Dodaj do ulubionych

Chanel made in Świebodzin

16.05.05, 22:04
Dawno nie czytałem takich bzdur.
1. Jaki "bezrobotny"?
2. "Firmy poniosły ogromne straty"
3. Policjanci zabezpieczyli 2000 flakoników wartych pół miliona złotych.
Czyli 250 zł za jeden.
Obserwuj wątek
    • Gość: kapslarz Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 10:11
      Ale jaja! Jak przeczytalem tytul artykulu to juz myslalem ze w Swiebodzinie
      otwieraja fabryke perfum, a tu sie okazalo ze fabryka juz dawno dzialala :)
    • Gość: hodowca Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.lodz.mm.pl 17.05.05, 11:16
      Co za bzdury:

"Wielomilionowe straty poniósł Skarb Państwa z tytułu nieodprowadzanych ceł i podatków, ogromne straty poniosły też firmy kosmetyczne."

Gdyby gościu zaplacil clo i podatek, to wtedy skarb panstwa moglby mowic o ZYSKU. Jest spora roznica miedzy nieosiagnieciem zysku a poniesieniem strat.
      A co za straty poniosly firmy kosmetyczne? Że niby ktos uzywal bezprawnie ich marki, narazal na oslabienie wizerunku sprzedajac towar gorszej jakosci pod ich nazwa? Akurat. Ludzie kupujacy Chanela za 80zl raczej nie maja pojecia o perfumach lepszej jakosci, bo by sie poznali i nie kupili. A sama firma przez lata cale tez nie miala pojecia o panu ze Swiebodzina i na pewno nie uwzgledniala jego dzialalnosci w rocznych raportach w rubryce "straty".

Facet po prostu zarabial na ludzkiej glupocie i naiwnosci.
      Gorzej ze teraz gazeta probuje wciskac glupote czytelnikom w takich artykulach jak ten.
      • Gość: kali Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.allegro.pl 17.05.05, 11:54
        skoro byl bezrobotny to dlaczdego ludzi zatrudnial. ewenenment. nagrode mu.
        bezrobotny likwidowal i tak wysokie bezrobocie w swiebodzinie. a po drugie skoro
        sprzedawal po 80 to dlaczego licza mu po cenie 250 pln za szt skoro nawet w
        sklepie kosmetyki sa tansze :). co za kraj dziwny ta polska. moze komisje
        powolac zeby wyjsnili co i jak, wtedy w tv bysmy mieli tylko same komisje od
        rana do wieczore i bysmy sie nie musieli przejmowac ze szmira w tv leci.
        • Gość: Mała Chanel DO KALIEGO.-koniecznie! IP: *.ztpnet.pl 18.05.05, 13:41
          Masz 100% rację. To ewenement! Państwo nie gwarantuje niczego oprócz siedzenia
          za kratkami /oczywiscie za nasze pieniądze!/. Gdyby ludzie w Polsce mogli
          normalnie pracować i zarabiac oczywiscie, to wtedy...Zauważcie, że nikt nie
          czepia się Macieja Orłosia / tego z Teleekspresu/, który łapie za 1
          godzinę /słownie: za jedną godzinę!!!/ " lekcji kulturalnego zachowania " dla
          polityków i nie tylko. /Chociaż niektórym nikt nie jest w stanie pomóc/.
          PS.
          A perfumy i tak słodko pachniały.
      • Gość: antyhodowca Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:01
        Ty szurnięty jesteś czy tylko udajesz? O jakim ty zysku Skarbu Państwa mówisz? Może wyjaśnisz tę "sporą różnicę między nieosiągnieciem zysku a ponoszeniem strat"? Bo dla mnie są możliwe 3 warianty: zysk, strata i zero. Nieosiąganie zysku oznacza, że albo wychodzimy na zero albo mamy stratę, nie? I nie wymyślaj zysku Skarbu Państwa z tytułu ceł i podatków bo robisz z siebie pajaca w ten sposób.
        Druga sprawa - jakie straty poniosły firmy kosmetyczne? "Że niby ktoś narażał"? Facet, Ty jesteś takim typowym Polaczkiem - zakombinować, skubnąć i udawać, że jest ok. Wymyśl sobie zapach, który będzie chciał kupić cały świat, wprowadź na rynek, wydaj parę milionów euro na promocję i zobaczymy, czy podrabiacze TWOICH perfum będą Cię naciągać "na niby" czy na serio. I czy "uwzględnisz ich działalność w rocznym raporcie w rubryce "straty". Jeśli masz pojęcie, jak wygląda roczny raport, w co mocno wątpię.
        "Faect po prostu zarabiał na ludzkiej głupocie i naiwności". Nie misiu - on nie zarabiał tylko kradł i oszukiwał. Jak dla Ciebie to jest "po prostu" i nie widzisz różnicy między oszustwem i zarabianiem, to widać "Wyborcza" jest dla Ciebie zbyt poważną gazetą, bo nic z niej nie rozumiesz, lepiej przerzuć się na coś lżejszego.
    • Gość: klient W gospodarce rynkowej to klient weryfikuje a nie IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.05.05, 14:40
      tępy urzędnik.Oj teraz dopiero widać jak jest niezbędna 100 % lustracja policji
      prokuratury i sędziów, z takimi poglądami to możecie najwyżej u Leppera krowy
      pasać a niegwiazdki nosić.
      • Gość: jf pod latarnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:40
        A te flakony wielkich producentów co je sprzedają na kazdej warszawskiej ulicy
        za 10 zł to też z polikwidowanych hurtowni?
    • Gość: zgrzyt jak dla mnie mogli działać dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 16:24
      jak dla mnie mogli działać dalej, ludzie mogli zaoszczędzić na jakimś tam
      szajsie, a tu od razu sądem straszą, niech najpierw wsadzą sld za te bezrobocie
      co miller wydziergał, howgh

ps. oni sprzedawali po 80 zł, a straty skarbu po 250 zł, widać jacy tam
      urzędnicy pracują ;)
      • Gość: ABC Re: jak dla mnie mogli działać dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 17:42
        A tak na marginesie.
        Fabryka działala około 5 lat, zatrzymano sprawców niewiadomo ilu. I teraz
        najciekawsze cytat" zabezpieczono majątek sprawcow na kwotę 100 tys. zł."
        To co oni skarpetkami handlowali cóż to jest za majątek na 5 lat działalności
        przy takich stratach dla państwa.
        • Gość: darek Re: jak dla mnie mogli działać dalej IP: *.home1.cgocable.net 17.05.05, 19:17
          Cus mi tu nie klika... wielomilionowe roczne obroty, a majatek sprawcow tylko
          100 tysiecy? To co oni, przehulali reszte? Jacys durni, zeby sie nie
          zabezpieczyc na niepewna przyszlosc...
      • Gość: Kupiec Re: jak dla mnie mogli działać dalej IP: *.uz.zgora.pl 18.05.05, 09:56

„ps. oni sprzedawali po 80 zł, a straty skarbu po 250 zł, widać jacy tam
        urzędnicy pracują ;)”

Pracują? czy wykazują sukcesy buhaha!!!

Kiedyś chciałem odkupić skonfiskowane kosmetyki z izby celnej (ok. 11 tyś szt.
        różnego rodzaju lakierów, błyszczyków itd.) „eksperci” celni ze wschodniej
        granicy w komunikacie prasowym wartość kontrabandy wycenili na 110 tyś. (1
        kosmetyk =10 zł) i ogłosili to jako wielki sukces skoordynowanych, zakrojonych
        na szeroką skalę działań operacyjnych służb pograniczników w walce z „groźną
        mafią” przemytników (jak się później okazało z kilkoma ruskimi mrówkami).
        Pomyślałem, że skoro jest popyt na taką ilość kosmetyków nieznanej mi dotąd
        firmy warto zainteresować się sprawą. W dobie Internetu nie było to trudne
        zadanie - ustalić producenta, sieć dystrybucji oraz cenę hurtową i detaliczną
        owych produktów. Pod koniec dnia myślałem, że boki zerwę ze śmiechu, gdy
        okazało się maksymalna cena detaliczna każdego z nich wynosi od 3 do 4 zł za
        szt. na ruskich bazarach ( rosyjskiego producenta ok. 0,8 zł za szt. bez opłat
        celnych, akcyzy, transportu itd). Hehehehehe.

PS. Cieszę się, że nasze dzielne służby zlikwidowały mi konkurencje, mimo że o
        niej nie wiedziałem i taki rodzaj konkurencji mam w bardzo głębokim poważaniu
        (kto wierzy że 100 ml orginalnych perfum od Armaniego można kupić za 80 zl…
        temu życzę powodzenia
    • Gość: sue Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:38
      i jeszcze jedno. jeśli one były "podrabiane" to nie mogły być warte 250 zł.
      chyba, że były przemycane, a nie podrabiane. ale wtedy by nie kosztowały 80 zł
      tylko więcej. mam rację, czy już całkiem zgłupiałam?
      • Gość: M Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.toya.net.pl 17.05.05, 21:29
        Nie zgłupiałaś , niestety w kraju w którym żyjemy wielu ludzi uważa za głupotę
        kupowanie oryginalnych produktów: perfum , płyt itd skoro za rogiem są o 1/3
        tańsze podróbki .Interes jaki zrobił ten pan tylko częściowo jest jego winą ,
        bo jak nie ma popytu to i nie ma podaży ...A jeśli chodzi o niższe
        ceny "oryginalnych " produktów to ludzie dają się nabierać bo marże stosowane
        przez dystrybutorów i sklepy są absurdalne , więc wierzy klient, że te 80 zł to
        bez marży , z pierwszej ręki , albo wyprzedaż itp .M
    • Gość: Misio1231 Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:43
      Dobra ta nasza policja!
      Wykryła taki przekręt!
      Handel podróbkami :-)
      Coś niesamowitego!!!
    • Gość: axn Haaha zobaczcie na Allegro Najwiekszego pasera IP: *.media4.pl 18.05.05, 00:40
      Haaha zobaczcie na Allegro. Najwiekszego pasera w Polsce.Przeciez sprzedaja to
      wszystko jawnie . Policja i prokuratura - rżnie głupa? Czy ma działke od
      paserów z allegro?
    • Gość: aga Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 18.05.05, 00:54
      nie maja wiekszych zmartwien...jakie niby straty poniosly te firmy kosmetyczne
      jak by oryginalow ci bezrobotni i mlodziez i tak nie kupili:)) o jej tylko sie
      zloszcza bo skarb panstwa okradziono (zapomniano tylko o tych ktorych ten skarb
      okrada ciagle i ciagle...)przykry kraj
    • Gość: Jasiek COOL Re: Chanel made in Świebodzin IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 18.05.05, 10:46
      Ten co kupił te perfumy pod latarnią na ulicy [węch miał stępiony od spalin]
      jest ludzko głupi i naiwny! Dobrze mu tak! Ale ja kupiłem w internecie! Żonie,
      mamusi i ... kochance! Tyle lat pracy przy komputerze i kontaktów internetowych
      ze światem biznesu. To jest oszustwo! Gdzie była policja i służby miejskie.
      Państwo i Chanel poniosło tak wielkie straty. Dobrze, że bezrobotny wydał
      zarobione pieniądze na jedzenie, picie i papierosy. Skorzystał na tym drobny
      handel. Bo tylko 100 baniek zabezpieczono.Chyba że przepisał zarobione
      pieniądze na pozostałych bezrobotnych w rodzinie. Trzeba zawsze brać przykład z
      naszej policji.
    • Gość: minia1000 jaki on bezrobotny?? IP: 217.153.187.* 18.05.05, 10:57

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka