hatchi2012 07.04.12, 18:30 Jest jeszcze jedna indyjska restauracja w regionie: Tadż Mahal w Sulechowie! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.252.43.178.internetia.net.pl 07.04.12, 20:01 Hahaha! Restauracja indyjska w Sulechowie??? Zarty sobie stroisz! Baru szybkiej obslugi o spolszczonej nazwie Tadz Mahal z mydlem, powidlem i kuchnia polska w menu nie mozna nazwac restauracja:)))) tym bardziej indyjska:) Sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.05.12, 00:07 Ta restauracja znajduje sie w mniejszym miescie niż Zielona Góra, może i jest w niej mydło i powidło jak zwał tak zwał, ale nie wydaje mi się, żeby potrzebowała ona pomocy pani Gessler :) Powiem jedno jadam tam często kuchnię indyjską i zawsze jestem w pełni usatysfakcjonowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek W kwestii wandalizmu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 23:00 Nawiasem mówiąc, znowu odzywa się stały temat: wandalizm na deptaku i 100% indolencja policji, która w zasadzie zrezygnowała z walki z przestępczoscią czy wykroczeniami na poziomie "drobniejszym". A i władze miasta są zdania dokładnie przeciwnego niż burmistrz Guliani w NY: zezwalają na to, wyrażając zdumienie za każdym razem, gdy np. zginie kolejny (siódmy?) Bachusik czy zostanie zniszczona szyba koło Ratusza. I nie kojarząc, ze zezwolenie na drobne występki rodzi wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
makusyn Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm 09.04.12, 13:15 Dwa lata temu urodziły im się dwie niesforne bliźniaczki: Ala i Lila .... szkoda że nie trzy! P.S. A moze 2 biźniaczki to czworaczki? Licho wie jak sie liczy po "bollywoodzku"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.12, 17:06 Powiem tak zyje w tym miasteczku od ponad 40 lat i niestety musze to powiedziec. Zal mi wlascicieli tej knajpy bo niestety ale statek wycieczkowy to nie miasteczko w ktorym potencjalnych klientow mozna policzyc na palcach. Dawno temu byla knajpa w ratuszu indyjska prowadzona przez hindusow, hindusi wyniesli sie na zachod zreszta tak jak wielu obcokrajowcow ktorzy chcieli otworzyc biznes na zarciu z ZGA. To miasto umiera od jakiechs 5 lat i nie wroze mu nic dobrego na najblizsze tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.centertel.pl 09.04.12, 21:15 Zenek, bredzisz. Są lokale w Zielonej Górze które mają się świetnie. Jest pewnie powód dla którego jesteś narzekaczem. Uśmiechnij się Zenek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.12, 03:51 Ja nie bredze jesli bys ze zrozumieniem przeczytal; to co napisalem . Lokale w ZGA ktore istnieja od lat mozna policzyc na palcach jednej reki i to tylko dlatego ze pomieszczenia w ktorych sie mieszcza sa wlasnoscia wlascicieli tychze i knajp w nich sie znajdujacych. Tutaj nawet TVN z ichnia tuba propagandowa nie zmieni przyzwyczajen i zwyczajow zielonogorzan. Kto pamieta restauracje indyjska i wiele innych ktorych bylo setki i max ile pozyly to 2-3 lata. W takiej zapadlej dziurze jak nasze miasteczko nie wroze im wiecej jak rok no max 2 lata zanim zwina zagle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.aster.pl 16.04.12, 12:11 To jednak prawda, że ten, kto w Polsce podejmuje jakąś inicjatywę musi się liczyć z tym, że z każdej możliwej nory wypełzną zgredy, które będę go ściągać w dół i próbować utopić w tym samym bagnie, w które sami popierdują. Trudno mi zrozumieć co motywuje takimi ludźmi i komu są takie zdziadziałe komentarze potrzebne. Jak trzeźwo zauważyli niektórzy ekonomiści, spora część obecnego kryzysu to wynik samo spełniającej się przepowiedni i strach przed wizjami apokalipsy kreślonymi przez takich zblazowanych nieudaczników jak wielce aktywny na tym forum Zenek. Ale do rzeczy, wczoraj byłem po raz pierwszy w Namaste. Jako, że to moja pierwsza wizyta, to nie wiem co się zmieniło, ale widziałem jak jest obecnie. Pierwsza sprawa – estetyka wnętrza i tą zapisuję na plus, chociaż sam byłem zdziwiony, że taka kolorystyka i w takich zestawieniach może być atrakcyjna. Ale może, tym bardziej że współgra z resztą detali. Zresztą dbałość o detale też w kompozycji klimatu widać. Oświetlenie jest dyskretne, ale nie ponure, zapach kadzidełek nie jest natrętny, podobnie muzyka i klipy z ekranu. Minus – żółte, papierowe serwetki na stołach, które trochę obniżają loty. Obsługa – nie mam uwag. Klient jest od wejścia z uśmiechem witany (co wcale nie jest takie oczywiste nawet w najlepszych polskich knajpach) i grzecznie, ale nie nachalnie obsługiwany. Minus – płatność tylko gotówką. W dzisiejszych czasach trudno liczyć na zrozumienie klientów tym względzie i dobrze, że na drzwiach wejściowych była stosowna informacja, bo gdybym się o tym dowiedział przy rachunku, to pewnie nie byłbym taki wyrozumiały w ocenie. A teraz jedzenie – w skali od 1 do 10 – 8. Nie dam dziesiątki, bo to nie był mój pierwszy kontakt z kuchnią indyjską i spodziewałem się jakichś fajerwerków (pewnie niepotrzebnie), a takich nie było. Jedzenie było bardzo poprawne i bez zarzutu, ale te smaki już znałem. To zresztą nie jest zarzut, tylko bardziej mój kaprys. Druga sprawa – ceny. Niektóre potrawy mogłyby być nieco tańsze (ok. 20%) i nie miałbym uwag, bo do ilości nie można się czepiać. Menu jest jednak przejrzyste i można skomponować posiłek z dań tańszych tym bardziej, że sposób podania dań umożliwia ich dzielenie. Ogólne wrażenie bardzo dobre, ale nic więcej nie napiszę, bo zaraz będzie, że reklamuję. Lokal bardzo polecam, choć nie wszystkim. Ci – i tu uwaga do Zenka – , dla których kulinarny raj to zwyczajna z wody z zasmażaną kapustą i pajdą chleba z margaryną, niech się tam nie pchają, bo wyjdą niezadowoleni. O ile tacy ludzie są kiedykolwiek z czegoś zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: 109.110.208.* 16.04.12, 15:45 A kiedy w TVn ????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: 109.110.208.* 20.04.12, 11:00 no właśnie kiedy? chętnie oglądnę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm 22.05.12, 07:51 w Namaste byłam w piątek z rodzicami.... powiem tak - nie wiem jak było przedtem, bo nie miałam okazji sprawdzić. Za to teraz to była moja pierwsza i na pewno nie ostatnia wizyta:) sos miętowy zaskoczył mnie zupełnie smakiem, w sensie pozytywnym oczywiście:) a ponieważ uwielbiam granaty (takie owoce, jakby ktoś nie wiedział), to zamówiłam sałatkę Kamasutra i powiem jedno - GENIALNA! W końcu porządnie doprawiona sałata, pikantna, krucha, fantastyczna:)) rodzice mieli jakis taki półmisek dla dwojga, z 4 rodzajami mięsa, popróbowałam po kawałeczku każdego i najbardziej smakowała mi ryba:) świetna:)) aha, ludzi mnóstwo:) zdecydowanie polecam rezerwację wcześniej:) albo dowóz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.centertel.pl 09.04.12, 23:02 Wszędzie na świecie są takie Zenki, którym się nic w życiu nie udaje i chcą to samo "sprzedać" innym. Zenek, pogłaskać po główce, pożałować dzidzi...? Odpowiedz Link Zgłoś
panbies Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zmie... 09.04.12, 22:44 Bardzo smaczne miejsce:] Lubię tam jeść. Zdecydowanie lepszy klimat po rewolucjach:D Jedno zastrzeżenie tylko: aktualizacja strony internetowej potrzebna od zaraz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONT strona WWW Namaste do aktualizacji IP: 62.87.225.* 10.04.12, 09:51 Tak, Tak własnie !!! Strona dalej jakby z Placu Pocztowego.... jakaś taka stara, a nie dość, że nowe miejsce to jeszcze po rewolucjii !!! Szanowni Właściciele koniecznie prosze zadbać o strone WWW to dzis wizytówka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyk Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: 213.25.16.* 09.04.12, 23:15 Mam dwie uwagi. Lokalizacja nie jest lepsza niż poprzednia. Bez żartów. Nie można pod teatr podjechać autem, a to wielka wada. Druga uwaga to czystość. Jestem wielce zdziwiony, że właściciele prowadzili jakieś restauracje na wycieczkowcach, a u siebie w restauracji mieli poplamione, brudne obrusy... Gdy byłem u nich przed rewolucjami, obiecałem sobie, że więcej tam nie zajdę. Brudu w restauracji nie wybaczam. Obawiam się, że higieny nie można nauczyć ludzi dorosłych, ale dam im jeszcze jedną szansę, jednakże dopiero po obejrzeniu w tv, co się dzieje na kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
kitka628 Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zmie... 15.04.12, 08:00 Chętnie zajrzę tam po raz drugi... moja pierwsza wizyta zakończyła się stwierdzeniem- "Moja noga więcej tu nie postanie"... a to dlatego, że było: 1.zimno (mrozy były, to prawda, ale chyba istnieje CO?) 2.kibel śmierdział od szczytu schodów... ohyda 3.ceny odstraszające 4.porcje mikroskopijne 5.potrawa, polecona mi przez kelnerkę była niejadalna, miała być niby na słodko, a smakowała jak mydło 6.brak zielonej herbaty Na plus mogę wymienić: 1. genialny chleb indyjski 2.potrawy moich współbiesiadników były smaczne, ale równie małe porcje, ceny za to powalające... Wierzę w uzdrawiającą moc pani Gessler... a rewolucja była tam pilnie potrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: 109.110.208.* 25.04.12, 22:46 Czy ktoś wie kiedy w tvn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: 212.109.132.* 28.04.12, 21:33 10 maja emisja Kuchennych Rewolucji z Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bab Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 14:16 A wy nie umiecie gotować, że musicie chodzić do restauracji? Jak obejrzałem parę odcinków z Gesler i to co pokazano, to nigdy więcej jeść w żadnej knajpie. Brrrr.. pewnie żadna rewolucja tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boni Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: 109.110.199.* 13.05.12, 08:29 Ja też nie wierzę restauratorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: 212.109.132.* 14.05.12, 10:50 Nic się nie zmieniło .........SYF , KIŁA i MOGIŁA ......! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.aster.pl 14.05.12, 11:44 Dziękujemy za rzeczową i dobrze uargumentowaną wypowiedź. A mam jeszcze pytanie, jak kaszlesz to też zdarza Ci się popuścić w majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciu Re: Magda Gessler rządzi! IP: *.play-internet.pl 04.05.12, 19:22 zobaczcie sami na to druga strona gessler www.archirama.pl/panorama/prasa/restauracje-magdy-gessler-jak-wygladaja-wnetrza-restauracji-bohaterki-kuchennych-rewolucji,12_1445.html Odpowiedz Link Zgłoś
steven_wilson Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zmie... 10.01.13, 14:32 Jak kiedyś będę w Zielonej Górze to będę musiał się wybrać i sprawdzić. Uwielbiam indyjską kuchnię, a niestety w Polsce nie ma zbyt wielu dobrych indyjskich knajp. W sensie takich, gdzie faktycznie gotowaliby Hindusi, gdzie przepisy i przyprawy były oryginalne itd. Jeśli o to chodzi to dobry jest Ganesh, choć to Nameste po rewolucji też może być niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatka Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.radioalfa.pl 03.02.13, 17:59 Ja byłam zarówno w Nameste, jak i w Ganeshu. Podobało mi się w obydwu miejscach, ale jednak moim zdaniem Ganesh lepszy. Przynajmniej ten, w którym byłam, a mianowicie w Łodzi na Piotrkowskiej. Jakoś ta kuchnia bardziej mi w tym miejscu smakowała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm IP: *.lss.net.pl 29.01.13, 22:59 bylismy w sobote w tej restauracji ale tancerek nie bylo a jedzonko super Odpowiedz Link Zgłoś