Dodaj do ulubionych

Winobranie dla ludu

IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 18:11
"Adam Ruszczyński, stawia w tym roku przede wszystkim na koncerty gwiazd. Będą
Skaldowie, Raz, Dwa, Trzy, Myslovitz, Oddział Zamknięty."
Człowieku obudź się jakie to gwiazdy może jescze Raz Dwa Trzy i Myslovitz
jednak ta pierwsza grupa zagra pod koniec sierpnia. Oddział Zamknięty to taka
gwiazda, że grywa ten sam repertuar od lat tylko na takich własnie lokalnych
festynach jakim jest nasze winobranie.

Jedyny plus to wino zamiast piwa w Bachusowej Karczmie oraz spektakl
światło-dźwięk co może być ciekawe. reszta to niski poziom i brak pomysłów CB
Obserwuj wątek
    • Gość: QQRYQ Re: Winobranie dla ludu IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.04, 08:12
      Nie będzie darmowych atrakcji dla dzieciaków, bo winobranie to święto dla dorosłych? A ja myślałem, że to święto miasta, a miasto nie jest chyba jesynie dla dorosłych! Ponadto dorośli się jak zwykle upiją i na tym koniec ich atrakcji a dzieciaki nie będą miały co robić! Co za kretyn układał ten plan!!! A do tego - zgadzając się z przedmówcą - co za gwiazdy!!! Skaldowie? Przecież te stetryczałe imitacje piosenkarzy nie są już gwiazdami od ponad 20 lat! Oddział Zamknięty? Świetna kapela... no ale te ich nowe przeboje, na przykład... no właśnie nic nowego! Brak korowodu, a wmiejsce tego pokaz na górce? Przecież to zobaczy znacznie mniej ludzi niż na Westerplatte! Brak piwa da się wytrzymać, ale nie sądzę by był to jakiś nadzwyczajny pomysł. nie wiem, czy to wszystko wypali. Od początku stawiałem na tą finrmę z zewnątrrz.
      • Gość: ??? Re: Winobranie dla ludu IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.08.04, 13:42
        Debilowi, który wymyślił widowisko na górce pod Palmairnią proponuję potem
        osobiście wysprzątać, naprawić połamane tyczki i posadzić od nowa wszystkie
        zniszczone sadzonki winogron. Przecież miasto wyłożyło górę kasy na odnowienie
        naszadzeń przy Palmiarni. Czy ktoś zastwnowił się jak to będzie po tym
        wyglądało? Gdzie gospodarz tego terenu - ZGKiM ? Czemu nie protestuje?.
    • Gość: naskret Re: Winobranie dla ludu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 10:01
      zapowiada sie najbardziej gowniane winobranie.

pani prezydent wspaniale kopie pod soba dolki - zero instyktu samozachowawczego.

przekrety z przetargiem na organizacje winobrania

budowa wielgasnych marketow w samym centrum miasta

koniec z nieudolnoscia, koniec z amatorstwem, koniec z ciamajdami
    • Gość: a Re: Winobranie dla ludu IP: *.data / *.in-addr.btopenworld.com 12.08.04, 10:39
      Milam zawitac na Winobranie do Zielonej Gory, ale mam dwoje dzieci a one chyba
      nie zostaly przewidziane w swietowaniu. Moze organizatorzy przewidzieli
      jakas "przechowalnie dla dzieci" na czas, kiedy dorosli beda szalec na
      Winobraniu?
      • Gość: Enola Gay.co.uk W Zielonej od czasu Ruskich jeszcze nic nie wyszlo IP: *.netserv.net / *.netserv.net 12.08.04, 11:46
        Pale Zielona Gore,jej dramatycznie nieudolna Pania Prezydent,jego
        amatorskich "dzialaczy",ktorzy nigdy w zyciu nic jeszcze nie wymyslili,pale
        Wasze gminne plany najciekawszej imprezy ludycznej w Polsce.Gdybym ja byl
        prezydentem Zielonej Gory,na festiwal wina przjechalaby Madonna albo Carlos
        Santana,Dzieciaki mialyby zabawe lepsza od doroslych,bo w historii zawsze
        RODZINY stanowily najwieksza sile Rzeczpospolitej,slyszyszysz Ty Panie Macherze
        od Organizacji Prywatek we wlasnej altance...
        • Gość: zdegustowany Re: W Zielonej od czasu Ruskich jeszcze nic nie w IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:29
          > przjechalaby Madonna albo Carlos Santana

Całe szczęście, że nie jesteś - Madonna? a co to qrwa jest wogole toż to kicz
          jak Michał W. może i show robi niezły ale jak się nie gra dobrej muzy to trzeba
          małpke udawać

Co do Santany to już lepiej ale zejdź na ziemie budżet jest ograniczony tylko
          nie wiem po co wydawać go na takie coś jak w/w
        • Gość: sagan Re: W Zielonej od czasu Ruskich jeszcze nic nie w IP: *.ztpnet.pl 12.08.04, 14:59
          > slyszyszysz Ty Panie Macherze
          >
          > od Organizacji Prywatek we wlasnej altance...

też bywaleś ?
    • niki245 Re: Winobranie dla ludu 12.08.04, 12:31
      nie ma co narzekać!Lepszy "rydz nisz nic".Równie dobrze nic nie mogłoby się
      dziać, a tak zawsze to coś. Doceńmy to i cieszmy się tym że coś się dzieje:-)
      • Gość: zdegustowany Re: Winobranie dla ludu IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:52
        Z takim myslenie chłopie to Ty daleko nie zajedziesz. Nie masz ambicji, to
        przynajmniej się nie odzywaj. Jesli to jest argument Ruszczyńskiego to niech
        wynosi się z tym pasożytem jakim jest CB. Jesli ludzie mają pomysły i można coś
        zrobić ale miasto rozdaje karty pod stołem dopóty będziemy mieli takie właśnie
        winobrania jakie się zapowiada koncerty GWIAZD - Skaldowie i Oddział Zamknięty
        :) - ROTFL

A jak Tobie starczy nalewka pod sklepem to po co Ci wogóle winobranie
        • niki245 Re: Winobranie dla ludu 13.08.04, 08:29
          po pierwsze, nie chłopie! po drugie, nalewki pod sklepem to nie moja działka!
          Jesli chodzi o moje ambicje i wypowiedzi,to spójrz najpierw na siebie ,a dopiero
          później oceniaj innych!Jak dotąd to tylko narzekasz i nic więcej!Jeśli
          uważasz,że można zrobić coś więcej to może Ty wykażesz się inicjatywą i
          zaczniesz coś sensownego robić?! Jak dotąd ciągle krytykujesz i nic
          więcej.Zgadzam się jednek,że "gwiazdy" Winobrania już dawno się wypaliły i
          zgasły.Przydałby się ktoś na topie.Tak na marginesie,to po co Tobie winobranie
          skoro jesteś do wszystkiego i wszystkich na anty?
      • Gość: ziomek Re: Winobranie dla ludu IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.04, 13:06
        Wiesz niki245 ale dupnym zielonogórskim zalewem w Ochli też trzeba się
        cieszyć, "bo lepszy rydz niż nic" itd.
    • Gość: B Re: Winobranie dla ludu IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.04, 14:42
      "Jedyny plus to spektakl "światlo i dzwiek" - moze i tak, ale pod warunkiem, ze
      nie bedzie do tego mieszal sie wszechobecny "fachowiec" Gerard Nowak.Tego pana
      powinno sie juz dawno odsunac sie od "rezyserii" jakichkolwiek imprez, bo czego
      sie nie dotknie-wszystko pali. Jedna wielka szmira - ostatni przyklad to
      otwarcie Olimpiady Mlodziezy - żenada.
      • Gość: Enola Gay co.uk Za komuny to dopiero byly Winobrania i inne brania IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.08.04, 17:58
        Mieszkalem dawno temu,tuz po studiach,w pieknym i sympatycznym miasteczku pod
        nazwa Zielona Gora.Fakt,rzadzili komunisci.Ale przy tych tam teraz obecnych
        radnych,bezradnych i pani prezydent,ktora nie wiem czy potrafilaby dawna
        grpmadzka rade narodowa prowadzic,a co dopiero taki dynamiczny stwor,jakim
        nadal jest i bedzie stolica intelektualna Nadodrza.Meczy mnie wysluchiwanie o
        tych dziwnych powiatowych walkach o kazdy urzad,o kazdy grosz aby tylko dla
        siebie,a nic dla ziemi,ktorej sie niby ma przewodzic...Oczywiscie Gorzow ma sie
        nijak do Zielonej zlaszcza na gigantyczna korupcje,zero instytucji
        kulturalnych,zero wyzszych uczelni,bo jedyna,to ta filia AWF>Reszta to sa
        wieczorowe technika rolnicze z bardzo dziwnymi nazwami,po ktorych nawet w
        okolicznych gminach nie mozna znalezc pracy.
        Ale ad rem.Podajac przyklad Carlosa Santany,ktorego 10 lat temu
        osobiscie bylem sciagnelem na jeden koncert na Torwarze w Warszawie,chcialem
        powiedziec forumowiczom,ze obecnie nie mamy takich ludzi,jak kiedys np.Halina
        Anska-Skarbek,pan Skarbek,dyrektor Romek Sochaczewski,najlepszy w Polsce szef
        estrady zielonogorskiej czy absolutny mistrz zwany przeze mnie z racji pewnego
        milego nawyku"Prusniem bo usniem"dyrektor Wydzialu KUltury pan Prus,To byli
        mistrzowie.A te obecne pany dyrektory,to okregowka,klasa c,z tendencja spadku
        do klasy ostatniej.Jak mozna wymyslec impreze bez udzialu dzieci?Jak mozna
        nazywac ja tylko dla doroslych.To od setek lat jest i byla impreza stricte
        ludyczna.Dla ludu,w domysle CALEGO.Kiedys,pamioetam,cale miasto w Winobranie
        byla naladowane winem czerwonym Gellala/z Tunezji/,jak dobry hitlerowski
        boimbowiec.I nic sie nie dzialo.Bylo OK.Spojrzcie kiedys do starych
        gazet.Kiedys zawodowcy wiedzieli jak to robic.
        • Gość: Sagan Re: wtedy była kasa.......... IP: *.gorzow.mm.pl 16.08.04, 14:32
          wtedy była kasa na imprezę, a teraz jest kasa do podziału. Zazdroszczą wałków
          Warszawce to sami próbują. Od lat w tym mieście nic nie wychodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka