Gość: kinoman IP: *.pro-internet.pl 18.06.05, 13:51 .... od tego artystycznego samobójstwa ?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: man Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.pkobp.pl 18.06.05, 16:32 A co ich działalność ma wspólnego z artyzmem?? W ich wieku F.F. Coppola tworzył "Ojca Chrzestnego" i "Czas Apokalipsy", a oni kręcą amatorskie "jednopłaszczyznowe" filmiki i w kółko słyszymy o młodych talentach wywodzących się z betonowego blokowiska, (co z tego, że obok Piastowskiego jest piękny park i lasy :)) Jak to w Polsce, najpierw są obiecujące talenty, a potem pozostaje niesmak niespełnionych nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaninchen Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.05, 22:13 Bardzo trafna ocena! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzedas Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.05, 21:57 Grzegorz Lipiec, jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.gala.net.pl 21.06.05, 00:23 a o co chodzi, bo ja nie w temacie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lume Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 00:32 Pomyliłeś fora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Lipiec Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.05, 10:11 Witam Serdecznie, Dopiero dziś jestem w necie i widzę wątek o naszej grupie więc czuję się wywołany do tablicy:) KINOMANIE mógłbyś uściślić jakie "artstyczne samobójstwo" masz na myśli? Chętnie podyskutuję jak będę wiedział o co Ci chodzi. Mam też dla Ciebie złą informację - obawiam się, że nic i nikt nie powstrzyma Sky Piastowskie, ale też wiadomość dobra - nie ma obowiązku oglądania naszych produkcji a ponieważ są realizowane za prywatne pieniądze nie musisz się martwić, że na naszą działalność idą Twoje podatki. Do MAN: Twój przykład z Copollą jest dość ekstremalny;) Ten artysta to geniusz w swojej dziedzinie i równie dobrze do kąta można postawić wszystkich trzydziestoletnich polskich kompozytorów nazywając ich twórczość "jednowymiarową amatorką" na tle Mozarta, który tworzyć zaczął w wieku lat pięciu... Ja znam swoje miejsce w szeregu i generalnie zestawianie mnie z kimś o pokroju Copolli jest zabawne;) Obawiam się, że nie jestem w stanie wspiąć się na takie wyżyny jak ów reżyser, ale staram się poprzeczkę zawsze ustawiać wyżej do poprzedniego wyniku. Przypomnę tylko, że nie jest z nami tak źle:) Wciąż czujemy się młodzi, mamy po trzydzieści lat, w regularnej dystrybucji kinowej debiutowaliśmy mając po 25lat bez dyplomów szkół filmowych i z dala od profesjonalnych wytwórni. Nie wiem też za bardzo o jakich niespełnionych nadziejach piszesz. O swoich? Moje nadzieje, plany i zawodowe marzenia jak narazie idą we właściwym kierunku bez żadnej frustracji. Obecnie realizujemy dwa kolejne filmy. Mieliśmy zaszczyt kilka dni temu wygrać Międzynarodowy Festiwal we Wrocławiu pod przewodnictwem jury pana Andrzeja Żuławskiego. Kilka miesięcy wcześniej zyskaliśmy uznanie w oczach czytelników branżowego miesięcznika FILM, którzy przyznali nam Złotą Kaczkę a ja właśnie wróciłem z Warszawy, gdzie zaproszony zostałem do konkursu Międzynodowego Warszawskiego Festiwalu Fimowego. Wraz z dziewięcioma innymi filmowcami będę miał przyjemność ścigać się w konkurencji na jednominutowy film realizowany nową technologią - SMARTPHONE. Wśród uczestników są m.in. Małgorzata Szumowska, Wojtek Smażowski, Jacek Borcuch czy Piotr Szczepański i bardzo się ciesze, że mogę reprezentować moje zielonogórskie bloki i całe nasze piękne miasto w tak zacnym towarzystwie. Zapraszam do konstruktywnej krytyki. Zawsze jesteśmy na nią otwarci. Mając 31 lat wciąż czuję się młodo więc nie rozumiem czemu kwestionujesz ten stan rzeczy, że "w kółko młodzi", no cóż, nie metryka decyduje o moim stanie ducha:) Serdecznie Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i zapraszam na premiery naszych nowych filmów w 2006 roku. Z wyrazami szacunku Grzegorz Lipiec PS. Copolla CZAS APOKALIPSY zrealizował w wieku lat 40-u więc mam jeszcze 9lat na podszkolenie się :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.245.81.adsl.skynet.be 21.06.05, 12:29 Gratuluje i zycze dalszych sukcesow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.pro-internet.pl 21.06.05, 21:46 > KINOMANIE mógłbyś uściślić jakie "artstyczne samobójstwo" masz na myśli? > Chętnie podyskutuję jak będę wiedział o co Ci chodzi. Mam też dla Ciebie złą > informację - obawiam się, że nic i nikt nie powstrzyma Sky Piastowskie, ale też > > wiadomość dobra - nie ma obowiązku oglądania naszych produkcji a ponieważ są > realizowane za prywatne pieniądze nie musisz się martwić, że na naszą > działalność idą Twoje podatki. Grzesiu,pojęcie "artystyczne samobójstwo",a raczej-w Twoim przypadku-jego próba ściśle wiąże się z z nachalnym parciem w stronę czeluści miernoty artystycznej w jaką niewątpliwie zamierzasz popaść, a wraz z Tobą Twoi koledzy.Temat,który podejmujecie jest tak banalny,jak banalni są nasi żużlowcy i ich marne wyniki sportowe-tak na marginesie,ciekawy jestem kto ma być adresatem tego arcydzieła?Prawdopodobnie robienie kina tylko dla grona znajomych i najbliższych z kręgu swojej rodziny nie jest Twoim - a także moim ,jako kinomana-szczytem marzeń;lepiej zacznij kręcić imprezki okolicznościowe typu : wesela,komunie,studniówki,stypy itp.,itd...Jest mi strasznie przykro,że Twoje podejście do mnie jest właśnie takie: jak ci się nie podoba to spier....aj ! W szczycie swojego artystycznego narcyzmu-jak nie będziesz wiedział o co chodzi ,daj cynk- zapomniałeś,że zwracasz się do kinomana ,który jest Waszym entuzjastą i gorąco Was dopinguje... Ranisz moje zaangażowanie i lekceważysz głos opinii publicznej.Zastanawiam się skądu Ciebie taka arogancja i bawole zaparcie na głos pozytywnej krytyki ?! Czyżby nadchodził koniec Skay-a ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaras sokołowski Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.devs.futuro.pl 21.06.05, 22:02 No i Braciu kochany jak to mówią po frytkach co nie?jak sie komuś cus nie podoba to zawsze moge wyskoczyc na ring i po sportowemu dac se po mordzie jesli oczywiscie słowo pisane nie bedzie miało przeeeeeemówienia:)A co do naszego słabego zuzelka...to wydaje sie ze moze byc lepiej i ja osobiście chętnie włoże na półkę filmik o naszym klubiku, relacjach miedzy ludzmi którzy to tworzą, bo jako kibic z ławek niewiele widzę a poza wynikiem interesuje mnie raality w wykonaniu ludzi których oklaskuję od lat wiec nie uwarzam aby pomysł był do dupy...A nikt na siłe nikomu na siłe nie karze tego oglądać i drogi kinomaniaku jestem zdania ze sa tysiące ludzi którzy z entuzjazmem obejrzą to co robi grupa nie zależnie czy falubaz spadnie czy nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomaniak Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.pro-internet.pl 21.06.05, 22:06 Cześć "Masa" tutaj nie chodzi o sport,bo taki oglądam na ul. Wrocławskiej,lecz o K I N O ,które pobudza moją wrażliwość i "coś" jeszcze,czego na pewno tobie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaras sokolowski Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.devs.futuro.pl 22.06.05, 14:19 To będzie wrażliwe kino, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaras Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.devs.futuro.pl 22.06.05, 14:35 Kurcze ty chyba lubisz podokuczac, co? nikt tu nie ma pretensji a ty sie wyrywasz i próbujesz na siłe uswiadomic ze filmik o zuzlowcach jest BEEEEEEEE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Lipiec Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.06.05, 09:11 Kinomanie nadinterpretujesz moją wcześniejszą wypowiedź i proszę nie wkładaj mi w usta zdań, których nie wypowiedziałem wiec nie napisałem do Ciebie i nikogo "spi..." - jeśli tak to odczytałeś to cóż nic na to nie poradzę. Napisałem tylko, że nie ma obowiązku oglądania naszych filmów a to włąśnie Ty obrażasz ten projekt i jego potencjalnych widzów (tysiące fanów żużla w tym mieście) i samych sportowców nazywająch ich banalnymi. Czemu się wypowiadasz o filmie, którego jeszcze nie widziałeś? Czemu zakładasz, że bedzie to tylko ukazywanie meczu po meczu? Czemu nie założysz, że bedzie to dokument o ludziach z krwi i kości, których kochają tysiące widzów, ale też nienawidzą jak im nie idzie, którch nazywa się nie wiedzieć czemu banalnymi... Może to bedzie film również o tych widzach, o ich pasji chodzenia na żużel w liczbie tysięcy. Może bedzie to o presji jakiej poddawani są zawodnicy, o tym jak sobie z nią radzą w życiu prywatnym, jak to jest jak się poświęca temu sportowi 30lat swojego życia i nagle prawie wszyscy chcą Twojego odejścia ze sportu, co dajej etc etc... Poczekaj na premierę i wtedy, proszę Cię, wydawaj osądy. Mogą być złe, ale po obejrzeniu filmu inaczej nie jest to konstruktywna krytyka w Twoim wykonaniu. A tytułujesz się KINOMANEM. Zawsze oceniasz filmy, których nie widziałe??? Nie wmawiaj mi też, że lekceważe głos opinii publicznej - jest przecież na odwrót, odpisuję przecież i w przeciwieństwie do Ciebie nie ukrywam się za nickiem. Nie mam żadnego bawolego parcia do dobrej krytyki, nie jestem narcyzem i arogantem (zobacz czy Ty przypadkiem kogoś tu nie obrażasz...). Jest mi miło, że jesteś naszym entuzjastą tym bardziej poczekaj na efekty naszej pracy a nie wydawaj sądów przed jej ukończeniem. Pozdrawiam Ciebie i wszystkikch innych Forumowiczów. Grzesiek Lipiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VF Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:27 proponuje tytul "czlowiek ze szlaki" - bedzie najlepiej oddawal cala glebie psychologiczna zawarta w tym dziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.pro-internet.pl 23.06.05, 09:34 Jeżeli czytasz wypowiedzi z tego forum na pewno dowiesz się dlaczego żużlowców nazwałem "banalnymi".Mam nadzieję,że zle Ciebie zrozumiałem;w tym projekcie chodzi o komerchę ? Jeżeli tak,to już wszystko jest dla mnie jasne... Good luck ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.pro-internet.pl 23.06.05, 09:44 Grzesiu,podpowiem Ci jak powinienneś dozować napięcie w tym dreszczowcu: zacznij od "prezia" Morawskiego(osiągniesz tutaj coś na styl "Wall Street"),pózniej zahacz o wątek Molki i Błażejczaka ( otrzesz się o "Dług") i zakończ samobójczym motywem z hotelu Qubus-oczywiście nie artystycznym ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomaniak Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:22 nie wiem czemu niektórzy z was czepiają się tak tego dokumentu o żużlowcach, lipiec ma rację piszać iż trzeba poczekać na ten film a potem gadać, widziałem już interesujące dokumenty o zwykłych, 'banalnych' ludziach jak rolnicy z pgr pijący 'arizonę', hutnikach, cyrkowcach, kolejarzach (skupiał się na nich karabasz), personelu szpitalnym i prezydencie buszu;) wiec nie uważam żeby film o żużlowcach miał być z góry skazany na porażkę wszystko zależy jak kolesie to pokażą, swoją drogą życzę im żeby film stał się sukcesem komercyjnym i do kina poszło tylu ludzi co na stadion bo jak narazie wrocławska wygrywa ze świątyniami x muzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żuku To mamy Międzynodowy festiwal ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 01:05 Niewiedziałem...aaale teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.05, 14:22 Grzesiek! Nie przejmuj się tym bełkotem. Oni wolą malowac ściany blokowiska, pluć i narzekać. Czasami komus dokopać. Życze wiele sukcesów i osiągnięcia szczytu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcium soda Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:15 no tak, jak nic nie robią to źle (pewnie popadli w narcyzm i nicnieróbstwo) jak robią, też niedobrze bo za mało ambitnie (bo że zapoczątkowali nowy nurt w kinie polaskim to pewnie przypadek ) a ciekawe czym może się pochwalić taki kinomaniak, bo ze umie krytykować, np coś, czego nie widział, to już wiemy. żółć cię trawi kinamoaniaku jak nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.idea.pl 23.06.05, 19:32 Fakt,"banalny" to mało powiedziane. Jeżeli Sky zrobi ten film na wzór Monty Pythona,to mamy extra temat!Moja propozycja na tytuł : "Speedway Parano" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcium soda Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:02 a kto cie kinomanie (przedtem nieslusznie bylo do kinomaniaka:) pyta o zdanie??? jak cos stworzysz to to zatytuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.idea.pl 24.06.05, 07:04 Głupolku :) ,ten mój tytuł ma znaczenie raczej symboliczne i metaforyczne,niż tytularne. Ps.:Polecam sięgnięcie po flim pt. "Las Vegas Parano",jeśli po oglądnięciu zrozumiesz ironię moich słów,to następny mecz na ul. Wrocławskiej będzie miał dla Ciebie inny wymiar,a właściwie - trójwymiar ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.idea.pl 24.06.05, 07:08 Tak na marginesie -w "Las Vegas Parano" też jest coś o motorach :) , reszty nie zdradzę,ponieważ nie chcę odebrać Ci przyjemności oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcuim soda Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:39 film jest mi znany i moge ogladać tylko po spożyciu. i tak założę się żę będziesz pierwszy który poleci po film o żużlowcach do sklepu, a co potem napiszesz to i tak nikogo już nie będzie obchodziło :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yahooo Re: KTO POWSTRZYMA "SKY PIASTOWSKIE" ? IP: *.zacisze.zgora.pl 26.06.05, 14:49 SKY jest super i szkoda gadania i pisania Grześ jak znajdziesz chwilkę to może jakiś brow;) oczywiście bez alk:)hłe hłe pozdr wszystkich SKY-owiczów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Mikurda PROŚBA IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:11 czy ktoś ma jakiś namiar na sky piastowskie? bardzo proszę o przesłanie maila albo telefonu na kroznicki@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś