Dodaj do ulubionych

Sondaż dla Gazety: Kubicki to dobry prezydent

16.11.10, 09:50
Wkleje co juz wczesniej pisalem

Pytanie: czy byl ktos ostatnio w Parku Piastowskim? W tym miejscu, w poblizu amfiteatru, w przestrzeni, ktora powinna byc przestrzenia publiczna budowane sa palacyki dla prywatnych osob! Palacyki odgrodzone sa od pospolstwa trzymetrowym murem. Jak ktos nie wierzy, niech sie po prostu przejdzie. Te palacyki i ten mur to symbol prezydentury Janusza K.

Dlaczego nie interesuje to zadnych mediow?
Obserwuj wątek
    • Gość: W.P. Kubicki to dobry prezydent? IP: 212.109.135.* 16.11.10, 11:17
      Kubicki to dobry prezydent ? Odpowiezieć może sobie każdy, kto widzi "dokonania" oraz hasełko kampanijne - KOCHAM TO MIASTO. Radzę też zaglądnąć do CV tego kandydata, a jeszcze prezydenta Zielonej Góry. Wynika z tego opisu jasno - to osoba BEZ ŻADNYCH OSIĄGNIĘĆ ZAWODOWYCH. To taki typowy APARATCZYK wyhodowany w ZSMP (dawna przybudówka nieboszczki PZPR). Zgromadził URZĘDOWYCH klakierów, wszedł w układ z mediami, obwiesił Zieloną Górę swoimi plakatami i czeka na efekt PROPAGANDY. A wyborcy jak dadzą się nabrać - to im znowu coś wybuduje, ale DROGO - tak jak marne KOMPIELISKO za 160 mln zł. W Hiszpanii za podobne pieniądze (52 mln EURO) wybudowano DWA RAZY WIĘKSZY PARK WODNY. Taki to jest ten Kubicki - gada, gada, gada - a "efekty" można zobaczyć - MIEJSC PRACY NIE PRZYBYŁO !!! DŁUG ROŚNIE, MIASTO BIEDNIEJE. To wy wyborcy możecie powiedzieć NIE temu "menadżerowi" od siedmiu boleści.
      • Gość: Piotrek Re: Kubicki to dobry prezydent? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 14:25
        No tak, bo za Listka czy Ronowicz to miasto kwitło. Żeby było jasno, nigdy nie trawiłem SLD, a wcześniej PZPR, ale to co robi lub jak wolisz nie robi Kubicki przynajmniej ma sens. Coś o tym mieście zaczęło się słyszeć, mamy lepsze drogi, miejsce do wymoczenia tyłków, fajne skróty z Jędrzychowa itp.. Czy Listowski lub Ronowicz poza budowaniem marketów coś zrobili dla tego miasta ? Popatrz na to z boku, zapytaj przyjezdnych jak odbierają ZG i dopiero wówczas obruszaj się na Kubickiego. Jestem więcej niż pewny że ludzie z PO jak umoczyli ten kraj na wielkie długi tak położą na łopatki i to miasto. Im nie zależy na kraju a co dopiero na jakiejś tam Zielonej Górze. Jest dobrze to już Wam przeszkadza, czy płacisz większe podatki przez ten basen ?
        • Gość: W.P. Kubicki to dobry prezydent? IP: 212.109.135.* 16.11.10, 16:05
          Czytam komentarz do moich uwag: "... Popatrz na to z boku, zapytaj przyjezdnych jak odbierają ZG i dopiero wówczas obruszaj się na Kubickiego. Jestem więcej niż pewny że ludzie z PO jak umoczyli ten kraj na wielkie długi tak położą na łopatki i to miasto. Im nie zależy na kraju a co dopiero na jakiejś tam Zielonej Górze. Jest dobrze to już Wam przeszkadza, czy płacisz większe podatki przez ten basen ?".

Kubicki beztrosko ZADŁUŻYŁ miasto, a ten basen można było pewnie zrobić za mniejszą kwotę. Zostało by na coś innego. Masz rację, towarzysze z PO mu pomagali zadłużać miasto i tak jak całą POLSKĘ zadłużają dalej. Tak, SLDUP-om i POpaprańcom "nie zależy na kraju a co dopiero na jakiejś tam Zielonej Górze". Podatki większe już ZAFUNDOWAŁO towarzystwo większości parlamentarnej w sejmie - PO i PSL na wniosek KSIĘGOWEGO Vincenta Jacka R. (23% VAT i coś jeszcze na dodatek). Wystarczy OSKUBAĆ PODATNIKÓW, ABY POTEM KRĘCIĆ LODY Z ROZMACHEM. A że dług rośnie, to podatnicy (mieszkańcy Zielonej Góry) ZAPŁACĄ. Taka to prostacka STRATEGIA. Będą płakać, ale zapłacą także za swój GŁUPI WYBÓR.

• Gość: pisiorek mały Re: Kubicki to dobry prezydent? IP: 10.128.86.* / 193.30.138.* 16.11.10, 16:27
            Pisiorze przestań szczekać! :) wyślij lepiej swojego Materne na kurs wysławiania się, bo ma z tym ogromne kłopoty. Jaki z niego gospodarz? widać po tym jak prowadzi Lechię....., która jest obecnie hańbą miasta- gdzie sponsorzy ?kibice?.... wszyscy leją na to co ma w ręku pis....!!!!!!
            • Gość: lechita Re: Kubicki to dobry prezydent? IP: 109.110.223.* 16.11.10, 17:13
              te pisiorek a raczej sldup! gdyby Lechia i Materna dostali choć połowę tej kasy co miasto daje na Falubaz i Lechię to by nie miała problemów. więc morda w kubeł komuszku
          • Gość: jasiek Re: Kubicki to dobry prezydent? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.10, 19:03
            ale pie...sz głupoty aż sie czytav nie chce! kulczyk tez zadłuzony a poznań jest mu wdzięczny i jakoś jedno i drugie ma sie dobrze. w dzisiejszych czasach bez kredytów i zadłużeń to nawet na trumnę nie starczy. a ty z własnych oszczędności postawisz budę dla psa??? nie , wiec i miasta sie zadłużają. jakby zlikwidować zus i nfz bylibysmy bogatym państwem kmiocie jeden obiektywnie spójrz na to. podpisuję sie pod twoim komentatorem poprzednim łachu
        • Gość: vip Ad Piotrek IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.10, 17:03
          Efekty pracy jako Prezydenta Miasta Zielona Góra - kadencja 2002 - 2006

V miejsce Zielonej Góry w rankingu samorządów 2006 " Rzeczpospolitej" wskazującym najlepiej zarządzane miasta i gminy,
          wskazującym samorządy, które najlepiej dbają o rozwój i podniesienie jakości życia mieszkańców zgodnie z regułami
          odpowiedzialności i bezpieczeństwa finansowego.
          - wybudowanie Strefy Aktywności Gospodarczej - 60 ha obszar do prowadzenia działalności gospodarczej przy Trasie Północnej;
          - powstanie Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości na Uniwersytecie Zielonogórskim;
          - uporządkowanie gospodarki wodno- ściekowej na terenie miasta i gminy Zielona Góra( projekt finansowany za środki UE wart ok.
          180 mln zł);
          - przebudowa i modernizacja stadionu żużlowego;
          - rozbudowa i modernizacja Palmiarni ( ok. 17 mln zł);
          - odbudowa Ogrodu Botanicznego ( ok. 4 mln zł);
          - reaktywowanie winiarstwa i tradycji winiarskich;
          - wsparcie finansowe i infrastrukturalne Uniwersytetu Zielonogórskiego;
          - budowa suszarni osadów na terenie Centralnej Oczyszczalni Ścieków ( ok. 13 mln zł, współfinansowanie ze środków UE );
          - poprawa jakości i konkurencyjności transportu miejskiego ( za ok. 14 mln zł zakupiono kilkanaście nowych autobusów miejskich,
          zainstalowano tablice świetlne z czasami odjazdów autobusów, wybudowano punk obsługi pasażerów; współfinansowanie
          ze środków UE, );
          - przebudowa Obwodnicy Śródmiejskiej ( ul. Wrocławska, al. Konstytucji, Długa, Dąbrówki);
          - budowa końcowego odcinka obwodnicy Wilkanowa ( 1,2 km, ok. 4 mln zł) i ronda wjazdowego Piastów Śląskich)
          - rewitalizacja Starówki, w tym rewitalizacja obiektów na Placu Słowiańskim: budynku Sądu( ok. 3mln zł) i Krajowego Rejestru
          Sądowego( ok. 2 mln zł);
          - budowa budynków socjalnych;
          - budowa sali gimnastycznej i dobudowa szkoły SP na Jędrzychowie;
          - budowa lekkiej Sali gimnastycznej na Chynowie ( ok. 2 mln zł);
          - przygotowanie programu " Boisko przy każdej szkole) i jego realizacja( m.in. powstały boiska z syntetyczną trawą przy: Zespole
          Szkół ogólnokształcących i Sportowych, Gimnazjum i Szkole Podstawowej na Os. Pomorskim, I Liceum Ogólnokształcącym,
          ul. Strumykowej, SP 11);
          - wybudowano Focus Park;
          - zrealizowano największą inwestycję w regionie za kilkaset milionów złotych Blok parowo-gazowy w Elektrociepłowni
          • Gość: haha Re: Ad Piotrek IP: 10.128.86.* / 193.30.138.* 16.11.10, 17:14
            Co ty bierzesz??!! stek kłamstw Focus Park ledwo skończył dwa lata(blokowała jego powstanie-plan zagospodarowania przestrzennego!!!!! krótka pamięć co???!!!, więc jak to możliwe.. haha, to samo ogród botaniczny i reszta inwestycji to też naciągana ściema!!! jedyny pomnik Ronowicz to Castorama w centrum miasta!!!!!!
            • Gość: prawda Re: Ad Piotrek IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.10, 07:16
              Efekty pracy jako Prezydenta Miasta Zielona Góra - kadencja 2002 - 2006

V miejsce Zielonej Góry w rankingu samorządów 2006 " Rzeczpospolitej" wskazującym najlepiej zarządzane miasta i gminy,
              wskazującym samorządy, które najlepiej dbają o rozwój i podniesienie jakości życia mieszkańców zgodnie z regułami
              odpowiedzialności i bezpieczeństwa finansowego.
              - wybudowanie Strefy Aktywności Gospodarczej - 60 ha obszar do prowadzenia działalności gospodarczej przy Trasie Północnej;
              - powstanie Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości na Uniwersytecie Zielonogórskim;
              - uporządkowanie gospodarki wodno- ściekowej na terenie miasta i gminy Zielona Góra( projekt finansowany za środki UE wart ok.
              180 mln zł);
              - przebudowa i modernizacja stadionu żużlowego;
              - rozbudowa i modernizacja Palmiarni ( ok. 17 mln zł);
              - odbudowa Ogrodu Botanicznego ( ok. 4 mln zł);
              - reaktywowanie winiarstwa i tradycji winiarskich;
              - wsparcie finansowe i infrastrukturalne Uniwersytetu Zielonogórskiego;
              - budowa suszarni osadów na terenie Centralnej Oczyszczalni Ścieków ( ok. 13 mln zł, współfinansowanie ze środków UE );
              - poprawa jakości i konkurencyjności transportu miejskiego ( za ok. 14 mln zł zakupiono kilkanaście nowych autobusów miejskich,
              zainstalowano tablice świetlne z czasami odjazdów autobusów, wybudowano punk obsługi pasażerów; współfinansowanie
              ze środków UE, );
              - przebudowa Obwodnicy Śródmiejskiej ( ul. Wrocławska, al. Konstytucji, Długa, Dąbrówki);
              - budowa końcowego odcinka obwodnicy Wilkanowa ( 1,2 km, ok. 4 mln zł) i ronda wjazdowego Piastów Śląskich)
              - rewitalizacja Starówki, w tym rewitalizacja obiektów na Placu Słowiańskim: budynku Sądu( ok. 3mln zł) i Krajowego Rejestru
              Sądowego( ok. 2 mln zł);
              - budowa budynków socjalnych;
              - budowa sali gimnastycznej i dobudowa szkoły SP na Jędrzychowie;
              - budowa lekkiej Sali gimnastycznej na Chynowie ( ok. 2 mln zł);
              - przygotowanie programu " Boisko przy każdej szkole) i jego realizacja( m.in. powstały boiska z syntetyczną trawą przy: Zespole
              Szkół ogólnokształcących i Sportowych, Gimnazjum i Szkole Podstawowej na Os. Pomorskim, I Liceum Ogólnokształcącym,
              ul. Strumykowej, SP 11);
              - wybudowano Focus Park;
              - zrealizowano największą inwestycję w regionie za kilkaset milionów złotych Blok parowo-gazowy w Elektrociepłowni

Natomiast czerwony drwal pozbył się z miasta Zastal transport. Basen został wybudowany w miejscu wskazanym przez Prezydent Ronowicz a nie tam gdzie jest sarkofag aquarena.
        • Gość: jester Re: Kubicki to dobry prezydent? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.10, 22:06
          Remonty ulic to psi obowiązek miasta oraz prezydenta i nigdy nie zaliczyłbym tego do jakichś osiągnięć. Pytanie czy zrobił coś ponadto ? Coś ponad przeciętną.
          Zawsze w tym miejscu będę pytał o miejsca pracy. Więcej chleba, a mniej igrzysk albo przynajmniej nie kosztem chleba.
      • Gość: ele moje uwagi Re: Kubicki to dobry prezydent? IP: 109.110.223.* 16.11.10, 18:55
        Spytajcie tego WP co zrobił jego kumpel Matrena dla Zielonej Góry ! [siedzi juz kilka lat w sejmie i nic ! TOTALNIE nic !!!! [ podobno 4 razy zabrał głos w sejmie ] i to to chce byc prezydentem MIASTA ZIELONEJ GÓRY ? za wysokie progi Materna !!!!!

Dostałem gazetke pisowską [ juz druga ] i Materna pisze rozmawiał juz z kilkoma inwetorami co chca zainwestowac w Zielonej GÓRZE ! Materna !! ja rozmawiałem juz 50 cioma inwestorami ! a co ! nie wolno mi ? kto mi zabroni fantasmagorie opowiadac !! a moze pary mieszkanców da sie nabrac na tą Kiełbase Wyborcza !!

Materna ! umówmy sie tak !!!!! ty najpierw załatwisz inwestorów a my wybierzemy cie wtedy prezydentem !!

Ruszczynski ! tak samo !! najpierw załatw inwestorów potem startuj na prezydenta !!! NIGDY
        ODWROTNIE !!!!!!

Słowianie ! jestesmy swiatkami marnego spektaklu w wykonanu czwarto ligowych polityków
        tylko slogany i opluwanie prezydenta ! to cały program tych miernot partyjniackich !!

TYLKO JEDNOMADATOWE OKREGI MANDATOWE ! POZWOLA POZBYC SIE TEGO BADZIEWIA PARTYJNIACKIEGO !! TO DNO !

• damaspop Sondaż dla Gazety: Kubicki to dobry prezydent 16.11.10, 18:35
      Kubicki jest gorszym sługą kleru niż parafianka Ronowicz , mniej miejskiego majątku przekazał dla facetów w czerni. Miejmy nadzieję że w przyszłych wyborach wystartuje kandydat z Ruchu Poparcia Palikota !
      • Gość: ja Re: Sondaż dla Gazety: Kubicki to dobry prezydent IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.10, 19:07
        Palikot chociaż jest przedsiębiorcą i wiem jak swietnie w tym kraju się prowadzi własną działalność bije na łeb całą platformę kmiotów którzy ani jednej własnej złotówki nie zainwestowali no chyba ze w siebie!!!! a to błędna inwestycja prowadzi do nikąd. moze on byłby lepszy od polak która całe zyciu na garnuszku samorządu ona w zyciu nie zrozumie zwykłego zjadacza chleba a juz z pewnością nie człowieka z kasą do zainwestowania.
        • Gość: ele moje uwaga Re: Sondaż dla Gazety: Kubicki to dobry prezydent IP: 109.110.223.* 16.11.10, 20:04
          Zyciowy sukces Materny ? udalo mu sie hurtownie otworzyc !! to jest JEDYNY sukces tego pisowskiego asa !!

Ulotka pisu ! Materna

urodziłem sie w Zielonej Górze w 1956 r !
          1977 podjąłem studia na WSI !

ulotka Budzynskiego

ten to nawet sie nie urodził ! tylko wali z grubej rury ze jest nauczycielem od 20 lat !!

ulotka Koscika
          Jestem mieszkancem Zielonej Góry ! [! ]
          ŻYCIORYSU BRAK !

Polacy Słowianie ! gdzie są życiorysy tych kandydatówna na prezydenta ? ! radnych !! a wasza narodowość ! narodowośc waszych rodziców ! co wszyscy urodziliscie sie kapusci

Rodziców nie macie ? narodowosci nie macie !!

APEL ! kandydaci Publikujcie swoje zyciorysy bedzie to uczciwe wobec mieszkanców !!!

• Gość: wyborca Kocham to moje koryto! IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.10, 20:49
      " Kocham to moje koryto" znacie to? A my na to dajemy kasę w postaci podatków i opłat.
    • romanek48 Sondaż dla Gazety: Kubicki to dobry prezydent 16.11.10, 22:07
      O właśnie Prezydent dba tylko o plebs o ludzi mało inteligentnych,,,, Chołotą łatwiej sie rządzi...takimi ludzimi łatwo sie manipuluje, łatwiej ich przekonac do siebie hehe skąś to znam... białoruś?? komuna
      Ludzie Inteligentni widzą niedoróbki i ta cała propagande a szczególnie w gazetach.. Jak mało zielonogórzanom do szcześcia trzeba
      • Gość: kris Re: Sondaż dla Gazety: Kubicki to dobry prezydent IP: 109.110.223.* 21.11.10, 23:50
        co ty tu panie pieprzysz o Gorzowie? co mnie on obchodzi? jestem z Zielonej Góry i tylko to co jest tu jest dla mnie ważne...a Kubicki zrobił dla tego miasta więcej, niż wszyscy jego poprzednicy razem wzięci...p. Ronowicz np, dbała tylko o swój wizerunek i pensję a teraz duuużo gada... i nie nazywaj mnie plebsem i "chołotą"
        (to słowo pisze się przez samo h) ty "yntelygencie"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka