Dodaj do ulubionych

Carrefour otwarty

IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 28.11.04, 19:15
kolejna świątynia otwarta
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Carrefour otwarty IP: *.168.1. / *.zgora.dialog.net.pl 28.11.04, 23:29
      Jestem zaniepokojony postawą pieszych w tym dniu. Zamiast korzystać z kładki
      nad jezdnią wszyscy przechodzili jak chcieli przez dwa pasy jezdni. Jak będzie
      tak dalej to dojdzie do nieszczęścia z głupoty tych ludzi. Jeżeli tak ma być
      dalej - a jak znam życie tak będzie - trzeba bezwzględnie na pasie zieleni
      pośród dwóch pasów postawić płotek z metalowej siatki. To wręcz konieczność na
      chwilę obecną.
      • Gość: masch Re: Carrefour otwarty IP: *.zg.pl 29.11.04, 11:18
        Drogi kierowco, do Twojej wiadomości i wszystkich pozostałych podaję, iż KŁADKA
        JEST JESZCZE ZAMKNIETA. Market oddali, ale kładki jeszcze nie skończyli.
        Właśnie beton na podjazdach zastyga ...
        • Gość: lelo Re: Carrefour otwarty IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 12:12
          drogi masch! przypominam o zasadach ruchu drogowego, o ile wiem przejscia dla
          pieszych wyznaczone do tej pory nie zostaly zabronione i tez mam obawy ze nawet
          jesli kladka bedzie gotowa to na lenistwo i glupote nie pomoze. pozdrawiam
          • Gość: rb_zg Re: Carrefour otwarty IP: 217.153.100.* 29.11.04, 14:50
            Drogi leo!
            Przypominam, że to miasto wydało pozwolenie na budowę i warunki dotyczące
            organizacji ruchu w tym rejonie i jestem bardzo zdziwiony, że ktoś odważył się
            dopuścić do otwarcia tego placu budowy.
            • Gość: Yapa Re: Carrefour otwarty IP: *.ztpnet.pl 29.11.04, 17:28
              Jestem z branży budowlanej i wszystkie obiekty można odebrać tzw. odbiorem
              częściowym. jak mniemam sklep jest kmpletnie zakończony, a ukształtowanie terenu
              wokół (kładka, ulica i chodniki) można odebrać w innym terminie. Nic do tego nie
              mam miasto tylko to jest normalna praktyka, którą stosuje się w całym kraju np:
              prace dzieli się na etapy i odbier częściami. A na marginesie że byliśmy
              świadkami owczego pędu to ...
              • Gość: rb_zg Re: Carrefour otwarty IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 18:32
                I ja to doskonale rozumiem, tylko akurat w tym przypadku idzie
                o bezpieczeństwo mieszkańców.
                Jakoś nikt ze strony UM nie kwapił się, aby zrobić porządek
                z kolejką samochodów dostawczych stojących aż na skrzyżowaniu
                Dąbrówki z Łużycką i totalnie paraliżujących ruch, jakoś dalej
                nikogo nie interesuje, że budowa schodów i podjazdu do kładki
                nad ulicą nie jest w żaden sposób zabezpieczona, a ludzie
                chodzą pod rusztowaniami, gdzie wylewa się beton, itp., itd.
                A jeśli taka sytuacja nastąpiła by na prywatnej budowie i ktoś
                zgłosił by ten fakt, to natychmiast pojawili by się inspektorzy
                Nadzoru Budowlanego.
                Moim zdaniem można było przewidzieć, co się będzie działo jeśli
                inwestor zdecyduje się na otwarcie sklepu przy takim stanie
                zaawansowania prac budowlanych i nie dopuścić do takiej sytuacji.

Ps.
                Generalnie nie mam nic przeciwko otwieraniu hipermarketów
                w Zielonej Górze, chociaż nie podoba mi się ta lokalizacja,
                ale pragnę zwrócić uwagę na nieprawidłowości ze strony
                inwestora, nadzoru budowlanego i UM.
        • Gość: kierowca Re: Carrefour otwarty IP: *.168.1. / *.zgora.dialog.net.pl 29.11.04, 18:06
          Szanowny Kolego, ale to nie powód aby włazić pod koła na tzw. skróty. Żyjemy w
          cywilizowanym świecie, a nieopodal są przejścia dla pieszych. Chyba zgodzisz
          się z tymi faktami. Jak znam życie to ludzie będą chodzić wbrew wszelkim
          przepisom aż dojdzie do wypadku. Taka była istota mego komentarza. Pozdrawiam.
          • Gość: także kierowca Re: Carrefour otwarty IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.12.04, 15:04
            Niestety chyba tak pędziłeś, że nie zauważyłeś, że nie położono jeszcze
            chodników (przynajmniej jak tam jechałem na weekend to nie było), także piesi
            muszą chodzić po jezdni, bo inaczej musieliby latać, lub ewentualnie pływać w
            błocie.
    • Gość: ??? Re: Carrefour otwarty IP: *.ztpnet.pl 29.11.04, 18:30
      a kto byl tam to czy zauważył,ze jeszcze nie wszystko jest otwarte?np z 3 wejsc
      tylko dwa działają,podczas gdy trzecie z nich prowadzi bynajmniej nie na głowną
      halę,pozatym juz w srodku widać,ze jest tam korytarz dokądś prowadzący,ale
      wejście jest pilnowane przez ochronę,przecież za gł budynkiem soti jeszcze jeden
      podobnych rozmiarów,czy myślicie,ze to będzie magazyn czy coś jeszcze?jak
      zaczynali budowę mówiło się,ze będzie podobnie jak w M1 w Poznaniu,jak na razie
      jest jak Intermarche...
    • Gość: bmbk Re: Carrefour otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 00:48
      A ludzie zachowywali sie calkowicie tak jakby nic przez rok nie jedli!!
      tak sie rzucali na cukier, mleko mieso, oraz owoce jakby tego rok nie kupowali.
      Totalny koszmar i obled....
      Przepychali sie, nikt nie mowil przepraszam, tak przebierali, ze rozwalone
      mandarynki i winogrona na ziemi lezaly i nie bylo komu tego podnosic...
      Panie w kasach mialy obled w oku juz okolo 10.30 rano... a co dopiero pozniej..
      A co sie dzialo na parkingu pod sklepem?? totalny chaos ;)
      Ludzie opamietajcie sie!!
      • Gość: jolka Re: Carrefour otwarty IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 19:54
        czyli należy otworzyć jeszcze kilka, bo tłok
        • Gość: duro Re: Carrefour otwarty IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.04, 23:05
          Pomijając fakt, że kolejny market zabija polskich handlowców, to muszę
          stwierdzić, że rozwiązania komunikacyjne przy Carrefour wołają o pomstę do
          nieba.Kto zatwierdził projekt organizacji ruchu drogowego? Pod względem
          komunikacyjnym jest to chyba najniebezpieczniejsze miejsce w Zielonej Górze.
    • Gość: b Re: Carrefour otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:57
      b
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka