IP: 213.199.251.* 21.07.05, 12:00
Ludzie mam do was pytanie,czy chcielibyscie miec 1 ligowa druzyne piłkarską w
ZG??jesli tak to sie wpisujcie,chetnie poznam wasze opinie !!
Obserwuj wątek
    • Gość: qbikolay Re: Lechia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:15
      ..wystarczylaby 2, ale dopoki w tym miescie cale siano idzie na zuzel ktory
      trenuje 10 osob... ile mlodziezy co roku zglasza sie do szkolek pilkarskich
      itp. lepiej zaplacic jakiemus zlamasowi pare10-at tys. zloty niz utrzymac
      druzyne mlodzikow pshez caly sezon :0
      • Gość: kibic Re: Lechia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:37
        TYLKO PIŁKA !!!
        • Gość: Kondix Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 15:09
          Racja pieniadze powinny byc dzielon po rowno !! ja kiedys gralem w pilke w
          lechi wlasnie przez brak funduszy rozwiazali moja druzyne!! bylem strasznie
          wsciekly gdyby nie to pewnie gralbym do dzis......
    • Gość: kondix1m Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 15:12
      Pozatym z takąszkolka pilkarska ,zaslugujemy na 1 lige,wystarczy popatrzec,ile
      naszych zawodnikow gra w gorniku,popatrzcie ile ludzi gra w 6 !! przeciesz to
      ewenement,mysle ze lechia gdyby grala dobra pilke ludzie by chetnie
      chodzili,jestem za pilka w naszy miescie !! wcale pilka nie wyklucza zuzlu,i na
      odwrot !
      • Gość: zg Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 15:30
        Nie pytalem was o zuzel tylko o pilke,pytanie jest czy wam zalezy?? czy
        bedziecie chodzic na stadion itd.
    • Gość: D Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 21.07.05, 15:26
      Żużel śmierdzący sport, szczególnie popularny w metropoliach typu Leszno czy
      Krosno. Tylko piłka !!!
      • Gość: tq Re: Lechia IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 00:34
        po 1wsze to ludzie beda chodzic na maecze jak one beda ciekawe
        na poczatku liga ma mniejsze znaczenie
        owszem - kto przy zdrowych zmysłach nie chciałby w ZG drużyny w 1 lidze?
        ale niestety poki co to wszelka kasa leci na Wrocławską a na Sulechowskiej
        pozostaja ochłapy

pamietam jak kiedys w Gorzowie poszedłem z rodzina wpierw na mecz pilki nożnej -
        Stilon był jeszcze w II lidze, a potem w wielki scisku pojechalismy na drugi
        koniec miasta na mecz żużlowy - to był istny eksodus - ale ludzie jechali czym
        sie dało, bo wiedzieli ze czeka na nich CIEKAWE WIDOWISKO. I tak mogłoby byc w
        ZG, ale nie jest :-(
    • Gość: karotek Re: Lechia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 15:54
      Pomarzyć zawsze można.
      Jednak i jedna i druga dyscyplina raczej się będą wykluczać (bo w ZG nie ma
      tylu kibiców, którymi możnaby obdzielić oba stadiony)... piłka może wykorzysta
      szansę jak już ZKŻet spadnie do I ligi.
      • Gość: gieksa Re: Lechia IP: *.3c.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:53
        dla mnie Lechia w 1 lidze powiedzmy, że pewny srodek w tabeli to zamieniam od
        razu za nawet największe laury ZKŻetu które moga nadejśc ale nei nadejdą bo
        chyba spadniemy a jak już spadniemy to po 2 ligach bedziemy się jeszcze długo
        tułali. Problem w ZG jest głównie z kibicami piłkarskimi - tyle razy poruszałem
        to na forum ale z 2ej strony dlaczego mają być skoro zawsze 3 liga tu była a
        nawet 4 z małaą przerwa na 2gą ligę ale tam było zbyt duzo kombinacji i dlatego
        kibice odwrócili się od piłki. Mam nadzieję, że idzie nowa jakośc w
        zielonogórskim sporcie i wierzę, że doczekam takich czasów, że wybiore sie an
        mecz z Wisła czy Legią. Piłka nożna to najpiękniejszy sport ale na 3 ligę za
        duzo kibiców chodzić nie będzie bo to TYLKO 3 LIGA. Chodzę na żużel bo na coś
        trzeba chodzić a to jedyny oprócz tenisa stołowego sport w tej chwili w
        najwyższej klasie rozgrywkowej ale jakbym miał wybierać czy piłka czy żuzel na
        najwyższym poziomie w ZG to bez wahania wskazuję na piłeczkę !!!
        • Gość: gauche Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 21.07.05, 20:18
          Na 3 ligę ludzie nie chodzą bo za niski poziom, gdy Lechia grała w 2 lidze też
          nie było kibiców. Na początku było większe zaineresowanie a potem po kilkaset
          osób na meczu. Z 1 ligą byłoby podobnie, nie ma w tym mieście ani tradycji
          klimatu do piłki nożnej.
          • Gość: kondix Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 20:28
            Nie masz racji ziomus znam pelno ludzi co chodzili by na pilke na 1 lige!!wiec
            nie wypowiadaj sie za innych. A klimat jest swiadcza o tym chocby szostki,czy
            przepelnione Mlodziezowe szkolki !! na boiskach ludzie nie jezdza po zulu tylko
            graja w pilke,mowie ci ze ludzie chodzili by na to i na to !! ja kocham pilke i
            z przyjemnoscia chodzilbym na mecze 1 ligowe,na zuzel tez bym chodzil :) !!
            • Gość: Tom Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 21.07.05, 23:38
              Tu już nawet nie chodzi o pierwszą ligę. Ja chętnie chodziłbym na drugą a nawet
              na trzecią - gdyby Lechia nie pałętała się w ogonie tylko walczyła o czołowe
              lokaty (może o awans?). Widowiskowa gra, zacięte mecze, nasi chłopacy w drużynie
              walczący w każdym meczu o jak najlepszy wynik ( nie to co żużlowe importy z
              Kobylewa, którym wszystko zwisa i odpi...alaja chałę), odpowiednia reklama i
              bilety nie droższe niż 5-7 złotych mogłyby przyciągnąć na stadion po 1000-1500
              widzów ( w tym i mnie)na 3 ligę. Myślę, że jest szansa, żeby wróciły czasy
              świetności piłki w Z.Górze - czyli awansu do drugiej ligi. Tak jak napisał
              kondix młodzież ze szkółek piłkarskich chce trenować i grać, bo widzą na
              przykładzie Okińczyca i jego kolegów, że przez Lechię wiedzie droga do
              ekstraklasy. A z tych młodych można na pewno wybrać 16 - 20 takich, którzy za
              kilka lat dadzą radę awansować do II ligi. A jeszcze można np. w jednej z rund
              Pucharu Polski zagrać z Legią, Wisłą, Groclinem itp. I co, nie przyszłoby na
              taki mecz 5-7 tys. kibiców??
              • Gość: AMG Re: Lechia IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.07.05, 23:53
                Nie liczy się liga ale styl i jakość grania, jeśli drużyna gra piękną dla oka
                piłeczke strzela duzo bramek to kibice sami się znajdą, oby tak w przyszłośći
                wyglądała piłka w ZG, pozatym ten klimat jaki panuje przy Sulechowskiej te
                komentarze starszych panów na temat gry czy pracy sędziego poprostu
                fantastycznie!
                • Gość: Tom Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 22.07.05, 00:16
                  Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś, gdy chodziłem na Lechię to starsi panowie
                  rozwalali mnie okrzykiem : "Napadywuj!" ;-)))
                  • Gość: AMG Re: Lechia IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 21:59
                    Cały czas mozna usłyszeć teksty komentujące styl gry piłkarza albo to jak się
                    porusza po boisku, komentarzy pracy sędziego także nie brakuje:-)
                    • Gość: gieksa Re: Lechia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:32
                      a jednak Piast w 2 lidze tyle, że z 10 punktami ujemnymi. Okazuje się, ze w
                      naszej piłeczce niczego nie ma pewnego. Liczę, że mecz z Promieniem przyciągnei
                      na Sulechowską ok 1,5 tyś kibiców. Oby tak było. Sam dzień wczesniej wracam z
                      nad morza, żeby Lechię zobaczyć w derbowym meczu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka