mim1656awo
04.10.24, 17:34
Tekst linku
Umarłam i Odkryłam Wielkie Kłamstwo Ukrywane Przez Religie: Doświadczenie Bliskie Śmierci
Życie poi śmierci ciała fizycznego, jest dzisiaj uniwersalnie uznawane.Byłoby błędem mysleć, że dzisiaj ten aspekt egzystencji został porzucony przez nauke, jako nieracjonalny.Wręcz odwrotnie.
Z różnych świadectw NDE zainteresowało mnie to, które załączam.Ot, taka ciekawostka.Zrobiłem taż parę notek,które poniżej podaję.
..w naszej głębszej istocie jesteśmy wieczni i nieskończeni...
...każde żyjące stworzenie jest manifestacją tej boskiej energi...
…nie potrzebujemy pośredników, aby połączyc się z boskością....
..zaczęłam kwestionować wiele z tego co widziałam w świecie duchowym i religijnym wokół mnie, dlaczego tyle tradycji upiera się, że potrzebujemy pośredników, dlaczego uczą nas, że jesteśmy oddzieleni od boskości, że musimy osiągnąc lub zdobyc to połączenie.Zaczęłam dostrzegać, że wiele z tego co nazywamy „duchowością” na ziemi jest w rzeczywistości zmieszane z ludzkimi interesami władzy i kontroli.Nie mówie, że wszystkie religie czy tradycje duchowe są skorumpowane, daleko od tego, ale zdałam sobie sprawę że ważne jest rozróżnianie między prawdziwą mądrością duchową, a ludzkimi strukturami, które czasami ją otaczają ...
......życie to o wiele więdej, niż możemy zobaczyć lub dotknąć.Jesteśmy o wiele więcej niż nasze fizyczne ciała.Jesteśmy duchowymi istotami wiecznymi i nieskończonymi...
..jesteśmy tutaj z jakiegoś powodu, każde doświadczenie, każda relacja, każde wyzwanie przed którym stajemy to okazja do wzrostu i nauki.Nasza podróż na ziemi jest cenna właśnie dlatego, że jest tymczasowa..
..kolejna fundamentalne lekcja, którą noszę w sobie dotyczy natury miłości.Milość którą doświadczyłam podczas mojego doświadczenia bliskiego śmierci była tak rozległa, tak bezwarunkowa, że całkowicie zmieniła moje rozumowanie tego, czym miłość może być ....jest naszą prawdziwą naturą, esencją tego, czym naprawdę jesteśmy
...śmierć, zdałam sobie sprawę, nie jest końcem, ale przejściem.To jak przejście z jednego pokoju do drugiego w nieskończonym domu ..
...jeśli jest jakaś wiadomość, którą chcialabym pozostawić tym, którzy słuchają moją historię to brzmi ona tak: jesteś więcej niż myślisz, w tobie istnieje nieskończony potencjał milości, kreatywności, połączenie z boskością .Nie musisz mieć doświadcznia NDE, to zawsze tam jest czekając na rozpoznanie i wyrażenie...