Gość: falubaz IP: *.lubin.dialog.net.pl 23.02.05, 11:02 NA TAK DUŻE MIASTO JAK ZIELONA GÓRA MAJĄ ZA MAŁO SAMOCHODÓW!!. TYLE 5,6 SAMOCHODÓW TO MOGĄ SOBIE MIEĆ NA ŻARY!!Zdzierają kasę z miasta tanim kosztem.Czuję, że będzie to kolejna afera!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Albert Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 12:18 Nie wiem co chcesz od Żar... byłe dzisiaj, po ulicach można jeździć bez problemu w Zielonej problemy. Alba kolejny raz ma w dupie odsnieżanie. Kto ich zatrudnił to wiadomo. Chyba czas wyjaśnić i nigdy więcej nie podpisywać z nimi umowy i dać kary... Widocznie śnieg w lutym to dla nich dziwne zjawisko. Ogólnie śnieg zimą to dla nich coś nowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stevills O ile wiem.... 23.02.05, 16:57 ...miasto dobrze wiedziało iloma piaskarkami i pługami dysponuje Alba. Wiedziało gdy podpisywało umowę- więc nie wiem czy adresat tych zarzutów jest właściwy. A że 6 pługo-piaskarek to za mało jak na Zieloną Górę to już inna sprawa. Wiadomym jest, że jeżdżą wszystkie. Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profi Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 18:24 rano było fatalnie, tak jakby nic nie jeździło wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.05, 23:27 Kiedy wracam poznym wieczorem to czesto widze Albe nawet kiedy sa male opady. A ze teraz przysypalo.. trudno zeby nadazyli z odsniezaniem kiedy ostro sypie. Drogi byly przejezdne, a ze biale...przeciez to nie Jamajka! Jak jest zima, to pada snieg, ktorego usuniecie trwa troche czasu.... Owszem... fajnie by bylo gdyby byly drogi czarne jak poza zielona gora ale nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 23.02.05, 23:34 Ciekawy tok myślenia. Typowo nauczycielski. Skojarzenia mile widziane :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druchBoruch Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.02.05, 19:50 to było tak: idę sobie deptakiem - od rąda Mieszka I, poprzes Niepodległości, w góre kupiecką, Drzewną, Fabryczną, Piastowską, aż do Ptasiej (z powrotem poprzez Plac Słowiański i Pocztowy, koło Ratusza). I pomyślałem ależ k..wa piękny śnieg na ulicach. Te połacie lodu! Mamy lodowisko! Mamy to, czego zazdrościmy Słowiance! Pięknie, k..wa, piękni - tylko dlaczego ja nie mam łyżew?! Ale mówiąc poważnie - idę sobie dalej ul. Sikorskiego a tu widzę co?? PIASKARKA ALBY!! Job twaju matc! pomyślałem i rozejrzałem sie gdzie jest najbliższa kolektura, bowiem to szczęście spotyka mnie po raz pierwszy tej zimy. A poważnie - kieruję pytanie do Janusza Lewickiego, bardzo często mylonego z Januszem baranem Panie Prezydencie - jak to jest, że wyłoniona w wyniku przetargu firma nie potrafi sobie poradzić z tym, co w przeszłości było robione w normie, i firma ta za niewywiązywanie się z umowy nie ponosi żadnej konsekwencji? I od razu dla Eli - nie interesują nas kary rzędu 5 tysięcy, ale zerwanie umowy i kary !!! I pytanie drugie: Czy nie uważa Pan, że wybór Alby spowodował upadek zielonogórskiej firmy PEDIZ, a w związku z tym utratę pracy pracowników? Drugie pytanie uzupełniam dodatkowym - gdzie Alba płaci podatki? Czy zna Pan prezesa Alby (he he he), Zabertu i pewnej firmy w Opolu (nie mylić z Zabertem właśnie, choć to s-ka córka), która "partnersko otablicowała obwodnice"? Panie Prezydencie - dlaczego Alba wygrała przetarg skoro wiedział Pan, że nie spełnia ona warunków przetargu? I jeszcze jedno - co łączy Pana z Albą, skoro tak mocno zabiega Pan, o wejście tej firmy na rynek śmieciowy? A rteraz heiq: Wierszyk albo bajka w jednym akcie o tytule" Wołacz Alba! Albo odśnieży, Albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.05, 00:21 A ja pozdrawiam albe ktora dzis pieknie w nocy odsnieza drogi... wroclawska czarna, konstytucji - czarna... oby jutro rano bylo dobrze :) Ale tak... szkoda ze jak snieg padal to alba nie zatrzymala go... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:34 No to widze, że Alba zatrudniła dyskutantów na forum. Było do dupy, amatorszczyzna w porównaniu z PEDiZem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.05, 08:17 też uważam, że to kompromitacja ze strony alby co się wyprawia tej zimy, przecież nawet lubuska wczoraj pisała i pokazywała zdjęcia z 11.00 jak zawalone jest CENTRUM miasta! a wczoraj jak zaczęło sypać po 17.00 tak ja jechałem Wrocławską dwupasmową i ona biała a samochody "tańczyły" na lodzie jak jaki Grzegorz Filipowski czy jak mu tam było temu od piruetów, wy w albie bierzcie sie do roboty a nie wpisujcie na forum, że śnieg pada i to nie jamajka bo na jamajce to se sadzą marihuanke a my mamy wieliczkę, chlebem i solą witamy się więc jak nie wiecie co robić ze solą to oddajcie pługi innej firmie i jeszcze jedno: proponuję zakupić sobie telewizor z TVNMeteo i kontrolować prognozy, tam wszystko jest na bieżąco i dokładnie wszak pogodę typuje się już za pomocą satelit a nie naślinionego palca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.05, 11:10 Z alba nie mam i nie chce miec nic wspolnego.. jestem kierowca tak jak wy ale chyba z wiekszym dystansem. Ci co maja domki wiedza ze odsniezanie czegokolwiek to prawdziwa syzyfowa praca. I umowmy sie - ile alba by nie miala pojazdow... w opady niewiele zdziala. Owszem mogloby byc lepiej ale codziennie jezdze spore odleglosci po miescie i poza i jakos da sie to robic... Szkoda ze jak ktos ma inna opinie to zaraz jest pracownikiem alby. Troche to smieszne :) Mi drogi sie dzis podobaja - bez blota posniegowego... utrzymaloby sie pomimo temperatury wiec moze alba "cos" robila? :) Odpowiedz Link Zgłoś
stevills Jak się nie chciało.... 25.02.05, 16:14 ...wydawać na opony ziomowe to się teraz na Albę narzeka. Pamiętam, że jak zajmował się tym Pediz, również takowe posty na forum się pojawiały. Mogę poszukać. Ina sprawa, że umowa miasta z Albą mówi, że drogi mają być odśnieżone 4 godziny po skończonych opadach śniegu. A że pada cały czas..... Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonidas Re: Jak się nie chciało.... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.02.05, 17:27 no właśnie, coś w tej umowie źle zapisano, bo jakiś szef Alby mówił w radiu, że jak przestanie padać, to będzie ok. Wg mnie , gdyby sypali od 4 rano, to o 7 mamy jezdnie w miarę czarne, a tak każdy widział jak było. Coś z tym należy zrobić. Ocieplenie klimatu może dać dokładnie taki efekt jaki przerabiamy - łagodniejsza zima, ale więcej opadów, ponieważ więcej wyparuje w ciągu pozostałych pór roku i musi to spaść . Pytanie tylko - gdzie spadnie. Czasami w Europie środkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Jak się nie chciało.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.05, 07:43 Leonidas dotknął sedna sprawy czyli godzin pracy Alby. Ja jestem kierowcą, który jeździ od b.wczesnych godzin rannych i wtedy Alby na drogach nie uświadczysz, wszyscy od nich smacznie śpią bo i po co sypać skoro samochodów na ulicach wtedy jak na lekarstwo i tu tkwi cały błąd taktyczny tej firmy bo zabiera się do roboty o 7.00 kiedy gro mieszkańców jedzie do pracy, a gdyby piachem i solą sypnąć o 4.00 to o 7.00 nikt by nie wyklinał - to zresztą posta wyżej zauważył mój przedmówca Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! 26.02.05, 20:50 Dzisiaj tj. 26.02 po godz.20 jechałem od strony Chynowa przez Trasę Północną na Zacisze. Drogi białe, brak Alby, opony zimowe, samochody ślizgają się w zawrotnej prędkości 10-20km/h. Dla niektórych jazda zakończyła się na wiadukcie koło Tesco. Wiem, wiem powiecie nie mieli opon zimowych, ale tu niespodzianka widziałem gościa, który terenowym samochodem miał problemy podjechać pod górę. Sam na zimówkach też lekko nie miałem. Dlaczego drogi nie są odśnieżane. Czy ktoś odpowie za ich fatalny stan. Lekcja na przyszłość - wybrać inną firmę z większym parkiem maszynowym + kary za ewentualną opieszałość. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! 26.02.05, 23:21 jc.gamp.pl/kamera/ na żywo można zobaczyć jak wygląda jedna z głównych ulic miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALB NA narty nazielonogórskie ulice... IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.02.05, 10:21 To jest zaplanowana promocja miasta... Pani prezydent da kolejne nagrody. Po co jechać do kurortów narciarkich jak na ulicach jest więcej śniegu niż tam. Alba dba o narciarzy w ZG. Tylko pogratulować wyboru takiej firmy. Trzeba mieć nadzieję, że zima szybko przejdzie i Alba nie będzie musiała brać się do pracy, tylko będzie liczyła pieniądze za nic!! Kary, kary!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziyo Re: NA narty nazielonogórskie ulice... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:51 A i tak w następnym roku będzie ALBA. Właze o to zadbają i na pewno wybiorą ją w przetargu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopel Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.05, 17:07 Tym co mają wątpliwości proponuję udanie się do Urzędu i sprawdzenie umowy zimowej jaką miał POEDiZ. Miał takie same warunki jak teraz ma Alba 6 piaskareki 115 km dróg i wcale lepszy nie był w odśnieżaniu miasta. Do przetargu PEDIZ nie stawał bo nie miał pozapłacanych ZUS-ów, podatków . Cieszcie się ,że znalazła się Alba bo by nikt nie odśnieżał. Po takich napastliwych gadaniach, a nie zawsze słusznych następne odśnieżanie będą robić zielonogórzanie własnymi rękami z własną łopatą. O odśnieżeniu po 4 godzinach po ustaniu opadów mówi Ustawa .Zanim coś napiszesz leonidas to sprawdz i myśl co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.02.05, 18:46 "Po takich napastliwych gadaniach, a nie zawsze słusznych następne odśnieżanie będą robić zielonogórzanie własnymi rękami z własną łopatą." Oooo. Pan Radziwiłowicz, ups. przepraszam Pan Sopel nas straszy. Drogi Panie, cieszcie się dokąd macie robotę bo jak pogonimy ekipę z UMu to się wam też skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! 27.02.05, 19:31 Gość portalu: Sopel napisał(a): Cieszcie się ,że znalazła się Alba bo by nikt nie odśnieżał. Człowieku za darmo tego nie robią. Dla nich to jest łakomy kąsek. Chcą wejść w ZG jeszcze w biznes "śmieciowy- sortownie odpadów". Zapamiętaj sobie, że monopol umarł wraz z upadkiem komuny. Jeżeli firma nawala, trzeba wybrać inną. Chętni się znajdą. Także Alba ma jeszcze ok. 2 tygodnie na poprawę swojego wizerunku. Później nastąpi wg synoptyków wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipol Re: KOMPROMITACJA ALBY!!! IP: *.ztpnet.pl 27.02.05, 20:16 No jak wejdą w śmieci ,to po ulicach jak już ktoś napisał, będą biegały szczury! Odpowiedz Link Zgłoś
stevills A ja mam jeszcze pytań kilka.... 01.03.05, 07:30 ...do Pana Radziwiłowicza oraz ekipy co 'rządzi' miastem, ale także zwykłych mieszkańców. 1. Dlaczego w roku w którym przetarg wygrała Alba odbył się tenże przetarg w październiku a nie w maju jak to miało miejsce wcześniej? 2. Czy prawdą jest i jeśli tak, to dlaczego Alba jeździ po mieście bez ładu i składu? Piaskarki jeżdżą tam gdzie je zawołają a nie po swoich, ściśle wyznaczonych rejonach. 3. Jaka jest pojemność tychże piaskarek i dlaczego tylko w granicach 1 tony (podczas gdy Pedizowe miały około 4-5 ton)? 4. Dlaczego Alba nie radzi sobie mając 6 piaskarek w mieście? Jak zdążyłem się już zapytać kilku znawców tematu, na Zieloną Górę w zupełności wystarczą 4 piaskarki. 5. Ile razy mniejszy od Zielonej Góry jest Sulechów?? Tam daje radę jedna piaskarka. 6. Dlaczego na drogach wielopasmowych Alba odśnieża tylko prawy pas?? 7. Ostatnie- jakie doświadczenie dotyczące odśnieżania ma Alba z innych miast? Pozdrawiam Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojas Jak dziś z odśnieżaniem??? IP: *.uz.zgora.pl 02.03.05, 07:32 jak dzis spisal sie nasz "kolos" odsniezający??? ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxzz Re: Jak dziś z odśnieżaniem??? IP: *.wrzesnia.ksw-net.pl 02.03.05, 07:57 A jak myślisz? No właśnie ! Po staremu. Drogi białe ,żaśnieżone-no w końcu zima! Tylko czemu auta o 7.00 na Westerplatte "tańczyły"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyc Re: Jak dziś z odśnieżaniem??? IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.03.05, 08:11 uśmiałem sie z wpisu kolesia, że ustawa mówi o odśnieżaniu 4h po opadach śniegu buhahahaha!!! a ja koorwa bedzie padać longiem tydzień to co??? według ustawy zakopiemy się w zaspach tygodniowych czy jak do hooya pana?! no wkoorwia mnie ignorancja alby, która ma czelność jeszcze wypisywać tu takie bzdury!!! daliście dupy na maxa tej zimy bo myśleliście, że was efekt cieplarniany poratuje a tu peezda! zima pizgła jak ta lala a wam galot poleciał ino do kostek! dla mnie jak ronowicz nie wywali tego towarzycha na ryj to bedzie spalona jak przy nagrodach dla tlenionego vicka! niech alba się ciągnie z naszego miasta i tyle, niech 4h po opadach odśnieża w tych swoich katowicach czy skąd ją tam przewiało i oczko czyly ;) Odpowiedz Link Zgłoś