sk561
10.03.12, 08:55
Pan Panie Brachmański też nie jesteś bohaterem mojej bajki. ale tym razem napisałeś Pan sensowny tekst. Na likwidacji lubuskiego stracimy wszyscy, ale najbardziej Gorzów. Ci którzy szczekają tam o likwidacji województwa jakby zapomnieli, że wszystkie te głowne administracje znikną jak sen złoty po likwidacji Lubuskiego. Telewizja Gorzowska? Po co? Duży oddział jest w Szczecinie. Zamiast redakcji zostanie 3 dziennikarzy i 2 operatorów. I dalej: komenda powiatowa policji oraz strazy (zamiast wojewódzkiej), sądy, nawet wojewódzkie organizacje pracodawców strać rację bytu, zjedzone przez zachodniopomorzan. A więc: likwidacja lubuskiego? Nie! Lubuskie bez Gorzowa i Jędrzejczaka? Jeśli naprawdę Gorzow che odejść - tak! Ale mam wielu znajomych w Gorzowie i nigdy od nich tego nie słyszałem. To fajni ludzie, dobrzy partnerzy w biznesie, bez jędrzejakowej szajby. Moze samego prezydenta trzeba wywieźć do granicy i tam zostawić? No chyba że wreszcie sąd ostatecznie rozwiąże jego sprawę. Zresztą uważam, że takie gadki mają również odciągnąć uwagę od tej przestępczej historii.