Dodaj do ulubionych

KOMPROMITACJA ALBY!!!

IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.05, 11:02
NA TAK DUŻE MIASTO JAK ZIELONA GÓRA MAJĄ ZA MAŁO SAMOCHODÓW!!. TYLE 5,6
SAMOCHODÓW TO MOGĄ SOBIE MIEĆ NA ŻARY!!Zdzierają kasę z miasta tanim
kosztem.Czuję, że będzie to kolejna afera!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Albert Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 12:18
      Nie wiem co chcesz od Żar... byłe dzisiaj, po ulicach można jeździć bez problemu w Zielonej problemy. Alba kolejny raz ma w dupie odsnieżanie. Kto ich zatrudnił to wiadomo. Chyba czas wyjaśnić i nigdy więcej nie podpisywać z nimi umowy i dać kary... Widocznie śnieg w lutym to dla nich dziwne zjawisko. Ogólnie śnieg zimą to dla nich coś nowego.
      Pozdrawiam
    • stevills O ile wiem.... 23.02.05, 16:57
      ...miasto dobrze wiedziało iloma piaskarkami i pługami dysponuje Alba.
      Wiedziało gdy podpisywało umowę- więc nie wiem czy adresat tych zarzutów jest
      właściwy.
      A że 6 pługo-piaskarek to za mało jak na Zieloną Górę to już inna sprawa.
      Wiadomym jest, że jeżdżą wszystkie.

Pozdrawiam
      Kamil
    • Gość: profi Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 18:24
      rano było fatalnie, tak jakby nic nie jeździło wcześniej
      • Gość: Maciey Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 23:27
        Kiedy wracam poznym wieczorem to czesto widze Albe nawet kiedy sa male opady. A
        ze teraz przysypalo.. trudno zeby nadazyli z odsniezaniem kiedy ostro sypie.
        Drogi byly przejezdne, a ze biale...przeciez to nie Jamajka! Jak jest zima, to
        pada snieg, ktorego usuniecie trwa troche czasu.... Owszem... fajnie by bylo
        gdyby byly drogi czarne jak poza zielona gora ale nie przesadzajmy.
        • Gość: piter Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.02.05, 23:34
          Ciekawy tok myślenia. Typowo nauczycielski. Skojarzenia mile widziane :>
          • Gość: dsa Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.05, 16:04
            ?
            • Gość: druchBoruch Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.05, 19:50
              to było tak:
              idę sobie deptakiem - od rąda Mieszka I, poprzes Niepodległości, w góre
              kupiecką, Drzewną, Fabryczną, Piastowską, aż do Ptasiej (z powrotem poprzez
              Plac Słowiański i Pocztowy, koło Ratusza). I pomyślałem ależ k..wa piękny śnieg
              na ulicach. Te połacie lodu! Mamy lodowisko! Mamy to, czego zazdrościmy
              Słowiance! Pięknie, k..wa, piękni - tylko dlaczego ja nie mam łyżew?!
              Ale mówiąc poważnie - idę sobie dalej ul. Sikorskiego a tu widzę co?? PIASKARKA
              ALBY!! Job twaju matc! pomyślałem i rozejrzałem sie gdzie jest najbliższa
              kolektura, bowiem to szczęście spotyka mnie po raz pierwszy tej zimy.

A poważnie - kieruję pytanie do Janusza Lewickiego, bardzo często mylonego z
              Januszem baranem

Panie Prezydencie - jak to jest, że wyłoniona w wyniku przetargu firma nie
              potrafi sobie poradzić z tym, co w przeszłości było robione w normie, i firma
              ta za niewywiązywanie się z umowy nie ponosi żadnej konsekwencji?
              I od razu dla Eli - nie interesują nas kary rzędu 5 tysięcy, ale zerwanie umowy
              i kary !!!

I pytanie drugie:
              Czy nie uważa Pan, że wybór Alby spowodował upadek zielonogórskiej firmy PEDIZ,
              a w związku z tym utratę pracy pracowników?

Drugie pytanie uzupełniam dodatkowym - gdzie Alba płaci podatki? Czy zna Pan
              prezesa Alby (he he he), Zabertu i pewnej firmy w Opolu (nie mylić z Zabertem
              właśnie, choć to s-ka córka), która "partnersko otablicowała obwodnice"?

Panie Prezydencie - dlaczego Alba wygrała przetarg skoro wiedział Pan, że nie
              spełnia ona warunków przetargu?
              I jeszcze jedno - co łączy Pana z Albą, skoro tak mocno zabiega Pan, o wejście
              tej firmy na rynek śmieciowy?

A rteraz heiq:

Wierszyk albo bajka w jednym akcie o tytule" Wołacz Alba!
              Albo odśnieży, Albo nie.
              • Gość: Maciey Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.05, 00:21
                A ja pozdrawiam albe ktora dzis pieknie w nocy odsnieza drogi... wroclawska
                czarna, konstytucji - czarna... oby jutro rano bylo dobrze :)

Ale tak... szkoda ze jak snieg padal to alba nie zatrzymala go... ;P
                • Gość: pa Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:34
                  No to widze, że Alba zatrudniła dyskutantów na forum. Było do dupy,
                  amatorszczyzna w porównaniu z PEDiZem.
                  • Gość: greg Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.05, 08:17
                    też uważam, że to kompromitacja ze strony alby co się wyprawia tej zimy,
                    przecież nawet lubuska wczoraj pisała i pokazywała zdjęcia z 11.00 jak zawalone
                    jest CENTRUM miasta! a wczoraj jak zaczęło sypać po 17.00 tak ja jechałem
                    Wrocławską dwupasmową i ona biała a samochody "tańczyły" na lodzie jak jaki
                    Grzegorz Filipowski czy jak mu tam było temu od piruetów, wy w albie bierzcie
                    sie do roboty a nie wpisujcie na forum, że śnieg pada i to nie jamajka bo na
                    jamajce to se sadzą marihuanke a my mamy wieliczkę, chlebem i solą witamy się
                    więc jak nie wiecie co robić ze solą to oddajcie pługi innej firmie i jeszcze
                    jedno: proponuję zakupić sobie telewizor z TVNMeteo i kontrolować prognozy, tam
                    wszystko jest na bieżąco i dokładnie wszak pogodę typuje się już za pomocą
                    satelit a nie naślinionego palca...
                    • Gość: Maciey Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.05, 11:10
                      Z alba nie mam i nie chce miec nic wspolnego.. jestem kierowca tak jak wy ale
                      chyba z wiekszym dystansem. Ci co maja domki wiedza ze odsniezanie czegokolwiek
                      to prawdziwa syzyfowa praca. I umowmy sie - ile alba by nie miala pojazdow... w
                      opady niewiele zdziala. Owszem mogloby byc lepiej ale codziennie jezdze spore
                      odleglosci po miescie i poza i jakos da sie to robic...

Szkoda ze jak ktos ma inna opinie to zaraz jest pracownikiem alby. Troche to
                      smieszne :)

Mi drogi sie dzis podobaja - bez blota posniegowego... utrzymaloby sie pomimo
                      temperatury wiec moze alba "cos" robila? :)
                      • stevills Jak się nie chciało.... 25.02.05, 16:14
                        ...wydawać na opony ziomowe to się teraz na Albę narzeka.
                        Pamiętam, że jak zajmował się tym Pediz, również takowe posty na forum się
                        pojawiały. Mogę poszukać.

Ina sprawa, że umowa miasta z Albą mówi, że drogi mają być odśnieżone 4 godziny
                        po skończonych opadach śniegu.
                        A że pada cały czas.....

Pozdrawiam
                        Kamil
                        • Gość: leonidas Re: Jak się nie chciało.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.02.05, 17:27
                          no właśnie, coś w tej umowie źle zapisano, bo jakiś szef Alby mówił w radiu, że
                          jak przestanie padać, to będzie ok. Wg mnie , gdyby sypali od 4 rano, to o 7
                          mamy jezdnie w miarę czarne, a tak każdy widział jak było. Coś z tym należy
                          zrobić.
                          Ocieplenie klimatu może dać dokładnie taki efekt jaki przerabiamy -
                          łagodniejsza zima, ale więcej opadów, ponieważ więcej wyparuje w ciągu
                          pozostałych pór roku i musi to spaść . Pytanie tylko - gdzie spadnie. Czasami w
                          Europie środkowej.
                          • Gość: greg Re: Jak się nie chciało.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.05, 07:43
                            Leonidas dotknął sedna sprawy czyli godzin pracy Alby. Ja jestem kierowcą,
                            który jeździ od b.wczesnych godzin rannych i wtedy Alby na drogach nie
                            uświadczysz, wszyscy od nich smacznie śpią bo i po co sypać skoro samochodów na
                            ulicach wtedy jak na lekarstwo i tu tkwi cały błąd taktyczny tej firmy bo
                            zabiera się do roboty o 7.00 kiedy gro mieszkańców jedzie do pracy, a gdyby
                            piachem i solą sypnąć o 4.00 to o 7.00 nikt by nie wyklinał - to zresztą posta
                            wyżej zauważył mój przedmówca
    • marekkl Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! 26.02.05, 20:50
      Dzisiaj tj. 26.02 po godz.20 jechałem od strony Chynowa przez Trasę Północną na
      Zacisze. Drogi białe, brak Alby, opony zimowe, samochody ślizgają się w
      zawrotnej prędkości 10-20km/h. Dla niektórych jazda zakończyła się na wiadukcie
      koło Tesco. Wiem, wiem powiecie nie mieli opon zimowych, ale tu niespodzianka
      widziałem gościa, który terenowym samochodem miał problemy podjechać pod górę.
      Sam na zimówkach też lekko nie miałem.
      Dlaczego drogi nie są odśnieżane. Czy ktoś odpowie za ich fatalny stan.
      Lekcja na przyszłość - wybrać inną firmę z większym parkiem maszynowym + kary
      za ewentualną opieszałość.
      • marekkl Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! 26.02.05, 23:21
        jc.gamp.pl/kamera/
        na żywo można zobaczyć jak wygląda jedna z głównych ulic miasta
    • Gość: ALB NA narty nazielonogórskie ulice... IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.05, 10:21
      To jest zaplanowana promocja miasta... Pani prezydent da kolejne nagrody. Po co jechać do kurortów narciarkich jak na ulicach jest więcej śniegu niż tam. Alba dba o narciarzy w ZG. Tylko pogratulować wyboru takiej firmy. Trzeba mieć nadzieję, że zima szybko przejdzie i Alba nie będzie musiała brać się do pracy, tylko będzie liczyła pieniądze za nic!! Kary, kary!!
      • Gość: ziyo Re: NA narty nazielonogórskie ulice... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:51
        A i tak w następnym roku będzie ALBA. Właze o to zadbają i na pewno wybiorą ją
        w przetargu.
    • Gość: Sopel Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 17:07
      Tym co mają wątpliwości proponuję udanie się do Urzędu i sprawdzenie umowy
      zimowej jaką miał POEDiZ. Miał takie same warunki jak teraz ma Alba 6
      piaskareki 115 km dróg i wcale lepszy nie był w odśnieżaniu miasta. Do
      przetargu PEDIZ nie stawał bo nie miał pozapłacanych ZUS-ów, podatków .
      Cieszcie się ,że znalazła się Alba bo by nikt nie odśnieżał. Po takich
      napastliwych gadaniach, a nie zawsze słusznych następne odśnieżanie będą robić
      zielonogórzanie własnymi rękami z własną łopatą. O odśnieżeniu po 4 godzinach
      po ustaniu opadów mówi Ustawa .Zanim coś napiszesz leonidas to sprawdz i myśl
      co piszesz.
      • Gość: piter Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.02.05, 18:46
        "Po takich napastliwych gadaniach, a nie zawsze słusznych następne odśnieżanie
        będą robić zielonogórzanie własnymi rękami z własną łopatą." Oooo. Pan
        Radziwiłowicz, ups. przepraszam Pan Sopel nas straszy. Drogi Panie, cieszcie
        się dokąd macie robotę bo jak pogonimy ekipę z UMu to się wam też skończy.
      • marekkl Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! 27.02.05, 19:31
        Gość portalu: Sopel napisał(a):

Cieszcie się ,że znalazła się Alba bo by nikt nie odśnieżał.

Człowieku za darmo tego nie robią. Dla nich to jest łakomy kąsek. Chcą wejść w
        ZG jeszcze w biznes "śmieciowy- sortownie odpadów". Zapamiętaj sobie, że
        monopol umarł wraz z upadkiem komuny. Jeżeli firma nawala, trzeba wybrać inną.
        Chętni się znajdą. Także Alba ma jeszcze ok. 2 tygodnie na poprawę swojego
        wizerunku. Później nastąpi wg synoptyków wiosna.
        • Gość: pipol Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.ztpnet.pl 27.02.05, 20:16
          No jak wejdą w śmieci ,to po ulicach jak już
          ktoś napisał, będą biegały szczury!
    • stevills A ja mam jeszcze pytań kilka.... 01.03.05, 07:30
      ...do Pana Radziwiłowicza oraz ekipy co 'rządzi' miastem, ale także zwykłych
      mieszkańców.
      1. Dlaczego w roku w którym przetarg wygrała Alba odbył się tenże przetarg w
      październiku a nie w maju jak to miało miejsce wcześniej?
      2. Czy prawdą jest i jeśli tak, to dlaczego Alba jeździ po mieście bez ładu i
      składu? Piaskarki jeżdżą tam gdzie je zawołają a nie po swoich, ściśle
      wyznaczonych rejonach.
      3. Jaka jest pojemność tychże piaskarek i dlaczego tylko w granicach 1 tony
      (podczas gdy Pedizowe miały około 4-5 ton)?
      4. Dlaczego Alba nie radzi sobie mając 6 piaskarek w mieście? Jak zdążyłem się
      już zapytać kilku znawców tematu, na Zieloną Górę w zupełności wystarczą 4
      piaskarki.
      5. Ile razy mniejszy od Zielonej Góry jest Sulechów?? Tam daje radę jedna
      piaskarka.
      6. Dlaczego na drogach wielopasmowych Alba odśnieża tylko prawy pas??
      7. Ostatnie- jakie doświadczenie dotyczące odśnieżania ma Alba z innych miast?

Pozdrawiam
      Kamil
    • Gość: Wojas Jak dziś z odśnieżaniem??? IP: *.uz.zgora.pl 02.03.05, 07:32
      jak dzis spisal sie nasz "kolos" odsniezający??? ktos wie?
      • Gość: xxzz Re: Jak dziś z odśnieżaniem??? IP: *.wrzesnia.ksw-net.pl 02.03.05, 07:57
        A jak myślisz?
        No właśnie ! Po staremu.
        Drogi białe ,żaśnieżone-no w końcu zima!
        Tylko czemu auta o 7.00 na Westerplatte "tańczyły"?
        • Gość: cyc Re: Jak dziś z odśnieżaniem??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.03.05, 08:11
          uśmiałem sie z wpisu kolesia, że ustawa mówi o odśnieżaniu 4h po opadach śniegu
          buhahahaha!!! a ja koorwa bedzie padać longiem tydzień to co??? według ustawy
          zakopiemy się w zaspach tygodniowych czy jak do hooya pana?! no wkoorwia mnie
          ignorancja alby, która ma czelność jeszcze wypisywać tu takie bzdury!!!
          daliście dupy na maxa tej zimy bo myśleliście, że was efekt cieplarniany
          poratuje a tu peezda! zima pizgła jak ta lala a wam galot poleciał ino do
          kostek! dla mnie jak ronowicz nie wywali tego towarzycha na ryj to bedzie
          spalona jak przy nagrodach dla tlenionego vicka! niech alba się ciągnie z
          naszego miasta i tyle, niech 4h po opadach odśnieża w tych swoich katowicach
          czy skąd ją tam przewiało i oczko czyly ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka