Dodaj do ulubionych

NAPOLEON - raz jeszcze

23.05.01, 14:45
Dziekuje Wszystkim, ktory odpowiedzieli na mojego posta. Wasze odpowiedzi sa
SUPER!!! i BAARDZO!!!! mi się przydaly.

MAM JESZCZE JEDNA PROSBE - JEZELI MOGLIBYSCIE TO NAPISZCIE "Z czym Wam sie
kojarzy POSTAĆ NAPOLEONA?", bo chcialabym zawezic zakres tematu.

Jezeli moglibyscie to piszcie ma priva.

BAARDZO WAM DZIEKUJE!!!!!. TO SUPER, ZE NA FORUM SA TAK WSPANIALI LUDZIE!!!

Raspberry

Obserwuj wątek
    • Gość: J-23 Re: NAPOLEON - raz jeszcze. Raspberry - kilka razy jeszcze. IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 23:25
      Raspberry czy ty nie jesteś przypadkiem z Zielonej Góry.
      Czy piszesz pracę o pierwszych skojarzeniach związanych z Napoleonem.
      Jeżeli robisz to metodą forum dyskusyjnego to nie wróżę ci sukcesów.
      Oto mje skojarzenia geniusz , bóg wojny, znakomity strateg, normalny
      człowiek, wielki przegrany, dumny cesarz, zawsze miał wyjście i koncepcje.
      Raspberry ponawiam pytanie czy nie jesteś z Zielonej Góry?
      Jeżeli tak to zadzwoń do mnie pomogę ci zrobić tą ankietę w sposób
      bardziej skuteczny. J-23
    • Gość: Gorzówka Re: NAPOLEON - raz jeszcze IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.01, 23:34
      Raspberry dlaczego nie odpowiedziałes Panu J-23 czy jesteś z Zielonej Góry.
      Co głupi ci . Nie przejmuj się u nas sa normalni ludzie. Nie bawie sie w te
      wasze antagonizmy.
      Napoleon kjarzy sie z dobrym koniakiem. Mam propozycje dla J-23 (jeżeli jest
      z Zielonki i dla Raspberrego jeżeli tez - spotkajmy się na lampce koniaku i
      zakopmy wreszcie ten topor wojenny miedzy nszymi miestami. Zrobmy kawał tym
      w Warszawie ze im nie wyszło. Jeszcze z taka miejscowoscia pod brukselą.
      Woteroo. Może książe Welington. Moskwa. Berezyna. Raspberry jak zdasz to
      postawisz. Mozemy sie spotkać na neutralnym gruncie w Swiebodzinie. Tam jest
      taka dyskretna stylowa knajpka. No to jak Raspberry jestes z Zielonki czy nie.

Pozdrowienia Ania Gorzówka.
      • Gość: Sobieski Re: NAPOLEON - raz jeszcze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.05.01, 12:17
        Ja jestem z Zielonej i moge sie spotkac na "Napolona". A wracajac do niego to
        nie mozna zapomniec o Jozefinie, wyspie sw. Heleny i Elbie, 100 dni Napoleona,
        Polskich Szwolezerach, Samosierra( nie pamietam jak to sie pisze), obcisle
        spodnie tzw. napoleonki, francuskie pierogi- tu chodzi o te ich czapki,
        Ksiestwo Warszawskie,Wellington, Austerlitz, Rogalin- mamy tam jego
        wlos,Berezyna, Smolensk, wyprawa do Egipt, Haiti, jest wiecej ale czas nagli.
        Pozdrawiam
        • Gość: Karol Re: NAPOLEON - raz jeszcze IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.01, 23:50
          Tak to jest z dyskusją na forum internetowym że klient zadaje pytanie
          problemowe a potem chowa głowę w piasek. Zamiast podsycać dyskusję, pilotować,
          nęcić do dalszych kontaktów - to znika z choryzontu. Raspberry proponuję abyś
          zmienił ksywę na struś. Sledzę ten wasz dialog przez cały weekend i nic się nie
          dzieje. Kolega struś się nie odzywa jakby olewał cała tą dyskusję. To po coś
          zaczynał ten temat jak cie to nie interesuje. Jesteś cienias. Ale dajemy ci
          szanse się zrechabilitować. Właczam się do kandydatów na koniak. Może być w
          Swiebodzinie. Miałem tam kiedyś dziewczynę. Może jeszcze mieszka.
          A z Napoleonem kojaży mi się Austerlitz to była bitwa 3 Cesarzy. To jest zdaje
          się gdzieś w Czechach.
          Kończąc rzucam chasło Raspberry wyciągni głowę z piasku i się ujawnij w dyskusji
          bo jak nie to zostanie ci to na całe życie. I bęziesz strusiem może EMU.

Karol.

p.s. Kodeks Napoleona. To dla nas ale jak byliśmy Księstwem.
          • raspberry Re: NAPOLEON - raz jeszcze 28.05.01, 13:12
            Do Karola:

Po pierwsze jestem kobieta.
            Po drugie zrobilam te sonde, bo byly mi potrzebne opinie do pracy, ktora pisze -
            Sposob postrzegania przez Polakow innych narodow.
            Po trzecie nie wlaczam sie do dyskusji, bo to nie miala byc dyskusja tylko
            badanie, a odpowiedzi mialy przychodzic na priva - patrz moj post "Z czym wam
            sie kojarzy slowo Napoleon?". Niestety nie wszyscy rozumieja na czym polega
            badanie i nie sugerowanie odpowiedzi:((((. Na szczescie bylo kilka osob, ktore
            odpowiedzialy na moj odzew, za co serdecznie im dziekuje.

Raspberry
            • Gość: Karol Re: NAPOLEON - raz jeszcze IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.01, 13:54
              Ależ oczywiście. Raspberry to po polsku malina. A więc droga Malino przepraszam
              za strysia i dziękuje że jesteś, że sie odezwałaś. A to świadczy o tym że
              jednak czuwasz nad tą dyskusją. A przynajmniej nad odzewem na postawione
              pytanie prblemowe. Chciałbym jeszcze dodać że Napoleon kojarzy mi się bardzo z
              Panią Walewską, z Księstwem Warszawskim, z Księciem Józefem Poniatowskim.
              A z drugiej strony trochę szkoda tego koniaku w Swiebodzinie. Ponadto bardzo mi
              się podobał nurt zakopania topora wojennego między zwaśnionymi miastami.
              A wiesz Malino gdzie Wielka Armia przekraczała rzekę Odrę idąc na Moskwę.
              W Wielobłotach w woj. Lubuskim. Około 15 km od Zielonej Góry.
              Ta droga jeszcze istnieje, chociaż jest już asfaltowa. I jest rząd starych
              dębów.Legenda głosi, że tam pod wypalonym dębem od pioruna zrił sobie
              odpoczynek siedząc na pniu i opierając zmęczone nogi o bęben dobosza.
              Byłem na tym szlaku wielokrotnie. Rzeczywiście Odra w tym miejscu jest bardzo
              wąska i płytka, bez wirów. Życzę sukcesów na forum naukowym, ale jednocześnie
              zgłaszam propozycję aktywniejszego udziału w prowadzeniu rozmowy na tym forum.
              To lubią osoby piszące. Wtedy się czyje, że jesteś zainteresowana.

Powodzenia Karol.
              • Gość: Sobieski Re: NAPOLEON - raz jeszcze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.05.01, 14:48
                A wiesz gdzie spal adiutant Napoleona w czasie marszu na wschod(Rosje), kiedy
                przekraczano Odre? Bylo to w Przytoku niedaleko Zielonej. Pozdrawiam
    • Gość: bata Ciekawe IP: *.dmtserv.com 19.06.01, 19:12
      Spotkalem kiedys w ZG chlopaka ktory twierdzil ze jego przodkowie pochodza z Francji i dotarli do Polski razem z
      Napoleonem. Ten chlopak mowil mi ze w ZG mieszka kilka takich rodzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka