Dodaj do ulubionych

Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:45
Prosimy admina o niecenzurowanie konkursu.

Konkurs o Kaczy Łeb na najgorszych dziennikarzy zielonogórskich. Podaj 3
nazwiska : za 1 miejsce 3 pkt, za drugie 2 pkt, za 3 trzy pkt. Zwycięzca
otrzyma zaszczytny tytuł Kaczego Złotego Kaczego Łba, drugie miejsce Srebrny
Kaczy Łeb, trzecie miejsce Brązowy Kaczy Łeb.
Moje typy:

1. Gromadzki Robert RZ
2. Sałwacka Maja GW
3. Borek Katarzyna z GL
Obserwuj wątek
    • lutoll Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz 03.07.05, 23:15
      Po pewnych podpowiedziach na tym forum zauważyłem że akurat ci dziennikarze
      najbardziej od pewnego czasu krytykują UM.Wogóle od pewnego czasu tutaj jest
      nagonka na Gromadzkiego i innych którzy ośmielili się żle napisać czy mówić o
      naszej władzy miejskiej.Czy urząd w ten sposób usiłuje poprawić swoje nie
      najlepsze notowania??czy to tylko sprawka jakiegoś gościa który jest
      niezależnym sympatykiem UM tego nie wiem.Wiem natomiast że osoba ta wkłada dużo
      energi i czasu w to co robi.Gość ten kiedyś pisał tylko pod swoim nickiem ale
      po dużej krytyce nieżle się rozklonował i pisze pod różnymi adresami
      ip.najczęściej jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      i IP: *.ztpnet.pl
      Ciekawe czy to on za to płaci czy ktoś go sponsoruje.
      • Gość: IIIks Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 05:39
        He! He! Lutoll .To akurat nie jarozpocząłem ten wątek :)))Stać mnie aby pisać
        pod swoim nickiem i swoim IP:)))I co to za argumenty? Mało ludzi ma IP neoplus
        lub ztp? A może to ty jesteś właśnie przeczylonym na krytykę redaktorem?:)))
        Pozdrówko:)))
    • Gość: KTOŚ BUKOWSKA - NIE DO SŁUCHANIA IP: *.uz.zgora.pl 04.07.05, 08:20
      NIE DA SIĘ JEJ SŁUCHAĆ. USZY WPROST PUCHNĄ OD TEGO JEJ ZAWODZENIA A RACZEJ
      PIANIA GDY KOŃCZY WYRAZ LUB ZDANIE!!!!!
    • Gość: faxio Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 09:08
      ja typuję spooolegliwych wobec sld aż do bólu wiadomo czego białogłowego i
      kobusa
      • Gość: boom Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.07.05, 16:41
        1.białogłowy
        2.białogłowy
        3.białogłowy
        • Gość: pewny Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 19:39
          Pawlak Radio ZG
          Bogiel Gazeta Lubuska
          • Gość: marcin Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 19:53
            A gość z radi ESKA?
            jak on tam się nazywa - wieczorek?
            Jest tragiczny
            I kto go tam trzyma?
            • Gość: Maks Jeszcze się taki nie urodził aby wszystkim dogodzi IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 21:11
              Jest różnorodność,popełnia błędy ten co robi.Krytykuję pisanie zza biurka bez
              ruszania tyłka w teren.Nie dajcie się ponosić emocjom i podpuszczać
              krytykowanym cwaniakom.Chcecie cenzury???
            • Gość: zdziwiona:) Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.05, 14:11
              cóż:) chyba Cię załamię-ale ten Wieczorek robi już karierę w Warszawie-w
              tamtejszej ESCE. chyba więc nie zgadzają się tamtejsi spece z Twoim zdaniem. A
              jak dla mnie, to był to jeden z najpracowitszych i najlepszych dziennikarzy w
              ZG. pozdrowienia
              • Gość: ja Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:21
                a od kiedy jest w warszawie?
                • Gość: zdziwiona:) Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.07.05, 12:30
                  Z tego co wiem (ale mogę sie mylić) od ok.2 miesięcy. słyszałam już kilka jego
                  relacji w wiadomościach:)pracują nad nim:)))))))))))))))))))))))
                  • Gość: ja Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:33
                    i ten mały skurczybyk mnie nie poinformował że tu jest :(
                    oj nieładnie...
    • Gość: zasieki1 Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:29
      1. brachmanski
      2. gromadzki
      3. bialoglowy
      • Gość: feministka Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 04.07.05, 22:53
        Białogłowy to ponoć niezły mobbysta w pracy wobec koleżanek.takie słuchy chodzą
        na mieście.proponuje podkablowac grubasa
        • Gość: max3 Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.80-202-131.nextgentel.com 04.07.05, 23:42
          Glupie pytanie, jeszcze gorsze odpowiedzi. Całe szczescie, że dziennikarzy
          oceniają czytelnicy kupując, sluchając lub oglądając ich produkcje a nie
          urzędnicy Ronowiczowej i inne miernoty dziennikarskie. Właściciele mediów
          doskonale wiedzą kogo czytamy chętnie a kogo nie itd., kto ma coś do powiedzenia
          a kto ma tylko etat lub umowę. Większym problemem jest to, że od kilku lat nie
          pojawiły się żadne wartościowe nowe twarze mimo, że np. UZ wypuszcza każdego
          roku wielu absolwentów. Czego ich tam uczą, dlaczego nie atakują, gdzie znajdują
          robotę?
          • Gość: ta Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.netcologne.de 08.07.05, 23:54
            drogi max3.....za granica na przyklad :-).....jestem jedna z nich i pracuje jako
            korespondentka zagraniczna....Z mojego rocznika - o ile wiem - jeszcze kilka
            osob pracuje w tymze zawodzie poza Polska. Pomijajac juz jednak ten fakt, to
            pamietaj, ze to nie uczelnia czyni dzienikarza dziennikarzem....
            Pozdrawiam
    • Gość: rudi Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 00:09
      nie jest tak tragicznie, więcej rzetelności - np. autoryzacji, mniej pośpiechu
      i będzie ok, no i mniej płaczliwego głosu na antenie , bo można zejść na zawał
    • Gość: kaczka dziennikars Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 00:28
      !.Borek
      2.Bialoglowy
      3.Salwacka
      • Gość: reda Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 00:43
        Nie dajcie się zastraszyć urzednikom miejskim ,patrzcie na władze czy ma rece
        czyste.A zwykli mieszkańcy was wystawią oceny.
        • Gość: verbal kint Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 09:07
          1.Białogłowy
          2.gość z "co w mieście piszczy" nie pamietam nazwiska foltyniak czy jakoś tak
          3.Loch z kablówki
          • Gość: o.n.a. Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 05.07.05, 09:50
            fakt Foltyniak to poracha.ale jaki ma być skoro chodzi na pasku właściciela
            gazetki posła Owoca
            • Gość: krzyś Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 10:27
              Kablówka wali takie dendencyjne teksty.Wszyscy oni są badzo słabiutcy.
          • Gość: yti Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 07.07.05, 04:58
            Loch nie pracuje w Kablówce tylko w TVP3
    • Gość: Zonk Koziołek Matołek IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 11:10
      1. Krzysztof Koziołek (pseudonim Koziołek Matołek)
      2. Robert Gromadzki
      3. Michał Iwanowski
      • Gość: Zonk Re: Koziołek Matołek IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 11:14
        Aha!!! I jeszcze jeden matoł. FOLTYNIAK Nie wiem czy go wogóle mozna redaktorem
        nazwać? Kretyn i tyle.
    • Gość: werena Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 11:55
      Drodzy Państwo Dziennikarze,sami widzicie Państwo,że czytelników macie na
      różnym poziomie.Ci na wyższym nie mają za dużo czasu na pisanie tutaj.Oni
      więcej czytają.Takie pseudokonkursy są wymysłem na dokuczenie komuś,kto być
      może napisał czy powiedział prawdę. Jednocześnie musicie być Państwo
      czujni,gdyż
      też jesteście cały czas na cenzurowanym.Rzetelność przekazywania informacji,
      kultura przekazu mają kolosalny wpływ na ocenianie Państwa przez nas-
      czytelników.
      Stresujące zajęcie ,ale bardzo przydatne.Pozdrawiam wszystkich dziennikarzy.
      • Gość: gawron Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 13:22
        po ilości textu jaki spłodziłaś morał jest taki, że sama nie należysz do
        czytelników na "wyższym":)
      • Gość: miągwa Do wereny z orwellowskiego Ministerstwa Prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:16
        Dobrze, ze nie ma wśród odbiorców mediów przymusu czytania, słuchania czy
        oglądania. Coby to było, gdyby np. sędzia w ramach wyroku za wykroczenie
        skazywałby winnego na: np. na 15 godzin czytania tekstów napisanych np. przez
        Ernesta Foltyniaka, czy na 20 godzin słuchania płodów Roberta Gromadzkiego.
        Oczywiście każdy produkt oferowany czytelnikowi czy słuchaczowi przez
        dziennikarza jest oceniany i kryteria wcale nie muszą być ani "obiektywne czy
        sprawiedliwe". Zawsze ocenia się rzetelność i warsztat dziennikarski.
        Następuje to w ramach ewangelicznej zasady "kto mieczem wojuje, od miecza ginie".
        Innymi słowy koledzy dziennikarze, jeżeli nie jesteście rzetelni, jeżeli wasz
        warsztat dziennikarski jest słaby, to musicie przyjąc do wiadomości, ze odbiorcy
        wcześniej czy później ocenią to jak należy i wyartykułują to. Nie ma świętych
        krów w demokracji, nie tylko politykom, urzędnikom należy patrzeć na ręce,
        dziennikarzom również.
        • Gość: orwell Niech zyja media ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:32
          sam jestes z policji mysli coz kazdy niewygodny dziennikarz dostanie kaczego
          lba. Na dodatek zachowujesz sie tak jakbys byl bohaterem materialow
          dziennikarskich.
          Vivat wolne media !!!!!!!!!!!!!
          Vivat najwieksze osiagniecie Wolnej Rzeczpospolitej!!!!!!!!!!!!
          No to gryzipiorki, telewizory czy mikrofony dalej do roboty !
          Szukac i pokazywac prawdy chocby byly najbardziej niewygodne dla tych
          wszystkich , ktorzy chca nam narzucic kneble i zasznurowac usta!!!!!!!!!
          • Gość: miągwa Odpimp się krasnalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:03
            Volne media w gazecie lubuskiej w radyjku zachód ?
            Volne od kogo ? Od tow. Rataja, czy od tow. Krupy, od wpływu Brachmana ?
            Dlaczego Gromadzki tak protestował, gdy dowiedział się, ze Dziącko zaczyna
            nagrywać konferencje prasowe ? Bo to monopol na dowolność i brak profesjonalizmu
            ograniczyło ?
            Czy prawda to pisanie trywialności w stylu pani Waloch, czy półroczne
            przemilczanie sprawy basenu przez media, gdy forumowicze bębnili na okragło o tym.
    • Gość: x Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 16:28
      1. Walocha - GW
      2. Rewiński i Sałwacka - GW
      3. Maksymczak - Puls
      • Gość: gutek a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 18:00
        ???.
        • Gość: x Re: a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 18:10
          Nico - tylko wypisałem 1 i 2 za amatorszczyznę, a 3 za amatorszczyznę
          przewlekłą.
          • Gość: gutek Re: a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.05, 18:17
            I pomyślec tylko, że amatorszczyzna przewlekła trzesie w tym miescie.
            Szkoda że nie widziałeś miny Kisiela, Fica, Korbicza, Fedki albo Bochenka po
            jego artukułach.
            pzdr
            • Gość: x Re: a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 21:41
              Bush trzęsie w globalnej wiosce, a wiedzie prym w wielu rankingach najgorszych
              polityków. Ojciec Rydzyk trzęsie milionami dusz, po jego tekstach mina rzedła
              nawet Wałęsie, lecz może się zgodzisz, że Rydzyk jest dziennikarskim
              nieporozumieniem. Z drugiej strony, Jerzy Urban swoim "Nie" trzęsie w tym
              kraju. Jednakże Urban - choć wredny i jadowity - to przypadek profesjonała
              przewlekłego i niezależnego w dziennikarstwie.
              Więc jeśli chodzi nie tylko o temat, a także np. o myśl i warsztat - fakt, że
              się trzęsie w mieście, to taka sobie miara klasy dziennikarza.
              • Gość: gutek Re: a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 10:10
                Nie czytuję Urbana ani Rydzyka zatem wypowiedzieć się nie mogę. Nie mniej
                jednak niezależność a warsztat (Urban) to dwie inne rzeczy.
                Nie zauważyłem żeby Maksymczak uprawiał dziennikarstwo zalezne. Jeśli sie myle
                to mnie oswieć/pozdr.
                • Gość: x Re: a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 21:40
                  Sam się oświeć gutku - przejrzyj wszystkie internetowe linki Pulsu, kup
                  papierową wersję np. czerwcowego Pulsu, przejrzyj ją uważnie od stopki
                  redakcyjnej, poprzez wszystkie teksty, zdjęcia, zapamiętując przewijające się w
                  numerze tematy, nazwiska, twarze i reklamy.
                  Zestaw debaty o "Lubuskiej Racji Stanu", z pocztą - "Państwo Lubuskie?" (brawo
                  Rykiel). Komentarz do odpowiedzi Fica (który sam aię tak wystawił
                  sowją "nowomową", że w zasadzie rozsądny komentarz Maksymczaka wypada jak
                  wyjaśnianie kawału towarzystwu, które tarza się ze śmiechu) zestaw
                  z "moderowaniem" (przecież nie zwykłym "prowadzeniem") wspomnianych debat oraz
                  reklamą treningów menedżerskich Chmielnika ("...,integracja wokół misji, team
                  bulding" - pisownia oryginalna).
                  I sam wyciągaj wnioski.
                  Czy poza DWR i RRA, Puls nie powinien wymienić też w stopce jakiegoś TWA?
                  • Gość: gutek Re: a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 15:46
                    Chyba jednak niepotrzebnie dramatyzujesz. Mam takie wrazenie, że masz awersje
                    do Pulsu, ale widzę że mimo wszystko czytasz (ciekawe z jakiego powodu - chyba
                    nie z przymusu). Ja akurat cenie Maksymczaka że jest otwarty na tych co mają
                    coś do powiedzenia. A Chmilenika czytam bo mi odpowiada jego dramaturgia
                    satyry. Nie czytam Uglika bo go nie rozumiem. Ale dzieki za dyskusje, każdy ma
                    prawo do własnej oceny.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: x Re: a co ty chcesz od Maksymczaka? IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 22:19
                      Nie dramatyzuję. Chodziło mi o nieprofesjonalizm, Ty wciągnąłeś mnie przy
                      okazji w sprawę niezależności. Czytam z rezerwą pismo, które samo nazywa się
                      obywatelskim. Myślę, że nie ma niezależnych pism obywatelskich i naprawdę
                      rzadko zdarzają się niezależni dziennikarze. Liderzy Pulsu, Maksymczak i
                      Chmielnik, raczej też nie są (nie byli?) eksterytorialni - to nie wynika akurat
                      ze stopki redakcyjnej Pulsu, ale np. z
                      www.ordynacka.org.pl/rada.html
                      gdzie znajdziesz:
                      "WŁADZE WYBRANE NA II KONGRESIE KRAJOWYM STOWARZYSZENIA ORDYNACKA
                      RADA NACZELNA
                      ...73 Bogucewicz Ireneusz Zielona Góra, 74 Frejman Dariusz Zielona Góra,
                      75 Buraczewski Henryk Zielona Góra, 76 Chmielnik Krzysztof Zielona Góra
                      77 Siwiec Marek Zarząd Główny, 78 Czarzasty Włodzimierz Zarząd Główny ..."
                      Zajrzyj też na www.zgora.ordynacka.org.pl/ oraz
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=11172805&a=11178197
                      Nie ma nic złego w tym, że ktoś jest w Ordynackiej, albo np. w Rodzinie Radia
                      Maryja - ale trudno wtedy myśleć o nim jak o niezależnym dziennikarzu.
                      I ja dziękuję i pozdrawiam.
    • Gość: MZP Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 05.07.05, 17:22
      a o kostrzewski z gw to zapomnieliście? pamiętam jak jechal ronowicz za
      wywalenie ze stolka prezesa cmentarza czerwonego pająka judzińskiego,który
      sobie nagród ze 200 tys.rocznie wypłacał,że o pensji nie wspomnę
      • Gość: dd Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 17:43
        Kostrzewski to bardzo obiektywny dziennikarz.
      • Gość: Jerry Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: 213.202.36.* 08.07.05, 14:31
        powinien być podział ale mamy ludzi zatrudnionych na etatach w mediach a nie dziennikarzy! kto z nich ma pełne wykształcenie po studiach dziennikarskich?
        Ilu?
        1 miejsce przyznaję znającej się na wszystkim p.Piekarskiej z GL
        2 miejsce Bukiewicz za niedopuszczalną intonację relacji (o składni nie wspomnę!)
        3 miejsce Markiewicz z PR też omnibus literacki!
    • Gość: Salem Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 05.07.05, 17:55
      Pozwolę sobie zabrać głos w sprawie redaktora Gromadzkiego.Rozumiem zarzuty
      stawiane mu na forum,a to że jest lewoskrętny,a to że dowala prawicy.Ale
      zwracam uwage również na fakt,że nie odpuszcza lewicy.Przykład ZSMP.Inna
      sprawa,że robi to rzadko.Jest to także jedyny dziennikarz na naszym rynku
      mediów,który ma tak obszerną wiedzę o lokalnych politykach,zarówno z lewej jak
      i z prawej strony.Nie trzeba popełniać błędów,często głupich to i Gromadzki nie
      będzie się czepiał.Po to jest dziennikarzem,żeby z takich okazji korzystać.
      • Gość: zielonogórzanka Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:48
        uważam ,że dziennikarze bolą tych ,którzy o nich piszą tak jak
        postępują.Bądźcie wszyscy uczciwi i rzetelni , a i polubicie dziennikarzy. Ja
        nie mam do nich , do nikogo z nich żadnych zastrzeżeń , chociaż też mnie już
        krytykowali.Spójrzcie prawdzie w oczy.
    • Gość: czytelnik Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 20:38
      Groma jechal po ZSMP bo tepic mial Wontora na polecenie staruchow z sld typu
      brachman czy bochen. Czemu nie tepil bochena i gramzy(nie wiem czy slyszeliscie
      ze to naszwojewoda)za umorzenie bezpodstawnie pobranych pieniedzy z woj. urzedu
      pracy na szkolenia. Gazetki cos tez ogonki skulily. Co sie dzieje z
      kilkusettysiacami zlotych? mogli dac przeciez na filharmonie.
      Moje typy:
      1.K.borek(czy ona rozumie co pisze)GL
      2.Taka z cierpiacym glosem z rzg
      3.?.Kostrzewski z GW specjalista od dezinformacji
      4.szlenie pladny dziennikasko niejaki Siatecki GL
      • Gość: Tomasz Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 21:34
        Dziennikarstwo lokalne jest zawsze ubogie w afery, po prostu redaktorzy
        niechętnie o tym piszą , wolą wygodne tematy. Katarzyna Borek jako nieliczna, a
        może jedyna, łamie to tabu. Mało tego, pisze dobrze i obiektywnie. Żeby ktoś mi
        nie zarzucił że faworyzuję "Lubuską" to napisze jeszcze O Pani Sylwii Malcher:
        dużo pisze o sprawach medycznych, a bardzo mało wydaje mi się ma o tym pojęcia.
        Brak jej obiektywizmu i temat ten jej jest obcy. Ostatni artykuł natomiast
        Wachnika w dodatku "Za kierownicą" też bardzo kiepski. Podaje tam trasy na
        Adriatyk. Osobiście proponuje nie korzystać z tych tras, bo można zaliczyć
        niezłe remonty dróg. A poza tym są trasy inne którymi szybciej zajedziemy.
        Natomiast Gromadzkiego uważam za bardzo dobrego redaktora.
        • Gość: darek Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.05, 09:12
          Tomasz wybieram sie autkiem na Chorwacje. Znasz jakąś ciekawą, nieuciążliwą
          traskę? Byłbym wdzięczny za odpowiedź a forumowiczów prosiłbym o wyrozumiałość,
          że w wątku o pismakach zapytuję o wakacyjną trasę. I żeby pozostać w wątku to
          mój jedyny typ na NIE to pan Białogłowy. On o komentarzu radiowym (chodzi mi o
          żużel) nie ma zielonego pojęcia! On komentuje po telewizyjnemu a przecież
          słuchacz radia nie widzi co się dzieje na torze a pan Białogłowy w ogóle tego
          nie ułatwia ba! w ogóle zapomina, że pepla do radia a nie do telewizora.
      • Gość: x Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.07.05, 21:50
        Z GL:
        Pinkus - Siatecki - Pinkus
        • Gość: Maks Psy szczekają a karawana jedzie dalej i dalej!!! IP: *.ztpnet.pl 05.07.05, 21:55
          Ot wynik oczekiwany i obszczekiwany.
          • Gość: ubot Re: Psy szczekają a karawana jedzie dalej i dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:04
            Chajewski Jędzura Iwanowski
            • ma100 Re: Psy szczekają a karawana jedzie dalej i dalej 06.07.05, 07:48
              1) Malcher GL - pisze o sluzbie zdrowia, a kompletnie sie na tym nie zna, poza
              tym robi sensacje z niczego, 2) Chajewski GL - jak sie wode odcisnie, to nic
              nie zostaje, 3) Kostrzewski GZ - spec od dezinformacji.
              • Gość: edumo SCHREITER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 06.07.05, 09:42
                Nie zapominajmy o wybitnych dziennikarzach sportowych. Myślę, że w tym
                konkursie należy wyróżnić Pawła Schreitera w kategorii "nierzetelność,
                stronniczość, dowhanolizodupstwo" Zresztą przysłużył się zielonogórskiej
                społeczności wieloma "porywającymi" artykułami. Swego czasu próbował nawet
                uprawiać dziennikarstwo śledczo-obyczajowe...
                • Gość: nery Re: SCHREITER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.05, 11:05
                  Tak to prawda najgorsza to Malcher po niej długo nic i facet z ZTP nie pamiętam
                  nazwiska.
    • Gość: jonty Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:33
      super jedynka- Grażyna Zwolińska
      2. Janina Paradowska(gościnne łamy GL)
      3. Robert Gromadzki
    • Gość: sartos Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:35
      1. Schreiter

2. Bogiel

3. Gromadzki
      • Gość: Rex Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.80-202-131.nextgentel.com 06.07.05, 19:47
        1. Bachalski
        2. Ciemnoczołowski
        3. Szadny
        • Gość: rexona Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 06.07.05, 20:37
          rex podpisz się właściwie: Bukiewicz
          • Gość: ff Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.05, 20:53
            Najgorsza- Malcher
            Najlepsza-K.Borek
            • Gość: kardif Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 07:56
              1. białogłowy
              2. pinkus
              3. foltyniak
              • Gość: Piterek Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 07.07.05, 13:02
                Zdecydowanie Schreiter za jego artykuły po mecz z Atlasem w ubr. Brak
                rzetelności, prawdy obiektywnej, niech lepiej pojeździ sobie na rowerku wokół
                redakcji bo chyba to ukmie robić o wiele lepiej niż pisać. Super Fliegel!
                Andrzej tak trzymaj!
    • Gość: iluminat MAKOWSKA, BOREK, PATALAS IP: *.ztpnet.pl 07.07.05, 16:13
      1. MAKOWSKA MAGDA (Radio Zielona Góra), trzymana tylko po znajomości z
      Frejmankiem, sepleniąco-chichocząca na antenie
      2. BOREK KATARZYNA (Gazeta Lubuska) - dokładnie ona nie rozumie tego co pisze,
      a jak pisze to dla skandalu i by być lepszym od gamonia swojego mężusia. Żadnej
      sprawy jeszcze nie rozwikłała. Przykład: spółdzielnia na Osiedlu Pomorskim,
      Biczyk ją pogrążył!!!
      3. PATALAS BOGUSŁAWA (Radio Zachód) - hrrrrrrr....zzzzzzzzz....hrrrrrrr.
      • Gość: piter Re: MAKOWSKA, BOREK, PATALAS IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.07.05, 01:28
        Ad. 1 A nie pomyliłeś przypadkiem z prawdziwie sepleniącą Ewą R.?
    • Gość: lkj Najgorsza Borek Katarzyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.07.05, 18:58
      Najgorsi :
      1.Borek Kataryzna GL.
      2.Borek Kataryzna GL.
      3.Borek Kataryzna GL.
      • Gość: fochy Re: Najgorsza Borek Katarzyna IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.05, 01:23
        bidna dziewczyna ; tak ja tu zle oceniacie a ona ma wielkie mniemanie o sobie
    • Gość: Typownik Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 20:00
      Mpoje typy będą uzasadnione:
      1. Roberto Gromadzki - pomimo potencjału, doświadczenia i dobrego warsztatu
      zajmuje się duperelami a nie tym co naprawdę ważne w mieście. I nie posiada
      wyższego wykształcenia, co jak na dziennikarza tej klasy uważam za wstyd.
      Wystarczyłby licencjat zaoczny w Sulechowie :).
      2. Katarina Borek i Aliszia Bogiel - za notoryczne przedstawianie w artykułach
      tylko jednego słusznego poglądu widzenia Pana Rataja i za wyjątkową zdolność do
      nieopisywania tematów związanych z przekrętami towarzyszy.
      3. Leszko Kostrzewski - jak wyżej wskazano: spec od dezinformacji.
      Poza klasyfikacją: dzieciarnia z Eski za dołowanie mieszkańców miasta: że jest
      źle, fatalnie albo jeszcze gorzej.
      Grand Prix: czasami w mediach i na mieście widać takiego łysego i wiecznie
      nieogolonego z mikrofonem. Nie kojarzę z jakiej jest stacji (jakaś radiowa),
      ale nominuję go za wizerunek.
      • Gość: darek Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.05, 10:39
        podejrzewam, że ten łysy i nieogolony to loch ale on pracuje dla tv a wcześniej
        chyba index.
        dla mnie nr 1 to białogłowy bo on o komentarzu radiowym (chodzi mi o
        żużel) nie ma zielonego pojęcia! On komentuje po telewizyjnemu a przecież
        słuchacz radia nie widzi co się dzieje na torze a pan Białogłowy w ogóle tego
        nie ułatwia ba! w ogóle zapomina, że pepla do radia a nie do telewizora. Nie
        wiem czy nikt w radiu zg tego nie słyszy. To samo zresztą Staniszewski z Radia
        Zachód mój nr 2 w tym konkursie. Tylko on nie krzyczy jak Białogłowy, ale też
        jego komentarz żużla nie ma nic wspólnego z komenatarzem radiowym, gdzie
        komentator winien wizualizować słowem sytuacje na torze a nie ograniczać się do
        stwierdzenia "taśma poszła w górę".
        Trzeciego miejsca chyba nie przyznam choć jest koleś w takiej darmowej gazecie,
        ale nie "w co mieście piszczy" tylko w tej drugiej. Imie chyba na "j", redaguje
        2/3 całej gazetki i ręce opadają. Powtórzyć należy pytanie tu już postawione.
        Co się dzieje z absolwentami "dziennikarstwa" na UZ? Jak oni są kształceni
        skoro od kilku lat nie pojawił się zdolny dziennikarz na miare Kuny, który
        zniknął z Lubuskiej lata temu

• Gość: olek Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 08.07.05, 10:46
          No jak to kto? Białogłowy i Kobus.Narzędzia w rękach SLD i Frejmana.
        • Gość: gaweł Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.05, 13:58
          Oj Kasiu dokopałaś komuś i teraz się mszczą,nie daj się dla mnie jesteś i tak
          najlepszą dziennikarką w mieście.
          • Gość: anonim Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.05, 21:29
            Lekarze swoje pomylki grzebia w ziemi ,prawnicy je wieszaja, a dziennikarze
            publikuja na pierwszych stronach.
            PS
            Sadze ze maja nad czym popracowac niektorzy dziennikarze.Pani Kasia przekreca
            fakty ,sprawia co najmniej wrazenie rozkojarzonej, a Fligel I Bialoglowy nie sa
            czasami odpowiedzialni przez swoje nieodpowiedzialne komentarze za problemy
            (szczegolnie) ubieglorocznego zuzla?
            Wspolczuje tez niektorym dziennikarzom.Chcac zachowac prace robia to co kaza im
            ich ordynarnie ordynackie wladze medialne.
    • Gość: do gromadzkiego i Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.gala.net.pl 08.07.05, 17:00
      do gromadzkiego i bialoglowego nic nie mam gromadzki ok a bialoglowy nawet
      niezle koment. zuzel jezeli sie komus nie podoba to niech wylaczy radio albo
      poslucha radia maryja pozdrowionka
      • Gość: fakir Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.05, 21:39
        Czesto czytam lubuską i naprawde nie wiem po co tyle szumu gazeta jest
        ok.Redaktorzy bardzo dociekliwi ,wyłapują rózne przekrety ale to chyba
        dobrze.Przynajmniej wiemy na kogo głosować a na kogo nie.
        • Gość: IIIks Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.ztpnet.pl 08.07.05, 21:47
          Tak.Tylko coś mało wyłapują przekrętów i afer lewicy:)))
          • Gość: rex Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:04
            Synek, czytasz tylko w jedną strone. Teraz w szkołach nie uczą obiektywizmu?
          • Gość: dd Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 00:01
            Widocznie lewica utaciła monopol na przekręty.
      • Gość: DO do gromadzkiego Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.05, 11:11
        stary, jak jest wyjazd i jedyne dwa radia, które relacjonują mecz ZKŻ to
        PUBLICZNE Radio Zachód i ZG, za które płace to nie mam zamiaru wyłączać bo
        jakiś nieudacznik siedzi za mikrofonem i zapluwa go bezsensownym bełkotem,
        wyłączyć to trzeba takiego amatora białogłowego, ale od komentowania żużla
        niech już lepiej straszy w porannych audycjach od 5.00 rano, gdzie 2/3 ZG
        jeszcze śpi
        • Gość: gosciu Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:21
          Mincer
          Mincer
          Mincer
      • Gość: grom. i bial Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.gala.net.pl 10.07.05, 16:32
        ja takze do nich nic nie mam - panie gromadzki tak trzymac do boju dziennikarz
        sledczy gora zamkneli burmistrza polkowic a nasz ukochany pan buck z teatru
        lubuskiego tez cosik tak krenci z gosciem z polkowic do dziela i do paki gnoi i
        zlodzieji nie bac sie tak trzymac
    • Gość: 1 Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 17:59
      W radiu:
      krzyzanowski
      Mincer
      bialoglowy
    • Gość: makol Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.uz.zgora.pl 09.07.05, 19:41
      Stawiarska x3
      • Gość: Wojtek Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.07.05, 21:47
        Najgorsi za służebność:
        1. Grmodzski - TVP 3, Gazeta Lubuska
        2. Szymczak - PULS
        • Gość: mika Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 00:58
          Ach... i tak uważam że ten temat to jedna wielka podpucha gdzie zg dziennikarze
          moga sparawdzić swoje notowania. a co do obszernie opisywanego gromadzkiego i
          innych dziennikarzy tv to wazna jest prezencja nie tylkoo pojecie tematu, a
          niektórzy oj bardzo straszą, seplenią chos sie mocno wysilają.poza tym jak ktos
          jest dobry w te klocki radiowo to raczej nie idzie w parze z tv, acha i okropne
          te wakacyjne tematy -tzw. ogóry..brr..........
    • Gość: ja absolwenci dziennikarstwa UZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 19:28
      wbrew pozorom wiele osób z dzienikarstwa na UZ pracuje (z sukcesami) w zawodzie.
      jeżeli ktoś orientuje się w temacie wie o czym mówię.
      • Gość: widzo-sluchaczo-cz Re: absolwenci dziennikarstwa UZ IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.05, 17:21
        Stawiarska nie wiadomo oczym pisze
        Chmielnik antydziennikarstwo z tabloidu
        kobuz problem z formowaniem mysli
    • Gość: miągwa Znakomite wejście Sałwackiej - za 3 p-kty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:21
      1. Sałwacka za kabaretowe zestawienia związków przyczynowo-skutkowych:

"Napad - ucieczka - gwałt" 11-07- 2005 GW
      "Mężczyzna zniknął na parę miesięcy. Kiedy wyszedł z ukrycia, brutalnie zgwałcił
      kobietę."
      Gwałcił tak brutalnie, ze ofierze, aż głowa skakała po poduszce.

2.Waloch - szefowa GW - za puszczanie takich tekstów
      3. Do trzeciego miejsca zbyt wielu kandydatów
    • Gość: end Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.07.05, 01:18
      !.borek
      borek borek
    • Gość: Zet Re: Konkurs na 3 najgorszych dziennikarzy w ZGórz IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 10:13
      Zapomniałeś o Bogiel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka