29.08.05, 10:32
Powstał nowy mostek na rzece. Piękna wiadomość i piękne zdjęcie, ale rad bym
się dowiedzieć w którym miejscu powstała ta niewątpliwa atrakcja. Czy ktoś wie?
www.zary.com.pl/index.html?operation=100&nv_alp=0&nv_art=0&article_id=9787&category_id=6
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Pięknie! 29.08.05, 12:06
      EE, cancro no przeciez jest napisane, ze sztnie w miejscu rozebranego "mostku
      kolejarzy" a wlasciwie to niezbyt urodziwej kladki dla pieszych prowadzacej z
      palacowego parku na wyspe.

pozdrav
    • sir-torpeda Re: Pięknie! 02.09.05, 12:40
      Hm, no nie ma zbyt wielkich możliwości, więc nie ująłem takiej informacji w
      swoim artykule (jakby się uprzeć, to mostek może stanąć na odcinku około 200
      metrowym, potem zaczyna się dawny Zamex). Jest to jakieś 50 m od starej kładki.
      Pzdr.
      Autor tekstu
      • cancro Re: Pięknie! 03.09.05, 11:53
        sir-torpeda napisał:

> Hm, no nie ma zbyt wielkich możliwości, więc nie ująłem takiej informacji w
        > swoim artykule (jakby się uprzeć, to mostek może stanąć na odcinku około 200
        > metrowym,

No w tym problem, że nie do końca jest tak jak piszesz. Bo przecież są jeszcze
        resztki podpór obok kładki między kapieliskiem a czesalnią, jest także kładka
        tuz przy portierni polaru, która też ma swoje lata, a oryginalna była
        przepiękna, więc myślałem, ze może to o nią chodzi. Poza tym stara kładka
        drewniana na kanale była tuż przy głównym nurcie Bobru, czyli jakieś 50 m. w
        górę kanału, niż ta obecna. Żałować starej kladki nie ma co, szpetna była
        wyjątkowo. Jednak dziwi mnie, ze najmlodzsa z żagańskich kładek jest w
        najgorszym stanie technicznym.
        potem zaczyna się dawny Zamex). Jest to jakieś 50 m od starej kładki.

> Pzdr.
        > Autor tekstu
        Dzięki za głos. PZDR!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka