Dodaj do ulubionych

PILNIE POSZUKUJE PRACY !!!

08.10.04, 10:30
Jeżeli ktoś wie o rekrutacji w jakiejs firmie na terenie Żagania i Żar to
bardzoproszę o kontakt. Jestem osobą bardzo aktywnie szukającą pracy jednak
moze ktos wie o nieoficjalnym naborze pracowników, tak więc byłabym bardzo
wdzięczna za jakąkolwiek pomoc w poszukiwaniach. Z góry dziękuje i licze na
Was Ziomki !!
Obserwuj wątek
    • cancro Re: PILNIE POSZUKUJE PRACY !!! 08.10.04, 20:14
      Witaj na forum! Mam nadzieję, że będziesz tu częstym gościem. Wydaje mi się, że
      pragnąc w ten sposób znaleźć pracę powinnaś skonkretyzować swoją ofertę - tzn.
      podać kwalifikacje, wymagania, czy choćby określić charakter spodziewanego
      zatrudnienia. Pozdrawiam!
      • dj_dlugi Re: PILNIE POSZUKUJE PRACY !!! 09.10.04, 20:17
        preoponuje zapytać się w Z.W. Galwanizernia ostatnio przyjęli chyb aze 3 osoby,
        a z tego co wiem to jeszcze nie koniec przyjęć. ale ostrezgam od razu praca dla
        kobiet jest dość monotonna zwłaszcza w mocy. Pamiętaj Kto pyta ten znajdzie :)

I zodnie z tą regułą znalazłe sobie prace :)
        • ewcia730 Re: PILNIE POSZUKUJE PRACY !!! 10.10.04, 12:54
          Witam! To prawda,jestem nową osobą korzystającą z tego serwisu. Bardzo dziękuje
          za rady, jutro wybieram sie do Galwanizerii. Ja tez jestem takiego zdnia, że
          pytac nic nie zaszkodzi. Życz powodzenia.
      • ewcia730 Re: PILNIE POSZUKUJE PRACY !!! 10.10.04, 13:00
        Dzieki za rade. Jestem z zawodu technikiem handlowcem. Niestety nie stać mnie
        na studia i dlatego chce znaleźć prace przede wszystkim, żebym mogła zarówno
        pracować jak i studiować. Znam bardzo dobrze obsługe komputera i wiele
        programów księgowych. Mam doświadczenie w handlu jak i w administracji. I
        również w tych zawodach czuję się najlepiej. Aczkolwiek jestem osobą młodą i
        ambitną toteż oczekuję wszelkich propozycji.
        A czy wiesz może gdzie mogłabym się jeszcze udać w sparwie pracy?? Chodzi mi o
        Żagań i Żary. Pozdrawiam !
        • cancro Re: PILNIE POSZUKUJE PRACY !!! 10.10.04, 15:02
          Jestem żaganiakiem na emigracji, więc nie mam tkiego rozeznania rynku pracy, jak
          choćby dj_dlugi. Wydaje mi się, że najwięcej szans w swoim zawodzie miałabyś w
          ktorymś z zielonogórskich hipermarketów. Dojazd w dzisiejszych czasach to nie
          problem - jeździłabyś codziennie ok. 1 godz, czyli tak jak ja. Pewnie trzebaby
          zacząć od kasjerki, a potem piąć się po szczeblach "awansu zawodowego". Zastanów
          się nad tym. Życzę powodzenia!
          • dj_dlugi Re: PILNIE POSZUKUJE PRACY !!! 12.10.04, 12:06
            jeżeli zależy Ci na jakiejkolwiek pracy to zapraszam do Lidla (biorę prawie
            wszystkich) - ale praca nie jes lekka. Pozatym próbuj w sklepach najlepiej nie
            pytać czy jest praca tylko po prostu zanieść CV i Podanie o prace i zostawić,
            Ale uwaga!! nie Pani jadzi zza lady czy kasy ale osobiście do sekretariatu lub
            kierownikowi(czce). I koniecznie zdjęcia, ksera dyplomów itp. A cha polecam
            Powiatowy Urząd pracy i znajdujący się tam klub pracy jeśli jesteś osobą
            zarejestrowaną i masz wrażenie, że sobie z tym nie porazisz (pisanie CV i
            Podania o pracę) to taka miła pani Ci tam pomoże :) Powodzienia i do rychłego
            przeczytania :)
            • ewcia730 Re: PILNIE POSZUKUJE PRACY !!! 12.10.04, 15:34
              Dzieki wiem jak wyglada praca w Lidlu wiec chyba podziekuje. Ale naprawde mam
              trudnosci w znalezieniu pracy i chyba do klubu pracy sie zgłosze.Dostałam
              oferte do pracy we włoszech przyzbiorach, ale nie znam faceta, choc wydaje cie
              całkiem uczciwy.Ale jak mogłabym to sprawdzic.Prosze o jakies rady.Jakie
              pytania mu zadawac????
              • cancro Re: Nie płacz Ewka... 12.10.04, 20:28
                No cóż, praca przy zbiorach to praca sezonowa, czyli bez szans na stałe
                zatrudnienie, a co za tym idzie na jakąkolwiek stabilizację życiową. Jeśli zaś
                chdzi o zarobki, to czasy gdzie za miesięczne zarobki we Włoszech można było
                przez pół roku życ w Polsce, niestety też sie skończyły.
                Croolick mnie juz zdemaskował - mieszkam we Wrocławiu. Kiedyś późnym wieczorem
                wybraliśmy się na zakupy do Sconto (sklep meblowy). Obsługująca nas
                sprzedawczyni co rusz nerwowo spoglądała na zegarek - była 21.30. Wyglądała
                sympatycznie, więc ja zagadnąłem, dlaczego się spieszy. Odpowiedziała, że pracę
                kończy o 22.00, a dojeżdża ze... Strzegomia! To ok 40km od Wrocławia, czyli ok.
                1 godz jazdy. Kto wie gdzie jest (a raczej było Sconto) ten wie, że w
                sprzyjajacych oklicznościach jedzie się stamtąd na dworzec kolejowy conajmniej
                40'. Spytałem panią, czy zamierza zmienić pracę - odpowiedziała, że jest z niej
                bardzo zdowolona.
                Piszę to, aby Ci uświadomić, że może warto skorzystać z propozycji dlugiego. Być
                może na początku będzie ciężko, ale przecież nikt nie podejmuje pierwszej pracy
                jako dyrektor, a z czasem - kto wie? Czego Ci Ewuniu z całego serca życzę.
                Pozdrawiam!
                • dj_dlugi Re: Nie płacz Ewka... 12.10.04, 22:06
                  polecam żary jak w żaganiu nie da rady:) tam napewno coś znajdziesz. Pozatym
                  przyszli pracodawcy inaczej patrza na człowieka jak widzą, że pracował on
                  kiedyś w markecie. A pozatym próbowałaś stażu absolwenckiego ?? to tesz jest
                  wyjście (pisałaś że jesteś młoda ale jak młoda to już nie napisałaś :))
                  • ewcia730 Re: Nie płacz Ewka... 14.10.04, 09:35
                    czesc.Wyobraźcie sobie, ze złozyłam oferty do ok 50 firm na terenie Żar i
                    Żagania i nadal nic. Niewiem dosłownie co sie dzieje.Jestem osobą bardzo
                    pracowitą i uważam, że mam własciwe umiejetnosci do szukanych przeze mnie prac,
                    ale tez jestem młoda i wszystkiego mozna sie nauczyc. Ale nie chce nikt dać
                    szansy. Ja juz nie wiem co jest grane. Niestety niemam znajomosci! I tu jest
                    pewnie pies pogrzebany, ale jestem wytrwała i tak szybko sie nie zniechecam,
                    wiec mysle , że lada dzien los sie do mnie uśmiechnie. A w miedzyczasie
                    gdybyscie wiedzieli o jakiejs restrukturyzacji lub wolnej częsci etatu to
                    bardzo prosze Was o kontakt.
                    Moje namiary:
                    ewelina730@poczta.onet.pl
                    GG 2175026
                    • cancro Re: Nie płacz Ewka... 14.10.04, 14:29
                      Droga Ewelino!
                      Z własnego doświadczenia wiem, że rzadko firma poszukuje pracownika, to Ty
                      musisz wykazać się aktywnośią i nieustannie przypominać o swoim istnieniu i o
                      tym, że złożyłaś swoją ofertę. Czasem dopomaga szczęście - wiem co mówię,
                      przerabiałem to w maju i czerwcu tego roku - pomógł przypadek, czego i Tobie życzę.
                      Pozdrawiam!
                      • ewcia730 Re: Masz racje cancro!!!!!ale..... 14.10.04, 16:03
                        Zgadzam sie z Toba w 100% jednak nie jestem ta bezrobotna co liczy na łud
                        szczescia czy na to ze ktos ja wyreczy w poszukiwaniach zatrudnienia. Co
                        dziennie rano wstaje i wertuje internet, gazety non stop daje co róż nowe
                        ogłoszenia i nic. Doreczyłam do ok 40 potencjalnych pracodawców w Żaganiu i w
                        Żarach z zapytaniem o prace i nadal nic. Niewiem co sie dzieje. Nie mam
                        najgorszego wykształcenia, braku umiejetnosci, rodziny czy innych rzeczy, na
                        które pracodawca zwraca uwagę i niewiem co jeszcze moge zaproponować.Czekam na
                        jakies propozycje!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka