24.10.11, 21:56
zastanawiam się nad wyborem szkoły dla dziecka, jaka jest opinia o sp6 na moniuszki, prosze o rady
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: sp6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 00:01
      raczej daj sobie spokój...
    • con1 Re: sp6 26.10.11, 08:31
      Uczęszczałem do SP6 przez całe 8 lat (taki był wtedy system edukacji). Potem bez trudu dostałem się do LO1, następnie na Uniw. Wrocławski itd. Obecnie jestem profesorem na UZ, i gościnnie na 2 innych uczelniach w Polsce oraz 4 za granicą. Więc raczej chwalę sobie edukację rozpoczętą w SP6. Ale to były lata 60-te i 70-te ubiegłego stulecia. I SP mieściła się na ul. Licealnej w miejscu gdzie teraz jest Rektorat UZ. Potem słyszałem, że poziom edukacji w tej szkole drastycznie sie obniżył. SP6 okryła się dość złą sławą, o czym piszę ze smutkiem. Bo to właśnie w SP6 "zaraziłem się" dziedzinami, w których potem zrobiłem doktorat, habilitację i wreszcie profesurę. Nie jestem jedynym przykładem dawnego wysokiego poziomu nauczania w SP6. Wielu dawnych kolegów i koleżanek z klasy również osiągnęło bardzo pozytywne sukcesy w życiu. Nie wiem natomiast jak to teraz wygląda po przeniesieniu SP6 do budynku na ul. Moniuszki.
    • Gość: papryka Re: sp6 !!!!!!!!!!!!!! nieeeeeeee IP: *.centertel.pl 30.10.11, 16:03
      moje dzieci tu chodzą nie popełniaj tego błędu co ja lepiej dziecko zawoź do szkoły nawet na drugi koniec miasta byle nie tu!!!!!
      Moje już ostatni rok ja je przenoszę bezwzględnie
      Niedouczeni nauczyciele ignoranci !!!!!
      • Gość: MAMA Re: sp6 !!!!!!!!!!!!!! nieeeeeeee IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.13, 19:16
        SZKOŁA MAŁA, BEZPIECZNA, NAUCZYCIELE SYMPATYCZNI
    • Gość: Karol Re: sp6 IP: *.play-internet.pl 06.09.18, 17:46
      Tragiczna szkoła, zbyt wiele zadają, dziecko odrabia lekcje od 16 do 21 godziny, n_le nisko oceniają uczniów, ciągła udręka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka