Dodaj do ulubionych

Dyrektor wygrała, ale odchodzi

IP: *.zielman.pl 03.09.04, 20:36
Mnie tam nie było, nie znam dokumentacji, którą sporządziła komisja. Moją
ocenę oprę na artykule prasowym, wg którego nauczyciele zarzucili swojemu
przełożonemu, że "obraża ich przy uczniach". Dla mnie obrażanie to poniżanie
i pogarda człowieka wobec otoczenia. Jeżeli w takiej sytuacji komisja
stwierdza, że nic złego w zasadzie się nie stało to zastanawiam się skąd
bierze się taka postawa wobec zła? Obyśmy w niedługim czasie
nie "konsumowali" negatywych skutków takich postaw.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.04, 20:50
      Kolejne standartowe posunięcie władz zwierzchnich.
      GRATULACJE
      • Gość: ściana Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.09.04, 21:27
        Byłam na sali i słyszałam ostre słowa pani prezydent w stosunku do dyrektorki.
        Ona też dostała niezłą szkołę. Wszyscy mają teraz czas do namysłu i szansę na
        odbudowę normalności. Komisja nie stwierdziła też, że dyrektorka
        jest "niewinna". Redaktorka użyła słów, które w ogóle nie padły, ale w jej
        przypadku to norma, więc przemilczę temat. Gdyby choć posłuchała wczoraj radia,
        wiedziałaby dokładnie, co powiedziała Ronowicz: "nie dopatrzyła się
        wystarczających podstaw do odwołania dyrektorki", ale wcale jej nie chwaliła,
        wręcz przeciwnie. Skarciła za wiele rzeczy. Pierwszym zadaniem redaktora i
        mediów powinna być rzetelność informacji oraz chęć działania dla dobra
        wspólnego, a nie bazowanie na taniej sensacji i prostackich instynktach. Wstyd
        dla całej redakcji GW.
        • Gość: Robert Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 08:27
          To wstyd, że "Ci" nauczyciele jeszcze pracują w szkolnictwie i będą uczyć nasze
          dzieci.Na pewno nie poślę swojego dziecka do tej szkoły. Całe szczęście, że
          inne szkoły i nauczyciele chcą pracować, a nie obijać się.
        • Gość: rodzic Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.04, 12:22
          po raz kolejny red. sałwacka daje plamę. jak można pisać takie bzdury, skoro
          widać, że są naoczni świadkowie, twierdzący, że sytuacja przedstawiała się
          zgoła inaczej, że nie ma mowy o niewinności? maju, pobzykało ci się coś.
          w pierwszym odruchu po przeczytaniu przyszło mi na myśl, że znowu ta ronowicz i
          jej klika nauczycielska. teraz widać jednak, że sprawa jest bardziej złożona. z
          jednej strony jest dyrektorka, której nie udowodniono winy ponad wszelką
          wątpliwość, z drugiej - grupa ciemiężonych nauczycieli (że ciemiężonych to
          pewne, świadczy o tym stopień determinacji w walce z dyrektorką), z trzeciej -
          miasto, komisja, prezydent, która nie znalazła "wystarczających podstaw do
          odwołania dyrektorki", czyli tym samym też jest zblokowana.
          ciężko znaleźć dobre rozwiązanie, choć najbardziej optymalne zaproponowała sama
          dyrektorka - swoją rezygnację. bo któż chciałby pracować z ludźmi, z których 90
          proc. wymawia nam posłuszeństwo?
    • Gość: czytelnik Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.168.1. / *.zgora.dialog.net.pl 03.09.04, 21:23
      W polityce nic nie dzieje się bez przyczyny, ale często - bez skutku. John
      Gunther.
      • Gość: IIIks Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.zielman.pl 03.09.04, 22:07
        To porażka zarówno jednej,jak i drugiej strony konfliktu.
        • Gość: legalistka Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.zielman.pl 04.09.04, 08:48
          Nie da się zbudować normalności na przekonaniu o krzywdzie, dlatego dyrektorka
          słusznie podjęła decyzję o odejściu ze stanowiska. Powinna była zrobić to
          wcześniej, gdyż wtedy obie strony sporu uniknęłyby sytuacji, które je
          zwyczajnie kompromitowały, szczególnie w oczach uczniów.
          • Gość: legal Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.09.04, 11:44
            Troche kiepskie to rozumowanie Legalistko... A jak Ciebie w pracy oskarżą o coś
            to też odrazu spakujesz mandżur i odejdziesz? a jak mnie sąsiedzi oskarżyli o
            wyrzucanie butelek z okna (nie robiłem tego) to co? mam się wyprowadzić odrazu
            z bloku?...

nie wiem kto tam w tym całym Jędrzychowie jest winny ale gnój był tam zawsze z
            tego co pamiętam jeśli idzie o szkołę, najpierw walnięty w łeb nauczyciel,
            który potem jakieś protesty składał względem budowanego osiedla, teraz jakieś
            przepychanki w gronie, zamiast pracować i uczyć nasze dzieci by samemu mieć
            wyższe emerytury (bo to te dzieciaczki będą o tem decydowały) to belfrowie
            obrzucają się błotem i wciągają w to całe miasto...

Wstyd Jędrzychowie!
    • Gość: Ciekawska Ewa a kto i kiedy rozliczy panią Prezydent ... bo to IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.09.04, 16:58
      co się dzieje teraz to woła o surowy werdykt ...
      • Gość: Ola Re: a kto i kiedy rozliczy panią Prezydent ... bo IP: *.zielman.pl 04.09.04, 23:05
        Nie rozumiem,co to ma do rzeczy?
    • Gość: duma Re: Dyrektor wygrała, ale odchodzi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 18:36
      Jesli dyrektor traci akceptację większości grona pedagogicznego ,to nie może mu
      przewodzić - to oczywiste.
      Pani prezydent powinno zależeć na wysokim poziomie każdej szkoły,zatem na czele
      załogi musi stać nowy, akceptowany przywódca.
      Na pewno jest w Z.G. więcej takich dyrektorów,którzy czują się niezastąpieni.
      Po dorwaniu się do stołka nabyli pewności i pokazali swoje prawdziwe oblicze,
      przy jakim wcześniej nigdy nie uzyskaliby akceptacji.
      Gdy nie potrafisz , nie pchaj się na afisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka