Dodaj do ulubionych

Nowa moda w szkołach

IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.04.05, 09:31
Wypadalo by chyba dziecka imie napisac duza litera?...hmmmm paulina?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Nowa moda w szkołach IP: *.tg.com.pl 12.04.05, 10:42
      przeciez to text sponsorowany z podanym linkiem itp nawte cena...zenada
      zydowskie pisamki!!!
      • Gość: Syfon Re: Nowa moda w szkołach IP: *.chello.pl 12.04.05, 10:52
        Weź pigułke i sie uspokój, bo ci żyłka pierdząca puści, baranie.
        • sabinka707 Re: Nowa moda w szkołach 12.04.05, 11:46
          Co do zyłki to się zgadzam, zgadzam sie również do tego, że jest to artykuł
          sponsorowany, strona wymieniona w tekście jest stroną konkretnej firmy
          produkującej zabawki dla dzieci. Mam jeden wniosek: gdy będę rozkręcać
          działalność gospodarczą, postaram sie zaprzyjaźnić z dziennikarzem z GW:
          wyjdzie taniej niż reklama.....
      • Gość: gucio Re: Nowa moda w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:57
        kiedyś to nazywało se PYTKA
    • Gość: Tomek Re: Nowa moda w szkołach IP: 80.72.40.* 12.04.05, 10:58
      I pisze się: "nadwerężać". Kiepściawo u nich z korektą... :)
      • Gość: Adomas Re: Nowa moda w szkołach IP: 83.238.99.* 12.04.05, 16:26
        A sprawdzałeś w słowniku? Sprawdź zanim kogoś pouczysz.
        • marwwa "Nadwerężać" 13.04.05, 01:21
          nadwerężać p. nadwerężyć - to jest ze słownika...
          • Gość: kixx zanim sie zacznie kogos poprawiac nalezy sprawdzic IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 09:45
            w slowniku,napisanie ze sie sprawdzilo i poprawianie komus poprawnej formy
            jest zalosne
            so.pwn.pl/slowo.php?co=nadwyr%EA%BFa%E6
    • Gość: detalistka Re: Nowa moda w szkołach IP: *.pool.mediaWays.net 12.04.05, 11:12
      spadaj, nie masz sie juz czego czepiac?!
    • kuleczka Re: Nowa moda w szkołach 12.04.05, 11:41
      Za moich czasów plotło się z mouliny...
      • Gość: zw Re: Nowa moda w szkołach IP: 213.77.11.* 12.04.05, 12:43
        Noo.... a potem nosiło przyczepione do plecaka... ech, się rozmarzyłam ;-)
      • Gość: skrzat waldek I nazywala sie Pyta IP: 144.92.124.* 12.04.05, 15:38
    • Gość: jotem Plecenie także było modne... IP: 217.153.156.* 12.04.05, 13:30
      ...gdy ja byłem uczniem, ale wówczas używaliśmy do tego zwykłych słów. Nie
      prowadziło to - jak obecnie - do powiększenia sprawności manualnej, natomiast
      destrukcja słów przy obstrukcji myśli - jak była wówczas tak pozostała do
      dzisjaj.
    • Gość: ya nie taka znowu nowa IP: 148.81.190.* 12.04.05, 13:54
      za moich czasów też się wyplatało takie łańcuszki, tyle że z izolowanych
      kabelków :) nie tak łatwo było je zdobyć. to była nauka kreatywności i radzenia
      sobie :P a teraz wszystko można kupić w supermarkecie... kiedyś supermarketów
      też nie było :))))
      dodam, że mam 26 lat, rzecz się działa jakieś 12-14 lat temu. nie jest to więc
      nowa moda. stare powraca jak bumerang, tyle że po liftingu.
      pozdrawiam wszystkich :)
      • Gość: yayama Re: nie taka znowu nowa IP: *.user.msu.edu 12.04.05, 21:21
        ja mam 3dychy z hakiem i pamietam to 20pare lat temu i jakos kryptoreklama nie
        byla potrzebna, wszystkie dzieciaki i tak plotly.
        yayo
    • Gość: r.p.mcmurphy plemienna umyslowosc rodzicow IP: *.idpm.man.ac.uk 12.04.05, 14:52
      bezposrednio odbija sie na takiej samej umyslowosci dzieci - przyszli,
      bezmsylni, bezkrytyczni potakiwacze, marzenie kazdej wladzy, motloch gotowy do
      manipulowania.
      Orwell, Twoja wiara w czlowieka byla chybiona - ludzie uwielbiaja byc
      niewoleni, to zdejmuje z nich ciezar odpowiedzialnosci, ciezar samodzielnego
      myslenia...

rzygac sie chce, homo erectus!!
      • Gość: blq Re: plemienna umyslowosc rodzicow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 02:15
        oj leczcie sie, leczcie, tzw "polonio", przynajmniej ta czesc, co pisuje na GW.

Strach sie bac takich typow...
      • Gość: niedouczony Re: ABBA IP: *.weglokoks.com.pl / *.weglokoks.com.pl 13.04.05, 09:46
        KOCHANI! Może ktoś wie co znaczy słówko Abba,z góry dziękuję za uświadomienie
    • piemeltje Re: Nowa moda w szkołach 12.04.05, 15:34
      Tez mi nowosc. Przeciez to zwykle skubidu (a moze scoobydoo), dostepne w kazdym
      kiosku od lat.
    • Gość: metoj Re: Nowa moda w szkołach IP: 217.153.156.* 12.04.05, 15:46
      Plecenie w szkole było modne już dawno temu, kiedy jeszcze byłem uczniem.
      Wprawdzie wówczas używaliśmy słów i nie można było trenować w ten sposób
      sprawności manualnej. Z innymi sprawnościami także nie było najlepiej i to
      szkolnictwu pozostało do dziś, iż kreuje absolwentów, którzy obstrukcje słów
      łączą z destrukcją myśli.
    • Gość: MatiSz Re: Nowa moda w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:03
      Ale macie tempo..
      W mojej szkole już jakieś dwa miesiące temu sie to wszystkim znudzilo.. :/
    • Gość: =) To chyba dla lamusów jakiś.... IP: 82.160.98.* 12.04.05, 18:10
      Dzisiaj w szkole miałem zabawę:
      na lekcjach wrzuty (choć dzisiaj było dość spokojnie, ale przynajmniej
      odpocząłem od brechtu), na przerwie i co nudniejszych lekcjach muzyka (fajna
      płyta nawet =), i oczywiście zbita z janków z naszej szkoły =), a ktoś by
      spróbował wyplatać jakieś fiolocośtam to bym mu to chyba podpalił - co to
      wogóle ma być "robótki ręczne"? jak tak to do domu spokojnej starości z tym.
    • Gość: ktosia Re: Nowa moda w szkołach IP: *.devs.futuro.pl 12.04.05, 19:20
      na śląsku to to było na topie jakoś na przełomie grudnia i stycznia.... Teraz
      sięskapli że coś takiego istnieje ....
      Ja też plotłam z 2 tygodnie i mi przeszło. Pozdrawiam
    • Gość: Corvus Nie taka nowa- robilismy to samo w latach 60-tych. IP: *.bredband.skanova.com 12.04.05, 19:39
    • Gość: tak tak. makramy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 01:48
    • Gość: Prawie babcia Re: Nowa moda w szkołach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 07:05
      Dawno, dawno temu,będąc w wieku obecnych gimnazjalistów plotłam takie same
      cudeńka.Nie nazywały się wtedy tak wdzięcznie, a i materiał kolorystycznie
      pozostawiał wiele do życzenia. Miło, że wróciła ta sympatyczna moda.A było to
      ok.40 lat temu.
    • Gość: nihil novi Re: Nowa moda w szkołach IP: *.gaz.zabrze.pl / *.gaz.zabrze.pl 13.04.05, 09:13
      To już było w latach 60, a splecione sznury miały dodatkowe zastosowanie w
      rękach belfrów - służyły do lania uczniów.
    • Gość: Ma-Ka Re: Nowa moda w szkołach IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.04.05, 09:32
      Nie taka znowu nowa. W czasach gdy chodziłem do podstawówki ( a był początek
      lat siedemdziesiątych)równiez zaplatało się "sznureczki". Były to kolorowe
      żyłki lub sznureczki, które miały nazwę bodajże "siutaż". Głównie "wyrabiało"
      się breloczki do kluczy oraz siatki na zakupy (nie było jeszcze
      wszechogarniającego plastiku). Pozdrawiam
    • Gość: kosmyksmok Re: Nowa moda w szkołach IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 13.04.05, 09:37
      skoro już jesteś takim pyrystą językowym to zwróć uwagę, że "wypadałoby" pisze
      się razem
    • Gość: nieznana M. Re: Nowa moda w szkołach IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 07:39
      Sama plote to jest super moje kolezanki tez plota to nam sie podoba!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Majka Re: Nowa moda w szkołach IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 22.04.05, 15:26
      zgadzam sie z Malenka.p.s.czy ktos ma wzor na
    • Gość: kiki Re: Nowa moda w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 13:48
      oni maja fajnie nasza dyrektorka nam nie pozwala mpim zdaniem to nic zlego bo
      mamy zajecie na przerwy:(
    • Gość: gosia Re: Nowa moda w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 15:06
      filofun jest swietne tez to robie !!!!!!!!! masz ich juz chyba z 30 mowie wam
      zarabiste to jest !!!!!!!!!!!! pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka