Dodaj do ulubionych

pan dyrektor sie bawi

IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.05.02, 21:17
pan dyrektor bawi na darmowej wycieczce w RPA, a w tym czasie Lubuska
Regionalna Kasa Chorych przegrywa bardzo ważny proces sądowy;
"Pojechałem na szkolenie do RPA, za które płaciła niemiecka firma i nie widzę w
tym nic zdrożnego" pisze GW;
kolejny żałosny popis dobrego samopoczucia nowej nomenklatury;
facet kosi ogromną kasę, a mimo to nie odpuści darmowego wyjazdu;
Herr Direktor to zalatuje korupcją, a i z etyką coś u was do dupy
Obserwuj wątek
    • Gość: qaz Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.ipub.pl 27.05.02, 10:30
      Cóż zdrożnego w tym może widzieć taki fachowiec? Były kapitan milicji
      obywatelskiej musi się dobrze przeszkolić aby wyprowadzić LRKCh z kłopotów
      • Gość: Michał Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.adb.pl 27.05.02, 13:48
        Jak sie on załapał na tę fuchę? Jakieś predyspozycje???
        • Gość: sagan Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.05.02, 21:09
          referencje wydał odpowiedni departament
        • Gość: Piotr Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.05.02, 15:37
          Jedna, ale bardzo ważna: Wie z kim wypić.
    • Gość: Michał Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.adb.pl 27.05.02, 13:47
      Nie dość, że Mr. Director zabawia się, to jeszcze okazuje się, że
      sponsorem "wycieczki" jest firma niemiecka, powiązana z rynkiem lekarstw.
      Resztę można by pozostawić bez komentarza, gdyby nie to, że Mr. Director bierze
      kasę z moich podatków. Mógłby mieć elemenarny umiar w zaniku i śladowo pokazać,
      że dba o interesy swojej firmy (vide wypowiedź poprzedniej osoby), a nie własne
      przyjemności. Poza tym budynek LkCH to jeden z ładniejszych budynków w Zielonej
      Górze... Też z naszych podadtków. Skoro mamy tyle kasy, dlaczego szpitale ledwo
      wiążą koniec z końcem, a lekarstwa opłaca się kupować w Czechach???
      • Gość: sympatyk Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.05.02, 14:31
        Głosowałem w wyborach na SLD - zobaczę teraz czy "czyste ręce" dotyczą
        wszystkich. Moim zdaniem do dymisji i niech się marszałkowie województw
        martwią!!!
        panów dyrektorów nie pozdrawiam
        • Gość: sagan Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.05.02, 22:24
          "- Chciałem wrócić wcześniej do Polski, bo usłyszałem, że wokół tego wyjazdu
          zrobił się szum. Zabrakło jednak miejsc w samolocie - przyznaje Zbigniew
          Pierożek" wg GW

to odpowiedz godna dyrektora; Pierożek zostań sie w tym RPA, już nie wracaj
      • Gość: simon Re: pan dyrektor sie bawi IP: 212.160.72.* 05.07.02, 07:57
        taaa budynek jest śliczny ale powinieneś zobaczyć w jakim był stanie kiedy
        LRKCH przejeła go po agencji rolnej i geodezji ahhh ten wiatr hulający zimą po
        korytarzach ... przyznaje że z podatków ale mam nadzieję że nikt nie myśli o
        składce na ubezpieczonych ... na budynki kas chorych zostały wyłożone dodatkowe
        pieniądze z budżetu
        • Gość: markon Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 08:06
          czyli są tam także moje pieniądze.
          Masz rację częściowo, idea zaś jest głębsza.
          Kasy chorych są przerośnięte i w istocie robotę jaką mają do wykonania można
          powierzyć kilku osobom pracującym w dwóch (no trzech pokojach) przy np.
          szpitalu głównym.
          • Gość: simon Re: pan dyrektor sie bawi IP: 212.160.72.* 16.07.02, 08:04
            są tam twoje moje pieniądze ogólnie wszystkich a tej pracy wierz mi nie da się
            powierzyć kilku osobom... jestem tego prawie pewien
    • tom_tom Re: pan dyrektor sie bawi 28.05.02, 07:42
      Gość pojechał zbadać służbę zdrowia w bantustanach. Czyżby ich poziom
      odpowiadał lubuskiej służbie zdrowia?
      • Gość: Piotr Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.05.02, 22:17
        Pan Pierożek się usprawiedliwia i mówi, że sponsorzy zapłacili t y l k o za
        hotel i przeloty. Panie Pierożek, niech Pan nie żartuje. Przecież to są najdroż-
        sze pozycje w Pana wycieczce, bo przecież nie wyjeździe służbowym. Na jedzenie
        wydał Pan niewiele, zwłaszcza że śniadania są w cenie noclegu, a na
        konferencjach też można się posilić w najgorszym razie kanapkami. Szkoda, że
        nie wybrał się w podróż studyjną po lubuskich przychodniach i szpitalach. Może
        przyszedłby Panu do głowy pomysł, co zrobić, żeby lekarze nie pomiatali
        pacjentami. Życzę Panu, żeby znalazł się Pan w szpiyalu jako pacjent, którego
        nazwiska nikt nie zna.
    • Gość: markon Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 22:37
      już chyba czas skończyć ze zwyczajami wyjazdowych narad i szkoleń za
      pieniądze podatników albo sponsorów.
      Kto tego nie rozumie nie będzie rządził tym krajem ani nawet
      kołem różańcowym.
      Pozdrawiam pilnujących społecznie wspólnej kasy.
    • Gość: Zły... Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.02, 09:26
      ...a nie wkurza was moi panowie, to że z naszych podatków bawią się na pseudo-
      szkoleniach dyrektorzy i pracownicy KRUS i tym podobnych instytucji??? Wkurza
      was tylko kasa chorych, a tymczasem w Kasie Rolniczego Ubezpieczenia
      Społecznego jeżdżą na suto zakrapiane służbowym alkoholem "szkolenia" (również
      zagraniczne) właśnie za NASZE pieniadze a nie pieniądze sponsorów i firm
      prywatnych? Bo niestety koszty utrzymania KRUS przewyższają wpływy z mizernych
      składek rolników, którzy zresztą nagminnie nie płacą ani grosza na
      tę "szlachetną" instytucję. Nie mówi się o tym głośno, bo KRUSy obsadzone
      są "politycznie poprawnymi osobami" (czytaj: komuchami), a kasy chorych nie
      wszystkie i po to jest przygotowywana cała ta reforma z kasami i funduszami i
      całe to zamieszanie jest dlatego właśnie, że paru chętnych jeszcze czeka na
      stołeczki, a oddziałów KRUS i innych "swoich" instytucji jest niestety
      ograniczona ilość... A za niegospodarność w szpitalach i przychodniach
      odpowiadają również dyrektorzy tych placówek, a nie tylko kasy chorych...
      Dopóki będzie u nas w kraju królował nepotyzm i kumoterstwo, dopóty nie będzie
      u nas normalności i pieniędzy ani na leczenie ani na emerytury ani na
      szkolnictwo ani na godną śmierć... :(
      Zły jak cholera...
      • j24 ... jeszcze gorszy 10.06.02, 10:56
        Gość portalu: Zły... napisał(a):

> ... za niegospodarność w szpitalach i przychodniach odpowiadają również
        > dyrektorzy tych placówek, a nie tylko kasy chorych...

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Siedzisz bliżej Chorej Kasy niż
        stanowiska ratowania życia pacjenta (szpitalny korytarz).

> Dopóki będzie u nas w kraju królował nepotyzm i kumoterstwo, dopóty nie będzie
        > u nas normalności i pieniędzy ani na leczenie ani na emerytury ani na
        > szkolnictwo ani na godną śmierć... :(
        > Zły jak cholera...

Po przeczytaniu tego:
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=870699&dzial=zig0004
        wydaje mi się, Panie Zły, że będziesz jeszcze gorszy.

Chyba, że w tym uczestniczych (Urząd Marszałkowki, LRKCh).

Pozdro
        Bardziej niż zły, bo wkurwiony J24

Ps. Pierożka wysłać na nieustające szkolenie z biletem w jedną stronę i to nie na
        Białoruś, bo zieloną granicę przeskoczy, tylko, KURWA, na Kubę do Fidela.
        To oni (Bocheński, Pierożek) za to odpowiadają.
        Jak mnie to wkurwia, że nie ma na nich żadnego bata!!!
        • Gość: markon Re: ... jeszcze gorszy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 15:30
          bat - wybory bezpośrednie aż do bólu.
          • Gość: Charlie Re: ... jeszcze gorszy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 11:02
            Zmieniamy semafor, zamiast kwękać pytanie za 5 punktów: jak na imię miała
            dziewczyna z którą p. dyrektor podróżował do ciepłych krajów ? Czy w hotelu
            mieszkali w oddzielnych pokojach ? Czy nie była biedaczka molestowana s...lnie?
            Czy za wyjazd z szefem dostała premię ? Jeżeli wiesz, to napisz, podziel się
            swoją wiedzą z obywatelami- konsumentami LRKCh. Może tow. Iwiński i jego
            tłumaczka, to mały pikuś przy tow. Pierożku, może dzięki temu czeka Go
            ogólnopolska sława w mediach ?
    • Gość: jac Re: pan dyrektor sie bawi IP: 10.40.193.* 20.06.02, 18:23
      Ciekawe czy kiedys ktos zrobi z tym wszystkim porzadek. Jak na razie kazdy
      idzie do gory po to zeby krasc, bo inaczej tego nie da sie nazwac. Czy
      kiedykolwiek cos sie poprawilo, tylko coraz gorzej i gorzej, a oni tylko
      chapia. To jest jawne zlodziejstwo i choc nie lubie Leppera, to w tej kwestii
      ma racje. Sam jak dojdzie do stolka, to tez bedzie kradl, to tylko kolejna
      metoda dojscia do tego stolka. A moze tak wprowadzic odpowiedzialnosc wlasnym
      majatkiem za popelnione bledy, ciekawe ilu bedzie sie pchalo do gory. Ale kto
      to ma za nich zrobic, sami nie ukreca na siebie bicza. Szlak mnie trafia jak to
      widze. I kto im co zrobi.
      • Gość: simon Re: pan dyrektor sie bawi IP: 212.160.72.* 05.07.02, 08:06
        bo polska to taki dziwny kraj ... nie ma ludzi uczciwych ... no może są ale
        najczęściej mamy do czynienia z kwękającą hołotą poczynając od pracowników firm
        nie dbających o firme aż po stołki na samej górze ... czemu ma być dobrze skoro
        każdy uważa że jak coś dla siebie wyniesie to nic się nie stanie przecież wziął
        tak niewiele :)tego się nie zmieni no może kiedy dopuści się do władzy roczniki
        70-79 ale kiedy to będzie ?? kiedy będziemy już na tyle zmanierowani że w
        momencie jak dostaniemy stołek zaczniemy myśleć o zabezpieczeniu własnej dupy
        na przyszłość bo przecież kadencja trwa tak krótko a rodzina duża o
        przyjaciołach nie wspominajac
    • Gość: markon Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 21:41
      no i co z tymi dyrektorami, ministrów się wymienia a ci bezkarni?
      • Gość: simon Re: pan dyrektor sie bawi IP: 212.160.72.* 16.07.02, 08:07
        a kto ci na takim zadupiu wymieni dyrektora ... przecież on należy do jedynej
        słusznej partii :) ludzie w warszawie nie wiedzą gdzie jest zielona góra więc
        nie dziw się że nie obchodzi ich że akurat tutaj ktoś nieodpowiedni dorwał się
        do koryta a ministrowie no cóż oni cały czas na świeczniku im większa fucha tym
        większy cwaniak potrzebny :)
        • Gość: markon Re: pan dyrektor sie bawi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 08:43
          no to mnie objaśniłeś, dzięki :)))
          nie traćcie nadzieje!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka