Gość: Mar IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.05, 11:40 Wielcy sie chwala swoja jesienna ramowka, a ja jestem ciekaw co lubuskie media szykuja ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciey Re: jesienna ramówka? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.09.05, 22:44 brak odpowiedzi na twojego posta jest chyba wymowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzech Re: jesienna ramówka? IP: *.ztpnet.pl 17.11.05, 14:45 Niestety jesienna ramówka w telewizjach nie istnieje... TVP3 Lubuska jest telewizją widmem - raz jest, raz jej nie ma, raz jako TVP Poznań, raz jako Lubuska (czytaj Gorzowska), raz jako TVP3 ogólna - nic nie kumam z tego galimatiasu. Co do Kablówki Nowosolsko-Zielonogórskiej (nie wiem czemu nie zielonogórsko- nowosolskiej skoro u nas nadaje dłużej?) to zmiany w żaden sposób nie polepszyły całości. Jakiś drobny lifting nastąpił a miała być rewolucja.. Program składa się przede wszystkim z luźnych obrazków z Zielonej Góry,pod któreleci Radio Zielona Góra (nie wiedzieć czemu) Jeśli Nowosolsko- Zielonogórska Kablówka coś puszcza są to nudne, gadające głowy w studiu i równie dobrze można by odłączyć wizję i mielibyśmy Nowosolsko-Zielonogórskie... radio! Jedynie w sporcie są jakieś filmowe migawki nie będące jednocześnie gadającymi głowami. Sztandarowy wydawałoby się Raport Nowosolsko- Zielonogórskiej Kablówki składa się na ogół z trzech, nudnych informacji, w których główną rolę odgrywają... gadające głowy, tak tak, niestety:( Nie przekonują mnie argument szefostwa o braku kasy bo brak kasy a brak pomysłów to dwie różne sprawy a w Nowosolsko-Zielonogórskiej Kablówce pomysłu na całość nie widać. I tak jest lepiej niż z TVP3 Lubuską, Poznańką, Ogólną, która zmienną w nazwie i formacie jest jak kobieta;) Odpowiedz Link Zgłoś
l.kotalla Re: jesienna ramówka. tak! 17.11.05, 17:00 teoretyzowanie zza klawiatury teoretyzowaniem a życie i praktyka życiem. kilka zdań dla uporządkowania: Co do Kablówki Nowosolsko-Zielonogórskiej (nie wiem czemu nie zielonogórsko- > nowosolskiej skoro u nas nadaje dłużej?) to zmiany w żaden sposób nie > polepszyły całości. Jakiś drobny lifting nastąpił a miała być rewolucja.. być może ktoś Pana w błądz wprowadził. nikt, nigdy ale to nigdy nie użył słowa rewolucja! skąd takie niesprawdzone informacje, pogłoski?! zgodnie z koncesją nazwą programu telewizyjnego jest Kablówka, zielonogórsko- nowosolska, nowosolsko- zielonogórska pojawia się w wypowiedzi potocznej, zapewne telewidzowie nie dostrzegają tu problemu.. Program składa się przede wszystkim z luźnych obrazków z Zielonej Góry,pod > któreleci Radio Zielona Góra (nie wiedzieć czemu) Jeśli Nowosolsko- > Zielonogórska Kablówka coś puszcza są to nudne, gadające głowy w studiu i > równie dobrze można by odłączyć wizję i mielibyśmy Nowosolsko- Zielonogórskie... nie. drogi Panie. Program składa się z Raportu, Pogody, Sportu, średnio 2 programów publicystycznych dziennie na żywo (28 i 43 minuty) magazynu kulinarnego, programu kulturalnego, dwóch programów (43 i 28 minut) adresowanych do Pań, relacji sportowych, transmisji sesji rady miasta, prezentacja z obrazów z miasta to wyłącznie incydentalny. akcent. mający śladowy procent udziału w antenie więc nie rozumiem kompletnie o czym rozmawiamy:)) wiedzą o tym telewidzowie, więdzą o tym czytelnicy Gazety Lubuskiej, Gazety Wyborczej, już wkrótce Co w mieście piszczy, gdzie co dziennie zamieszcony jest CAŁY program Kablówki, więdzą wreszcie o tym internauci, którzy znajdą program na www.kablowka.zgora.pl stąd bardzo proszę o nie wprowadzanie w błąd forumowiczów, którzy z przyczyn obiektywnych nie mogą wyrobić sobie prawdziwego obrazu stacji, radio! Jedynie w sporcie są jakieś filmowe migawki nie będące jednocześnie > gadającymi głowami. Sztandarowy wydawałoby się Raport Nowosolsko- > Zielonogórskiej Kablówki składa się na ogół z trzech, nudnych informacji, w > których główną rolę odgrywają... gadające głowy, tak tak, niestety:( i tu właśnie kłaniają się realia:)) w Sporcie posiłkujemy się materiałami archiwalnymi np. z poprzedniego weekendu więc "obrazków" jest wystarczająco, Raport przygotowywany przez (!) jednego operatora kamery musi cechować się tym, że nasza ekipa jest w stanie fizycznie (myślę sobie, że to zrozumiałe) w jednym miejscu:)) wiem, wiem pomysł:))..pomysł to zaangażowanie drugiego operatora + koszta zakupu, lesingu, najmu, podnajmu (do wyboru) oraz kosztów utrzymania drugiego samochodu:)) ponaglam apel o nie wprowadzanie w błąd forumowiczów! Raport- Drodzy Państwo- ma średnio kilkansaćie minut, składa się ze znacznie większej liczby newsów, jak zauważono już na tym forum jest coraz lepszy! Raport- wiadomości wyłącznie z Zielonej Góry i Nowej Soli, co do radia..nie może Pan przecież wiedzieć ile kosztuje teledysk, jakie opłaty pobiera ZAiKS...bez znajomości elementarnych regulacji..hm..pomińmy lepiej ten wątek. Nie przekonują mnie argument szefostwa o braku kasy bo brak kasy a brak > pomysłów to dwie różne sprawy a w Nowosolsko-Zielonogórskiej Kablówce pomysłu > na całość nie widać. jak spojrzymy na ekran, ilość nowych reklamodawców, nowych sponsorów (których nie było od lat!), to kasy- choć nie tyle by zaspokoić np. moje aspiracje względem programu- jest:)) skoro telewizja się "podniosła"..a to WCALE nie było takie pewne. wtajemniczeni zwykli mawiać, że "jak ostatni raz w Kablówce był pomysł to...przez 4 lata spłacano długi wobec współpracowników i skarbu państwa:))' więc może przemilczmy kłopotliwą kwestię pomysłów:)) Profesor Czapliński powiedział "telewizja to dziś informacja i rozrywka. koniec kropka", na rozrywkę przy tym zasięgu (cena spota) Kablówki nie stać. więc.. informacja + publicystyka. ot i cały pomysł:)) to telewizja lokalna. ma swoją specyfikę, swoją ideę, swoje uwarunkowania i ograniczenia, które momentami są zaletą. wszyscy którzy mieli w ciągu ostatnich 4 lat kontakt z Kablówką wiedzą, że jestem otwarty na wszelkie przejawy aktywności: więc jeśli uważasz, że masz tak znakomity projekt, który porwie "wielkich" pod względem finansowym i zdecydują się wydac swoje pieniądze (radzę zapoznać się elementarnymi kosztami produkcji telewizyjnej- np. kosztem jednej kasety DV CAM..) i będą widzieć cel reklamowania się w telewizji pomimo, że z aspiracjami to wciąż lokalnej docierającej do 100 tysięcy mieszkańców to zapraszam! dołożę wszelkich starań, żeby został zrealizowany.. I tak jest lepiej niż z TVP3 Lubuską, Poznańką, Ogólną, która zmienną w nazwie > i formacie jest jak kobieta;) coś Pan się tak tych nazw uczepił:)) grafoman? pozdrawiam Wszystkich forumowiczów, Orzecha również, więcej realnego rzeczywistego spojrzenia, mniej uprzedzeń, domysłów i etykietek:)) proponuję po prostu nas obejrzeć:)) w sprawie projektów służę swoją osobą lkotalla@kablowka.zgora.pl Łukasz "szefostwo"- wszystkich nie próbuję przekonać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: jesienna ramówka. tak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 21:58 Łukaszu - ty jesteś jednak naprawdę mitomanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: jesienna ramówka. tak! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.06, 15:31 Powtórzę to co napisałem na podforum.Red.Kotalla się stara i to widzać.Denerwuje mnie tylko u niego wchodzenie w dup... czerwonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serafin Re: jesienna ramówka. tak! IP: *.ztpnet.pl 09.03.06, 22:55 pieprzysz widzu z tym staraniem się, normalnie się stara, że aż jak Odpowiedz Link Zgłoś