Gość: niedowiarek IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 19:36 co się w tej nowej soli dzieje? to sprawdzona wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: Krewetki w Nowej Soli 22.11.04, 19:58 Hhehe, pamietacie "Piniadze to nie wszystko" Machulskiego i role przetworni w tym filmie? Tak mi sie skojarzylo :-) Pozdrowienia dla nowosolan p.s. Dlaczego GZ pisze tylko o inwestycjach w Nowej Soli? Nie ma innych miejsc w wojewodztwie, gdzie powstaja nowe fabryki? No tak...zielonogorscy dziennikarze poruszaja sie tylko na obszarze "duzego powiatu zielonogorskiego" (okrag 25 km) - dojazd latwy i przyjemny. A nie laska przyjechac zobaczyc co sie dzieje na zarskim lotnisku (to nie sa jakies tam zapowiedzi tylko prace budowlene wra) lub w Zaganiu (po latach marazmu, bezrobocie dosc szybko spada)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany ZG Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.04, 20:26 To się dzieje w Nowej Soli: "18 listopada 2004 w Nowej Soli gościliśmy ambasadora Japonii w Polsce, Pana Masaaki Ono. Pan Ambasador przebywał w Nowej Soli na zaproszenie senatora Zbyszko Piwońskiego oraz Prezydenta Wadima Tyszkiewicza. W Urzędzie Miasta, prezydent zaprezentował multimedialnie walory inwestycyjne miasta. O godzinie 14.00 Prezydent W. Tyszkiewicz przyjął Ambasadora obiadem w restauracji Retro. Nie ukrywam, że po cichu liczę na owoce tej wizyty, mimo, że miała ona kurtuazyjny charakter. Rozmawiałem z Panem Ambasadorem o konkretach i spodziewam się, że skontaktuje nas z japońskimi inwestorami - powiedział prezydent Wadim Tyszkiewicz." [ze strony miejskiej Nowej Soli] A gdzie były władze Zielonej Góry, nie znalazły czasu na japońską delegację? To może choć jutro znajdą na chińską? Nie, pewnie Chińczycy zostaną przyjeci np. w Słubicach i tam postawią fabryke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowosolanin Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.wiesci.net 22.11.04, 20:29 Po pierwsze croolik - Nowa Sól to osobny powiat,po drugie to że ktoś chce inwestować i tworzyć miejsca pracy to chyba dobrze,a skoro w Żarach też coś sie dzieje to też dobrze widocznie coś drgnęło w naszym regionie,więc nie narzekaj na dziennikarzy bo to nie oni tworza miejsca pracy,mogą tylko komentować to co się dzieje w regionie,a jeżeli czytujesz Gazetę to z pewnością znajdziesz też info o swoim powiecie i iwestycjach.Z narzekania i pesymizmu jeszcze nic dobrego się nie urodziło.Pozdrowienia dla żarskiego malkontenta! Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Krewetki w Nowej Soli 22.11.04, 20:56 Gość portalu: nowosolanin napisał(a): > Po pierwsze croolik - Nowa Sól to osobny powiat, Przeciez wiem, dlatego napisalem to w cudzyslowiu. Sami zielonogorzenie nazywaja Was "sypialnia Zielonej Gory" - zobacz nowe posty goscia o ksywie "marck" w watku ŻARY - STOLICA WSCHODNICH ŁUŻYC > po drugie to że ktoś chce > inwestować i tworzyć miejsca pracy to chyba dobrze, alez ja nie mowie, ze to zle ale zastanawialo mnie, dlaczego tylko o Nowej Soli (jesli nie pisza o ZG) w Zachodniej pisza... > a skoro w Żarach też coś sie dzieje to też dobrze widocznie coś drgnęło w > naszym regionie, Tylko, ze u nas stale sie cos dzieje a Ty nawet o tym nie wiesz. > więc nie narzekaj > na dziennikarzy bo to nie oni tworza miejsca pracy,mogą tylko komentować to co > się dzieje w regionie, Widzisz, bede narzekal, bo to ma byc gazeta regionalna a nie gazeta "duzego powiatu Zielonogorskiego" (razem z Nowa Sola) - gdzie wiadomosci tylko o ZG i o NS sa. > a jeżeli czytujesz Gazetę to z pewnością znajdziesz też > info o swoim powiecie i iwestycjach. No widzisz, czytam i czytam i jak dotychczas naprawde bardzo niewiele o powiecie zarskim sie w tej gazetce pisze... > Pozdrowienia dla żarskiego malkontenta! pozdrowienia dla nowosolanina w rozowych okularach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 21:12 królik ma rację, powinni więcej pisać o sukcesach w innych miastach, tylko, że zblednie całkowicie stolyca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowosolanin Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.wiesci.net 22.11.04, 21:40 Nie nosze różowych okularów,osobiście uwazam że proporcje atykułów dotyczacych miast w regionie powinny być inne np.10% o ZG reszta o innych miastach regionu,ale to chyba problem redakcji Gazety może oni uwazaja że gazetę w wiekszosci czytaja zielonogórzanie,może masz rację ze ilość newsów z Żar i Zagania jest za mała,więcej naszych komentarzy na forum rozjaśni umysł redakcji.Osobiście "jestem za a nawet przeciw"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.04, 22:08 Niech budują skorzystają na tym wszyscy mieszkańcy lubuskiego tylko żeby ta fabryka ekologiczna była a nie śledziami bedzie jechać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 07:59 Wszyscy naokoło mogą tylko w ZG jakoś nic nikomu nie wychodzi. UM zajmuje się podwyżkami czynszów zamiast szukać i ściągać do miasta inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urwis Re: Krewetkośledzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 15:11 "ale Niemcy chcą zająć się również śledziem" Pewnie załatwią mu socjal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 18:38 brawo Panie prezydencie Tyszkiewicz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Krewetki w Nowej Soli IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.11.04, 18:30 Brawo Nowa Sól. Brawo. Brawo. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś