Dodaj do ulubionych

AUTOSTRADA A 3

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 22:05
Nieświadomych należy pouczyć: autostrada A-3 to żaden wpływ O/Z lub Lub.ZDODP
w Zielonej Górze na wyniki przetargów na roboty a więc zero wpływów do pry-
watnej kieszeni Pana L. - dyrektora w Zielonej Górze.Droga expresowa to
pięniądze przede wszystkim z budżetu więc decyduje budżetowa instytucja jaką
jest ZDODP w Zielonej Górze.Niby trudne a takie proste.Jeżeli szwedzkie i
czeskie samorządy chcą budowy Autostrady A-3 co jest niewątpliwym motorem dla
regionalnej gospodarki , tylko jak zwykle tzw.lobby lubuskie jest przeciw
to coś w tym jest.ZDODP w Zielonej Górze ostatnimi czasy nie popisuje się
rewelacjami,preferuje firmy np. ze Szczecina które mając kapitał niemiecki
mogą dać atrakcyjną ofertę,spełnić wygórowane wymogi finansowe i ofertowe
i również "wyżywić" miejscowych decydentów, ale również puszcza w Gorzowie
firmy miejscowe na olbrzymie roboty w Gorzowie aby się nie narazić silnym
w Warszawie gorzowiakom.
Czy trzeba zmienić tak dobrze/kiedyś/ zapowiadającego się dyrektora ZDODP w Z.G.
razem z jeszcze słabszym ministrem tego resortu przy okazji wyborów?Chyba
obowiązkowo. Walczmy o autostradę A3 tojest szansa dla całej zach.Polski.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek P. Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 22:30
      ... a więc kolejny konflikt interesów między Gorzowem, a Zieloną Górą.
      Przykre, ale co na to poradzić ?
    • Gość: Tom Re: AUTOSTRADA A 3 IP: 10.40.193.* 11.09.01, 07:59
      Czeskie i szwedzkiesamorządy moga sobie budowac autostrady tak ... samo jak polskie. O lobby dla
      A3 słysze od 10 lat. I co? I nic. To jest wirtualna autostrada. Jeśli powstanie to za 20-40 lat, a do tego
      czasu nic się nie będzie działo. Nawet z budową A2 (Berlin-Poznań-Warszawa) są olbrzymie kłopoty.
      Wolę mniejsze zadęcie, ale z efektami. Trzeba budować obwodnice Nowej Soli, Sulechowa,
      Międzyrzecza i Gorzowa a nie czekać na gruszki na wierzbie.
      • Gość: suchy2 Re: AUTOSTRADA A 3 IP: 195.205.77.* 11.09.01, 10:16
        Nie wiem komu to przeszkadza żeby budować zachodnią obwodnicę Gorzowa , która
        idzie w pasie planowanej autostrady A3 i zaprojektowana jest w parametrach
        autostrady ( jedna nitka ). W niczym to nie koliduje z ewentualną budową A3 , a
        jednak przeszkadza , być może ze względów opisanych przez ALEXa a może trwa
        walka przedwyborcza kto będzie ojcem sukcesu . Mimo podpisanego kontraktu na I
        etap , mimo współfinansowaniu przez Unię może się zdarzyć , że inwestycja nie
        dojdzie do skutku. Nie pytajcie dlaczego , ludzka głupota nie zna granic.Pozdro.
        • Gość: M Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 12:10
          Gość portalu: suchy2 napisał(a):

> Nie wiem komu to przeszkadza żeby budować zachodnią obwodnicę Gorzowa , która
          > idzie w pasie planowanej autostrady A3 i zaprojektowana jest w parametrach
          > autostrady ( jedna nitka )

Suchy, dziwisz się ? - to tylko małe zielone ludki z kompleksem tramwaju.
    • Gość: wrobel Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.comarch.pl 11.09.01, 10:59
      Zpraszam na
      http://www.abiea.org.pl/

a przekonacie sie ze cos takiego jak A3 jest poki co jedynie w planach.
      I na dobra sprawe nic w tym kierunku sie nie dzieje.
      A co do wyboru firm niemieckich to A4 powstaje głownie dzieki Niemca. I jako
      kierowca jestem i za to dzwieczny.
      Problem kto za to dostanie kase do lapki jest dla mnie mało istotny bo nie bede
      to ja.

Zdrówka
      • Gość: suchy2 Re: AUTOSTRADA A 3 IP: 195.205.77.* 11.09.01, 11:52
        Gość portalu: wrobel napisał(a):

> Problem kto za to dostanie kase do lapki jest dla mnie mało istotny bo nie bede
        >
        > to ja.
        >
        Muszę Cię rozczarować bo co prawda ani ja ani Ty nie dostaniemy do łapki , ale
        ci co dostaną to dostaną z naszej krwawicy.Posdro.
        • Gość: Tom Re: AUTOSTRADA A 3 IP: 10.40.193.* 11.09.01, 12:22
          Co wy gadacie o łapówkach!! To chore. Problem jest w tym, że w Lubuskim nikt nie chce budować
          autostrad za własne pieniądze. I nie prędko będzie. To się nie opłaca. Nie twórzmy mitów. Jeśli mam
          do wyboru obecne zapchane drogi i być może kiedyś autostradę (za 20 lat?) to wolę ekspresówkę
          może robioną po kawałku, ale za kilka lat.
          • Gość: wrobel Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.comarch.pl 12.09.01, 10:09
            Gość portalu: Tom napisał(a):

> Co wy gadacie o łapówkach!! To chore.
            Niestety tak ale w takim Państwie przyszło nam zyc

> Problem jest w tym, że w Lubuskim nikt ni
            > e chce budować
            > autostrad za własne pieniądze.
            no bo i skad brac pieniadze?

> I nie prędko będzie. To się nie opłaca. Nie twór
            > zmy mitów. Jeśli mam
            > do wyboru obecne zapchane drogi i być może kiedyś autostradę (za 20 lat?) to wo
            > lę ekspresówkę
            > może robioną po kawałku, ale za kilka lat.
            i z tym sie całkowicie zgadzam zwłaszcza tworzyc obwodnice miast.

Zdrowka
        • Gość: wrobel Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.comarch.pl 12.09.01, 10:02
          Gość portalu: suchy2 napisał(a):

> Muszę Cię rozczarować bo co prawda ani ja ani Ty nie dostaniemy do łapki , ale
          > ci co dostaną to dostaną z naszej krwawicy.Posdro.

Dalej nie zmienia to faktu ze i tak ktos dostanie i zrobic w tym kierunku nie
          mozna nic. Tylko nie piszcie ze ida wybory i mozemy wybrac wlasciwych ludzi :))))

zdrowka

• Gość: Miś Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 23:25
      Zajrzałem na ten wątek, bo w innym o ataku na USA znalazłem stwierdzenie o
      autostradowym spisku antygorzowskim (Marek P). Dawno tak oryginalnego
      stwierdzenia nie czytałem. Kto jest za A3 jest przeciw gorzowiakom. To jest
      jeszcze logiczne, bo budowa autostrady może opóźnić powstanie obwodnicy tego
      najtrudniej do przejechania miasta. I tu jest o czym dyskutować. Ja uważam, że
      chociażby z tego względu teraz należy z budowy autostrady zrezygnować.
      Natomiast stwierdzenia, że to machlojki zielonogórzan żeby gorzowianom ....
      jest megalomanią n tej potęgi. Nie zbudujemy autostrady żeby wam dokuczyć. A
      mamy tu do gadania niewiadomo ile.
      • Gość: ziz Re: AUTOSTRADA A 3 IP: 213.77.49.* 18.09.01, 10:07
        • arwena Re: AUTOSTRADA A 3 29.09.01, 11:21
          i jak teraz na sprawe sie zapatrujecie?
          • Gość: Miś Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 12:10
            Tak samo. Przestać snić o autostradzie, która może powstanie za sto lat i
            budować droge ekspresową, która ... powstanie za lat 50. Jestem za ekspresówką,
            bo daje możliwość załatwiania najpilniejszych problemów (obwodnica Gorzowa,
            Nowej Soli, Międzyrzecza. Mam tylko wątpliwósci czy przy obecnych dziurach
            budżetowych jest szanasa na cokolwiek.
            • arwena Re: AUTOSTRADA A 3 29.09.01, 16:38
              Gość portalu: Miś napisał(a):
              > Tak samo. Przestać snić o autostradzie, która może powstanie za sto lat i
              > budować droge ekspresową, która ... powstanie za lat 50. Jestem za ekspresówką,
              > bo daje możliwość załatwiania najpilniejszych problemów (obwodnica Gorzowa,
              > Nowej Soli, Międzyrzecza. Mam tylko wątpliwósci czy przy obecnych dziurach
              > budżetowych jest szanasa na cokolwiek.
              wydaje mi sie ze decyzja zapadla juz? wlasnie taka?

i dziwie sie brakowi reakcji z waszej strony
              na narzekanie byl czas i koniec, jezeli wydaje sie ze jest ok - zobaczymy, pewnie
              i tak nie wybuduja...
              echhhh...

• Gość: Miś Re: AUTOSTRADA A 3 IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 17:49
                O ile wiem żadna decyzja nie zapadła. Czyli chcemy ekspresówki ale jest
                autostrada (wszystko na papierze). Ja nie narzekam, tylko jestem zwolennikiem
                małych kroczków a budowanie naraz całej drogi uważam za nierealne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka