Dodaj do ulubionych

Obejrzeć płód przed aborcją

12.03.11, 12:27
Gazeta Wyborcza: Obejrzeć płód przed aborcją

7 marca deputowani Teksasu stosunkiem głosów 107 do 42 przyjęli prawo o obowiązkowym badaniu USG dla kobiet, które chcą dokonać aborcji. Podobne przepisy wprowadziły już cztery inne stany.

– Czekam z niecierpliwością na moment, kiedy ten ważny akt prawny dotrze na moje biurko i będę go mógł podpisać – oświadczył republikański gubernator Teksasu Rick Perry. Jak podaje "Gazeta Wyborcza", teksaski senat przyjął inną, złagodzoną wersję ustawy. Obie izby muszą teraz ustalić wspólną wersję.

8 marca proaborcyjna organizacja Planned Parenthood wzywała kobiety na wiec przed teksaskim Kapitolem w Austin, apelując, że "to krytyczny moment, który zdecyduje o naszych prawach nie tylko wTeksasie, ale także w całym kraju".

Ciekawe, dlaczego protestują te proaborcyjne panie? Cóż takiego się stanie, że kobieta przed aborcją zobaczy ten "zlepek komórek"?
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Obejrzeć płód przed aborcją 12.03.11, 12:42
      jestem zdecydowanie ZA. I nie tylko kobieta powinna obejrzeć... sprawca ciąży też powinien mieć swój udział.
      I wszystkie feministki co to ględzą o "zlepku komórek".

Ja rozumiem sytuację w której kobieta-matka decyduje się na usunięcie ciąży....ale nie zgadzam się, aby ten czyn relatywizować, sprowadzać do nic nie znaczącego splunięcia...
      Trzeba głośno krzyczeć, że jest to zabicie bezbronnego człowieka.
      Gdy żona w rozpaczy zabije swego męża - oprawcę - idzie do więzienia. A gdy zabije swoje dziecko - to po główce pogłaskać wypada? NIE! niech wie, przed jakim czynem stoi. Może się zdecyduje oddać, skoro sama nie che.
      • 0golone_jajka Re: Obejrzeć płód przed aborcją 12.03.11, 16:06
        Popieram. Podobnie przed ślubem mąż powinien obejrzeć żonę, a żona męża.
      • gumpel Re: Obejrzeć płód przed aborcją 13.03.11, 15:57
        a000000 napisała:
        > jestem zdecydowanie ZA. I nie tylko kobieta powinna obejrzeć... sprawca ciąży t
        > eż powinien mieć swój udział.

"Sprawca ciąży" :-)))) Dobre, jeszcze nie słyszałem. Zawsze się zastanawiałem jak to jest być po drugiej stronie. A tu proszę - jedno sprawstwo to mi się już nawet przedawniło.
        ;-)

G.
        • a000000 Re: Obejrzeć płód przed aborcją 13.03.11, 17:12
          gumpel napisał:

> "Sprawca ciąży" Dobre, jeszcze nie słyszałem.

a jak Gumplu nazwiesz tego, który spowodował niechcianą ciążę? Współwinny?
          • gumpel Re: Obejrzeć płód przed aborcją 13.03.11, 18:52
            a000000 napisała:
            > a jak Gumplu nazwiesz tego, który spowodował niechcianą ciążę? Współwinny?

Ojciec.

G.
            • a000000 Re: Obejrzeć płód przed aborcją 14.03.11, 19:13
              gumpel napisał:

> Ojciec.

hehehe, nie ma lekko. Ojciec to ten, który dziecko przyjmie i wychowa. A ten, który kobietę na aborcję kieruje, to kto? Czyż nie sprawca kobiecego nieszczęścia?
    • maria421 Re: Obejrzeć płód przed aborcją 12.03.11, 16:48
      Popieram inicjatywe.

Kanie, dobrze ze wrociles.

• z2006 "Prawda was wyzwoli." nt 14.03.11, 19:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka