Gość: tx IP: *.ztpnet.pl 12.10.04, 19:51 Nie wierzę że prywaciarz będzie "dobry" dla miasta,dobry będzie- ale dla siebie! Lepiej już dać te 500tys. i niech strefę prowadzi dalej ZGKiM- przymajmniej ludzie nie stracą pracy!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PO Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.ztpnet.pl 12.10.04, 20:11 No niekoniecznie! Bez nakładów mamy zarobek,a inwestor ponosi ryzyko.Co to za PO,która jest przeciw prywatyzacji?Wstydz sie Bożenno Bukiewicz!Gadasz jak SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:39 bukiewicz się nie wstydzi, bo jest w komitywie z sld; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 21:47 czy już zaczynamy kampanię wyborczą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 05:52 I znowu kolejne 500 000 wpadnie w ZGKiMowskie bagno. A Pani Bożenna, niech w końcu przepisze sie do komuchów, bo od jej "liberalnych" poglądów rzygać sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tx Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 07:16 Wyjaśnij, mi Karol o jakim bagnie mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loki Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 10:07 Racja Karol! Do dupy z taką PO!Bukiewicz trzyma sztamę z SLD.Można było przewidzieć.A ja na nią głosowałem.Błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.max.com.pl 13.10.04, 08:06 zwykle od właściciela prywatnego- w przeciwieństwie do państwowego, oczekuje się większej jakości usług i efektywności. tylko czy w tym przypadku jest to dla nas- kierowców dobre??? prywatny inwestor dąży do maksymalizacji zysku czyli drenażu naszych kieszeni. a w jaki sposób mogłaby się poprawić jakość usług? przecież opłata parkingowa do niczego wlaściciela strefy nie zobowiązuje! ja bym zainwestował 500 tys. (albo i więcej) w budowę nowych parkinów. a argument tworzenia miejsc pracy dla parkingowych jest dla mnie absurdalny- oni nie sa produktywni, nie wytwarzaja zadnego dobra. wyobrazmy sobie ze MZK zamierza podniesc ceny biletow by zatrudnic wiecej "kanarow". czy dla pasazerowie przyjeli by z zadowoleniem taka informacje- przeciez owstana nowe miejsca pracy! podobnie jest w przypadku parkowania w strefie. kierowcy placa i tak za wysokie podatki w paliwie (na utrzymanie drog przerobionyh na platne parkingi), ubezpieczeniach. ale jak widac w sporze prywatne-panstwowe konsument wogole sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leoon Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: 195.116.184.* 13.10.04, 08:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIAD 71 LAT Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.04, 08:22 Strefe parkowania należy zlikwidowac, wystarczy porównac przychody z kosztami jej funkcjonowania i jednoczesnie wziąść pod uwage fakt odplyniecia wielu klientów ze sklepów i uslug w centrum miasta.No chyba że chcemy ponapedzac klietów hipermarketom i jednoczesnie zapewniac prace parkingowym i kontrolerom , bo funkcjonowanie strefy to dobre kilkadziesiat etatów do obsadzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tx Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:13 A gdzie ty 71-letni dziadzie postawisz swoją brykę w mieście -jak nie będzie strefy? Inne dziady ,jeszcze pracujące postawią swoje bryki na 8 godzin i będziesz musiał rozruszać swoje stare kości! Chociaż podobno ruch to zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.ghnet.pl / 62.111.140.* 13.10.04, 10:44 70% kosztów prowadzenia strefy to bardzo dużo myślę ,że prywatna firma , o czym świadczą przykłady innych miast , da wiecej wpływów dla Miasta opór radnych jest zrozumiały w prywatnej firmie nie mogą sie szarogęsić i ustawiać swoich na etaty a w zakładzie budżetowym gminy z pewnościa tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k zakupy IP: *.lumel.com.pl / 212.160.159.* 13.10.04, 10:59 No i należałoby zakupić blokady na koła (tak jak to się robi np. w Czechach), żeby móc doręczyć mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tx Będzie brudno! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:10 Myślę że prywatna firma nie będzie zbyt dbała o czystość i ogólnie mówiąc porządek na parkingach a teraz sam widziałem jak raniutko są sprzątane parkingi strefy! To przecież podraża koszty -to po co sprzątać? Odpowiedz Link Zgłoś