poledownunder 24.11.06, 23:49 Zdjecia autorstwa mojego meza, sama nie pcham sie na takie wysokosci (na razie). Robione podczas wycieczki na Mount Rolleston Zgłoś Obserwuj wątek
Re: Alpy Poludniowe Super zdjecia!!! Uwielbiam chodzic po gorach, ale nie wiem czy bylabym na tyle odwazna zeby pojsc tam zima. Jezdzicie tez na nartach? Zgłoś
Re: Alpy Poludniowe kinga, te zdjecia to nie zima! Rolleston byl wiosna (pazdziernik o ile pamietam) a Torlesse w ubiegly weekend czyli praktycznie srodek lata. Tu o kazdej porze roku moze byc snieg, dlatego zamiescilam na forum artykul o szacunku do gor, bo az dziw bierze ilu ludzi pcha sie w tutejsze gory bez sprzetu i przygotowania... Znowu szukaja jakiegos Australijczyka... Gor jest tu mnostwo, mniejsze i wieksze, wiec nie trzeba byc alpinista zeby sie nalykac zachwytow. Jak Cie interesuje temat, to moze rzuc haslo na forum gadanym, moge podsunac kilka pomyslow na latwiejsze wycieczki gorskie (bez sniegu i rakow), inni pewnie tez. A co do nart, to owszem choc nieczesto bo dzieci male. Jak podrosna, bedzie latwiej. Zgłoś
Re: Alpy Poludniowe Kinguś zerknij "w doline" - tam trawa rośnie ! i faktycznie nie trzeba zimy by śnieg leżał, w naszych rodzimych Tatrach raz w czerwcu chodziliśmy po kolana w śniegu na szlakach ciut powyżej Pięciu Stawów, a w ostatni weekend majowy śnieg leżal juz w Dolinie Roztoki, a podejście pod Pięć Stawów wymahało nie lada przeprawy z kijami (śnieg po pas na "wybitym" fragmencie, nie chce myśleć co by było iść pierwszym... Pole - ja jestem właśnie na etapie szlifowania "warsztatu fotograficznego" i ażsie prosi jedna uwaga, nigdy ale to nigdy nie ustawiaj horyzontu równolegle w samym środku zdjęcia... (mam na mysli ostatnie). jakbyś go podniosła do 3/4 chociaż i dała więcej gór zamiast nieba (no jeszcze gdyby chmurki piękne były czy coś, ale nie takie po prostu niebieskie!) to było dużo lepsze zdjecie. Zgłoś
Re: Alpy Poludniowe ha, jak pisalam na poczatku watku, zdjecia autorstwa malzonka, nie moje...przekaze mu, sama staram sie nie popelniac bledow horyzontalnych. Zgłoś
Re: Alpy Poludniowe jakos nie dotarlo do mnie ze wszystkie fotki zostaly zrobione podczas jednej wycieczki...a ze snieg w tatrach mamy latem to wiem, bo 2 lata temu w dolinie 5 stawow we wrzesniu balwana ulepilam :) Zgłoś