Dodaj do ulubionych

Początki islamu

07.03.24, 18:29
www.youtube.com/watch?v=ieas-qFA9Dw&t=38s
Obserwuj wątek
    • tade-k53 Re: Początki islamu 07.03.24, 19:17
      Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez Boga. Wszystkie fałszywe religie pochodzą z piekła. Każdy kto wierzy w więcej niż jedyną prawdziwą religię jest bałwochwalcą, czyli uprawia duchowy nierząd. Dlatego posoborowa organizacja to Wielka Nierządnica. Ap 17 Pismo Święte musi się spełnić. "Cała ziemia w podziwie spogląda na bestię" (Apok. 13, 3) Warto poznać prawdę objawioną przez Boga.
      tradycja2012.blogspot.com/
      • wariant_b Re: Początki islamu 07.03.24, 21:55
        tade-k53 napisał:

> Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez Boga.

Czyżbyś przeszedł na Islam, bo to jego teza?
      • antares504 Re: Początki islamu 07.03.24, 23:18
        Wiesz ~tade-k53, mnie też podobnie jak ~warianta_b, zastanawia ten cytat : " Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez Boga ". To dla mnie jest niedorzeczne by tylko jedna religia była prawdziwa biorąc pod uwagę wielość religii na świecie. Mało tego, czy aż tak jest ważna dla Ciebie ta ponadprzeciętność tej Twojej religii ???. Bo dla mnie religia to tylko sztuka mętnego i rozwlekłego mówienia o rzeczach o których się nie ma pojęcia, używając słów których się nie rozumie. Tutaj popatrz np. na sprzeczności w wizerunku Jezusa z Ewangelii. Mało tego, narodzić się z dziewicy, dokonywać cudów, być obdarzonym charyzmą, budzić żarliwy entuzjazm uczniów, wskrzeszać zmarłych, to wszystko to są Kolego ~tade-k53 historie zawarte w wielu religiach starożytnych i nie tylko. Nie gniewaj się, ale dla mnie wszystkie religie są jednym wielkim oszustwem powodowanym rzekomo dobrem człowieka i nie ma sensu mówić o prawdziwości tylko jednej.
      • feelek Re: Początki islamu 09.03.24, 14:22
        tade-k53 napisał:

> Jest tylko jeden prawdziwy Bóg i jedna prawdziwa religia objawiona przez Boga.
        ....
        a co jeśli jedna prawdziwa religia została objawiona przez nieprawdziwego Boga, który, na dodatek, okazał się prawdziwy gdy objawił że religia jest nieprawdziwa?
    • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 07.03.24, 21:33
      To były krwawe podboje, wojny zniszczenie cywilizacji chrześcijańskiej w pln Afryce i długotrwałe zagrożenie egzystencjalne dla chrześcijańskiej Europy ! To przez Arabów europejczycy szukali nowej drogi do Indii i Chin i rzuciło ich do Ameryki ….
      • antares504 Re: Początki islamu 07.03.24, 23:35
        Dlaczego ~oszol-lom-z-rm napisałeś, że " To były krwawe podboje " ???. Te podboje trwają nadal, już niedługo będziesz miał szariat w Europie. Zauważ, że islamiści od dawna tworzą w europejskich miastach tzw. zakazane strefy, które pozostają niedostępne dla niemuzułmanów, a wiele tych zakazanych stref funkcjonuje na zasadach mikropaństwa, rządzonego zgodnie z islamskim prawem szariatu. Kolego ~oszol-lom-z-rm, to nie wszystko, bo w cywilizacji islamu niewyobrażalne jest publiczne szyderstwo z praw wiary. Czyli już uważaj co piszesz na tym Forum.
        • olszak-przytycki Re: Początki islamu 08.03.24, 14:26
          antares504 napisał:

> Dlaczego ~oszol-lom-z-rm napisałeś, że " To były krwawe podboje " ???. Te podbo
          > je trwają nadal, już niedługo będziesz miał szariat w Europie. Zauważ, że islam
          > iści od dawna tworzą w europejskich miastach tzw. zakazane strefy, które pozost
          > ają niedostępne dla niemuzułmanów, a wiele tych zakazanych stref funkcjonuje na
          > zasadach mikropaństwa, rządzonego zgodnie z islamskim prawem szariatu. Kolego
          > ~oszol-lom-z-rm, to nie wszystko, bo w cywilizacji islamu niewyobrażalne jest p
          > ubliczne szyderstwo z praw wiary. Czyli już uważaj co piszesz na tym Forum.

Zaraz,Zaraz.Jakie "podboje"?Muzułmanie zostali zaproszeni do Europy by pracować.
          (Teraz to inna sprawa-pchają się nielegalnie).
          • antares504 Re: Początki islamu 08.03.24, 23:18
            Hmm, ~olszak-przytycki, trudno powiedzieć czy oni byli oficjalnie zaproszeni. OK, ja przypominam sobie taką wypowiedź Angeli Merkel, że zwłaszcza w małych firmach, warsztatach, występuje brak rąk do pracy, że dochodzi do tego, że w Berlinie na wstawienie okna w domu trzeba czekać 6 miesięcy. Tylko ona nie zauważyła, że imigranci nie nadają się do pracy fizycznej, bo to przekracza ich kompetencje... całe życie w laboratorium przy analizie danych i że co, że teraz mają grabiami machać nagle albo okna wstawiać ??? Ale powiem, gdzie leży smutna prawda - ludzie z IQ poniżej pewnego progu nie będą w stanie wykonywać żadnej pracy !!!. Dodatkowo fakt, że postępująca automatyzacja podnosi ten próg przez co coraz większa liczba osób nie będzie w stanie pracować. Najpierw dotknie to imigrantów analfabetów nieznających języka, ale im dalej tym mniej pracy będzie także dla pozostałych pontonowych inżynierów. A o co generalnie chodzi ???. To wstawię słowa Kaddafiego : Istnieją znaki, że Allah udzieli wielkiego zwycięstwa islamowi w Europie. Bez mieczy, bez karabinów, bez podbojów. Niepotrzebni są nam terroryści, nie potrzebni samobójcy. Kilka milionów muzułmanów w Europie przekształci ją w muzułmański kontynent w ciągu krótkiego czasu.
            • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 12:00
              "Pracownicy z Indonezji
              Rynek pracy w Polsce nie jest w stanie poradzić sobie z brakami kadrowymi. Do tej pory nasi przedsiębiorcy zatrudniali pracowników z Ukrainy, jednak ze względu na ich rosnące wymagania finansowe przestaje to być opłacalne. Coraz częściej w naszym kraju pracowników ze Wschodu wypierają pracownicy z Indonezji.

Jako agencja pracy wiemy, że zatrudnianie pracowników z Europy Wschodniej nie załata wszystkich ubytków kadrowych. Nasz kraj potrzebuje solidnej siły roboczej, którą można pozyskać między innymi z Indonezji. Dlaczego warto zatrudniać pracowników z tego regionu?"

(Indonezyjczycy w 87% są muzułmanami).
              • antares504 Re: Początki islamu 09.03.24, 14:52
                OK ~olszak-przytycki, pracownicy z Indonezji. Wskoczyłem teraz w Google by sprawdzić ilu ich jest, i niby legalnie ok. 5000 ale ta liczba rośnie. No tak... mówił Kaczyński że będzie praca za miskę ryżu ???. Mówił. I słowa dotrzymał. Też się zastanawiam, czy to jest etyczne pomimo tego, że oni niby mają niską roszczeniowość i brak wymagań. Ale z jednej strony to rozumiem, lepiej ściągną kogoś z Indonezji niż Mokebe i Ahmeda z Afryki, bo ci z Afryki nie tylko nie dadzą się wydymać ale również nie będzie im się chciało pracować. Oby tylko Polska nie wyglądała kiedyś jak Paryż.
                • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 15:19
                  Większość krajów Zachodu sprowadza fachowców do siebie.
                  Jak widać Polska idzie w tym samym kierunku.
        • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 08.03.24, 21:29
          Tu się z tobą zgodzę w pełni
          • antares504 Re: Początki islamu 08.03.24, 23:25
            Twierdzisz Kolego ~oszol-lom-z-rm, że my Polacy też zapraszaliśmy imigrantów ???. Co do Polski to dla mnie jest to plan zmurzynienia, zagrabienia i zażydzenia Ojczyzny i jest realizowany. Gdyby tak nie było to nie byłyby potrzebne takie podręczniki by od maleńkości przyzwyczajać ludzi to nowej rzeczywistości. Brakuje tylko fragmentu o tym, że tatuś Abrahama ma kamienicę, którą dostał jako zadośćuczynienie od polskiego rządu za polskie obozy koncentracyjne.
      • olszak-przytycki Re: Początki islamu 08.03.24, 10:48
        oszol-lom-z-rm napisał:

> To były krwawe podboje, wojny zniszczenie cywilizacji chrześcijańskiej w pln A
        > fryce i długotrwałe zagrożenie egzystencjalne dla chrześcijańskiej Europy ! To
        > przez Arabów europejczycy szukali nowej drogi do Indii i Chin i rzuciło ich d
        > o Ameryki ….

Ale chrześcijanie wcale nie byli lepsi.Więcej ludów wytępili.
        • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 08.03.24, 21:30
          Dyskusyjna teza
      • banowanyzaprawde1 Re: Początki islamu 08.03.24, 13:47
        Jeden bóg w trzech osobach: Jahwe, Allah i ten chrześcijański wszak te pochodzą od jednego Abrahama. W tym momencie mam wątpliwości co do zamierzeń tego boga. W jego zamyśle chyba było to że ludzie sami się wzajemnie wymordują.
        • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 08.03.24, 21:30
          Islam to próba zanegowania chrześcijaństwa nowego testamentu
          • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 11:21
            Islam jest po prostu prawdziwie monoteistyczny.Tak jak judaizm głosi wiarę w Jedoosobowego Boga.
            Jest bardziej podobny do judaizmu niż do chrześcijaństw.
            • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 13:19
              Islam jest królestwem jak najbardziej z tego świata - jest stworzona na obraz i podobieństwo ludzi - koncepcja raju No to koncepcja burdelu! Agencji towarzyskiej - islam to negacja chrześcijaństwa a tak naprawdę nosie sobie cechy satanizmu. Autor Biblii szatana nie czytał Koranu bo grzyby czytał ro nie stworzył by swego dzieła Biblii szatana
              • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 13:33
                Dlaczego burdelu?
                W społeczeństwach semickich było praktykowane wielożeństwo.
                Ile miał nałożnic Salomon?
                • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 14:50
                  Ale to było przed Mahometem i przed Jezusem !
          • banowanyzaprawde1 Re: Początki islamu 09.03.24, 15:05
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Islam to próba zanegowania chrześcijaństwa nowego testamentu

Widzisz jak ten Bóg namieszał. Okazuje się że Bóg jest przeciwnikiem samego siebie a tym samym jest bogiem i szatanem w jednym.
            • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 16:12
              Allah nie jest prawdziwym Bogiem
    • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 12:22
      Polecam
      www.wydawnictwofronda.pl/ksiazki/publicystykaeseje/niepoprawny-politycznie-przewodnik-po-islamie-i-kr
      Cała prawda o islamie
      • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 12:51
        Co z tego,że Mahomet walczył?
        Prorocy Starego Testamentu też stosowali wojny i nawet dopuszczali się mordów.
        Mimo tego chrześcijanie się ich nie wypierają.-To skąd te pretensje w stosunku do Mahometa?
        • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 13:20
          Mahomet nie tylko walczył ale napadał gwalcil rabował j mordował ! Jego trzecia zona to sześcioletnia Fatima a do łóżka poszedł z nią gdy ta skończyła lat 9 a wiec to on jest patronem pedofilii i profilów !
          • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 13:52
            Widać,że nie oglądałeś filmu.
            Muzułamanie byli bici i zabijani przez politeistów.Zabrali też muzułmanom ich dobytek.
            Dopiero po tym Mahomet zaczął z nimi walczyć.
            • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 14:51
              Napadał na karawany kupieckie! Gwalcil rabował mordował niszczył
              • banowanyzaprawde1 Re: Początki islamu 09.03.24, 15:03
                oszol-lom-z-rm napisał:

> Napadał na karawany kupieckie! Gwalcil rabował mordował niszczył

Jako i chrześcijanie.
                • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 16:14
                  Chrześcijanie padali ofiarami mahometan !
              • antares504 Re: Początki islamu 09.03.24, 15:07
                Oj katoliku ~oszol-lom-z-rm, Ty to się wszystkiego czepiasz. Wczoraj był Dzień Kobiet a zdaniem Twojego Kościoła główne przeznaczenie kobiety to paca na plebanii jako gosposia i rodzenie ministrantów. Wszystko gra w Twojej katolickiej rodzinie ???. No a co do islamu... Kumplu ~oszol-lom-z-rm różnica między islamem i chrześcijaństwem to zupełnie inna pozycja i znaczenie ich świętych ksiąg: Koranu i Biblii. Hmm, jak by to wytłumaczyć ??? Niech będzie tak, że w chrześcijaństwie Biblia nie jest traktowana jako literalne źródło prawa, raczej zbiór metaforycznie ukazanych prawd wiary. Natomiast Koran wedle muzułmanów ma pozycję boskiej księgi w każdym detalu !!!. Nie może być podważone ani zweryfikowane żadne słowo, bo każda litera Koranu jest boska. Ponadto Koran jest źródłem literalnego prawa nie tylko religijnego ale i obyczajowego, politycznego. Rozumiesz ???.
                • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 16:15
                  Nigdzie nie znajdziesz wypowiedzi żadnego biskupa ze miejsce kobiety jest tylko na plebani
              • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 15:23
                Walczył z przeciwnikami którymi byli politeiści mekkańscy.
                Mekkańczycy pierwsi zabijać zaczęli muzułmanów.
                Prześladowania były tak silne,że część muzułmanów wyemigrowała do Abisynii.
                Mahometa też wielokrotnie próbowali zabić.
                Gdzie wyczytałeś,że Mahomet gwałcił?
                • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 16:16
                  A jak nazwiesz jego oficjalny związek z trzecia żona -nieletnią Fatima?
                  • antares504 Re: Początki islamu 09.03.24, 16:26
                    Mój Przyjacielu ~oszol-lom-z-rm, zostaw w spokoju Mahometa i jego nieletnią żonę Fatime. Chcesz zrozumieć Mahometa ???. To poderwij sobie taką 16 letnią ładną Juleczkę. Mówię Ci Kumplu, że to kompletnie inna bajka, świeżutka, pachnąca i ciasna jak dżinsy po praniu. Pupcia gładka jak u niemowlaka i piersi niedotykane wcześniej przez żadnego innego faceta, soczyste usteczka ledwie zwilżone pierwszym w życiu błyszczykiem i ta szczerość w oku :).
                    • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 16:36
                      Zastanawiam się czy nie zgłosić twojego wpisu nz policję za zachętę do obcowania z nieletnimi …,
                      • antares504 Re: Początki islamu 09.03.24, 16:55
                        Parafianinie ~oszol-lom-z-rm, zgłaszaj ten wpis natychmiast na policję !!!. Będzie to przeciwdziałanie przestępczości na tle sexualnym wobec nieletnich. No tak... jaśniepan ~ oszol-lom-z-rm by sobie pewnie moje wpisy życzył jako gorliwego katolika i w dodatku w gotyku. Niestety, jestem dość gramotny by zadowolić wysublimowane gusta arystokraty. Też Ci dodam coś ciekawego... ja Ciebie ~oszol-lom-z-rm bardzo lubię, dajesz pewien urok temu Forum "Religia i wiara", zauważ, że ja zawsze odpowiadam na Twoje wpisy. Ja mam tylko specyficzne poczucie humoru, a tak to jestem strasznie poważnym młodym człowiekiem. Ale zgaszaj ten wpis natychmiast na policję, dobrze że go zauważyłeś, bo tutaj nad wszystkim czuwa ~oszol-lom-z-rm Gospodarz Domu, nie da on zrobić krzywdy nikomu, zawsze nieletnim pomoże, o każdej porze, o mój Boże.
                  • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 16:28
                    Z tymi gwałtami to może być prawda.
                    Muzułmanie którzy sobie wzięli niewolnice,współżyli z nimi.
                    I tak jest postęp w stosunku do tego co robił Mojżesz:zabijał chłopców i kobiety a zostawiał przy życiu małe dziewczynki.Muzułmanie nie zabijali dzieci i kobiet.
                    • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 16:37
                      Mojzesz to religia żydowska sam widzisz ze najlepsze jest chrześcijaństwo
                      • olszak-przytycki Re: Początki islamu 09.03.24, 16:53
                        oszol-lom-z-rm napisał:

> Mojzesz to religia żydowska sam widzisz ze najlepsze jest chrześcijaństwo

Mylisz się.Mojżesz to równie chrześcijaństwo i islam.
                        Chrześcijanie nie odrzucają Mojżesza mimo że był złym człowiekiem.
                        Dlatego nie powinieneś się dziwić temu,że Mahomet mimo jego zbrodni jest przez muzułmanów szanowany.
                • antares504 Re: Początki islamu 09.03.24, 16:18
                  Hmm, ~oszol-lom-z-rm założył tutaj dnia 08.03.24 wątek pt. : " Homoseksualny ksiądz z Niemiec atakuje ks Oko ". Widocznie u ~oszol-loma-z-rm podobnie jak u księdza Dariusza Oko wszystko się kręci wokół sexu, zboczeń i gwałtów. Na 100 % ks. Oko powiedział kiedyś w temacie Islamu, że Mahomet gwałcił kobiety a te którym już nie dał rady sprzedawał na tagu. OK, Muzułmanie może nie mają szacunku do kobiet, ale nie przesadzajmy z Mahometem. Ja kiedyś dużo czytałem o Mahomedzie, zaskakuje mnie to, że w VII wieku zdobył tak szybko tylu zwolenników. No ale popatrzmy jak 5 lat temu powstała silna nowa religia którą ja nazywam Covidianizmem. Nowa religia biednego, ogłupionego i zastraszonego człowieka, który wyzbywa się wolności za iluzję bezpieczeństwa.
                  • oszol-lom-z-rm Re: Początki islamu 09.03.24, 17:20
                    Nie należy ufać nowym religiom
                    • olszak-przytycki Re: Początki islamu 11.03.24, 21:07
                      www.youtube.com/watch?v=cPAVYuOKkRU&t=845s

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka