Dodaj do ulubionych

konsekracja dziewic

09.12.22, 13:24
wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-konsekracja-dziewic-na-wawelu-kolejne-kobiety-slubowaly-zyci,nId,6462624
- myślę, że w dobie strachu przed macierzyństwem i zakładaniem rodziny to może być dobra oferta dla dzisiejszej młodzieży
Obserwuj wątek
    • yoma Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 13:33
      A nie mówiłam? Teraz dziewic mu się zachciewa.
      • pocoo Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 13:37
        Nienasycony .
        • oszol.lom.z.rm Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 13:38
          co wam baby chodzi po głowach?
          • yoma Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 13:47
            Do spowiedzi oszoł :D :D
            • privus Re: konsekracja dziewic 14.12.22, 03:31
              Konsekrowany oszoł, to coś ze współczesnego katolicyzmu.
    • wariant_b Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 13:59
      A ty kiedy się konsekrujesz?
      • dunajec1 Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 14:04
        Osly byly wczesniej niz dziewice.
      • oszol-lom-z-rm Re: konsekracja dziewic 10.12.22, 11:42
        Dobre pytanie do Yomy….
        • wariant_b Re: konsekracja dziewic 10.12.22, 12:14
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Dobre pytanie do Yomy….

Yoma, kiedy oszoł się w końcu konsekruje?
          • yoma Re: konsekracja dziewic 10.12.22, 12:43
            Konserwa już jest, to pewnie niedługo.

A nie mówiłam? Już uważa mnie za swoją panią.
          • oszol-lom-z-rm Re: konsekracja dziewic 12.12.22, 18:53
            Nie jestem prawiczkiem
            • pocoo Re: konsekracja dziewic 12.12.22, 22:09
              oszol-lom-z-rm napisał:

> Nie jestem prawiczkiem

Masturbacja się nie liczy.
    • zaczarowanyogrod Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 16:13
      Można tak żyć bez konsekracji, ja bym nie ślubowała czegoś czego nie jestem pewna czy w przyszłości mogłabym dotrzymać. Po za tym to takie na pokaz, można czegoś nie robić od tak a nie żeby ludzie wiedzieli. Tak jak wpisywanie się do księgi trzeźwości w sierpniu, wpisują się osoby które i tak nie piją.
      • feelek Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 21:59
        A czy są też księgi nietrzeźwości?
        ....
        Pewien Nehraba z Votic miał problem z alkoholem. Nie, żeby go nie lubił bo przeciwnie: popijał sobie wieczorami w gospodzie i to sprawiało mu przyjemność.
        Tylko jak póżną nocą wracał, nie mógł wytrzymać urągania żony, co nie dawała mu spokoju gadając do samego rana:
        - O ja nieszczęśliwa, umrę z tego twojego pijaństwa.
        Nie umierała jednak, a Nehraba nie móģł znieść tej jej gadaniny.
        Usłyszał gdzieś, że są w Nuselskiej Winnicy wina bezalkoholowe.
        Następnego dnia wybrał się tam.
        Zapytał czy czasem nie mają wódek bezalkoholowych, albo likierów.
        - nie mamy nic bezalkoholowego, panie Nehrabo, ale zs to mamy b. dobry winiaczek, gdyby pan spróbował.
        Panu Nehrabie nie wypadało odmówić, zamówił więc 2 karafki, co je wypił z przygodnie napotkanym tapicerem Czimperą.
        Poszli potem obaj szukać bezalkoholowych win, wódek, likierów, winiaków. Urządzili awanturę gdy w Winiarni U Szuhów zarządali zaświadczenia, że wina były bezalkoholowe. Nad ranem trafili na dołek.
        W ten sposób za swoją walkę z alkoholizmem zostali skazani na odsiadkę.
        [ za J. Hasek, z pamięci]
        • dunajec1 Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 22:27
          To ile mu brakuje do 70-dziesieciu?
          Pewnie Jezus to syn Allacha no i tak sie z dziewicami zadaje po smierci.
          • wariant_b Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 22:34
            dunajec1 napisał:

> Pewnie Jezus to syn Allacha no i tak sie z dziewicami zadaje po smierci.

Ojciec się go wyparł.
            Trzeba będzie przeprowadzić dowód z DNA.
          • feelek Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 23:21
            dunajec1 napisał:

> To ile mu brakuje do 70-dziesieciu?
            ......
            f.: pewno tak z 37?

> Pewnie Jezus to syn Allacha no i tak sie z dziewicami zadaje po smierci.
            ...
            f.: myślę, że zadawanie się z dziewicami po śmierci to byłaby nekrofilia?
            ......
            Nie lepiej to przed?
            : przed śmiercią?
            ....
            Sprswdzono na wszelkie możliwe sposoby, że zadawanie się najlepsze jest gdy ludzie są żywi, zdrowi, młodzi .....
            • yoma Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 23:25
              Hej, co za ejdżyzm? :p
              • wariant_b Re: konsekracja dziewic 09.12.22, 23:50
                Może, gdyby dziewice konserwować zamiast konsekrować, dłużej zachowałyby świeżość.
                • oszol-lom-z-rm Re: konsekracja dziewic 10.12.22, 11:43
                  Co to za herezje? A kysz!
                • yoma Re: konsekracja dziewic 10.12.22, 12:44
                  Ta Józefa, co przez wiele lat była jedyna, musiała być nieźle zakonserwowana.
                • pocoo Re: konsekracja dziewic 12.12.22, 22:11
                  wariant_b napisał:

> Może, gdyby dziewice konserwować zamiast konsekrować, dłużej zachowałyby świeżo
                  > ść.

A komu potrzebne są dziewice? Bogu?
    • hana2 Re: konsekracja dziewic 10.12.22, 14:54
      Kobietom jeszcze się nie dziwię. Coś im to daje. Choćby uwagę, podziw, poczucie przynależności, może wyraża zgorszenie na akt, z którego nota bene powstały.

Mnie dziwią te zwyczaje, że oblubienica leży na ziemi jak niewolnica. To musiał jakiś facet wymyślić.
    • ytartu Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 11.12.22, 17:02
      oszol.lom.z.rm napisał:

> wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-konsekracja-dziewic-na-wawelu-kolejne-kobiety-slubowaly-zyci,nId,6462624
      > - myślę, że w dobie strachu przed macierzyństwem i zakładaniem rodziny to może
      > być dobra oferta dla dzisiejszej młodzieży

Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa przez instytucje, gdzie księża pieprzą się na potęgę w wariantach hetero- i homoseksualnych i różnych trójkątach?
      • privus Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 03:26
        Konsekruję je dla innych a nie dla księży :)
      • zaczarowanyogrod Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 12:47
        Dla tych konsekrowanych jakąś ma. One raczej nie robią tego dla kościoła tylko dla siebie.
        To takie zakonnice tyle że nie w zakonie nie o dziewictwo im chodzi tylko o oddanie Bogu. Podobno nawet nie muszą być dziewicami tylko żeby nikt o tym nie wiedział.
        • yoma Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 12:56
          W sensie kolejna hipokryzja?

Dziewice konsekrowane, cerowane, tanio!
          • zaczarowanyogrod Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 12:57
            Źle dobrana nazwa.
            • zaczarowanyogrod Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 12:59
              Żeby się ludzie nie gorszyli.
              • yoma Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 16:57
                Ten twój Kościół to jakaś strasznie opresyjna instytucja musi być.
                • zaczarowanyogrod Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 17:05
                  Dlaczego?
                  • yoma Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 19:05
                    Skoro ludzie się gorszą.
                    • zaczarowanyogrod Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 19:21
                      Chodzilo mi o to żeby ludzie nie czuli się zgorszeni. Ze takie rzeczy dzieją się w kościele. Ze dziewica konsekrowaną może nie być dziewica.
                      Różni są ludzie jak takie coś zobaczą to mogliby być źli dla takiej osoby.
                      • yoma Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 19:39
                        Mówię, że opresyjny? Robi coś, co prowadzi do przemocy.
                        • oszol-lom-z-rm Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 13.12.22, 18:09
                          Kto?
                      • hana2 Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 13.12.22, 21:27
                        "Ze takie rzeczy dzieją się w kościele. Ze dziewica konsekrowaną może nie być dziewica"

Jednym z filarów naszej samooceny jest spójność, życie w uczciwości, głoszę to co robię. To nie jest zdrowe dla psychiki tych kobiet, że mają one uprawiać fałsz, pozory. Tajemnice w rodzinie rozbijają tę rodzinę, powodują dysfunkcje. KK to taka rodzina. I jeśli jej istnienie opiera się na pozorach, kłamstwach, tajemnicach to nic dziwnego że popada w kryzys. Pewnych praw nie da się oszukać.

Niespójność może prowadzić do chorób psychicznych. Właściwie to nie pierwszy dowód na to, że KK nie ma pojęcia o psychice ludzkiej i często prowadzi wręcz do jej chorób czy zaburzeń. Wmawianie dziecku że jest grzeszne, to jeden z przykładów krzywdzenia człowieka przez KK.

• privus Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 23:21
                W sensie cerowane po konsekrowaniu zabrzmi lepiej?
                • snajper55 Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 13.12.22, 20:19
                  privus napisał:

> W sensie cerowane po konsekrowaniu zabrzmi lepiej?

Co kropelka sklei, sklei...

S.
        • ta Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 21:43
          zaczarowanyogrod napisała:

> […]Podobno nawet nie muszą być dziewicami tylko żeby nikt o tym nie wiedział

A co zrobić, jak sprawca czynu dziewictwa pozbawiającego chlapie ozorem?

• pocoo Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 12.12.22, 22:08
            ta napisała:

>
            > A co zrobić, jak sprawca czynu dziewictwa pozbawiającego chlapie ozorem?
            >
            Przykleić mu ozór kropelką do podniebienia.
          • zaczarowanyogrod Re: Jaką wartość ma konsekrowanie dziewictwa 14.12.22, 10:10
            Może idą tam takie co wiedzą że się nie wyda. Albo nie było jeszcze takiej sytuacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka