Dodaj do ulubionych

Dwie Polski

09.11.13, 16:01
Polska nam się rozdwaja. Z jednej strony mamy Piszę ten post, byście mieli szersze spojrzenie na sprawę i pochopnie nie oskarżali niewinnych kapłanów, którym to wydarzenie sprawiło cierpienie.Pracuję w takim miejscu, że dowiedziałam się o miejscu pokazu wcześniej i nie mogłam w to uwierzyć.Jestem w tej parafii i nie mieściło mi się w głowie, że ci wspaniali księża mogliby dopuścić do takiego wydarzenia w kościele. Zaczęłam już mieć złe myśli o nich, oceniać ich i przypisywać im niegodne kapłanów intencje...Ale postanowiliśmy z moim chłopakiem po Mszy wieczornej zobaczyć jak rzeczywiście wyglądała sytuacja i zasięgnąć języka u któregoś z księży. Ksiądz, wyraźnie smutny i wzburzony, powiedział, że oni nie chcą mieć z tym nic wspólnego i nie mieli wpływu na całą sytuację, a decyzja pochodzi z góry (władze archidiecezji, których przedstawiciel był tam obecny i nadzorował wydarzenie) i musieli się jej podporządkować.Spytaliśmy też o Najświętszy Sakrament i wiemy, że na czas tego pokazu był On zabrany w bezpieczne miejsce i (niestety) taka sytuacja jest zgodna z prawem kanonicznym.Mnie jest bardzo głupio i przykro, że zanim dowiedziałam się szczegółów, pozwoliłam sobie na niedobre myśli o kapłanach z tej parafii. Proszę, powściągnijcie swoje myśli i języki.A wszyscy powinniśmy trwać w modlitwie, o co prosił też ksiądz, z którym rozmawialiśmy. Miejmy nadzieję, że już nigdy więcej taka obrzydliwość nie będzie miała miejsca. dla której ksiądz jest smutny bo w kościele jest pokaz mody. I druga która ma to gdzieś...
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka