie, tylko formalnie...

:P
          • absztyfikant A propos PiS 09.03.10, 01:26
            Wrobelki cwierkaja, ze budowa meczetu zostala przyklepana podczas wizyty krola
            Arabii Saudyjskiej w Warszawie w 2007 r. Wtedy rzadzil PiS.

pl.wikinews.org/wiki/Wizyta_Kr%C3%B3la_Arabii_Saudyjskiej_w_Polsce
            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a0/2007_06_25_lech_kaczynski_krolarabii07.jpg/621px-2007_06_25_lech_kaczynski_krolarabii07.jpg
            • maria421 Re: A propos PiS 09.03.10, 09:51
              Takie same sprzedawczyki jak i reszta politykow.
    • maria421 I jeszcze raz 05.03.10, 13:17
      pan profesor:

www.youtube.com/watch?v=UXWbBpyGLEs&feature=related
      • fnoll Re: I jeszcze raz 06.03.10, 05:13
        słodki pan, przypomina mi narrację w kultowej bajce o Smoku Wawelskim, co
        ratował profesora Gąbkę z łap oślizgłych Deszczowców :)

pan jest jak Wiśniowa Baryłka w sklepie - dobry test na preferencje :D
        • maria421 Re: I jeszcze raz 06.03.10, 10:35
          fnoll napisał:

> słodki pan, przypomina mi narrację w kultowej bajce o Smoku Wawelskim, co
          > ratował profesora Gąbkę z łap oślizgłych Deszczowców :)
          >
          > pan jest jak Wiśniowa Baryłka w sklepie - dobry test na preferencje :D
          >

A jakie masz merytoryczne uwagi na temat tej wypowiedzi?
          • a000000 Re: I jeszcze raz 06.03.10, 12:39
            fnoll napisał:

> pan jest jak Wiśniowa Baryłka w sklepie

pan jest jak głaskany przez media W.Bartoszewski.... różnica tylko taka, że
            każdy z nich prezentuje inne światopoglądowe skrzydło społeczeństwa...

gdy wolność słowa jest wartością ponad konstytucyjną - dziwię się że są tacy,
            którzy chcieliby temu panu usta zamknąć... i nie są to ludzie prości, którzy o
            prawie do wolności słowa nigdy nie słyszeli bynajmniej... Są to ludzie, którzy
            doprowadzili do tego, że wolność słowa jest wartością... jak się okazuje -
            chodziło im o wolność dla siebie wyłącznie... inaczej myślący mają siedzieć cicho...

• fnoll Re: I jeszcze raz 06.03.10, 15:19
              aż sobie z ciekawości sprawdziłem bio prof. Wolniewicza

porównywanie go do Bartoszewskiego to przesada - jedyne, co mają ze sobą
              wspólnego, to podeszły wiek i tytuł naukowy, a doświadczenie w kwestiach
              społecznych różni ich kolosalnie - Bartoszewski ma go zdecydowanie więcej,
              Wolniewicz to bardziej taki kanapowy teoretyk

a kanapowi teoretycy, zaprawieni na dodatek onirycznym Wittgensteinem, owszem,
              mają prawo do teorii kosmicznych, szokująco oderwanych od rzeczywistości :)

i na zdrowie im! na całe szczęście ludzie tego pokroju są obecnie li tylko
              sezonową atrakcją
              • maria421 Re: I jeszcze raz 06.03.10, 15:26
                A merytorycznie , Fnollu z czym sie nie zgadzasz i dlaczego?
                • fnoll Re: I jeszcze raz 06.03.10, 16:28
                  nie zgadzam się naturalnie ogólnie i dla zasady oraz bez zastanowienia ;D

Izrael najdalej wysuniętym na wschód przyczółkiem zachodniej cywilizacji? hm...
                  geograficznie to chyba bardziej Kamczatka byłaby :) no, ale, że świat jest
                  okrągły, a za morzem - znowu cywilizacja zachodnia - to chyba nie sposób granicy
                  na linii wschód-zachód wyznaczyć :D

cywilizacja zachodnia zagrożona? jak dotąd coraz więcej społeczeństw przyjmuje
                  "zachodni" model państwa oparty na wolnych wyborach, prawach człowieka i wolnym
                  rynku, a nie na odwrót - bo rachunek jest prosty: to najpewniejsza znana obecnie
                  droga do bogactwa, o ile się nie śpi na jakiś złożach - a te znowuż prędzej czy
                  później się skończą

widzisz, nie jestem profesorem, a wiem takie rzeczy - to każe mi uznać, że pan
                  profesor cokolwiek buja w obłokach

a sam Izrael jako "przyczółek" cywilizacji zachodniej? no, modelowym przykładem
                  to on nie jest :) to raczej taka zachodnio-arabska mieszanka, czyli z jednej
                  strony "zachodni" racjonalizm, a z drugiej religijny irracjonalizm u fundamentów
                  państwa

połączenie niewątpliwie konfliktogenne

zachodnia cywilizacja w swym aspekcie "ewangelizacyjnym" ma to do siebie, że
                  stawia na pewien model państwa, a nie na określone narodowości - stąd popiera
                  tak samo Palestynę jak i Izrael w trudnych staraniach o respektowanie praw
                  człowieka, wolne wyborów i wolny handel - z akcentem na to ostatnie ;)

wspaniale byłoby sprzedawać więcej XBoxów w Palestynie :)

cudownie byłoby nie rozbijać się w Izraelu o argumenty w stylu "bo jesteśmy
                  narodem wybranym i kropka" :)
                  • maria421 Re: I jeszcze raz 06.03.10, 16:40
                    Ty udajesz czy naprawde nie rozumiesz o co chodzi i dlatego czepiasz sie tego ze
                    Kamczatka lezy bardziej na Wschod niz Izrael i ze Izrael nie jest "modelowym"
                    przykladem cywilizacji zachodniej?
                    Moze bys przy okazji powiedzial jaki kraj jest dla Ciebie "modelowym przykladem
                    cywilizacji zachodniej" do ktorego ma sie Izrael rownac?

• a000000 Re: I jeszcze raz 06.03.10, 21:35
                    fnoll napisał:

>to chyba bardziej Kamczatka

zwracam uwagę na drobny szczegół.... Kamczatka NIGDY ani terytorialnie ani
                    mentalnie nie stanowiła elementu kultury zachodniej...

>
                    > a sam Izrael jako "przyczółek" cywilizacji zachodniej?

i tu też zwracam uwagę na słowo "przyczółek", które to sugeruje STYK dwóch
                    różnych zbiorów... czyli rzeczonej cywilizacji zachodniej z tym co na wschodzie
                    a co trudno nazwać cywilizacją....

> połączenie niewątpliwie konfliktogenne

tu zgoda... liberalizm ma nie po drodze z ortodoksją .

• fnoll Kamczatka 13.03.10, 04:40
                      obecnie jest w sferze wpływów kultury zachodniej, stanowiąc jej najbardziej na
                      wschód wysunięty przyczółek na euroazjatyckim kontynencie :)

media poświęcają jej mniej uwagi niż Izraelowi, stąd może lekko nieświeża wizja
                      geopolityczna profesora

poza tym profesor fałszywie zakłada, że Izrael został niejako ufundowany przez
                      kulturę zachodnią (a zatem jest jej przyczółkiem), a przecież geneza tego
                      państwa jest nieco bardziej skomplikowana

kultura zachodnia chciała się raczej oczyścić z grzechu holokaustu, gnając na
                      pustynię kozła ofiarnego syjonizmu - a na stos ofiarny załapali się akurat
                      Palestyńczycy

Europa po IIWŚ nie była już w stanie zatrzymać u siebie Żydów, nikt nie chciał
                      ofiarować im ziemi na terenie Europy - więc wspaniałomyślnie podarowano im
                      ziemię Palestyńczyków (no przecież Żydzi sami tego chcieli, hę?), która
                      szczęśliwie była akurat pod kontrolą Wielkiej Brytanii

co za wspaniały gest!

zamiast palić w piecach - wysiedlić (na własne życzenie! co za szczęście!), i to
                      w imię szlachetnych idei!

Alianci na swój sposób dokończyli dzieło Hitlera
                      • maria421 Re: Kamczatka 13.03.10, 09:14
                        To raczyj Ty falszywie zakladasz ze profesor falszywie zaklada ze "Izrael zostal
                        niejako ufundowany przez kulture zachodnia".
                        To nie zachodnia kultura ufundowala Izrael, to Izrael jest kolebka kultury
                        zachodniej.
                        Przypominam tez ze Historia panstwa Izrael nie zaczyna sie w polowie XX wieku
                        oraz ze Palestynczycy jako narod powstali dopiero na potrzeby PLO, wczesniej
                        byli po prostu Arabami.
                        • a000000 Re: Kamczatka 13.03.10, 14:23
                          łaskawca fnoll pisze:

>więc wspaniałomyślnie podarowano im ziemię Palestyńczyków....

która od trzech tysięcy lat do Israelitów należała, na której utworzyli pierwsze
                          i jedyne państwo na tych ziemiach, i z której to ziemi zostali zbrojnie
                          przepędzeni przez owych arabskich "palestyńczyków"...
              • a000000 Re: I jeszcze raz 06.03.10, 15:40
                fnoll napisał:

> porównywanie go do Bartoszewskiego to przesada

obydwaj podobnie się emocjonują... tak jakby święcie wierzyli, że tylko moje
                jest mojsze... jeden z prawa, drugi z lewa...

a że dorobek inny? nie istnieją dwie ludzkie istoty o tym samym dorobku... w
                kwestiach społecznych - Wolniewicz jako szkolny małolat z Reichu nie miał okazji
                być zesłanym do Auschwitz - i to już wystarczy, aby doświadczenie było
                nieporównywalne.

tak samo używają słów dziwnych i tak samo zażarcie bronią swojej tezy.
                A i diapazon głosu podobny....

• fnoll Re: I jeszcze raz 06.03.10, 15:50
                  och, nie tylko o samą wojnę przecież chodzi, ale głównie o to, w co się
                  angażowali po niej, jakim doświadczeniem życia nasiąkli nim dobiegli sędziwego
                  wieku - czyli jakie doświadczenie przez nich przemawia - otóż w kwestiach
                  społecznych diametralnie różne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka