Gość: naskret IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 21:53 panie mysliwy specjalisto od wszystkiego, zielonogorski dziewulski a powiedz jakie pensje dostaja dziewczyny w agencji u ciebie, nawet te wyksztalcone, specjalistki. to to chlup - twoje zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klima Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.05, 23:07 Proponuje aby becikowe nazwac "huj...e", bo za co mamy placic, ze ktos kogos zaplodni i zato dostanie 1,5 tys zl. A kto koorva zaplaci 400-500 tys za wychowanie dziecka do 25 roku zycia (niestety tyle to kosztuje). Durna prawico. Cos was pogielo, ze myslicie ze reszta narodu to tluki. To ma byc podpucha dla przyglupich aby sie ru.... na potege, a wy zlizecie caly splendor. Jestescie tak glupi, ze az nie do uwierzenia w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawica Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.ztpnet.pl 08.02.05, 23:13 Idź się lecz klima(kterium). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgora Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:21 tobie głąbie IIIks, to nawet już leczenie nie pomoże, beznadziejny przypadek, całkowity zanik szarych komórek :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawica Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.ek.zgora.pl 08.02.05, 23:24 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.ztpnet.pl 09.02.05, 05:12 Aaaa...Czerwony fiutek zgora i tutaj też jest:))) Pozdrawiam cię tradycyjnym wal się:)))Nie trafiasz gamoniu.Mnie sie akurat pomysł becikowego nie podoba.Co do szarych komórek.Może i u mnie zanikają.Ale to znaczy,że były.A u ciebie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.05, 08:22 Już widze jak w patologicznych rodzinach zaczynają się mnożyć - wszak za 1200 zl. można kupić wiele butelek wina.....( tylko tych dzieci będzie szkoda ,ale po urodzeniu to już prawicowych i lewicowych radnych te dzieci nie będą interesować)- problem podobny jak aborcja -czyli zastępczy temat polityczny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.ek.zgora.pl 09.02.05, 13:33 nie przesadzaj.menelom nie trzeba dawać kasy na łapę tylko kupić pieluchy czy żarcie dla gówiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.ztpnet.pl 09.02.05, 08:32 to moze panie i panowie radni dorobia sobie po jescze jednym potomku skoro ujemny przyrost naturalny jest niebezpieczny... was stac na utrzymanie dzieci... zrobcie cos pozytecznego;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norman zacząć od prawa IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 10:22 "Specjalista od prawa samorządowego prof. Michał Kulesza też twierdzi, że samorządy nie mogą wypłacać becikowego. Nie ma żadnej podstawy prawnej do wypłaty tych pieniędzy - komentuje. Radnych LPR to nie przekonuje, tak samo jak przykład podwarszawskich Michałowic, gdzie becikowe już przyklepano, ale trzeba się było z niego wycofać. Regionalna Izba Obrachunkowa uznała bowiem, że decyzja o jego wprowadzeniu była niezgodna z ustawowymi zadaniami samorządu - donosi gazeta" może najpierw niech się wypowiedzą prawnicy, bo potem z tego zrobi się 3 tys. strat od jednego posrańca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellay Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.szprotawa.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 14:00 Bardzo wątpliwe aby młodzi w wieku rozrodczym połakomili się na te parę groszy.Kto ma urodzić,to urodzi.Becikowe nie zwiększy populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.ek.zgora.pl 09.02.05, 16:37 A mnie by się bardzo przdały,zarówno przy pierwszym jak i drugim dziecku.Nie chodzi o zwiekszenie populacji ale o pomoc materialna dla rodziców.I chwała za ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 17:12 masz rację, myślę, że jeśli już dawać jakieś pieniądze, to biednym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABY Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.02.05, 09:26 A JA MAM W DOOPIE WASZE BEŁKOTY MŁODE I STARE PSYCHOLE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 07:21 Już raz Radni zajęli się na sesji dziećmi , bliźniakami kobiety ,która zmarła przy ich porodzie. Radna Błoch dopięła swoje aby torpedować Radną Szymnkowiak i wyjść przed jej szeregi.I co się stało. Od tego czasu minął rok i ani razu nie było słychać co Radni dalj zrobili w tej sprawie. Z tego co myślę to nic. Jedynie Radna Szymkowiak ma stały kontakt z tą rodziną i wiele jej pomaga. Szkoda ,że nie została Lubuszanką Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.02.05, 08:30 A ja jestem zdecydowanie przeciw aby z moich podatków placic komuś za rozmnazanie- jak chcesz i Cie stać to miej i 10 dzieci a jak nie czujesz takiej potrzeby to twój wybór - dla mnie ważniejsze są drogi bez dziur niż wrzeszczące bachorki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 09:39 tyle jest organizacji pomocowych, niech zajmą się najbiedniejszymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:39 ja tez jestem zdecydowanie przeciw temu, aby ktos zabieral mi moje pieniadze i decydowal za mnie na co je wydawac. jednak problem ujemnego przyrostu pozostaje, i jesli o to nie zadbamy, to za 30 lat nie bedzie komu tych dziur w jezdniach latac. becikowe - tak! ale nie 1500 pln, a np. 20000 (np. w formie swiadczenia posagowego po osiagnieciu przez dziecko 18 roku zycia)i nie dla wszystkich, a tylko dla najlepiej zarabiajacych (np. dla ludzi ktorzy wchodza w 3 prog podatkowy) takie rozwiazanie mialoby sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki2 Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.ztpnet.pl 12.02.05, 20:45 co to za bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:51 nie belkot, tylko logika. nie sztuka zaplacic 1500 za dziecko. sztuka je potem wychowac. znam ludzi, ktorzy zaczeliby sie starac o dziecko tylko dla tych 1500 pln. a potem co? kolejna rzesza bezrobotnych? trzeba naklaniac "mamy klasy sredniej" do rodzenia dzieci, bo w tej chwili mamy model 2+1, i w dodatku kobiety rodza majac 28-34 lata. kto zarobi na nasze emerytury?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Becikowy dodatek dla matek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:31 Niech Radna Napierała przemyśli co chce w Radzie zrobić , a nie proponować głupie projekty uchwał. Czy 1500 zł to zachęta dla kobiet by rodziły podobna do loda ,któremu matka kupi jak będzie grzeczne. A co potem . Urodzić to nie problem, ale jak wychować,zaspokoić wszystkie potrzeby. Kobiety ustawione materialnie czy trzeźwo myślące o przyszłości swoich dzieci i swojej rodziny nie pójdą na lep 1500 zł , one same sobie regulują swoją przyszłość. Pieniądze nasze podatników powinno się przekazać na sprawne działanie miasta , a nie własny populizm. Odpowiedz Link Zgłoś