Dodaj do ulubionych

jesienna ramówka?

IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.05, 11:40
Wielcy sie chwala swoja jesienna ramowka, a ja jestem ciekaw co lubuskie media
szykuja ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciey Re: jesienna ramówka? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.09.05, 22:44
      brak odpowiedzi na twojego posta jest chyba wymowny
      • Gość: Orzech Re: jesienna ramówka? IP: *.ztpnet.pl 17.11.05, 14:45
        Niestety jesienna ramówka w telewizjach nie istnieje...
        TVP3 Lubuska jest telewizją widmem - raz jest, raz jej nie ma, raz jako TVP
        Poznań, raz jako Lubuska (czytaj Gorzowska), raz jako TVP3 ogólna - nic nie
        kumam z tego galimatiasu.

Co do Kablówki Nowosolsko-Zielonogórskiej (nie wiem czemu nie zielonogórsko-
        nowosolskiej skoro u nas nadaje dłużej?) to zmiany w żaden sposób nie
        polepszyły całości. Jakiś drobny lifting nastąpił a miała być rewolucja..
        Program składa się przede wszystkim z luźnych obrazków z Zielonej Góry,pod
        któreleci Radio Zielona Góra (nie wiedzieć czemu) Jeśli Nowosolsko-
        Zielonogórska Kablówka coś puszcza są to nudne, gadające głowy w studiu i
        równie dobrze można by odłączyć wizję i mielibyśmy Nowosolsko-Zielonogórskie...
        radio! Jedynie w sporcie są jakieś filmowe migawki nie będące jednocześnie
        gadającymi głowami. Sztandarowy wydawałoby się Raport Nowosolsko-
        Zielonogórskiej Kablówki składa się na ogół z trzech, nudnych informacji, w
        których główną rolę odgrywają... gadające głowy, tak tak, niestety:(
        Nie przekonują mnie argument szefostwa o braku kasy bo brak kasy a brak
        pomysłów to dwie różne sprawy a w Nowosolsko-Zielonogórskiej Kablówce pomysłu
        na całość nie widać.
        I tak jest lepiej niż z TVP3 Lubuską, Poznańką, Ogólną, która zmienną w nazwie
        i formacie jest jak kobieta;)
        • l.kotalla Re: jesienna ramówka. tak! 17.11.05, 17:00
          teoretyzowanie zza klawiatury teoretyzowaniem a życie i praktyka życiem. kilka
          zdań dla uporządkowania:

Co do Kablówki Nowosolsko-Zielonogórskiej (nie wiem czemu nie zielonogórsko-
          > nowosolskiej skoro u nas nadaje dłużej?) to zmiany w żaden sposób nie
          > polepszyły całości. Jakiś drobny lifting nastąpił a miała być rewolucja..

być może ktoś Pana w błądz wprowadził. nikt, nigdy ale to nigdy nie użył słowa
          rewolucja! skąd takie niesprawdzone informacje, pogłoski?!
          zgodnie z koncesją nazwą programu telewizyjnego jest Kablówka,
          zielonogórsko- nowosolska, nowosolsko- zielonogórska pojawia się w wypowiedzi
          potocznej, zapewne telewidzowie nie dostrzegają tu problemu..

Program składa się przede wszystkim z luźnych obrazków z Zielonej Góry,pod
          > któreleci Radio Zielona Góra (nie wiedzieć czemu) Jeśli Nowosolsko-
          > Zielonogórska Kablówka coś puszcza są to nudne, gadające głowy w studiu i
          > równie dobrze można by odłączyć wizję i mielibyśmy Nowosolsko-
          Zielonogórskie...

nie. drogi Panie. Program składa się z Raportu, Pogody, Sportu, średnio 2
          programów publicystycznych dziennie na żywo (28 i 43 minuty) magazynu
          kulinarnego, programu kulturalnego, dwóch programów (43 i 28 minut)
          adresowanych do Pań, relacji sportowych, transmisji sesji rady miasta,
          prezentacja z obrazów z miasta to wyłącznie incydentalny. akcent. mający
          śladowy procent udziału w antenie więc nie rozumiem kompletnie o czym
          rozmawiamy:))

wiedzą o tym telewidzowie, więdzą o tym czytelnicy Gazety Lubuskiej, Gazety
          Wyborczej, już wkrótce Co w mieście piszczy, gdzie co dziennie zamieszcony jest
          CAŁY program Kablówki, więdzą wreszcie o tym internauci, którzy znajdą program
          na www.kablowka.zgora.pl stąd bardzo proszę o nie wprowadzanie w błąd
          forumowiczów, którzy z przyczyn obiektywnych nie mogą wyrobić sobie prawdziwego
          obrazu stacji,

radio! Jedynie w sporcie są jakieś filmowe migawki nie będące jednocześnie
          > gadającymi głowami. Sztandarowy wydawałoby się Raport Nowosolsko-
          > Zielonogórskiej Kablówki składa się na ogół z trzech, nudnych informacji, w
          > których główną rolę odgrywają... gadające głowy, tak tak, niestety:(

i tu właśnie kłaniają się realia:)) w Sporcie posiłkujemy się materiałami
          archiwalnymi np. z poprzedniego weekendu więc "obrazków" jest wystarczająco,
          Raport przygotowywany przez (!) jednego operatora kamery musi cechować się tym,
          że nasza ekipa jest w stanie fizycznie (myślę sobie, że to zrozumiałe) w jednym
          miejscu:))
          wiem, wiem pomysł:))..pomysł to zaangażowanie drugiego operatora + koszta
          zakupu, lesingu, najmu, podnajmu (do wyboru) oraz kosztów utrzymania drugiego
          samochodu:))
          ponaglam apel o nie wprowadzanie w błąd forumowiczów! Raport- Drodzy Państwo-
          ma średnio kilkansaćie minut, składa się ze znacznie większej liczby newsów,
          jak zauważono już na tym forum jest coraz lepszy! Raport- wiadomości wyłącznie
          z Zielonej Góry i Nowej Soli,
          co do radia..nie może Pan przecież wiedzieć ile kosztuje teledysk, jakie opłaty
          pobiera ZAiKS...bez znajomości elementarnych regulacji..hm..pomińmy lepiej ten
          wątek.

Nie przekonują mnie argument szefostwa o braku kasy bo brak kasy a brak
          > pomysłów to dwie różne sprawy a w Nowosolsko-Zielonogórskiej Kablówce pomysłu
          > na całość nie widać.

jak spojrzymy na ekran, ilość nowych reklamodawców, nowych sponsorów (których
          nie było od lat!), to kasy- choć nie tyle by zaspokoić np. moje aspiracje
          względem programu- jest:)) skoro telewizja się "podniosła"..a to WCALE nie było
          takie pewne.
          wtajemniczeni zwykli mawiać, że "jak ostatni raz w Kablówce był pomysł
          to...przez 4 lata spłacano długi wobec współpracowników i skarbu państwa:))'
          więc może przemilczmy kłopotliwą kwestię pomysłów:))
          Profesor Czapliński powiedział "telewizja to dziś informacja i rozrywka. koniec
          kropka", na rozrywkę przy tym zasięgu (cena spota) Kablówki nie stać. więc..
          informacja + publicystyka. ot i cały pomysł:)) to telewizja lokalna. ma swoją
          specyfikę, swoją ideę, swoje uwarunkowania i ograniczenia, które momentami są
          zaletą.
          wszyscy którzy mieli w ciągu ostatnich 4 lat kontakt z Kablówką wiedzą, że
          jestem otwarty na wszelkie przejawy aktywności: więc jeśli uważasz, że masz tak
          znakomity projekt, który porwie "wielkich" pod względem finansowym i zdecydują
          się wydac swoje pieniądze (radzę zapoznać się elementarnymi kosztami produkcji
          telewizyjnej- np. kosztem jednej kasety DV CAM..) i będą widzieć cel
          reklamowania się w telewizji pomimo, że z aspiracjami to wciąż lokalnej
          docierającej do 100 tysięcy mieszkańców to zapraszam! dołożę wszelkich starań,
          żeby został zrealizowany..

I tak jest lepiej niż z TVP3 Lubuską, Poznańką, Ogólną, która zmienną w nazwie
          > i formacie jest jak kobieta;)

coś Pan się tak tych nazw uczepił:)) grafoman?

pozdrawiam Wszystkich forumowiczów,
          Orzecha również, więcej realnego rzeczywistego spojrzenia, mniej uprzedzeń,
          domysłów i etykietek:)) proponuję po prostu nas obejrzeć:))

w sprawie projektów służę swoją osobą lkotalla@kablowka.zgora.pl

Łukasz
          "szefostwo"- wszystkich nie próbuję przekonać:))

• Gość: @ Re: jesienna ramówka. tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:58
            Łukaszu - ty jesteś jednak naprawdę mitomanem...
          • Gość: widz Re: jesienna ramówka. tak! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.06, 15:31
            Powtórzę to co napisałem na podforum.Red.Kotalla się stara i to
            widzać.Denerwuje mnie tylko u niego wchodzenie w dup... czerwonym
            • Gość: serafin Re: jesienna ramówka. tak! IP: *.ztpnet.pl 09.03.06, 22:55
              pieprzysz widzu z tym staraniem się, normalnie się stara, że aż jak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka