Dodaj do ulubionych

Ekonomik-skandal

IP: *.ztpnet.pl 30.05.05, 21:05
Milczałam już dość dlugi czas ,chciałam tylko aby moja siostra skończyla
szkołę ale tera kiedy już jest prawie koniec powiem wszystkim co się wyrabia
w technikum odzieżowym w Ekonomiku. Szczególnie chodzi tu o pewną Panią
Jas......... Uczy on na praktykach dziewczyn szycia. To skandal ,znęca się
slowem,obniża oceny z prac,jednej powiedziala że nie wie czy jej nie obniży
oceny ,bo ta ma problem z wymową i się jąka.Wszystkie płaczą ,czują się
zaszczute,boją się chodzić do niej na zającia. Na pierwszym roku jedna z
dziewcząt próbowała popełnić samobójstwo przez tę Panią,nie dokończyła już
szkoły.Bo ta nie mogła zrozuieć dziewczyny i tego że pomaga nocami matce
składać długopisy ,bo nie ma na chleb,wciąż była zaspana i mało
przygotowana.Wstawiła jej na półrocze jedynkę.Choć inni rodzice dziewczynkę
bronili ,bo znali temat.To skandal.Ta Pani Ja....... nie powinna być
pedagogiem.Dzieci brały leki na uspokojenie,aby przeżyć zajęcia z tym
babolem.Dyrekcja i wychowawca znają temat i nikt z tym nic nie robi.Zatem
apeluje : nie wysyłajcie swych dzieci do Technikum Odzieżowego przy Ekonomiku
jeśli zależy wam na psychce dzieci i normalnym ich rozwoju.
Obserwuj wątek
    • Gość: kola Re: Ekonomik-skandal IP: *.ztpnet.pl 30.05.05, 21:07
      przepraszam za przejęzyczenie nie "tera" a "teraz"
      • Gość: "ojciec" Re: Ekonomik-skandal IP: 213.199.251.* 30.05.05, 21:38
        Nie rozumiem przecież te dzieci mają rodziców?-babą trzeba potrząsnąć-
        normalnie -fizycznie,to skutkuje.Ja dzieci mam już dorosłe,przyznam się że sam
        tak kiedyś zrobiłem-w takich wypadkach płeć nie ma znaczenia trudno.Sprawdzić
        jedynie należy czy to co mówi dziecko jest prawdą-pewność musi
        być "bankowa".Wiem że to co mówię może wydać się okrutne.Znowu zacząć bawić się
        w procedury-toż to może trwać i trwać,dziecko na tym ucierpi jeszcze
        bardziej.Oczywiśćie o ewentualnosci takiego rozwiązania nie wolno mówić przy
        dziecku-Boże broń.
        • Gość: student Re: Ekonomik-skandal IP: *.gala.net.pl 30.05.05, 23:38
          to jak sie nazywa ta baba?? napisz normalnie i sie nie bój , co to za
          wariatka, szkola to nie jej dom prywatny, a zresztą nawet w domu swoich dzieci
          nie moze tak traktować! Pozdrawiam!!!
          • Gość: sasza Re: Ekonomik-skandal IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.05, 08:54
            Kola-napisz nazwisko tej pani a ja przejdę sie do niej i zapewniam Cię,że juz
            nigdy nie odpier...i takiego numeru,jak po mojej wizycie bedzie jeszcze cała:)
            Wtedy ja się nad nią poznęcam,napisz koniecznie jej nazwisko
    • Gość: daniel Re: Ekonomik-skandal IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.05, 09:09
      dawaj ta pania skopiemy ją to nauczy sie normalnie traktowac ludzi
      • Gość: monika Re: Ekonomik-skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:21
        ludzie co wy tu wypisujecie, siłą i chamstwem do niczego sie nie dojdzie, gdzie
        my wogóle żyjemy? żal mi cie dziewczynko,ale jesli masz racje to iddź do tej
        dyrekcji ,podaj fakty, zarzadaj interwencji bo takie jest prawo ucznia, ale nie
        zbieraj bandy i nie rób afery ze szkolnych problemów, bo jakos nie chce mi sie
        wierzyc, ciekawe co druga strona na to.
        • Gość: ojciec Re: Ekonomik-skandal IP: 213.199.251.* 02.06.05, 08:24
          Mi też sie nie chce wierzyć,no ale jeżeli jest to prawda? Czy Ty wiesz Moniko
          jak długo trwa wyjaśnianie tych spraw?no i pewnie przy okazji ktoś zechciał by
          się doktoryzować w tym temacie.Świadomy też jestem tego że bardzo
          zliberalizowane prawa ucznia stwarzają szansę na ich nadużywanie przez
          uczniów,często wspierane też przez niestety nad opiekuńczych rodziców.Jest po
          prostu problem który musi być szybko rozwiązany.
          • Gość: kola Re: Ekonomik-skandal IP: *.ztpnet.pl 02.06.05, 12:19
            Nie nazywaj mnie"dziewczynką" moniko , dobrze. Czy wy myślicie,że pójściem do
            dyrektora coś zyskamy. Wiele innych spraw było już poruszanych z tą panią i nic
            się nie zmieniło.Bo to wielkie koleżanki są. A nazwisko podam za dwa
            tygodnie,bo jeszcze jest obrona pracy , więc nie mam zamiaru tej dziewczynie
            pogorszyć sytuacji. A jeśli chodzi o rodziców , to może trzech jest na tyle
            odważnych,że interweniuje. Bo reszta się nawet nie odezwie na zebraniu .Choć po
            wyjściu to i owszem.Pełne niezadowolenia .Wszyscy wolą siedzieć cicho.Bo to
            ostatni rok i koniec szkoły.A babsko strasznie zawistne jest i swoje zrobi.
            • Gość: Jaska Re: Ekonomik-skandal IP: *.ztpnet.pl 03.06.05, 13:04
              Przeciez pani dyrektor Turzanska, to taka wspaniala kobieta,pedagog, dyrektor.
              Byc moze nie jest zorientowana w tym co robi jej podwładna? Moze trzeba ja
              oswiecić?
              Poza tym jest w miescie Forum Rodzicow i Rad Rodzicow, ktorzy zajmuja sie
              takimi sprawami tez! Nie zyjemy w dżungli! Nauczyciel to nie słoń,ktorego
              ruszyc nie sposob. Wezcie sie ostro do naprawy szkolnictwa polskiego,bo dzieje
              sie cos niedobrego w tym zakresie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka