Dodaj do ulubionych

Czy prywatyzować strefę parkingową?

IP: *.ztpnet.pl 12.10.04, 19:51
Nie wierzę że prywaciarz będzie "dobry"
dla miasta,dobry będzie- ale dla siebie!
Lepiej już dać te 500tys. i niech strefę
prowadzi dalej ZGKiM- przymajmniej ludzie
nie stracą pracy!!
Obserwuj wątek
    • Gość: PO Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.ztpnet.pl 12.10.04, 20:11
      No niekoniecznie! Bez nakładów mamy zarobek,a inwestor ponosi ryzyko.Co to za
      PO,która jest przeciw prywatyzacji?Wstydz sie Bożenno Bukiewicz!Gadasz jak SLD.
      • Gość: xyz Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:39
        bukiewicz się nie wstydzi, bo jest w komitywie z sld;
        • Gość: andrzej Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.10.04, 21:47
          czy już zaczynamy kampanię wyborczą ?
    • Gość: Karol Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 05:52
      I znowu kolejne 500 000 wpadnie w ZGKiMowskie bagno. A Pani Bożenna, niech w
      końcu przepisze sie do komuchów, bo od jej "liberalnych" poglądów rzygać sie
      chce
      • Gość: tx Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 07:16
        Wyjaśnij, mi Karol o jakim bagnie mówisz?
      • Gość: Loki Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 10:07
        Racja Karol! Do dupy z taką PO!Bukiewicz trzyma sztamę z SLD.Można było
        przewidzieć.A ja na nią głosowałem.Błąd.
    • Gość: damian Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.max.com.pl 13.10.04, 08:06
      zwykle od właściciela prywatnego- w przeciwieństwie do państwowego, oczekuje
      się większej jakości usług i efektywności. tylko czy w tym przypadku jest to
      dla nas- kierowców dobre??? prywatny inwestor dąży do maksymalizacji zysku
      czyli drenażu naszych kieszeni. a w jaki sposób mogłaby się poprawić jakość
      usług? przecież opłata parkingowa do niczego wlaściciela strefy nie
      zobowiązuje! ja bym zainwestował 500 tys. (albo i więcej) w budowę nowych
      parkinów. a argument tworzenia miejsc pracy dla parkingowych jest dla mnie
      absurdalny- oni nie sa produktywni, nie wytwarzaja zadnego dobra. wyobrazmy
      sobie ze MZK zamierza podniesc ceny biletow by zatrudnic wiecej "kanarow". czy
      dla pasazerowie przyjeli by z zadowoleniem taka informacje- przeciez owstana
      nowe miejsca pracy! podobnie jest w przypadku parkowania w strefie. kierowcy
      placa i tak za wysokie podatki w paliwie (na utrzymanie drog przerobionyh na
      platne parkingi), ubezpieczeniach. ale jak widac w sporze prywatne-panstwowe
      konsument wogole sie nie liczy.
    • Gość: leoon Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: 195.116.184.* 13.10.04, 08:21
    • Gość: DZIAD 71 LAT Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.04, 08:22
      Strefe parkowania należy zlikwidowac, wystarczy porównac przychody z kosztami
      jej funkcjonowania i jednoczesnie wziąść pod uwage fakt odplyniecia wielu
      klientów ze sklepów i uslug w centrum miasta.No chyba że chcemy ponapedzac
      klietów hipermarketom i jednoczesnie zapewniac prace parkingowym i
      kontrolerom , bo funkcjonowanie strefy to dobre kilkadziesiat etatów do
      obsadzenia....
      • Gość: tx Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:13
        A gdzie ty 71-letni dziadzie postawisz
        swoją brykę w mieście -jak nie będzie strefy?
        Inne dziady ,jeszcze pracujące postawią
        swoje bryki na 8 godzin i będziesz
        musiał rozruszać swoje stare kości!
        Chociaż podobno ruch to zdrowie!
    • Gość: koko Re: Czy prywatyzować strefę parkingową? IP: *.ghnet.pl / 62.111.140.* 13.10.04, 10:44
      70% kosztów prowadzenia strefy to bardzo dużo
      myślę ,że prywatna firma , o czym świadczą przykłady innych miast , da wiecej
      wpływów dla Miasta
      opór radnych jest zrozumiały
      w prywatnej firmie nie mogą sie szarogęsić i ustawiać swoich na etaty a w
      zakładzie budżetowym gminy z pewnościa tak
    • Gość: k zakupy IP: *.lumel.com.pl / 212.160.159.* 13.10.04, 10:59
      No i należałoby zakupić blokady na koła (tak jak to się robi np. w Czechach),
      żeby móc doręczyć mandat.
      • Gość: tx Będzie brudno! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:10
        Myślę że prywatna firma nie będzie zbyt dbała
        o czystość i ogólnie mówiąc porządek na parkingach
        a teraz sam widziałem jak raniutko są sprzątane
        parkingi strefy!
        To przecież podraża koszty -to po co sprzątać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka