Gość: Zg IP: 213.199.251.* 21.07.05, 12:00 Ludzie mam do was pytanie,czy chcielibyscie miec 1 ligowa druzyne piłkarską w ZG??jesli tak to sie wpisujcie,chetnie poznam wasze opinie !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qbikolay Re: Lechia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:15 ..wystarczylaby 2, ale dopoki w tym miescie cale siano idzie na zuzel ktory trenuje 10 osob... ile mlodziezy co roku zglasza sie do szkolek pilkarskich itp. lepiej zaplacic jakiemus zlamasowi pare10-at tys. zloty niz utrzymac druzyne mlodzikow pshez caly sezon :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Lechia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:37 TYLKO PIŁKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondix Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 15:09 Racja pieniadze powinny byc dzielon po rowno !! ja kiedys gralem w pilke w lechi wlasnie przez brak funduszy rozwiazali moja druzyne!! bylem strasznie wsciekly gdyby nie to pewnie gralbym do dzis...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondix1m Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 15:12 Pozatym z takąszkolka pilkarska ,zaslugujemy na 1 lige,wystarczy popatrzec,ile naszych zawodnikow gra w gorniku,popatrzcie ile ludzi gra w 6 !! przeciesz to ewenement,mysle ze lechia gdyby grala dobra pilke ludzie by chetnie chodzili,jestem za pilka w naszy miescie !! wcale pilka nie wyklucza zuzlu,i na odwrot ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 15:30 Nie pytalem was o zuzel tylko o pilke,pytanie jest czy wam zalezy?? czy bedziecie chodzic na stadion itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 21.07.05, 15:26 Żużel śmierdzący sport, szczególnie popularny w metropoliach typu Leszno czy Krosno. Tylko piłka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tq Re: Lechia IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 00:34 po 1wsze to ludzie beda chodzic na maecze jak one beda ciekawe na poczatku liga ma mniejsze znaczenie owszem - kto przy zdrowych zmysłach nie chciałby w ZG drużyny w 1 lidze? ale niestety poki co to wszelka kasa leci na Wrocławską a na Sulechowskiej pozostaja ochłapy pamietam jak kiedys w Gorzowie poszedłem z rodzina wpierw na mecz pilki nożnej - Stilon był jeszcze w II lidze, a potem w wielki scisku pojechalismy na drugi koniec miasta na mecz żużlowy - to był istny eksodus - ale ludzie jechali czym sie dało, bo wiedzieli ze czeka na nich CIEKAWE WIDOWISKO. I tak mogłoby byc w ZG, ale nie jest :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Lechia IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 15:54 Pomarzyć zawsze można. Jednak i jedna i druga dyscyplina raczej się będą wykluczać (bo w ZG nie ma tylu kibiców, którymi możnaby obdzielić oba stadiony)... piłka może wykorzysta szansę jak już ZKŻet spadnie do I ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieksa Re: Lechia IP: *.3c.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:53 dla mnie Lechia w 1 lidze powiedzmy, że pewny srodek w tabeli to zamieniam od razu za nawet największe laury ZKŻetu które moga nadejśc ale nei nadejdą bo chyba spadniemy a jak już spadniemy to po 2 ligach bedziemy się jeszcze długo tułali. Problem w ZG jest głównie z kibicami piłkarskimi - tyle razy poruszałem to na forum ale z 2ej strony dlaczego mają być skoro zawsze 3 liga tu była a nawet 4 z małaą przerwa na 2gą ligę ale tam było zbyt duzo kombinacji i dlatego kibice odwrócili się od piłki. Mam nadzieję, że idzie nowa jakośc w zielonogórskim sporcie i wierzę, że doczekam takich czasów, że wybiore sie an mecz z Wisła czy Legią. Piłka nożna to najpiękniejszy sport ale na 3 ligę za duzo kibiców chodzić nie będzie bo to TYLKO 3 LIGA. Chodzę na żużel bo na coś trzeba chodzić a to jedyny oprócz tenisa stołowego sport w tej chwili w najwyższej klasie rozgrywkowej ale jakbym miał wybierać czy piłka czy żuzel na najwyższym poziomie w ZG to bez wahania wskazuję na piłeczkę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gauche Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 21.07.05, 20:18 Na 3 ligę ludzie nie chodzą bo za niski poziom, gdy Lechia grała w 2 lidze też nie było kibiców. Na początku było większe zaineresowanie a potem po kilkaset osób na meczu. Z 1 ligą byłoby podobnie, nie ma w tym mieście ani tradycji klimatu do piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondix Re: Lechia IP: 213.199.251.* 21.07.05, 20:28 Nie masz racji ziomus znam pelno ludzi co chodzili by na pilke na 1 lige!!wiec nie wypowiadaj sie za innych. A klimat jest swiadcza o tym chocby szostki,czy przepelnione Mlodziezowe szkolki !! na boiskach ludzie nie jezdza po zulu tylko graja w pilke,mowie ci ze ludzie chodzili by na to i na to !! ja kocham pilke i z przyjemnoscia chodzilbym na mecze 1 ligowe,na zuzel tez bym chodzil :) !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 21.07.05, 23:38 Tu już nawet nie chodzi o pierwszą ligę. Ja chętnie chodziłbym na drugą a nawet na trzecią - gdyby Lechia nie pałętała się w ogonie tylko walczyła o czołowe lokaty (może o awans?). Widowiskowa gra, zacięte mecze, nasi chłopacy w drużynie walczący w każdym meczu o jak najlepszy wynik ( nie to co żużlowe importy z Kobylewa, którym wszystko zwisa i odpi...alaja chałę), odpowiednia reklama i bilety nie droższe niż 5-7 złotych mogłyby przyciągnąć na stadion po 1000-1500 widzów ( w tym i mnie)na 3 ligę. Myślę, że jest szansa, żeby wróciły czasy świetności piłki w Z.Górze - czyli awansu do drugiej ligi. Tak jak napisał kondix młodzież ze szkółek piłkarskich chce trenować i grać, bo widzą na przykładzie Okińczyca i jego kolegów, że przez Lechię wiedzie droga do ekstraklasy. A z tych młodych można na pewno wybrać 16 - 20 takich, którzy za kilka lat dadzą radę awansować do II ligi. A jeszcze można np. w jednej z rund Pucharu Polski zagrać z Legią, Wisłą, Groclinem itp. I co, nie przyszłoby na taki mecz 5-7 tys. kibiców?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: Lechia IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.07.05, 23:53 Nie liczy się liga ale styl i jakość grania, jeśli drużyna gra piękną dla oka piłeczke strzela duzo bramek to kibice sami się znajdą, oby tak w przyszłośći wyglądała piłka w ZG, pozatym ten klimat jaki panuje przy Sulechowskiej te komentarze starszych panów na temat gry czy pracy sędziego poprostu fantastycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Lechia IP: *.ztpnet.pl 22.07.05, 00:16 Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś, gdy chodziłem na Lechię to starsi panowie rozwalali mnie okrzykiem : "Napadywuj!" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMG Re: Lechia IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.05, 21:59 Cały czas mozna usłyszeć teksty komentujące styl gry piłkarza albo to jak się porusza po boisku, komentarzy pracy sędziego także nie brakuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieksa Re: Lechia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:32 a jednak Piast w 2 lidze tyle, że z 10 punktami ujemnymi. Okazuje się, ze w naszej piłeczce niczego nie ma pewnego. Liczę, że mecz z Promieniem przyciągnei na Sulechowską ok 1,5 tyś kibiców. Oby tak było. Sam dzień wczesniej wracam z nad morza, żeby Lechię zobaczyć w derbowym meczu Odpowiedz Link Zgłoś