Dodaj do ulubionych

Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Polak

12.05.10, 06:51
I słusznie robi w myśl zasady głoszonej przez moją ukochaną Babcię,
która często mawiała: " Jeżeli Pan Bóg chce kogoś ukarać, to mu
rozum odbiera"
Obserwuj wątek
    • Gość: Behemot Wybór najgorszy z możliwych. IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.10, 08:02
      PO dokonała wyboru najgorszego z możliwych. Co prawda kandydatów, którzy mogliby
      podjąć to wyzwanie, w zielonogórskiego PO po prostu nie ma (kandydatów
      wyrazistych, potrafiących sobie zjednać mieszkańców, prowadzić rozumny
      merytoryczny dialog z opozycją i godnie pełnić funkcję prezydenta miasta).
      Faktem jest, że Kubicki nie jest dobrym prezydentem, lecz Polak, byłaby jeśli
      nie równie złym, to gorszym. Polak ma takie cechy charakteru, które nie zjednują
      jej sympatyków. Jej dystans, chłód, pewna kostyczność wywołują antypatię. Lecz
      nie wątpię, iż byłaby dobrym wójtem lub sołtysem. Obecna funkcja wicemarszałka,
      jest dziełem przypadku.
      • Gość: Wiera Re: Wybór najgorszy z możliwych. IP: 212.109.137.* 12.05.10, 09:37
        zgadzam się z moimi poprzednikami.Pani Polak to najsłabszy wybór.Dziwię się ,że
        tak ochoczo podchodzi do tematu. Jest kobietą bardzo wyrachowaną,bez szacunku do
        innych kobiet.Trafia do tych kręgów kobiet ,gdzie coś ubije dla siebie.Lubi
        występować w gronie kobiet gdzie ma przewagę i wówczas pokazuje jaka jest mądra
        i ważna.
        Nie lubi uwag pod jej adresem.jest skostniała i zimna.
        Nie będzie miała większego poparcia wśródmieszkanek Zielonej Góry.Nawet w
        środowiskach zamkniętych kobiety nie dadzą jej poparcia.Myślę że tak będzie
        wśód mężczyzn, wśród różnych innych .Dziwię się tylko,że nie widzą tego władze
        Platformy.Mamy złe skojarzenia z byłą Panią Prezydent i to odbije się w tych
        wyborach.Chyba że Pani Bukiewicz robi to celowo by zapomnieć o swojej
        przegranej.Szkoda też że nie chce wystartować Pan Urbaniak.Jeżeli tak kocha
        Zieloną Górę i jest oddany całkowicie swojej partii to czemu nie chce pomóc aby
        zwyciężyć.takie to wszystko zagadkowe.Czasami trzeba coś poświęcić dla dobra
        miasta i kraju.Nawet o co ma się najlepsze i najdroższe dla siebie.
        • Gość: krs1 Re: Wybór najgorszy z możliwych?? IP: *.am.wroc.pl 12.05.10, 12:01
          Urbaniak chyba nie chce bo ma kancelarię, która bodajże obsługuje Urząd
          Marszałkowski przez przypadek czy też nie widać co się liczy w tej Platformie.
          • Gość: Nowy Re: Wybór najgorszy z możliwych?? IP: *.xdsl.centertel.pl 14.05.10, 22:53
            KRS1 wygląda na to że Urbaniak zamiast Politykować ustawia swój biznes
            prawniczy. Wepchał do biura europosła Zasady swoją żonę i tak się kręci interes
            PO. Tak to widać, a szkoda że ten młody chłopak robi jak większość pseudo
            politkierów.
      • Gość: EINAR Re: Wybór najgorszy z możliwych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 09:39
        Prawdziwy problem PO polega na tym ,ze oni de facto NIE MAJĄ DOBREGO
        KANDYDATA ...ani Polak ,ani Dowhan nie mają za duzo atutów , za
        jednym i drugim kandydatem ciągnie sie ( bez obrazy oczywiscie)
        małomiasteczkowość .... RD próbuje ujechac na żużlu i nie ukrywajmy
        własnym majątku ,EP na niby doświadczeniu w samorzadzie i
        polityce....problem w tym ,ze sukcesy żużlowe się skończyły ( tu
        swój wkład w załatwieniu RD ma Kubicki i przedłuzający sie
        remont) ,własny duży majątek zdobyty przy przełomie na fajkach wcale
        nie jest atutem ,bo wszyscy wiedzą co i jak...doswiadczenie EP jest
        też nieprzekonujące....a Kubicki ( bez wątpienia zły prezydent)
        siedzi,zawija sreberka i się cieszy-bo wcale nie jest
        powiedziane ,ze nie bedzie reelekcji...
        • Gość: ?> Re: Wybór najgorszy z możliwych. IP: *.icpnet.pl 12.05.10, 10:31
          Mówili o swoich programach, o pomysłach na kampanię wyborczą,
          o tym jak pokonać postkomunistów i ich prezydenta
          w Zielonej
          Górze.

Trochę na to za późno po tym jak przez 4 lata zielonogórskie PO
          wspierało SLD w radzie miasta, tworząc nieformalną koalicję.
          Platforma sama pod sobą kopała dołek i prędko się z niego nie
          wygrzebie...
          • Gość: POdupa Re: Wybór najgorszy z możliwych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 11:23
            No to SLD (Kubicki) i PiS(Budziński) maja okazję do świętowania.
    • Gość: czyżby no to zapomnijmy o inwestorach przez kolejne 4 lat IP: 188.33.66.* 12.05.10, 11:22
      tak mi się wydaje. Będziemy męczyć i rozbudowywać urzędy.
    • krzychna666 Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Polak 12.05.10, 11:25
      Już raz jej koleżanka rządziła miastem i co z tego wyszło? Zastój i
      marazm! Współpracowały razem, aż jedna drugą "wywaliła" na zaplecze,
      bo pogorszała status miasta.A teraz startuje na prezydenta? Jaja
      jakieś? Amnezja Polaków jest chorobą tego społeczeństwa1
    • pacquiao Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Polak 12.05.10, 12:04
      Jasne ze nie ma idealnego kandydata, ale lepsza Polak niz ten blazen
      kubicki.Poprostu trzeba wybierac mniejsze zlo.Co by nie mówic to kubicki jest
      symbolem wszelkiego partactwa, nieudolnosci, liczy sie tylko lans wlasnej osoby.
      • Gość: polak porażka Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.10, 21:31
        nie ma mniejszego zła. polak to zło, oschłość i wyrachowanie,
        obrabianie dupy wszystkim łącznie z kolegami z partii juz nie ma ona
        kolezanek najbliższe wykorzystała i puściła w eter (marta itd). ta
        pani zmarnuje 3 lata na szukanie co spaprał kubicki a kolejny rok na
        autopromocję- tej pani juz dziękujemy mam nadzieję ze ludzie otworzą
        gały
    • hie44 No to sobie Kubicki porządzi drugą kadencję... 12.05.10, 13:31
      i dobrze, bo ciekawy jestem jak sobie poradzi z zadłużeniem i stratami hali
      sportowej i palmiarni.
    • Gość: Normalka Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.aster.pl 12.05.10, 15:50
      PO tak naprawdę nie stanowi opozycji dla Kubickiego.Wręcz
      odwrotnie,często z nim współpracuje. Opozycją wobec Kubickiego
      (słabego w sumie prezydenta)w radzie miasta jest tylko PiS.Może
      dlatego PO wystawia slabych kandydatów. Nie chcą wygrać, nie mają
      energii, ani motywacji. Sa zadowoleni, bo Kubicki daje im co
      chcą.Dlatego przegrają. PO w ZG to kwintesencją nijakości
      Platformy,jej encyklopedyczny przykład.SLD przynajmniej umiejętnie
      broni Kubickiego, a PiS umiejętnie go atakuje.
      • Gość: ... Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.chello.pl 12.05.10, 16:47
        Szczerze mówiąc, Kubicki jako prezydent mi nie przeszkadza. Osobiście nic przez
        jego prezydenturę nie ucierpiałem, a w mieście stało się wiele rzeczy, które mi
        się podobają. Więc jeżeli miałbym wybór między kimś, kto rządzi i mi nie
        podpadł, a jakąś kobietą, która nic sobą nie prezentuje, a w dodatku
        współrządziła już miastem w poprzedniej kadencji (a wiadomo jaka to była
        kadencja...), to wybieram tego, co już rządzi - przynajmniej nie będzie kosztów
        związanych z wymianą całej załogi urzędu.

Zresztą, PO na szczeblach samorządowych w wielu miastach nie jest tak mocna jak
        się próbuje to wylansować - proszę spojrzeć na Szczecin - rządzi tu młody
        manager - prawnik z PO, który nie dość, że nic w mieście nie zrobił, to jeszcze
        doprowadził do tego, że nawet PO już go nie chce poprzeć w następnych
        wyborach.... Ciekawe, ile jeszcze takich przykładów dałoby się znaleźć ?
        • Gość: - - - Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.aster.pl 12.05.10, 17:04
          Gościu o nicku ... to znany na forach zwolennik Kubickiego, także
          zlejcie tą opinie.Próbuje delikatnie wykazać słabość PO i
          przedstawić Kubickiego jako dobrego menedżera, który nikomu nie
          zaszkodzi, a wiele rzeczy się dzieje. Jakich rzeczy? Basen i hala z
          naszych podatków zbudowane przy pomocy posłów PO? Gdzie miejsca
          pracy, gdzie inwestorzy? Jaki z niego menedżer? A,że Polak
          współrządziła z Ronowicz? I co z tego Dla mnie kadencja Ronowicz
          wcale nie była gorsza o kadencji Kubickiego. Uzbroiła Spalony Las, a
          basenu nie wybudowała , bo jej Kubicki i SLD nie pozwolili na to,
          mając przewagę w Radzie Miasta.
          • Gość: ele do papudroków Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.ztpnet.pl 12.05.10, 18:16
            Zawsze mnie zastaniawia ! mordy sobie wycieracie prezydentem ! a
            nawet nie macie odwagi wystepowac pod JEDNYM nickiem !!! ile juz tu
            nicków było ! tylko mordy te same ! i smród czonsku ten sam !

az wy papudroki czosnkiem lizani ! kiedy doczekamy sie tu na forum
            byście wystepowali pod stałymi nickami ? CZEGO PRZYKŁADEM JEST !
            ele mój STAŁY !! nick ! co ? papudroki ? doczekamy sie !?
          • Gość: ... Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.chello.pl 12.05.10, 18:39
            I co przepraszam, boisz się, że moje wypowiedzi są na tyle "delikatne", że
            jeszcze nie daj boże przekonam kogoś do swoich racji ? Nie moja wina, że na
            pewno nie przekonają nikogo ci, co w kółko wypowiadają puste frazesy o Kubickim
            jako 'pseudomanagerze, który nic nie zrobił', powtarzając w kółko, że 'basen
            jest zły, droga przez park jest zła, palmiarnia jest zła, w ogóle samo zło w tym
            mieście się dzieje'.
            Zresztą, ciekawe, co powiedzą ludzie po otwarciu tego basenu, drogi i paru
            innych 'złych' inwestycji. Ja mam nawet taką propozycję. Niech osoby, które
            uważają, że wszystko co robi Kubicki to zło, zadeklarują, że NIGDY: 1) nie
            przyjdą na nowy basen, 2) nie będą chodzić po nowym deptaku, 3) nie przejadą się
            nową drogą przez park, 4) nie będą chodzić do Palmiarni, 5) nie zgodzą się na
            pochówek na naszym cmentarzu przy korzystaniu z usług MZP, żeby nie dopłacać
            Kubickiemu do kotleta.
            Co wy na taki konsensus ?
            • Gość: Oli Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 19:59
              Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i orócz dwóch ostatnich wszystko jest
              okej.Żenujące te dwie ostatnie , a szczególnie oso0by podpisującej się ele.......
              Zawsze uważałem ,że na forum piszą mądrzy ludzie ,którzy walczą o dobre imię
              miasta i ich mieszkańców. Czsami wstydzę się za piszących.,wstudzę się czytać
              takie wypowiedzi.
              Fakt,że Kubicki część z tego co robi to zaczątek z poprzedniej kadencji ,gdzie
              wszystko było już wyłożone na tacy ,tylko brakowało parę miesięcy. Wolę jednak
              Kubickiego niż Panią Polak ,która oprócz swojej przemądrzałości niewiele wniesie
              do miasta gdyby wygrała fotel prezydenta. Zielona Góra to nie Małomice.
              Też należy do kobiet dużo i głośno mówiących " tzw.Pyskatych" a już takie
              prezydentury mieliśmy i to na naszą szkodę.Szkoda,że Urbaniak się wykręca i nie
              chce startować.Bliższe mu pieniądze z innych żródeł a i fucha przewodniczącego
              Rady Miasta wystarczy.Lepszym prezydentem byłby Pan Batkowski gdyby tylko startował.
            • Gość: konsensus Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.aster.pl 12.05.10, 20:37
              No to masz psudointeligencie opowiedź:
              Basen+ hala=olbrzymie zadłużenie miasta
              Deptak-Kubicki spóźnił się za pierwszymrazem ze złożeniem
              dokumentacji
              Droga przez park ma tyle samo zwolenników i przeciwników, zreszta
              jaki park, skoro Kubicki ten park zniszczył
              Palmiarnia+ zakład pogrzebowy=ZZUM(pomysł Kubickego)=setki tysiące
              złotych strat
              cmentarz-jedne z największych w Polsce opłat cmentarnych idacych na
              utzrymanie palmiarnii
              • Gość: ... Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.chello.pl 12.05.10, 22:28
                Basen + hala - może i zadłużenie jest, ale skoro mieszkańcy chcieli super-basenu
                i hali, to musi kosztować. Ciekawe co by było, gdyby wybudował tanio i nędznie ?
                Pewnie, że pseudo-manager nie potrafi nic zbudować, i że zmarnował pieniądze na
                jakąś lipę. Jak ktoś ma ochotę się czepiać, zawsze coś znajdzie.

Deptak - a dlaczego się spóźnił ? Bo 'experci' od funduszy pani Polak&co. nie
                chcieli uznać racji Kaliszuka ze zwrotem VAT-u. Dzięki temu 'spóźnieniu' i tak
                dostaliśmy pieniądze, ale zaoszczędziliśmy 2 bańki. Też źle ?

Droga przez park - miasto musi się rozwijać. Nie szło normalnie dojechać na nowy
                Jędrzychów i Ochlę, korzystając tylko z Jaskółczej. Ta droga to błogosławieństwo
                dla wielu mieszkańców. Ale oczywiście - malkontenci, którzy by z miasta chcieli
                zrobić skansen nie brakuje.

ZZUM - tyle wersji, co i prawd. O tym, co by było, gdyby nie połączono tych
                dwóch zakładów można tylko rozmyślać. Może pogrzeby byłyby tańsze, ale wszyscy
                ze swoich podatków dopłacaliby do Palmiarni, która jest nierentowna i -
                przypominam - nie została zaprojektowana przez ekipę Kubickiego.

Niestety, drodzy państwo malkontenci, jeszcze się taki nie urodził, co by
                każdemu dogodził. Ale jeżeli myślicie, że pani Polak (albo jakikolwiek inny
                'spec' z PO) zrobiłby to wszystko lepiej... Widać naiwnych nie brakuje...
          • Gość: ja Re: Platforma Obywatelska stawia na Elżbietę Pola IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.05.10, 21:43
            po pierwsze to nie ona uzbroiła tylko kaliszuk bo sie zna na
            funduszach ona raczkowała wtedy w tej materii, po drugie to koniec
            jej sukcesów. do palmiarni wtedy pies z kulawą noga nie trafiał a
            teraz za bubel zatwierdzony i wykonany za czasów polak odpowiada
            kubicki ale pal licho jego my mieszkańcy odpowiadamy, ze cieknie z
            dachu ze w strumienie można wpaść i nikt nie wie czemu one służa, ze
            akwarium przecieka ze klimy nie ma itd. polak przyjdzie i straci
            kadencję na zwalnianie niewygodnych i szukanie bubli i węszenie gdzi
            etu namącić. tej pani juz dziękujemy szkoda ze pan urbaniak na nią
            stawia bo ja stawiam tylko na niego. reszta to kumochy mącące
    • trzezwy.zg Chyba faktycznie jakaś Pani z PO chce porażki swoj 12.05.10, 23:18
      swojej "koleżanki". Widocznie ta porażka w wyborach zmniejszy jej stary dysonans po przegranych kilka lat temu wyborach.
      Ale dlaczego kosztem miasta? Przecież wybór Polak na kandydatkę jest równoznaczny z 100% wygraną Kubickiego a to nie jest dobre dla Z.G. Szkoda, że PO odpuściła. Pozostaje nadzieja, że Dowhan wystartuje, ja na Niego zagłosuję. Wolę jego jako twarz mojego miasta zamiast Polak czy Kubickiego. PORAŻKA
      • Gość: Kotek 100% POrażka IP: *.aster.pl 12.05.10, 23:20
        Szkoda, jedyna nadzieja: Dowhan
    • Gość: wyborca Co to za kandydaci? IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.05.10, 08:54
      Polakowa witała(ku zaskoczeniu pracowników Urzędu Miasta) pękiem
      czerwonych róż w pierwszy dzień urzędowania kubickiego(. Należałoby
      sprawdzić czy kwiatki kupiła za swoje pieniądze czy za pieniądze
      miejskie.) W czasie "pobytu" w Urzędzie Marszałkowskim zatrudnia i
      współpracuje z betonem sldowskim tępiąc prawicowych ludzi. Do dnia
      dzisiejszego nie rozliczyła z kilkusetmilionowych strat w szpitalu
      gorzowskim Zarządu Województwa za czasów Bocheńskiego. Jak myślicie
      czemu w 2002 roku -w wolnych wyborach- ten wieloletni samorządowiec- nie
      została wybrana na burmistrza? Ludzie tam ją poznali na wylot.
      • andy54 Re: Co to za kandydaci? 15.05.10, 01:04
        Z większością wypowiedzi można się tylko zgodzić. Poza tym niech ta Pani swoją
        'twarzyczką " raczej nie straszy dzieci i niektórych dojrzałych ludzi przed
        którymi ma coś do powiedzenia. Nie jest to oczywiście problem główny.
        • Gość: zielonogórzanka Re: Co to za kandydaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 16:46
          Zniosę wszystko.Tylko nie wybór Pani Polak.Już dwie kobiety startowały i
          rządziły.Ronowicz a za jej plecami Polak i co wyszło.Gdyby startowała Bukiewicz
          to jeszcze.Otarła sie o Sejm i więcej umie.Panie DOWHAN do dzieła ,niech Pan
          startuje. Ma Pan duże poparcie mieszkańców w całej Zielone Górze.Pan nawet o
          tym nie wie. Jestem za Panem jak i tysiące innych mieszkańców.Nie jest Pan od
          nikogo zależny.Pan ma i pieniądze i autorytet i odpowiednią na Prezydenta
          aparycję. Nie musi Pan startować z Platformą ,Jędrzejczak w Gorzowie też ma swój
          komitet i autorytet. Proszę.
          • Gość: zgman Re: Co to za kandydaci? IP: *.ztpnet.pl 16.05.10, 23:01
            Jestem wyborcą PO i powiem wam szczerze, ze podoba mi się to co robi
            Kubica. Mimo, ze ma lewicowe poglady to współpracuje z PO od
            dłuższego czasu i efekty wida. W wyborach na prezydenta zagłosuje
            własnie na niego a na radnych zagłosuje na tych z Platformy. Tak
            bedzie najlepiej i sprawiedliwie. Pozdrawiam :)
            • Gość: EŁ Re: Co to za kandydaci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 10:53
              A RD zrobi BB w ch ... wystartuje i wygra ....EP tak nadaje sie na
              prezia jak i swego czasu Bożenka ....swoja drogą brak naturalnych
              kandydatów w PO zadziwia : Zasada poszedł w europosły, Urbaniak nie
              chce i ....PUSTKA ,albo niedoróbki .....bo RD nie zaliczam do PO ,bo
              on tam tylko na doczepke ,poza tym szefowa PO go nie chce na prezia
              bo sie go obawia....
              • Gość: Mimoza Re: Co to za kandydaci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.10, 11:20
                Dajcie spokój z tym panem R.D.Co nie widzicie go jak chodzi w
                potarganych jeansach,złotych butach,czasami czerwonych? Bikiniarz.I
                taki ma nas reprezentować?? A Kubica - mimo wielu wad - przerasta o
                głowę tych chętnych na prezydenturę . Kubica go..go.. go.
    • seks-pir Polakowa - na pewno byłaby dobrym prezydentem 18.05.10, 14:33
      Porównywanie p. Polak z p. Dowhanem to nieporozumienie,
      to próba porównania zawodowca z absolutnym amatorem.
      Bo Polakowa jest zawodowym urzędnikiem samorządowym
      i to o dobrych kwalifikacjach. Myślę, że niewiele osób w
      -nazwijmy to- "lubuskim korpusie urzędników samorządowych",
      ma taką orientację w niuansach zarządzania.
      Na pewno dobrze poradziłaby
      sobie z kierowaniem Zieloną Górą. Zarzuty natury psychologicznej "chłód" itd.
      nie ma sensu, gdyż urząd wymaga
      przede wszystkim dobrego intelektu i silnej woli.
      Czy p. Polak ma szansę wygrania z p. Kubickim ?
      Myślę, że będzie to bardzo trudne, gdyż Kubicki zachowuje się poprawnie, ma
      pewien dorobek, którym może się pochwalić przed wyborcami. Czy w tej sytuacji
      ewentualne poparcie p. Polak przez
      PiS coś mogłoby zmienić ?
      • Gość: były dyr Re: Polakowa - na pewno byłaby dobrym prezydentem IP: *.ztpnet.pl 18.05.10, 15:28
        Szczególnie Barczak ją poprze;)
        • Gość: wyborca Nędza w kandydatach IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.10, 15:33
          Polakowa witała(ku zaskoczeniu pracowników Urzędu Miasta) pękiem
          czerwonych róż w pierwszy dzień urzędowania kubickiego(. Należałoby
          sprawdzić czy kwiatki kupiła za swoje pieniądze czy za pieniądze
          miejskie.) W czasie "pobytu" w Urzędzie Marszałkowskim zatrudnia i
          współpracuje z betonem sldowskim tępiąc prawicowych ludzi. Do dnia
          dzisiejszego nie rozliczyła z kilkusetmilionowych strat w szpitalu
          gorzowskim Zarządu Województwa za czasów Bocheńskiego. Jak myślicie
          czemu w 2002 roku -w wolnych wyborach- ten wieloletni samorządowiec-
          nie
          została wybrana na burmistrza? Ludzie tam ją poznali na wylot.

PS

Przestańcie typować prowincję na prezydenta Zielonej Góry.Szprotawa,
          Małomice , Jasień ....Wokół czego my się obracamy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka