Dodaj do ulubionych

Niepubliczne przedszkole Ślimaczek

30.03.10, 11:14
Co sądzicie o tym przedszkolu. Jak wygląda sprawa opłat za
przebywanie dziecka od 6.30. do 15.00 z dodatkowymi zajęciami?
Proszę o opinię
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.05.10, 08:44
      Odpłatność wynosi 400 zł czesnego ( w tym są wliczone wszystkie
      zajęcia typu: rytmika, języki, itp.)- płaci się za cały czas
      otwarcia przedszkola (np. jeśli dziecko jest w przedszkolu od 6:30-
      18:30, to nikt nie robi żadnego problemu, tylko przy podpisywaniu
      umowy z przedszkolem trzeba wpisać orientacyjne godziny pobytu
      dziecka w przedszkolu, dodatkowa odpłatność za wyżywienie 10 zł
      dziennie za pełne wyżywienie, bez podwieczorku ,który jest o 15:30
      kosztuje 9 zł. W przedszkolu jest bardzo miła atmosfera, moje
      dziecko, które tam uczęszcza jest bardzo zadowolone, wręcz nie chce
      stamtąd wychodzić. Jeżeli chodzi o płatność to termin do zapłaty
      jest do 5 każdego miesiąca, ale jeszcze nigdy nie spotkałam się z
      tym, że jeśli zapłaciło się kilka dni później byłyby z tego tytułu
      dyrekcja robiła jakieś problemy.
      • Gość: MAJA Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 09:26
        Słyszałam od kolezanki ,że to miłe i "starające sie "przedszkole
        (może dlatego ,ze nowe i małe ..) ale napewno sie panie starają i
        dzieci je lubią ...
        • Gość: ina Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 13:22
          kadra zbyt czesto się zmienia a to nie jest dobre dla dzieci
      • Gość: rybka Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 23:26
        www.zlotarybka.zgora.pl Zobacz to...........
    • Gość: Dominik Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: 195.191.109.* 08.05.10, 07:41
      przedszkole bardzo "przyjazne" dziecku. Panie rzeczywiście się
      starają, duża atrakcji dla maluchów, i dużo nauki podczas zabawy.
      polecam, dziecko jest zadowolone- rodzice także :)
    • Gość: Zabka Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.10, 07:33
      Moja córka uczęszcza do tego przedszkola. W Ślimaczku naprawdę
      najwazniejsze są dzieci. Pracują tam osoby kochające dzieci a przy
      tym profesjonalne i mądre. Program zajęć jest bardzo bogaty, a same
      zajęcia ciekawe, wpływające niezwykle pozytywnie na rozwój dziecka.
      Przedszkole dokłada wszelkich starań, aby rodzice czuli się częścią
      tej placówki.

• Gość: patuh Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.netdrive.pl 30.01.11, 21:34
        W pełni się z Tobą zgadzam. Moja młodsza siostra chodzi tam do przedszkola. Dzieci tam mają w pełni zorganizowany czas, uczą się dwóch języków obcych, a co najważniejsze, mojej sis się wszystko podoba. Polecam!
        • Gość: dzidzia Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 13:30
          Byłam świadkiem mało ciekawej sytuacji- otórz po oddaniu tam dziecka w pierwszych dniach podglądałam przez okno -salę ,2 dzieci płakały sciskajac misie w kąciku a panie wcale nie reagowały nie probowały ich zająć czymś jakoś pocieszyc tylko pracowały z resztą grupy -stałam prawie pół godziny i nic , nikt sie nad tymi dziećmi nie skupił, moj syn nie był w stanie sie w tym przedszkolu zaadaptować wzbraniał sie rekami i nogami rano przeprowadzałam z nim prawdziwą walkę by poszedł do przedszkola...zmienilismy przedszkole i to był strzał w dziesiatkę, ceny duzo niższe niż w slimaczku a panie przemiłe i pomocne.
      • Gość: janina Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 09:08
        nieprawda...przesadziła pani z tą pseudoreklamą jak za prl :)
    • Gość: MAMA Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.11, 15:46
      W ODPOWIEDZI NA ZADANE PYTANIE INFORMUJĘ, ŻE OPŁATY Z MIESIĄCA NA MIESIĄC WYŻSZE...BYŁO NIECAŁE 560ZŁ DOSZŁO DO PONAD 600, A NAWET 700 A JAK SĄ NADPŁATY TO JAKBY ICH NIE BYŁO...TRZEBA BYĆ WYLICZONYM! PRZEDSZKOLE POD WZGLĘDEM WYCHOWAWCZYM, ZADANIOWYM JEST OK. EPIDEMIA OSPY JUŻ ZA PRZEDSZKOLAKAMI :) JEŚLI CHODZI O POSIŁKI- MOJEMU DZIECKU NIE SMAKUJĄ ZUPY- ALE RESZTA MOŻE BYĆ. SALE ŁADNE, ALE NIEPOKOI MNIE RZADKOŚC SPRZĄTANIA PIASKU, KTÓRY DZIECI WNOSZĄ DO PRZEDSZKOLA Z PLACU ZABAW, JEST ON NA KORYTARZU, W SZATNIACH... MOŻNA ZĘBY STRACIĆ :p.. JESTEŚMY ZADOWOLENI Z UCZESTNICTWA DZIECKA W PRZEDSZKOLU. TYLKO NIE PODOBA MI SIĘ CZĘSTO NIEPROFESJONALNE PODEJŚCIE DO RÓŻNYCH TEMATÓW PANI WICEDYREKTOR, ALE PANI DYREKTOR- OWSZEM, Z NIĄ DA SIĘ DOGADAĆ :)
      • Gość: gość Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: 212.109.132.* 01.10.11, 22:53
        Jak liczyć to już dokładnie: 400 podstawowa opieka (9 godzin) posiłki maksymalnie 22 dni x 11 PLN=242 PLN, ubezpieczenie tylko raz w roku (wrzesień) 23 PLN w sumie maksymalnie 665 pln (to mniej niż 700 ;-)). Po za tym ubezpieczenie jest raz w roku i raczej rzadko wykorzystane jest 22 dni robocze ;-) Pozdrawiam, mama zadowolonego przedszkolaka ze Ślimaczka
      • Gość: ania ż. Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.13, 11:51
        Jesli wszystko jest ok z Panią dyrektor idzie się dogadac ale jak zgłaszasz jakies uwagi to juz nie jest taka usmiechnieta i miła. Kiedy poskarżyłam się na fakt zranienia dziecka na zajęciach nawet nie probowała tego tłumaczyc jako osoba, która kieruje kadrą, a po prostu dała mi słuchawkę by mi to wytłumaczyła nauczycielka ona nie zajęła stanowiska nie przeprosiła za zaistniałą sytuację. Kadra zmienia się a w rozmowie z jedną z nauczycielek która juz tam nie pracuje bo po prostu psychicznie nie dawała rady dowiedziałam się iz atmosfera na lini dyrektorzy- personel jest mocno napięta. Ja zabrałam dziecko po 2 miesiacach bo dziecko po prostu bało się tam chodzić, zaczęło moczyc się....to dla mnie nie był dobry sygnał. Ponadto jak na początku stałam przy oknach i obserwowałam dzieci na sali to widziałam ze dzieci płaczą a nauczycielki nawet nie próbowały ich jakoś zająć i pocieszyc. Ponadto nie odpowiadał mi system odbierania dzieci nigdy nie wiadomo było w jakiej sali jest dziecko bo dzieci grupowano po południu i nie było informacji gdzie jest dana grupa.
      • Gość: LIDKA Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 13:34
        MAMO MAM PODOBNE SPOSTRZEŻENIA CO DO CENY TERAZ 500 ZŁ ZA SAMO CZESNE PLUS 12 ZA POSIŁKI TO PONAD 760 ZL MC-OGROMNY KOSZT! I NIE ZWRACAJĄ JAK DZIECKO CHORE
    • Gość: Irena Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 16:53
      to moim zdaniem pomyłka. Kadra w tym przedszkolu zmienia sie jak w kalejdoskopie, w razie problemów byłam odsyłana od jednej do drugiej pani, nie było z kim porozmawiac. Dziecko skarżylo się ze pani krzyczy , zaczelo sie w nocy moczyć. W godzinach odbioru dzieci były zbierane w jednej grupie i codziennie szukałam dziecka bo nie było informacji w której sali są dzieci z innej grupy.Dla mnie był to ewidentny sygnał ze nie dzieje się tam dobrze.Przeniosłam dziecko do innego przedszkola i teraz jest szczesliwe, w duzych molochach dzieci nie czują sie najlepiej a co do dyrektorek, pani dyr i jej zastępcy- tez mam wiele uwag.....
    • Gość: anna M Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 13:21
      bardzo drogie jest to przedszkole koszt 500 zł i za wyzywienie 12 dziennie to wyjdzie prawie 760 zł na miesiac , w innych przedszkolach wychodzi ok 500 zł z wyzywieniem pełnym W Slimaczku opłaty podwyzszyli a jakosci obslugi -no cóż....
    • Gość: Wioletta M. Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.14, 14:30
      Moja córka chodzi do przedszkola już drugi rok. Jest bardzo zadowolona, dopilnowana (uczesana, ubranko czyste), dobrze się rozwija, najedzona. Nigdy nie było sytuacji, żeby była niezadowolona, czy z oznakami długiego płaczu, dodam ze jest wrażliwym dzieckiem i powiedziałaby gdyby pani krzyczała. Codziennie przynosi nowe obrazki, kolorowanki, czy inne rzeczy robione z papieru, śpiewa nowe piosenki, wierszyki...Co do kadry to faktycznie zmieniają się panie, ale myślę że za sprawą, iż dużo pań to pewnie praktykantki bądź stażystki. Resztę pań widuję już drugi rok. Poza tym moje zdanie jest takie, że nie każda pani nadaje się do pracy z dziećmi, może i lepiej ze nie pracują już...?Panie dyrektorki, myślę że kilka godzin siedzieć za biurkiem nikt nie wytrzyma i logiczne staje się, że nie zawsze udaje się "złapać" w gabinecie panie. Moje doświadczenie z paniami dyrektorkami są raczej dobre, załatwiałam kilka spraw i nie było jakoś problemu i złośliwości w stosunku do mnie. Co do odbioru dziecka z przedszkola, to osobiście nie miałam problemu ze znalezieniem córki, bo przed wejściem wisi zawsze informacja gdzie, grupy aktualnie się znajdują (może niektórym rodzicom przydałaby się umiejętność czytania ze zrozumieniem ;)).
      Opłaty są wysokie. Jak kogoś nie stać, są tańsze przedszkola... Moje dziecko jest alergikiem, w ślimaczku, jest możliwość ustalenia indywidualnej diety.
      Jestem zadowolona, a drugie dziecko pewnie również "oddam" do ślimaczka.
      • Gość: jacek Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 08:16
        Nie polecam, drogo bardzo ,dużo dzieci , ewidentnie interes na kasę robiony.Poza tym non stop z wlaścicielkami afery w gazetach ( kłócą się z miastem itp) to dobrze nie wróży przedszkolu chyba...
        • Gość: re Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.03.14, 13:52
          nie polecam........
          • Gość: mimi123321 Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.14, 15:56
            Teraz był nabór do przedszkoli wiec widze ze temat bardzo aktualny. Tak jak juz gdzies wspominalam - ja polecam Calineczke. Placówka niepubliczna i platna ale mysle ze warto wydac 350zł i miec pewność ze dziecko jest w dobrych rekach.
            • Gość: piotrek Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.14, 08:41
              Slimaczek DROGOOOOOOO , przestan z ta calineczką powstało to to dopiero a ty pierdzielisz że pewnie,wykup reklame a nie pajacujesz...
              • Gość: y6 Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.04.14, 15:56
                Slimaczek 500zł ..500 zł , pogrzało kogoś? Gdzie wszędzie od 350-400 .Co się stało tam ? To że jak przychodzisz drzwi otwarte i dziecko cięzko znależć ,to akurat sam doświadczyłem , rano gdzie indziej dajesz a odbierasz niewiadomo z jakiej grupy.Włascicielki dosc niesympatyczne..
              • Gość: mimi123321 Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 00:01
                Heh, po prostu mieszkam w okolicy - stad trochę wiem o tym przedszkolu. A słyszałam o małych grupach, dlatego pisałam że sama bym wolała żeby moje dziecko szło do takiego ("ze oddaje je w dobre ręce") niż gdzieś gdzie grupa liczy 25 dzieci...tyle. Pozdrawiam:)
    • Gość: zadowolana mama Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.15, 07:31
      we wrześniu 2014 zapisałam dziecko do przedszkola ślimaczek (miałam wiele obaw) ale dziś po kilku miesiącach jestem bardzo zadowolona z tej decyzji. Moja pociecha dużo opowiada o zajęciach przedszkolnych i w końcu poranne rozstanie nie kończy się płaczem (a tak było w publicznym przedszkolu).ciężkie były dwa pierwsze tygodnie - TYLKO. Była to b.dobra decyzja
      • Gość: Jola Ślimaczkowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.15, 07:39
        Chciałam powiedzieć tym mamom które się wahają czy zapisać pociechę do ślimaczka - TAK
        Mój syn właśnie będzie kończył pobył w przedszkolu i będzie chodził do szkoły ślimaczka a mniejsza pociecha zaczęła chodzić do przedszkola - patrząc na moje pociechy wiem że dobrze czują się w ślimaczku i to jest najważniejsze
        • Gość: Alina Re: Ślimaczkowo IP: *.play-internet.pl 02.09.15, 23:32
          Nie polecam ślimaczka. Panie nie pomagały w adaptacji dziecka, odbierałam zaryczane codzień. Po dłuższej przerwie to samo. Dziecka z auta nie mogłam wyciągnąć cały czas wolało - nie chce tam iść... Serce ni sie krajało. Masakra. To zła wróżba a trwało to prawie dwa M-c.Rozmawiałam z kilkoma rodzicami tez nie byli zadowoleni i jak ja myśleli o zmianie szczególnie biorąc pod uwagę jakość- cena nie wypada dobrze. W przypadku krytyki- panie niemile jakbym atakowała bez podstaw. Ja zabrałam mojego szkraba . Ale ponoć sporo osób porezygnowalo .Ale znajoma z bloku która tam jeszcze prowadza twierdzi ze panie zmieniają sie bardzo często.
          • detektyw_monk Re: Ślimaczkowo 03.09.15, 11:29
            Konkurencja nie śpi. "Pani" Alina kilka minut wcześniej wypowiedziała się niepochlebnie o innych żłobkach w innym wątku jako Mama i Jula. hahahaha. Dyrekcja Złotej Rybki się nudzi?!
            • Gość: Do detektywa Re: Ślimaczkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.15, 17:06
              Z całym szacunkiem dla złośliwcy -nie jestem z żadnej dyrekcji nie znam tez nikogo ze Złotej Rybki wiec sie nie wypowiadaj za mnie i nie pisze kilku wątków po prostu miałam dziecko w ślimaczku rozmawiam z mamami innych dzieci i mam prawo wyrazić swój pogląd a jeśli sie to tobie nie podoba to nie wchodź na podobne fora
        • Gość: Alina Re: Ślimaczkowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.15, 16:59
          Nie polecam ślimaczka. Panie nie pomagały w adaptacji dziecka, odbierałam zaryczane codzień. Po dłuższej przerwie to samo. Dziecka z auta nie mogłam wyciągnąć cały czas wolało - nie chce tam iść... Serce ni sie krajało. Masakra. To zła wróżba a trwało to prawie dwa M-c.Rozmawiałam z kilkoma rodzicami tez nie byli zadowoleni i jak ja myśleli o zmianie szczególnie biorąc pod uwagę jakość- cena nie wypada dobrze. W przypadku krytyki- panie niemile jakbym atakowała bez podstaw. Ja zabrałam mojego szkraba . Ale ponoć sporo osób porezygnowalo .Ale znajoma z bloku która tam jeszcze prowadza twierdzi ze panie zmieniają sie bardzo często.
          • Gość: Mama Re: Ślimaczkowo IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.15, 19:53
            Ją też odradzam. Zajęcia dodatkowe ok ale panie wychowawczynie bierne, czekają jedynie na zajęcia dodatkowe. Dziecko niechętnie zostaje ponieważ się zwyczajnie nudzi.
    • Gość: rybaryba155 Re: Niepubliczne przedszkole Ślimaczek IP: *.stelmet.com 24.01.19, 11:18
      WITAM WSZYSTKICH,
      spotkała mnie bardzo dziwna sytuacja w tym żłobku.
      W umowie ze żłobkiem jest napisane, że na koniec roku dostanę za każdy miesiąc, w którym moje dziecko chodziło do żłobka zwrot 100zł. Mam taką informację od samego początku. Teraz dyrekcja wypłaca tylko za dwa miesiące czyli 200 zł twierdząc, że nie objęła ich dotacja na pozostałe miesiące a w umowie jest błąd i będą teraz aneksy do tych umów do podpisu!!!??? Czy ktoś miał podobną sytuację? Dzięki za info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka