Dodaj do ulubionych

TV Dialog - opinie

14.10.12, 16:18
Witam Szanownych Forumowiczów
ponieważ kończy mi się umowa na TV w ASTER/UPC rozglądam się za nową, ciekawą ofertą na TV.
W Dialogu mam teraz internet i telefon (na światłowodzie - os. Przyjaźni w ZG) i jestem z tych usług zadowolony zacząłem się zastanawiać nad rozszerzeniem umowy też na TV. Proszę więc o opinie klientów Dialogu korzystających z TV w tej sieci - czy dobra jakość obrazu (zależy mi chociaż na paru programach HD), czy się nie zawiesza, jakość dekodera z dyskiem do nagrywania, itd. W internecie znalazłem wiele negatywnych opinii, ale same sprzed kilku lat więc nie wiem czy są nadal aktualne.
Z góry dziękuję za Państwa opinie.
Obserwuj wątek
    • croolick Re: TV Dialog - opinie 14.10.12, 20:49
      Nie popełniaj tego błędu! Dekoder Dialogu to jakaś niedoróbka. Co jakiś czas zaczyna łapać potworne lagi - czekasz 20 s. na zmianę kanału. Co mówi serwisant? "Niech pan resetuje", pytam jak często. "Aż do następnego zamulenia"... Niby fajnie, że są dodatkowe usługi, ale np. internet na TV mocno niedopracowany i ograniczony do kilku okrojonych serwisów. No i do tego powracające "klatkowanie", gdy im spada transfer. Wykupienie przez Netię to już w ogóle dramat, przeszli na ich szkielet, co od razu widać po coraz gorszych pingach, więc internet co raz gorszy. Już niewiele mi wy zostało, więc niestety ale po wielu latach podziękuję za usługi Dialogo - Netii.
      • Gość: adnaw Re: TV Dialog - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.12, 21:18
        czekam konca umowy w dialogu,masakra,nie ma tak ze klikniesz w program i juz masz.CZEKASZ....CZEKASZ....byłam w ASTERi było znacznie lepiej,,,,,A jakosc.....szkoda gadac,a kiedy wieje to szczela,pyrcha.....
        • Gość: rozi Re: TV Dialog - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 19:58
          Byłam w DIALOGU i w POLSACIE musiałam wrócić do UPC.
        • Gość: Jaro Re: TV Dialog - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 19:59
          Potwierdzam poprzednie opinie. Najlepsze jak dotąd jest UPC
    • Gość: rutsek Re: TV Dialog - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.12, 23:43
      Masz UPC i chcesz zmienic na dialog? Bardzo prosze, idealne przysłowie opisujące ten problem to : zamienił stryjek siekierkę na kijek... Dialog + TV = żenada. Gdyby tylko ten dekoder był do dupy - trudno, nie można mieć wszystkiego. Ale w SD jakość np C+ sport to jest jakas kompromitacja. Nie wiem czy lepszej jakości bym nie miał, gdybym odpalił transmisje jakiegoś meczu na streamingu i dał na duży ekran... Niektóre programy są w nie najgorszej jakości (np eurosport), ale niektóre to jest jakaś pomyłka. Wieszający się dekoder i problemy z softem to tylko "wisienka na torcie". UPC przy tym to żyleta, z szybciutkim dekoderem i czytelnym oprogramowaniem.

Dobra rada - nie rób tego, to byłby duuuuuuuuuuuży błąd.
      • Gość: gość Re: TV Dialog - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.12, 20:25
        potwierdzam powyższe opinie - czekam z niecierpliwością do końca kontraktu (niestety jeszcze 11 miesięcy :( Internet jako tako, ale Tv-totalna porażka , za rok zakładam zwykła Dvbt, bo i tak mało oglądam a internet wezme od jakiegoś osiedlowego operatora i zaoszczedze kase, bo teraz płace 95 zł za multiroom i najsłabszy internet - masakra.
      • Gość: telewidz Re: TV Dialog - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.12, 00:30
        Ale UPC wydaje się totalnie nie opłacalne w porównaniu z własną platformą typu Polsat czy Cyfra, gdzie programów więcej, tanie usługi typu multiroom itd. Na UPC zdecydowałbym się jakby wszystkie swoje ceny podzielili minimum przez 2.
    • Gość: Gos.Kowalska Re: TV Dialog - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.12, 14:16
      Absolutnie odradzam korzystanie z uslug Dialog grupa Netia.
      Koszmar!!!! to piramida anonimowosci, niedotrzymanych terminow, brak otwartosci na potrzeby klienta, to balagan i niewlasciwe decyzje podejmwane przez anonimowych pracownikow. To cale miesiace czekania na rozwiaznie problemow bez gwarancji na sukces. To wszystko prowadzi do wybuchow gniewu u klienta, bezsilnosci i glebokiej rozpaczy.
      Nigdy wiecej!!!!!!
    • Gość: nicelus TVP opinie z Kanady IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.12, 15:41
      List otwarty do Prezesa TVP

• Gość: BS Re: TVP opinie z Kanady IP: *.centertel.pl 01.03.13, 19:32
        lol
    • Gość: user Re: TV Dialog - opinie IP: *.hapay.pl 24.06.13, 13:37
      Złodzieje i naciągacze nic więcej nie mam do powiedzenia na temat tej "firmy".
      • Gość: andrzej Re: TV Dialog - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 20:51
        ja kiedys mialem tv z dialogu i byla maskara ale ostatnio znowu sie skusilem. dostalem nowy dekoder przyspieszyli mi neta i taniej teraz place. a jezeli chodzi o jakosc tv o jest lepsza niz byla kiedys. nie zacina sie wiec niewiem o co wam chodzi. jak cos to nr do dziewczyny ktora u mnie byla to zalatwic 883 334 098
        • taknamarginesie Re: TV Dialog - opinie 14.01.14, 21:13
          Wzruszające. Na pewno tej dziewczyny w ogóle nie znasz (oczywiście poza formalnościami z umową), jesteś całkowicie bezinteresowny i nie masz nic wspólnego z Dialogiem ;)
    • Gość: Michał Re: TV Dialog - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.14, 23:36
      Chłopie, jak najdalej od dialogu. Jestem z Zielonej Góry i czekam aż umowa mi się skończy, bo tak sformułowana jest, że i tak czy chcesz czy nie to za okres 2 lat zapłacisz.
      Kompletna porażka mieć w Dialogu usługi. Telewizja to tylko chwyt dialogu do pieniędzy. Zawarcie umowy to twoja kaplica na dwa lata. Dodzwonić się do nich, to zarobek dla dialogu a klienta nerwy i złotówki (trzeba kilka razy podchodzić). Odradzam wiązać się z Dialogiem. Jeśli dodzwoni się do nich, to nasłuchasz się tyle uwag i zrobią z ciebie kompletnego durnia. OK.
      • Gość: KASIORA Re: TV Dialog - opinie IP: 212.109.146.* 18.04.14, 08:51
        NIE POLECAM . KOMPLETNA LIPA . COŚ POTĘŻNA AFERA KORUPCYJNA W DIALOGU /DYREKCJA-WROCŁAW/ UCICHŁA . CZYŻBY KOLESIOSTWO PARTYJNE - PO ZAMIOTŁO SPRAWĘ POD DYWANIK ?
        • Gość: do płatnegoHejtera Re: TV Dialog - opinie IP: *.chello.pl 18.04.14, 15:22
          A co, PiS cię wysłało przed wyborami do PE do organizacji czarnego PR-u?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka