20.07.04, 12:12
kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1175897&KAT=241
wiadomosci.wp.pl/kat,18011,wid,5457724,prasaWiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • kubus_2004 Re: Austria 20.07.04, 12:23
      I dziwią się ludzie, że nie chcę mieć z kościołem nic wspólnego.
      • arcykr Re: Austria 20.07.04, 12:52
        kubus_2004 napisał:

> I dziwią się ludzie, że nie chcę mieć z kościołem nic wspólnego.
        A starasz sie wiesc zycie uczciwe?
        • kubus_2004 Re: Austria 20.07.04, 15:54
          > A starasz sie wiesc zycie uczciwe?
          Jasne. Nie kradnę, nie zabijam, nie gwałcę, nie oszukuję, nie cudzołożę, płącę podatki, zieleni nie niszczę, sortuję odpady, pomagam biednym. Tylko do kościółka nie latam i rączek nie składam. NO I BLUŹNIĘ!
          • arcykr Re: Austria 21.07.04, 08:55
            kubus_2004 napisał:

> > A starasz sie wiesc zycie uczciwe?
            > Jasne.
            KK 16. Ci wreszcie, którzy jeszcze nie przyjęli Ewangelii, w rozmaity sposób
            przyporządkowani są do Ludu Bożego. (...) Także od innych, którzy szukają
            nieznanego Boga po omacku i wśród cielesnych wyobrażeń, Bóg sam również nie
            jest daleko, skoro wszystkim daje życie, tchnienie i wszystko (por. Dz 17,25-
            28), a Zbawiciel chciał, aby wszyscy ludzie byli zbawieni (por. 1 Tm 2,4). Ci
            bowiem, którzy bez własnej winy nie znając Ewangelii Chrystusowej i Kościoła
            Chrystusowego, szczerym sercem jednak szukają Boga i wolę Jego przez nakaz
            sumienia poznaną starają się pod wpływem łaski pełnić czynem, mogą osiągnąć
            wieczne zbawienie. Nie odmawia też Opatrzność Boża koniecznej do zbawienia
            pomocy takim, którzy bez własnej winy w ogóle nie doszli jeszcze do wyraźnego
            poznania Boga, a usiłują nie bez łaski Bożej, wieść uczciwe życie. Cokolwiek
            bowiem znajduje się w nich z dobra i prawdy, Kościół traktuje jako
            przygotowanie do Ewangelii i jako dane im przez Tego, który każdego człowieka
            oświeca, aby ostatecznie posiadł życie. (...)
            www.pomoce.plock.opoka.org.pl/dokumenty/vaticanum2_07.htm
            Tylko do kościółka nie latam i rączek nie składam.
            Dlaczego?

NO I BLUŹNIĘ!
            Po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka