nereus1
11.04.17, 10:50
Na posiedzeniu Rady Parafialnej, zaproponowałem aby rozpocząć dyskusje na ten temat. Zdaje sobie sprawę, że brzmi to nierealne nawet ma graniczenie z fantazją, ale po przeczytaniu mojej propozycji będzie to nawet realne, bo gdy wprowadzono spowiedż, to nie było elektroniki ani internetu. Zdaje sobie sprawę że upłynie jeszcze wiele czasu zamin taką propozycje zacznie sią poważnie dyskutować, ale warto rozpocząć już teraz dyskusję na ten temat. Do tego kroku przyciniła się przerażające zeznanie znajomego księdza króry był spowiednikiem w sąsiedniej parafii.
Powiedział on, że niemal wszyscy ckłopcy którzy się spowiadali, mieli seks z dziewczynami. Natomiast z dziewczyn żadna nie wyznała, że miała seks. Facit, dziewczyny po prostu ze wstydu nie przyznali się do tego grzechu przed męskim spowiednikiem.
Spowiedż taka mogłaby wyglądać nastąpujące. Zaloguję sie na odpowiedni portal spowiedniczy.
Podaję imię, datę urodzenia i płeć.
Klikam na stwierdzenie, że spowiedż będzie szczera.
Znak Krzyża Swiętego
Modlitwa Ojcze Nasz..... Zdrowaś Maria....
Modlitwa do Ducha Swiętego o szczerę spowiedż.
Klikam, że powyższe modlitwy odmówiłem.
Potem wykaż wszystkich możliwych grzechów, klikam które mnie dotyczą i wpisuję ich ilość.
Na zakończenie modlitwa żalu i o odpuszczenie grzechów.
Dodatkowe uwagi i zapytania.
Powinna być grupa spowiedników którzy to analizują i dają w ciągu 24 godz. rozgrzeszenie, z podana pokuta, albo uzasadnią dlaczego tego nie dają. Albo będzie odpowiedni program który to analizuje i da w kilku sekundach odpowiedż.
To jest temat bardzo poważny, i proszę nie wpisujcie drwiń i nie róbcie z tego pośmiewisko.
Niektorzy traktuja grzech jako normalna rzecz, np. zlodziej , prostytutka jako zrodlo zarobku a nie grzech. Wyznawanie grzechow, szczegolnie seks przez kobiety, jest rzecza wstydliwa i krepujaca.
Proszę o rzeczową dyskusję.