Gość: kev IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.07.05, 14:37 Wiele mówi się o zielonogórskiej kablówce. Mało, a raczej żadnej pozytywnej opini na jej temat. Czy potraficie wskazać jakieś plusy jeżeli chodzi o ramówkę tego programu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fly Re: kablówka i jej programy IP: *.rosner.com.pl 15.07.05, 15:10 SPORT !!! NA BARDZO WYSOKIM POZIOMIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.sportsboard.pl Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 15.07.05, 17:19 inicjator wątka zerwał się z choinki:)) Zapraszam na ogólnopolskie forum www.sportsboard.pl i opinie na temat retransmisji przygotowywanych przez chłopaków z Kablówki.. ludzie ze wszystkich "żużlowych" miast ciągną co tydzień ftp-em relacje zielonogórskiej kablówki od jednego fanów, który je udostępnia... aleś się wyrwał chłopie!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hirek10 Re: kablówka i jej programy 15.07.05, 17:53 bardzo podobał mi się ostatni reportaż o budowie szkoły na Chynowie, wczoraj natknąłem się na ciekawy materiał o bezrobociu, to zresztą jedyna telewizja ktora swoje codzienne wiadomosci w takim wymiarze poswieca wlasnie Zielonej Gorze! gdzie indziej nie znajde tyle newsow z samej zielonki.. swietne programy polityczne prowadzil Gromadzki pozniej z powodzeniem zreszta przejal po nim paleczke ten drugi dziennikarz z radia. o tym ze sport od lat maja najlepszy w miescie nawet nie mowie bo wspomniano juz wczesniej.. o zuzlu jednak musze. RELACJE!!! niech sie inni ucza jak sie pokazuje i komentuje zuzel w Zielonej Gorze. Klasa Panowie! Tak trzymać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:21 nie no sport to mają rewelka! pozatym konkret..guzik mnie obchodzi garnizon w Swierzynie i szpital na kobylewie..chce wiadomosci z mojego miasta.. Kablowka daje dzien w dzien 15 minut informacji z Zielonej Gory i to sie liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durnie Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 17.11.05, 14:54 patentowane sami piszecie te rzeczy bo tam pracujecie lizecie sobie dupy i kotali Odpowiedz Link Zgłoś
l.kotalla Re: kablówka i jej programy 17.11.05, 17:10 Zapewniam, że jeśli ja czy moi współpracownicy uznamy za stosowne zabrać głos na temat programu lokalnego to zrobimy to właśnie w taki oto sposób- jak dotychczas. Nie myślę, by komukolwiek zależało by mi się przypodobać. W programie lokalnym od dawna nie ma osób "przypadkowych". Pracownicy wiedzą, że doceniam nasz wspólny trud i że bardzo ich cenię! Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 28.11.05, 18:12 tez tak mysle ze tylko jedna osoba jest tam przypadkowa czyli TY !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciey Re: kablówka i jej programy IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.05, 23:17 Wyluzuj sie koles bo ci pikawa strzeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarząbek Re: kablówka i jej programy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 14:11 Łubu dubu, łubu dubu niech nam zyje, prezes naszego klubu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 27.12.05, 15:20 Tak fatalnego "programu" jaki miala tv kablówka nie widziałem już dawno! Myślałem, że na święta zrobicie jakiś wypas a co włączyłem wasz kanał to leciały jakieś dzieciaki śpiewające na scenie i one leciały w kółko przez trzy dni tak jakby ktoś na kasacie nagrał tylko ten jeden program! Panie redaktorze niechże więc Pan sobie daruje te wpisy o szerokiej propozycji bo na święta udowodnił Pan czym tv kablówka stoi. Niczym! A przecież na święta program tv powinien być najbardziej atrakcyjny. Chciałbym jeszcze zauważyć, że Pan wymienił w swoim wpisie wszystkie programy robione przez Was i puszczane w przeciągu całego tygodnia. Jak to sie podzieli przez siedem to Pański program wygląda już zupełnie inaczej (czytaj: ubogo). Szkoda, że nie szanujecie widzów. Mam na myśli program świąteczny. Może poprawicie się w sylwestra. Mimo wszystko życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
thebill_x Re: kablówka i jej programy 27.12.05, 17:33 a ja MEGA POLECAM na Kablówce reklamę TAXI 919. Jezusie z Nazaretu mistrzostwo świata! Taksówki z tej korporacji walą w inne samochody, łamią wszelkie przepisy ruchu drogowego (np. wymuszenie pierwszeństwa jazdy, przekroczenie prędkości - 300km/h...). Na koniec taksówka wznosi się w powietrze wcześniej taranując tira bodajże. Matko Huto KTO TO WYMYŚLIŁ???!!! Złoty medal za ANTYreklame!!!;) Swoją drogą dziwię się szefostwu tejże korporacji, że zgodziła się na takie coś. Rozumiem, że reklama może być z jajem, ale TAXI 919 przebija najbardziej nielogiczne twory jakie mogą roić się komuś w dyni a zarazem animacja komputerowa ociera się o jakieś ZX Spectrum;))))) a teraz Kablówka właśnie daje ognisko, kamera ustawiona na ogień w kominku a w tle radio zg, aha, aha, taki wirtualny kominek w naszej betonowej płycie, ależ ta Kablówka jest KUL;)))) W środku programu o 17.30 mam kominek w domu poprzedzony latająco-destrukcyjną TAXI WIDMO i reklamą, która (chyba) odradza picia piwa bo napisów zupełnie nie można odczytać, ech, ide na pyffko;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda pisania Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 28.12.05, 11:34 to co dzieje sie w kablowce jest odzwierciedleniem tego co zespol redakcyjny ma w glowie wiec nie widze sensu rozpisywania sie o redakcji ktora bedzie biernie dryfowac w rytm zaburzen glowy naczelnego ....przyjemnego i cieplego kominka na swieta droga redakcjo wam zycze i dwunastu potraw ze strusia i reklam bez obłedu i wogole zycze wam powodzenia w waszej jakze trudnej misji!!!z pozdrowieniami wspolpracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 29.12.05, 18:57 A ja życzę Panu sfinalizowania filmu o żużlu. Sezon już nowy a filmu "ani widu ani słychu". Życzę owocnego roku 2006 i więcej obiektywizmu. I jeszcze jedno. Proszę nie podszywać się pod współpracownika Kablówki, gdyż nie jest nim Pan. Ze swej strony postaram się w przyszłym roku, o ile będzie mi dane, choć minimalnie zaspokoić Pana oczekiwania. Jak Pan wie, praca w TV lub na planie filmowym, to malowanie pędzlem trzymanym przez wielu ludzi. DO SIEGO ROKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek marku drogi Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 30.12.05, 20:59 marku napisz cos jeszcze .................panie marku pan nie boi cale piastowskie za panem stoi ................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciey Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 30.01.06, 18:37 oglądałem właśnie Raport Kablówki i fajnie, że Sławek P. stał się SŁAWOMIREM. Został jeszcze tylko ten nieszczęsny minister MON niejaki Radek S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 30.01.06, 20:03 a ja tam wolałam jak był Sławkiem, pomysły ma, kontakty ma, i jakoś sobie radzi. Pewnie, że TVN24 to, to nie jest, ale przynajmniej wiadomo co sie w tym mieście dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciey Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 31.01.06, 12:18 ale ja nie przeczę, że facet ma pomysły, kontakty czy warsztat, ale podpisywanie się w informacjach "sławek" jest powiedzmy sobie INFANTYLNE a raczej było bo sławek stał się właśnie już SŁAWOMIREM. To tak jakby Lis witał się z widzami "Tomek Lis witam państwa". Najgorsze jest to, iż maminym zdrobnieniem tytułuje się minister RP niejaki RADEK (sic!) Sikorski, przecież na chrzcie został RADOSŁAWEM... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhu Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 16.02.06, 18:45 Niestety Kablowka nie ma żadnych pomysłów a jeśli jest tam te kilka programów to są to nieudolne kalki z innych stacji vide kulinaria, które są wszędzie, vide pogaduszki kobiet (jak w TVN Style), vide mdły Sławomir Pawlak naśladujący Durczoka. Większość programów (95%) rozgrywa się w studiu gdzie gadające głowy przynudzają śmiertelnie. Śmiesznie jest w programie sportowym, gdzie prowadzący siedzi rozwalony na nijak nie pasującym do scenografii wielkim białym fotelu a jego goście, dziennikarze sportowi z innych redakcji cisną się na jednej kanapie nie opierając się nawet o nią z braku miejsca. To jest komiczny widok choć program z założenia nie należy przecież do telewizyjnej rozrywki. Kablówka nie ma też od lat własnej twarzy i osobowości a serwis informacyjny "prezentowany" jest bezosobowo, ale może i dobrze bo znów ktoś urządzałby zabawy w lokalnego Lisa. Mnie najbardziej w tej telewizji podobają się grafiki komputerowe. Sam coś próbuję w 3D i poziom Kablówki w tej materii jest naprawdę dobry. Ostatnio widziałem świetny zwiastun reklamy z łyżwiażem, czołówkę programu sportowego nawiązującą do greckich herosów czy tudzież Kocioł Kulturalny. Żenująca jest rzeczywiście taksówka choć śmieszna w swej żenadzie i rozpoznawalna i tragicznie skalkowana z Panoramy TVP2 czołówka Raportu. Reasumując. Kablówkę oglądam od lat i od lat brakuje jej tego co mogłoby być jej siłą - życia z miasta bo gadający politycy i zielonogórscy rajcy to surrealizm i przede wszystkim nuda. Wierzę jednak, że Kablówka jeszcze zaskoczy mnie in plus. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chucknorris2006 Re: kablówka i jej programy 17.02.06, 10:42 Problem kablówki polega na tym, że nie ma tam osobowości telewizyjnych, bo kto Pawlak ? Kotalla ? Bez żartów. Z drugiej strony czego oczekiwać po lokalnej kablówce. Większym problem jest to, że od lat nie ma pomysłu na robienie tej telewizji, a to już jest problem osób zarządzających. Dodatkowo moim zdaniem istnieje problem etyczny. Głównym źródłem finansowania kablówki są pieniądze za transmisje z Rady Miasta, wiec bezstronność wobec radnych jest w takiej sytuacji wątpliwa. Mimo wszystko życzę powodzenia i czasem oglądam, z braku alternatywnej lokalnej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kotalla Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 17.02.06, 12:20 Środki z tytuły wygranych przetargów na profesjonalną obsługę sesji Rady Miasta nie są głównym źródłem utrzymania Kablówki. W przeciwnym razie oglądaliby Państwo 15- minut wiadomości przygotowywanych przez jednego dziennikarza lub dwoje studentów, serwis sportowy i góra jakiś 15- minutowy wywiad w studiu powtarzane w nieskończoność. Chuck- tak serio- jeśli znasz choć jedno medium niezależne od: grup wpływów, grupy kapitałowej, instytucji, indywidualnych preferencji wydawcy, redaktora naczelnego, reportera to daj proszę znać..a media publiczne?.. podkreślam jednak, że wydawcy mają u mnie znaczącą autonomię. Jest jednak inaczej a to świadczy o tym, że pomimo iż nasza telewizja dociera wyłącznie do mieszkańców części bloków w Zielonej Górze i części Nowej Soli co DECYDUJĄCO determinuje cenę emisji reklam i zawęża zakres firm, która mają cel i sens się u nas reklamować, to są firmy, które zostając osobą również odpowiedzialną za finanse nakłoniłem (liśmy) do identyfikowania się z produktem pt: Sport, M.U.Z.A, Pogoda, relacje ZASTAL- u, Medycyna i zdrowie, Kablówka od kuchni, relacje ekstraligi żużlowej co decyduje o tym że możemy wogóle.. dyskutować na temat naszych oczekiwań.. mam stuprocentową świadomość, że w skali 60 programów, w dobie Szymon Majewski show program lokalny w żadnym stopniu nie będzie zaspokajał aspiracji tak moich tak telewidzów, odpowiedź na pytanie czy z racji zasięgu i bazy postprodukcyjnej, możliwości gospodarczych miasta jest to wogóle teoretycznie możliwe pozostawiam Państwu.. więc pomysł na- INFORMACJE LOKALNE- jakiś pewnie jest:)) rozrywki na satysfakcjonującym poziomie nawet przy pomocy wszystkich firm które reklamują się z sympatii do poszczególnych osób i uznania determinacji starań.. nie sfinansujemy, więc POMYSŁEM jest INFORMACJA co zrozumiałe z domieszką publicystyki lokalnej, proszę zwrócić uwagę, że dziś giganci medialni nie zmieniają filozofii nadawania, dążąc jedynie do rozwoju technologicznego, co do osobowości..Mariusz Max Kolonko ponoć był ostatnio wolny ale nie przyjął moich warunków 1 000 brutto na umowę o dzieło za miesiąc pracy na serwisie.. a tak całkiem serio: to ja najbardziej ubolewam nad brakiem konkurencyjnej telewizji, w konsekwencji brakiem możliwości obiektywnego (relatywna kategoria finansowa) porównania zaangażowania, kreatywności a przede wszystkim skuteczności osób.. apeluję o szacunek dla tej grupy Judymów- wariatów, którym się chce się jeszcze bawić w Syzyfa:)) .."Ilę Cię trzeba cenić, ten tylko się dowie kto Cię stracił".. Łukasz :)) PS Miałem nadzieję, że ruszy zaplanowane na grudzień pasmo lokalne Odry. Pomimo polsatowskiej finansowej "czapy" nie jest to takie proste... a my od wielu lat nie mamy żadnej, która pokryał by choć koszta stałe w postaci lokalu, mediów, telefonów, paliwa etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaM Re: kablówka i jej programy IP: *.orange.pl 17.02.06, 22:35 Łukaszu! Bądź moim Bohaterem!! He he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciey Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 18.02.06, 12:17 Pan Łukasz swoje, widzowie swoje:) znaczy się finanse=pomysły? finanse=talent? ja protestuję:) naprawde jedno i drugie nie mają ze sobą nic wspólnego. Nie ma pieniędzy, ale macie kamery, komputery, antenę do nadawania, osobny kanał i tych kilku Judymów, ale nic więcej za tym nie idzie, znaczy nie idą pomysły oczywiście na tanią telewizję. Nie można wciąż tłumaczyć się brakiem budżetu bo widz oczekuje albo dobrego programu albo złego i za każdym razem przecież Pan nie będzie robił wprowadzenia i pogadanki przed każdym programem, że wygląda to jak wygląda bo nie ma kasy, to bez sensu. Transfer SŁAWOMIRA Pawlaka (Sikorski też już jest RADOSŁAWEM;) uważam za trafiony bo potrafi on zadać trudniejsze pytania. W poprzednich latach było tak, że jakaś paniusia jedna z drugą potrafiły tylko lizać (nie powiem już co) politykom. Ale jak tu ktoś wyżej zauważył na zielonogórską rzeczywistość nie składają się tylko politycy i sportowcy. Jeśli chcecie być tv informacyjną to dajcie tych informacji WIĘCEJ a nie ok.6minut dziennie bo tyle trwają średnio Wasze wiadomości. W ogóle nie macie reportaży o zwykłym życiu. Czy naprawdę tak dużo kosztuje znaleźć ciekawy temat, zapakować się w samochód, nakręcić i puścić to do ludzi? Koszty benzyny (ZG nie jest dużym miastem) i kasety wideo, a dalej to już pomysł, dziennikarki pazur, talent, chęci - tego nie da się oszacować materialnie za wszystko inne można płacić kartą Visa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: kablówka i jej programy IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.02.06, 14:43 > 6minut dziennie bo tyle trwają średnio > Wasze wiadomości. A Zdaje Pan sobie sprawę panie Macieyu ile trwa przygotowanie tych 6 minut raportu? Jest jeden operator i dwóch dziennikarzy. Pracują nad tym od 8 rano do 17 po południu. Więc kto ma robic te reportaże o życiu i zwykłych ludziach? Same się nie zrobią a jeśli operator i dziennikarze pracują nad raportem tyle czasu a potem robią jeszcze codzienne programu na żywo, to kiedy maja robić te reportaże?????? I tu wraca podstawowa kwestia. To nietety te znienawidzone pieniądze. Żeby robić reportarze potrzebny jest na przykład drugi samochód, drugi operator i dwóch następnych dziennikarzy. Dodatkowo montażysta i zestaw montażowy, a to juz nie ten rząd kosztów co paliwo i kaseta. Ludziom też trzeba zapłacić. Trochę mnie denerwuje, że ludzie nie mający pojęcia o produkcji telewizyjnej wypowiadają kategoryczne sądy i depczą ciężką pracę innych. Ja na przykład od trzech tygodni nie miałem weekendu. Pracuję 7 dni w tygodniu po 10, 12 godzin. Nie żalę się. Lubię moją pracę i chętnie ją wykonuję. Ale szlag mnie trafia jak czytam takie pierdoły... Zeby przygotoważ 15 minut dobrego reportażu na same zdjęcia trzeba poświęcić nie raz po trzy dni zdjęciowe. Do tego dzień montażu. 4 osoby zaangażowane w projekt przez cztery dni a na antenie widzi Pan 15 minut materiału. To są niestety koszta, potrzebni są ludzie i moce przerobowe, których niestety nie ma. Po każdym programie w każdej telewizji leci tak zwana lista płac, czyli wymienieni są ludzie, którzy biorą udział przy produkcji programu. Proszę porównać taką listę w kablówce i np w tvn czy innej stacji. Wie Pan ile ekip przygotowuje takie na przykład Wiadomości w TVP1? Proszę sobie policzyć ilość newsów, Każdego z niech wykonuje co najmniej jeden dziennikarz i operator więc nad samymi wiadomościami które trwają 20 minut pracuje co najmniej 20 osób. Czyli zrobienie 6 minut w trzy osoby to i tak nie najgorzej jak sądzę. Na program, który ogląda Pan np w ogólnopolskich stacjach tv pracuje kilkaset osób codziennie. Pan chciałby tego samego od ekipy składającej się (wliczając sprzątaczki, księgową i pracowników działu reklamy)15 osób. Proszę o odrobinę rozsądku. A jeśli nie podobają sie Panu nasze propozycje programowe to jest jedno taki sprytne urządzenie. Nazywa się pilot. Wystarczy zrobić pstryk i już leci Zbuntowany Anioł na polsacie.... cud miód i orzeszki;-))) Pozdrawiam i życzę trochę obiektywizmu w osądach. Krzysziek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kotalla Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 18.02.06, 16:00 Ze zrozumiałych względów zgodzę się z Macieyem, że pozyskanie redaktora Pawlaka było trafnym posunięciem, buńczuccznie dodam, że nie miałem co do tego przez moment najmniejszych wątpliwości. Nieskromnie "przemycę" informację, że fakt, że Sławek po wielu latach zdecydował się zaryzykować odejście ze stabilnego, opartego na silnych podstawach finansowych medium do firmy, w której do do dziś pomimo, że już prawie od roku ludzie otrzymują mniejsze acz regularnie pobory standardowym pytaniem byłych wieloletnich pracowników jest "jak z kasą?" jest nie tylko wiarygodność danego słowa przez Łukasza Kotallę ale tez jak myślę dostrzeżona przez niego perspektywa rozwoju firmy (przepraszam:))) pod moim przewodnictwem. Choć nie lubisz tych tematów Maciey to czas przestać udawać (informacje w branży szybko się rozchodzą), że przejąłem firmę przy niezłym finansowym "bajzlu", z czego jeszcze w następnych latach wynikało później szereg "konsekwencji" jak choćby "najsłynniejsza w Polsce koncesja" gdzie pewnych rzeczy głośno artykułować nie było mi z oczywistych względów dane:)) To już czas również by przestać udawać, że to przyjście redaktora Pawlaka ożywiło wiadomości.. Owszem!!! Ale to progresja wyników ostatnich latach pozwoliła mi podjąć zobowiązanie względem faceta z 8- letnim stażem w branży a nie opierac się wyłącznie na studentach- wolontariuszach. Więc nie ma tu mowy o przypadku:)) To, że mitem są tak zwane "tanie pomysły" w telewizji najdobitniej nakreślił Krzysztof. Najlepszy- moim zdaniem- ostatnich lat POMYSŁ- PROJEKT leży u mnie w szufladzie. Pomimo, że zyskład uznanie- deklarację finansowania ogólnokrajowej instytucji i naszego samorządu z uwagi na (!) podstawowe bazowe koszta nie ma w tych warunkach- znów ten zasięg ZASIĘG- sposobności dojść do realizacji. To zresztą pewna prawidłowość. Produkując DOBRE POMYSŁY nawet po najtańszych kosztach potrzebujesz pieniędzy TYCH, którzy nawet myśląc snobistycznie nie mają potrzeby, celu się reklamować w telewizji o takim zasięgu! 6 minut wiadomości to oczywiście nieprawda, niemniej niedosyt który zapewniam to JA najdobitniej odczuwam nie wynika z ilości a możliwości przerobowych MONTAŻU. My średnio przygotowujemy do 7- 8 newsów z "setkami" etc. dziennie. Co z tego, skoro chcąc zadabać o jakość, "przyrzeźbić" obrazki do tekstu lektora jesteśmy w stanie zmontować pomiędzy 15.00 a 17.10 ze 4?? powiesz to zacznijcie wcześniej! jasne, ale kto będzie z dziennikarzy lektorował skoro część wydarzeń jeszcze się toczy, kto będzie pisał w tym czasie teksty:)), przeglądał materiały, co wreszcie z serwisem sportowym?, co z 5 innymi programami autorskimi i reklamami? dzięki, którym wógole możemy dyskutować o kształcie wiadomości:)) owszem ja najbardziej chciałbym dokupić dodatkowe stanowisko montażowe...ale tu zaczniemy znów rozmawiać o niepopularnych znanych mi sprawach....a przecież wystarczy pomysł:)) że jest dużo programów w studiu? TAK!!! bo są najtańsze!!!! zgrywasz 45 minut w czasie rzeczywistym co z perspektywą powtórki daje Ci 90 minut:)) 90 minut reportaży i wiadomości przy tym sprzęcie, ta ilość ludzi robiła by miesiąc:)) jaka średnia na dzień wychodzi?? zamiast tej ramówki chcecie 1 reportaż raz na 2 dni? ok! tylko kto jeszcze za to zapłaci?!!? skoro nie będzie pasma reklam! publicystyki! sportu! wiadomości nie będą napędzać koniunktury! czas złamać też tabu, że "dzieciarnia" jako target telewizji o takim zasięgu nas "utrzyma"..:)) tyle teorii. o reszcie i tak decyduje proza życia vide pragmatyzm menedżera, tak tak:)) funkcja redaktora naczelnego w tak małym gronie i w tak "kapitalistycznych" okolicznościach to romantyczny mit:))..moja codzienność opiera się na kompletowaniu kasy na program, za który pomimo wyciągnięcia z finansowej zapaści i tak dostanę w dupę:)) ALE. nie narzekam!:)) zapewniam:)) w końcu jestem bohaterem Magdy M:))! przyjemnego weekendu Łukasz PS Hubert- operator wróci w nocy z Jarosławia, z samego rana "całodobowy" montażysta i emiter porannego psama, gość od telegazety i www (to jedna osoba- żeby była jasność!) i całodobowy sportowiec przygotują dla Was relację z drugiego końca Polski, i jeszcze dwóch poważnych gości chce nam za to zapłacić:)) ale w jaki sposób ich do tego przekonałem- przemilczmy:)) ok? tak będzie lepiej..zapewniam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:40 dziwne jest to, że telewizja działa na rynku przez kilkanaście lat i wciąż ma kłopoty finansowe.... hmm..... inne firmy z takim stażem i z taką marką radzą sobie zupełnie dobrze a na pewno lepiej niż w przeszłości a tu od strony finansowej nie ma progresu... na mieście się gada, że właściciele lokalnej tv mają kilka firm i jedna z nich musi przynosić tzw. dochód ujemny aby innych nie zeżarły drakońskie podatki i te ohydne plotki mają jakiś sens przyglądając się będącej wciąż na minusie kablówce.... hmm...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kotalla Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 18.02.06, 21:36 bilans zamknięcia w stosunku do bilansu otwarcia (Łukasza Kotalli) jest relatywnie do kategoriii finansowej firmy (!) powodem do dumy, i co z tego? nie dochodowość spółki jest celem samym w sobie, każde ponadplanowe środki trafiają- słusznie (za moją decyzją)- w program (dodatkowy dziennikarz, podwykonawca grafik etc.), właściciele jeśli nie dołożą to na pewno nie zyskują, podobnie jak w przypadku nas tworzących to kwetsia wyłącznie satysfakcji..w tym wypadku mniejszej krytyki:)) tak prywtanie: na tym etapie (mówię serio) moim zdaniem (a znam, wierzcie mi, każdy szczegół i cyfrę..) na tym etapie produkcji osiągnęliśmy pułap maksimum penetracji rynku.. kolejny etap można- moim zdaniem- osiągnąć wyłącznie za pomocą ekspansji sieci..ilości odbiorców- wzrost ceny spota za (!) tę samą produkcję (przemiał mamy niezły..), ale tu mogę tylko i aż lobbowac i moja moc choć znacząca się kończy:)) jak przejmowałem "kompetencje finansowe" osiągnęliśmy w ciągu miesiąca wynik finansowy x7..i co z tego, koszta stałe, czynsze, leasing sprzętu etc. w kontekście zaprzestania jakiegokolwiek wsparcia ze strony operatora sieci nie pozwolą mi i moim ludziom w żaden sposób zaprezentować tego, na co nas na prawdę stać... mówię całkiem poważnie! uważam że to najlepszy zespół od wielu lat! i co z tego? no co? Łukasz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chucknorris2006 Re: kablówka i jej programy 18.02.06, 23:19 Łukaszu ! Trochę dystansu do siebie ! Tłumaczenie wszystkich detali na forum to przesada. Mam wrażenie, że więcej czasu poświęcasz odpowiadaniu na wątki, niż na pracę dziennikarską. A tak na marginesie twój język polski jest koszmarny. Jeśli już wypowiadasz się pod swoim nazwiskiem to popracuj nad stylem, bo to świadczy tylko o braku warsztatu. Zła dykcja to jedno i tego się nie czepiam - bo to znak rozpoznawczy redaktorów Kablówki, ale nad językiem (zwłaszcza jeśli piszesz a nie mówisz) mógłbyś popracować. Mimo wszystko powodzenia i dystansu do siebie. Naprawdę nie jesteś ani BOGIEM DZIENNIKARSTWA ani BOGIEM ZARZĄDZANIA. Pozyskanie kasy Tobie tylko znanymi sposobami (juz samo to stwierdzenie śmierdzi na odległość) albo odbicie (jak to określasz) Sławomira (jednoznacznie kojarzonego z jedną opcją polityczną) to jeszcze trochę za mało, żeby robić z siebie niewiadomo kogo. Pokory Młody Człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaM Re: kablówka i jej programy IP: *.centertel.pl 22.02.06, 08:27 To chyba prawda co o tobie Łukaszu pisza ludzie, ale mimo, ze masz klopoty z mowieniem, pisaniem i wyrazaniem swoich mysli to i tak jestes moim bohaterem. Odpowiedz Link Zgłoś
office444 007 20.02.06, 22:29 Witam wszystkich.Chciałbym ustosunkować się do treści która pojawia sie na forum od kilku dni.Mianowicie teksty wypisywane tutaj przez redaktora naczelnego tzw. telewizji przewodowej zwanej dalej kablówką,są powodem mojego najszczerszego zatroskania się o osobe Łukasza Kotalli.Ale wprowadzając czytających uprzedze iż wszystko co przeczytacie jest zawarte w/w forum.Zaczne od stylistyki która została zauważona przez wszystkich czytających.To poprostu koszmar,pisownia która uwłacza,filisterstwo wśród dziennikarzy.Panie Łukaszu sam zauważyć musi Pan że nawet jednym zdaniem nie wprowadza do swoich artykułów, zaczyna Pan pisac coś wyrwanego z kontekstu,w pisowni polskiej meandruje Pan na poziomie analfabety.Przechodząc do sedna, "nie mówiac" ponieważ pisze,choć w Pana języku jest to dopuszczalne.Pomine kwestie postawienia dwu a nie trzech znaków zapytania na koncu zdania.Najbardziej zastanawiajacą mnie stroną tego co wypisuje Redaktor i menedżer jest to...skąd u Pana tyle tupetu żeby z ludzi próbowac robić idiotów.Pana myśli napotykają zaprzeczenia,które pojawiają się bardzo systematycznie w Pana wątkach na forum.Pana niemożność zrealizowania choćby krótkiego panelu programu telewizyjnego przejawia sie tym że panu zawsze gdzieś ktoś przeszkadza,komplikuje.Stałą rubryką stało sie zastawianie czynnikami które ponosi każdy z nas żyjąc prywatnie(paliwo,telefon,koszta własne, koszta najmu,media ,lokal,koszty podnajmu,leasingu,czynsze)Pan się lubuje w tych terminach więc jak najwięcej przytoczyłem w celu zaparawanowania Pana panie Łukaszu.Pan nawet za nic ma swoich potencjalnych reklamodawców których okreslił Pan cytuje "przemiał mamy niezły" ,aż ciarki przechodzą na myśl jak można być potraktowanym przez biuro reklamy w telewizji przewodowej.A reklama korporacji taksówkowej z chorobą szalonych krów w tle, dostawia kropke. Pisze Pan w dniu 17.02.06 że pracuje Pan w mediach zależnych od grupy wpływów,grupy kapitałowej,instytucji,indywidualnych preferencji wydawcy,reportera i oczywiście redaktora naczelnego którego sam Pan wymienia i reprezentuje w redakcji,wiele zależnosci psuje Panu prace ...Przeszkadza Panu dosłownie wszystko włącznie z możliwościami gospodarczymi miasta,baza posprodukcyjną,zasięgiem,kosztami bazowymi i tak bez końca.Ma Pan wsparcie instytucji ogólnopolskiej i władz samorządu na realizacje programu który trzyma Pan w szufladzie ale niestety znów pojawiają się... koszta bazowe.Pana terminologia tu cytaty "relatywna kategoria finansowa" lub "kompletowanie kasy na program","podrzezbić","bajzel" świadczy niezbicie o tym że Pan nie jest choćby zbliżony do spraw finansowych a menedzerskich to bezapelacyjnie.Dlatego uważam że pisząc o przejęciu "kompetencji finansowych" popada Pan w swoją przepaść nieomylności i co tu ukrywać pewnego paranoizmu.Panie redaktorze musi sie Pan zastanowić czy czasem to pańska osoba nie potrzebuje zastanowienia kto tu wariat a kto Judym???Ale to wiadomo że myślenie i zastanawianie sie nad tym byłoby Syzyfową pracą...Zawsze można zadzwonic do MagdyM ...prawda.. Ps.gratuluje wyniku finansowego x7...cokolwiek to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: 007 IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 11:30 Jestem zdziwiony, że redaktor naczelny Zielonogórskiej Telewizji Przewodowej dał się wciągnąć w tego typu polemikę na forum internetowym... Jednak ogłada i polityczna poprawność , na takim stanowisku wymagana, przychodzą z wiekiem. pozdrawiam Mlody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiP Re: 007 IP: *.eska.pl 22.02.06, 22:27 No ale fajnie się tego czyta... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: 007 IP: *.gala.net.pl 23.02.06, 00:20 Fajnie;) Te i inne pretensje dotyczące programu TPZG proponuje wysłać do pana Szylderowicza, bo to on z tego co pamiętam postawił na "czarnego konia zawodów" Łukasza. Co do samego redaktora naczelnego... jest bardzo dobrym dziennikarzem sportowym, ale szefowanie redakcji, budowanie programu, wizerunku itd... to inna sprawa. Mimo wszystko życzę powodzenia ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaM Re: 007 IP: *.centertel.pl 23.02.06, 22:29 Łukaszu nie bój się tych złych ludzi, odpisz prosze i daj im popalić, napisz, ze nie mozesz teraz spac po nocach, bo myslisz jak to zmienic i napisz co masz w szufladzie...prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %%% Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 24.02.06, 19:16 ojej ktos tu dostał po główce......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boxer Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 25.02.06, 17:07 no nokaut panie taki panie poważnie jak po prawym podbródkowym, fju fju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 25.02.06, 19:17 ................................................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 28.02.06, 10:33 swietny numer z tym programem na zywo gdzie ludzie mowia 15 minut na wizji i wspanialomyslny realizator decyduje sie na zdjecie obrazu i wielkie gratulacja dla operatora za skrecenia plecow par tanczacych (to sie nazywa ustawienie ze zmyslem w pracy operatora ) pozdrawiam sztab moich ulubiencow tak trzymac zawsze to jakis nowy koloryt w tv Odpowiedz Link Zgłoś
chucknorris2006 Re: kablówka i jej programy 28.02.06, 12:39 Panie Łukaszu K. Skoro zaszczycił Pan forumowiczów swoimi wypowiedziami to teraz bez sensu jest chować głowę w piasek, tylko może warto odpowiedzieć. Wersja obrażony, mały, płaczący chłopiec nie robi na nikim wrażenia. Odwagi Panie Łukaszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kotalla Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 28.02.06, 14:32 Zapewniam, że nie należę do osób bojaźliwych. Telewidzowie są ostatnimi osobami, na które gotów byłbym się obrazić. To po prostu nie w mojej naturze. Jako sportowiec wyczynowy z 10 -letnim stażem mam raczej zwyczaj starać się prostać wyzwaniom:)) Do płaczu nie uda się Panu mnie namówić.. Śpię bardzo dobrze, tym bardziej jako świadomy uczestnik życia rekreacyjnego. Jak Pan zauważył staram się- jeśli oczywiście tylko mogę- odpowiadać wyłącznie na krytykę konstruktywną podejmując dyskusję merytoryczną. Nie podejrzewam nikogo z forumowiczów o nieczystośc intencji. Każdemu z nas, zakłądam, leży na sercu rozwój programu lokalnego, stąd zagłębianie się przeze mnie momentami w szczegóły i niuanse. Szczegóły, bez których jakakolwiek dyskusja na temat programu lokalnego jest zwyczajnie lakoniczna i bezprzedmiotowa. Jeśli rzeczywiście intencją podejmowania tej dyskusji jest chęć wpłynięcia na rozwój programu lokalnego to zachęcam do bardziej bezpośrednich kontaktów. W miarę czasu i możliwości odpowiem na wszelkie uwagi, spostrzeżenia i opinie, szczególnie chętnie na te krytyczne! pozdrawiam w imieniu całego zespołu Łukasz Kotalla lkotalla@kablowka.zgora.pl PS Dziękuję za lekcję erudycji i pokory. Hołduję zasadzie, że wiedzy nigdy zbyt wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 05.03.06, 22:04 > PS Dziękuję za lekcję erudycji i pokory. Hołduję zasadzie, że wiedzy nigdy zbyt > > wiele. No i wybrnął Pan z twarzą z tego internetowego sporu (jednak na przyszłość i tak radziłbym te wypowiedzi czytać i ... i tyle :) po prostu czytać ;-) ) pozdrawiam Mlody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: kablówka i jej programy IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.03.06, 23:19 Gratuluje ciekawych relacji z meczy Zastalu :) Panie Łukaszu, taka jedna tylko uwaga.. blagam Was Panowie byscie nieco ograniczyli wypowiadanie tekstow "sytuacyjnych"... sytuacyjny rzut, sytuacyjne podanie :) To sa fajne zwroty ale... nie w takim nagromadzeniu :) Do zobaczenia (mam nadzieje) w play-offach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:46 Panie Naczelny pan nie prosta:) z programem. Ja staram się prostać to oglądać, ale ciężko mi to idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuflada??? Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 06.03.06, 14:18 i juz koniec pytania... co zawiera szuflada??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: kablówka i jej programy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.06, 15:28 Różne rzeczy można Kotalli zarzucić.Wchodzenie w dup... czerwonym,manipulowani informacjami,ale na pewno nie to ,że się chłpo nie stara i jak na te warunki,które ma to i tak ta kablówka zrobiła duże postępy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 09.03.06, 22:54 pieprzysz widzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robercik Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 17:21 yhyyy, duże postępy yhyyy, starają się w tej kablówce i to jeszcze jak:) taaaak baaardzo się starają chyba w pisaniu postów w godzinach pracy czy programu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corel Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 12:52 Kablówka znów nadaje kulinaria ze strusiami w roli głównej... Ludzie noż ile można katować widzów potrawami ze strusia, jaja se robicie czy jak??!! No ostatnio leciał program tak mdły jak te strusie i jeszcze wciąż jakiś rozmydlony, nieostry, może kamerzysci niech w okulary zainwestują czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastal Re: kablówka i jej programy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:15 Relacje z zuzla sa okay, nawet bardziej... w koszu juz nie jest tak dobrze:) Wielki plus za to, ze relacja w ogole jest.. maly minus za: - ciagle powtarzanie pewnych zwrotow - nadmierna ekscytacja (pan. Cyprian) - bledy merytoryczne (np. Stalowa Wola to nie Malopolska a Podkarpacie...) Fajnie by bylo - chociaz wiem ze to marzenia - jakby wzorem dawnych drzonkowskich lat w trakcie meczu pokazywac jakis boxscore... chociazby w polowie i na koniec... wiem, ze przy takiej pracy jaka wykonujecie nie ma na to pewnie czasu... ale byloby fajnie. Juz nie mowie o powtorkach najlepszych akcji itp... chociaz wiem, ze to wymagalo by nakladu czasu i srodkow... ehhh To tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: kablówka i jej programy IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.04.06, 20:04 Przydalby sie wynik aktualizowany w jakims rogu ekranu z czasem... no ale to jest pewnie zbyt czasochlonne. wazne ze sa mecze w tv :) pamietam jak dzis transmisje na zywca w hali z powtorkami i relacja z paru kamer pare lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 05.04.06, 17:41 A mnie się podobaja programy red.Pawlaka.Przynajmniej wiem co się dzieje w zielonogórskiej polityce i w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szop Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 11.04.06, 09:33 pani andzelika yhy prowadzi yhy program yhy caly czas yhy... powtazajac yhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiblówka Re: kablówka i jej programy IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.04.06, 13:11 musicie zobaczyc program gaja was urzadzi i pseudo kreujacego ten program , szkoda ze Pani Aleksandrze takiego nieokrzesanego czlowieka do duetu narzucili, moze Olu ty sie zastanow czy warto tkwic w czyms gdzie nie masz mozliwosci wypowiedzenia sie bo twoj partner jest wszechwiedzacy,nieobiektywny,zadufany, niekulturalny wobec wspolprowadzacej i egoistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: kablówka i jej programy 19.04.06, 19:47 jedna mala prosba do p.Pawlaka..zeby skrocil baczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regina Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:11 Baczki Pawlaka są obleśne to fakt:) Wczoraj trafiłam na wywiad jaki przeprowadzał to baczki aż mu się już zakręcają bleee i cały był spocony w przeciwieństwie do jego gościa więc ja już nie wiem kto się boi kamery gość czy gospodarz programu? A może gospodarz bał się gościa? Hmmmmm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baczki Re: kablówka i jej programy IP: *.au.poznan.pl 25.04.06, 21:37 zakwitły na wiosnę okropnie ale z drugiej strony jak się ogląda kablówkę albo czyta jej strony to ma się wrażenie, że kablówka tylko jednym człowiekiem stoi - Pawlakiem. podobno to improt z RZG, ale oglądałyśmy jego programy i to raczej nie on się boi... byle telewidzowie nie zaczeli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mantro Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 11:46 zarosły baczki, saska kempa i punktualność kablówy - od dwóch dni raport wchodzi z 20-o minutowym opóźnieniem co jest czystą kpiną z widzów bo żadnego wytłumaczenia ze strony redakcji nie ma tylko serwowane w kółko zwiastuny żużla i tańczące dzieciaczki z... zimowego(sic!) turnieju tańca i tak apiać przez 20 minut a potem serwis informacyjny z 2-oma (słownie: DWOMA) niusami (tak było wczoraj). Kabel spada na dno lub już tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 06.05.06, 13:24 Bo jacyś amatorzy z castingu robią ten raport ,a nastepnie składają.Co się stało,że Pawlak tego nie robi? Przynajmniej był profesjonalizm i porządek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: kablówka i jej programy IP: 195.245.213.* 08.05.06, 09:14 Nie ma go bo pojechał na długi weekend. Tak wygląda PROFESJONALIZM. Szefostwo pozostawia program lokalny i widza w rękach niedoświadczonych stażystów. Pan Łukasz chyba już zapomniał o widzu... albo ma go głęboko gdzieś. Nie do pomyślenia w innych mediach, żeby redakcję zostawić na głowie studentów. Sic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 08.05.06, 09:23 ludzie ! gderacie jak stare kwoki. temu się nie podoba to, a temu tamto. jesteście beznadziejni. nie ma ciekawych programów ??? są !!!!! Kablówka od kuchni - rewelacyjne dania - polecam. Gaja - ciekawa, trochę tylko rozciągnięta w czasie. Żużel !!!!!! lepsze relacje niż na polsacie !!!. świetna grafika. trochę optymizmu. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajad Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:17 Max, nie rozśmieszaj mnie bo mam zajady!!!:) Kablówka od kuchni? Czy chodzi o te wariacje na temat stu dań ze strusia? Wieelkie jajooo!:) Gaja ciekawa? Chyba tylko w pirackiej muzyce z czeskiej bajki SĄSIEDZI i prowadząca rewelka, cytat z ostatniego programu "idziemy na drzwi" i "jesteśmy na drzwiach" - chodziło o stoisko z drzwiami... NA takim programie Gaja uleci daleko jak na drzwiach niczym na czarodziejskim dywanie:) Żużel lepszy niż Polsat? Na pewno jeśli ludzie Janasa sensu strikto przejadą obok dmuchanej bandy okalającej zielonogórski owal bo potworzyły nam się takie pary na zielonogórskim torze. Grafika palce lizać, zwłaszcza bursztynowe światło w goglach animowanego Huszczy;) Optymizm pełną parą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 08.05.06, 15:46 strusie ??? człowieku zejdź na ziemię. od 3 miesiący nie ma strusi. widać jak często oglądasz kablówkę. gratulację !! a powiedzenie "idziemy na drzwi" i "jesteśmy na drzwiach" - kolokwializm (potocznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 09.05.06, 02:13 stary, jaki kolokwializm?! ty poczytaj słownik co znaczy kolokwializm i potem zabieraj głos, powiedzenia "dupa" jest kolokwialne a powiedzenie "jesteśmy na drzwiach" to zwykły, prostacki błąd językowy jak "włańczać" czy "wziąść" więc daruj sobie adwokature diabolesku ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 08.05.06, 17:25 ciekawe skąd to wszystko wiesz (?) czyżby komentarz jednej ze studentek, które już nie są stażystkami, a może z Pawlakiem na tym weekendzie byłaś hehe zgadzam się z jednym - szaleństwo w tej kablówce jest okropne, wszystko na głowie jednego człowieka, a jak wyjedzie to kicha, a spóźnienia raportów są niewybaczalne właśnie oglądam - teraz jest :) pocieszające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 17.05.06, 10:21 a skąd wiesz, że był ?? pewnie ciebie nie zabrał, to teraz sobie popiszesz, żeby się odegrać :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 17.05.06, 11:46 nie wiem dlaczego jest tyle negatywnych opinii na temat kablówki i jej programów ?? Szanowne Panie polecam MUZE. Program lekki i przyjemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moloko Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 18.05.06, 15:25 kablówka=dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: kablówka i jej programy IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 19.05.06, 05:51 przestancie obrazac kablowke to poczciwa tv z ambicjami,caly czas sie cos zmienia, oni naprawde daja z siebie wszystko zeby stworzyc dla was program ktory naprawde zacheca do spogladania na zielona gore i nowa sol, pozdrawiam zespol bohaterow ktory poswieca sie sprawie i idei, hip hip hura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 26.07.06, 19:46 Slawciu idz do lekarza albo do fryzjera. To co wyprawia ta ,,kotallowa'' pozal sie boze stacja kablowa to koszmar. Ludzie jak wy mozecie cos takiego ogladac? Biegajace koniki, deptaczek i fragmenty slabej koszykoweczki to jest cala nedzna kablowka. A juz o programach to nie ma co mowic. Przypadkowi ludzie- nazywajacy siebie dziennikarzami, przypadkowi kamerzysci i oczywiscie na czele przypadkowy red. Kotalla. Na czele slabizny dziennikarskiej pan Pawlak, ktory po radiu ZG w slabej kotallowej kablowce tak obnizyl loty ze az zal czlowieka. A co do koszykowki niech pan, panie Czarkowski powie cos koledze, zeby nie puszczal na okraglo tego slabego materialu, bo moze to przyniesc odwrotny skutek do zamierzanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: och Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 26.07.06, 22:42 pieprzysz karol.póki co chłopaki daja radę i są coraz lepsi.kiedyś kablówka to dopiero był syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach i nawet ech Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 12:36 A świstak siedzi i zawija to w sreberka, Karolku:))) Jeśli kablówka daje radę to ja jestem Solorz:)) W przeszłości może nie było kolorowo, ale nikt nie puszczał jakiś kominków, deptaczków, drzewek by wypełnić brak programu co pewnie wymagany jest przez koncesję... Jest naprawdę źle, tak to wygląda z pozycji zwykłego widza. Programu po prostu już nie ma, są jacyś stażyści, którzy się uczą na ekranie. Najgorsze jest to, że TVP3 zmienia swój profil na TVP INFO (całodobowy kanał informacyjny - konkurencja dla TVN24) i w ten sposób kablówka zostanie bez konkurencji na lokalnym rynku mediów. Przewiduję dalszy zjazd po rówi pochyłej. Widziałem w kablówce relację z derbów żużlowych w Gorzowie. Była naprawdę świetna. Wiele kamer, wywiady, przerywniki do dobrej rockowej muzyki, kulisy, napisy, animacje - co z tego skoro właśnie taka jest polityka szefa kablówki. Na żużel jedzie jak na pierwszy front, a resztę widzów (nie interesujących się żużlem a jest ich naprawdę sporo) zwyczajnie olewa bo nie daje im programu tylko deptaczki, krzaczki, kominki i telegazetę z radiem ZG w tle. Taka polityka programowa jest błędna bo żużel nie uciągnie wam stacji choć pewnie jest lokomotywą. Tracicie siły na wypaśną jedną relację mając gdzieś całą resztę. Osobiste ambicje rednacza biorą górę nad zdrowym rozsądkiem. I na całą resztę nie macie po prostu pomysłu bo relacjami z derbów udowodniliście, że kamery macie, ładną muzę macie, grafików macie, ale co z tego skoro całej tv tak nie robicie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach i nawet ech Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 27.07.06, 12:37 a świstak siedzi i zawija to w sreberka, Ochu - tak miało być, świstak jest do Ocha a nie Karolka. Przepraszam za przejęzyczenie się:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thunder Re: kablówka i jej programy IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 30.07.06, 16:04 Relacja z derbów była na takim a nie innym poziomie bo robili ją dla Tele5. Ja zawsze uważałem, że największym błędem TPZG było zbyt długie siedzenie w SVHS. Dawno trzeba było zainwestować w profesjonalny sprzęt i robić materiały z regionu dla TVP i innych Polszmatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 30.07.06, 22:03 tylko wiesz, co to jest Tele 5 a co TVP czy Polsat - nie ma punktu zaczepienia do porównania a Tele5 do dziś nadaje w SVHS (wystarczy spojrzeć na specyficzne dropy na ichnich filmach, zauważam je trzaskając po kanałach bo nie zatrzymałem się na Tele5 dłużej niż 5 sekund, ale to się może zmieni jak dostrzege tam cuś z regionu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 31.07.06, 12:06 Z tego co pamiętam rok temu "ta ,,kotallowa'' pozal > sie boze stacja kablowa" emitowała tylko deptaczek. Teraz możemy obejrzeć jakieś reportaze, programy dla kobiet czy nawet "Biegajace koniki". Nie wspominając o relacjach żużlowych."Ludzie jak wy mozecie cos takiego ogladac?" możemy ! Zbigniew z żoną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragles Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 11.08.06, 09:44 Kiblówka to dno! Nic już tam ciekawego nie ma a ta prognoza pogody z beznadziejnym balonem? Zero danych tam... Jak ktoś z problemem słuchu ma sie dowiedzieć jaka temperatura ma być w Zielonej skoro Kiblówka nic na ten beznadziejny balon nie wpisuje. Lenie i darmozjady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozimek Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 09:58 oglądacie ostatnio ten badziew??? program numer jeden to teraz konie, konie w kłusie, konie w galopie, konie w cwale i muzyka country o koniach! konie oczywiście jak na program lokalny przystało nie biegają po deptaku, przed urzędem miejskim czy obok filharmonii, biegają po prostu w bliżej nieokreślonej zieleni i wszystko byłoby ok bo to lokalność nowosolsko zielonogórska jak jasna cholera, ale kabel katuje tymi końmi do zwymiotowania, średnio w ciągu godziny z 10 razy! podoba mi się też taki długi teledysk o koszykarzach i dykteryjki komentatorów zwłaszcza teksty w stylu "kalinowski zabił przeciwnika", "tak wygląda śmierć" czy coś w tym stylu, wszystko do jak najbardziej zapewne legalnej muzyki "chemikal brothers" i zaiks klaszcze w dłonie, jest też osławiony juz tu balon pogodowy bez pogody i temperatur, jest też czołówka reklamy, gdzie zima przechodzi we wiosnę a jesień za pasem... jedyny sprawny program jest o niepełnosprawnych, naprawdę dobry, ale jaskółka wiosny nie czyni, znaczy jesieni, co się dzieje w kablówce??? czy już nikt nie panuje nad tym jedynym zielonogórskim programem??? szkoda, naprawdę szkoda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typek Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 25.08.06, 10:18 przełącz na inny program i problem masz z głowy, po co się denerwować:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 25.08.06, 13:17 pilocik w łapkę i skacz koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz67 Festyn IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 25.08.06, 17:38 SOBOTA, WIELKI FESTYN KABLÓWKI NA ŻYWO. 11:00 Podarujmy życie – zbiórka krwi dla osób potrzebujących 14:00 Rozpoczęcie festynu 14:05 Gwiazdozbiór Kablówki - Grupa G1 Joanna Solan 14:09 Rozpoczęcie loterii fantowej dla Pogotowia Opiekuńczego 14:11 Nowosolski Dom Kultury przedstawia 14:46 Sportowa wizytówka regionu – Juniorzy ZKŻ Kronopol – prezentacja sprzętu i rozmowy z żużlowcami 15:02 Metamorfozy kobiet – rozpoczęcie programu M.U.Z.A. 15:07 Gwiazdozbiór Kablówki - Grupa G1 Joanna Solan 15:12 Kick boxing – walka pokazowa 15:20 Akrobaci – pokaz akrobatyki sportowej 15:26 Kick boxing – walka pokazowa 15:42 Program medyczny – „Zdrowie i medycyna”, konsultacje z widzami 16:10 Kabaret Smile 16:33 Gwiazdozbiór kablówki - „Bo musical to życie” Grzegorz Hryniewicz 16:55 Pokaz mody 17:27 Gwiazdozbiór Kablówki - Mistrzowie Formy SPOKO Filipa Czeszka 17:37 Akrobaci- pokazy akrobatyki sportowej 17:42 Kabaret Smile 17:57 Pokazy Capoueiry – taniec, sztuka walki, muzyka 18:12 Program publicystyczny Sławomira Pawlaka – Wokół Ratusza 18:34 Nowosolski Dom Kultury Przedstawia 19:04 Kabaret Smile 19:24 Kontrawersje – program publicystyczny Sławomira Pawlaka 19:45 Publicystyka Sportowa Wydanie Specjalne Łukasz Kotalla 20:00 Kabaret Smile 20:15 Metamorfozy – prezentacja Finałowa 20:24 Wielkie wprowadzenie nowej czołówki Raportu Kablówki 20:40 Program Prewencja – interwencje policji zarejestrowane naszą kamerą 20:54 Loteria fantowa, Pogotowie Opiekuńcze – LOSOWANIE NAGRÓD 21:00 Gwiazda Wieczoru Piotr Szczepanik 21:42 Prezentacja nowej ramówki i logo 21:50 Piotr Szczepanik – zakończenie programu 22:02 Niespodzianka Proszę zwrócić uwagę na czas emisji poszczególnych punktów programu. Nieźle, porównując to do permanentnie opóźnionego raportu. Pytanie: tylko po co to rozdrobnienie, skrajna, dziwaczna konsekwencja. Czy nie można wprowadzić w miarę normalnych godzin emisji programów? Np. moim zdaniem punkt "Prezentacja nowej ramówki i logo Kablówki" powinna się odbyć o pełnej godzinie. Czy kierownik produkcji tego nie widzi? Mimo wszystko, życzę powodzenia. Będę oglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 26.08.06, 14:20 Panie Kotala, pan jak skończy się Wasz piknik, Pan weź kasetę z nagraniem piknika i Pan obejrzyj pierwsze minuty... Nie wiem kogo pan tam zatrudniasz, ale to co ja teraz widzę na ekranie to jakaś POMYŁKA!!! Trzesące się kamery, jeżdżące bez sensu po blokach, jakieś dojazdy jakby statyw się walił, jakieś herzklekoty, jakieś opadanie kamery ze staywu a Pan jak przemawiałeś to z Pana fizys kamerzysta nagle zjechał wielkim łukiem na bloki trzesąc niemiłosiernie! Prowadzący żenujący udają, że biorą udział w wielkim telewizyjnym przedsięwzięciu ooo właśnie operator zjechał na krocze pana prowadzącego - no obejrzyj to Pan Panie Kotalla te pierwsze 20minut i jeśli Panu się to spodoba wszystko to gratuluję dobrego samopoczucia!!!! Reszty juz nie oglądne - NIE DA SIĘ!!! Gdzie jest pilot?! A tutat! PSTRYK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 26.08.06, 19:45 telewidz to przydupas Ronowicz z UM.Nie przejmujcie sie tym cieniutkim ujadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wt Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 26.08.06, 22:26 to co przydupasie Ronowiczki, zal Ci dupę ściska, buhaaaaaa, zajmij się robotą w urzędzie, a nie udajesz, ze pracujesz...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: kablówka i jej programy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.12.06, 10:05 Nawiększy plus to przystojny Pan Pawlak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 18:39 Nie mam kablówki..i nie żałuje. Oglądałam wczoraj TV Odra...naprawde żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: kablówka i jej programy IP: *.kablowka.zgora.pl 14.12.06, 20:44 lidka ! trochę inteligencji !! to jest forum o kablówce a nie o Odrze !!! pomyliłaś się dziewczyno !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack Re: kablówka i jej programy IP: *.ztpnet.pl 18.12.06, 01:35 Przeczytałem właśnie cały wątek KABLÓWKA I JEJ PROGRAMY. Ciekawa, śmieszna, żałosna etc etc lektura, żałosna również w moim wykonaniu pod kilkoma nickami. Jedno co dziś chcę napisać to to, że KABLÓWKA jakoś daje radę ostatnio. Od wyborów i cuś się zaczyna ku lepszemu wydarzać. Żałuję, że już pan Łukasz się nie wypowiada w tem miejscu, tęsknie też za CHUCKNORRISEM2006. Generalnie ciekawy wątek, wiele wpisów na przestrzeni wielu minut znaczy się Kablówka wywołuje emocje; i widzów i byłych pracowników buhahahaha bo się zbeczę, jak ktoś to ładnie powiedział ;) Kończąc już. Kablówka jest coraz lepsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: kablówka i jej programy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:56 ostatnio nawet sport sie polepszyl. W koncu pojawily sie setki a nie a nie ciagle to samo. Podoba mi sie i czekam na wiecej po przerwie :) Odpowiedz Link Zgłoś