cancro 24.09.05, 11:41 Żagań dziękuje, Panie Marszałku! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15718 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cancro Zły link 24.09.05, 15:10 Dobry jest ten: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15718&w=29492529 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Zły link IP: *.ztpnet.pl 24.09.05, 18:14 Kup kilka cegiełek i dołóż się do utrzymania biblioteki, a nie tylko narzekasz na Marszałka, Zieloną Górę i województwo. Coś mi się wydaje, że chcesz zrobić z Żar i Żagania taki mały "Gorzów południa" - w kółko tylko Zielona kradnie, nie daje kasy, olewa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CKM Re: Zły link IP: *.gorzow.mm.pl 24.09.05, 18:19 > Żar i Żagania taki mały "Gorzów południa" - w kółko tylko Zielona kradnie, nie > daje kasy, olewa itp. A może jest to prawda kolego ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Cegiełki 25.09.05, 07:14 Gość portalu: Tom napisał(a): > Kup kilka cegiełek i dołóż się do utrzymania biblioteki, a nie tylko narzekasz Wolne żarty! Musiałbym chyba kupić całą cegielnię. Niestety, nie należę do ludzi, ktorych na to stać! Poza tym dlaczego to żaganiacy mają kupować cegiełki, a nie np. zielonogórzanie? > na Marszałka, Zieloną Górę i województwo. Coś mi się wydaje, że chcesz zrobić > z Żar i Żagania taki mały "Gorzów południa" Nie tylko ja. I dlaczego mały? Oba powiaty mają razem prawie 200 tys. mieszkańców. Czujesz? 25% populacji tego cherlawego województwa! Czyżby Zielona Góra była aż tak wielka, że nie potraficie nas dostrzec? > - w kółko tylko Zielona kradnie, nie daje kasy, olewa itp. To ty napisałeś, a ja zgadzam się z twoją opinią! Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: Cegiełki 25.09.05, 11:38 cancro napisał: > Nie tylko ja. I dlaczego mały? Oba powiaty mają razem prawie 200 tys. > mieszkańców. Czujesz? 25% populacji tego cherlawego województwa! Czyżby Zielona Góra była aż tak wielka, że nie potraficie nas dostrzec? - Zielona Góra dostrzega siłę Żar i Żagania. Cieszymy się z tego ponieważ południe województwa coraz szybciej się rozwija. Razem możemy więcej:) > > - w kółko tylko Zielona kradnie, nie daje kasy, olewa itp. > To ty napisałeś, a ja zgadzam się z twoją opinią! - Cancro teraz to przesadziłeś, marszałek województwa to nie miasto Zielona Góra. Dlaczego nie dostrzegasz pozytywnych rzeczy płynących od mieszkańców Zielonej Góry. Dla zielonogórzan (nie koniecznie urzędników) ważne jest, aby nasze miasta były silne. Południe razem stanowi 3/4 województwa, więc razem możemy mieć wpływ na wszystko. Jestem także za biblioteką w Żaganiu! Myślę, że większość zielonogórzan także. Sam wiesz, że obecni mieszkańcy ZG to częściowo dawni mieszkańcy m.in. Żar, Nowej Soli, Żagania i innych miast naszego regionu. Nie rozumiem dlaczego cały czas atakujesz mieszkańców ZG. Atakuj urzędy, na pewno zielonogórzanie Ciebie poprą! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Cegiełki 25.09.05, 12:33 Cnacro chodzi o to, ze gdy przychodzi ciac wydatki to zielonogorskie instytucje od razu automatycznie tna wydatki na prowincji a nie u siebie w Zielonej Gorze. Ponadto widac, ze w Urzedzie Marszalkowiskim raczej blade pojecie maja o potrzebach regionu, ktorym zarzadzaja, bo niby czemu biblioteka ma zostac zlikwidowana w wiekszym Zaganiu a nie mniejszej Szprotawie? Nie to, ze chcialbym by zlikwidowano bibliteke pedagoczna w Szprotawie (w malych miejscowosciach sa tym bardziej potrzebne) ale o logike dzialan, bo np. w powiecie zarskim chca z istniejacych dwoch w Zarach i Lubsku zlikwidowac ta w trzykrotnie mniejszym Lubsku. Przypomila mi sie sprawa, ktora potwierdza moja teze, sprzed roku mianowicie w Zarach nie bylo warsztatow terapii zajeciowej mimo, ze w 40 tys. miescie troche niepelnosprawnych jest. Zielonogorski PFRON jednak nie chcial dac na nie pieniedzy twierdzac, ze przeciez w Powiecie Zarskim warsztaty terapii zajeciowej sa... Tak sa, w oddalonym o 25 km Lubsku. A co do zielonogorzan pochodzacych z Zar czy Zagania, to kiedys faktycznie z racji tego, ze w ZG miescily sie w wiekszosci dyrekcje zakladow (no poza wyjatkami takimi jak Dekora, lub Lasy Panstwowe, ktorych okregowy zarzad byl przez pewien czas w Zarach) awans oznaczal przenosiny do ZG. Dzis tak nie jest, dlatago dzis zdecydowanie mniej mlodych zaran czy zaganiakow mieszkajacych w ZG. Wlasciwie tylko ci co zostana na UZi. Za to wiem z autopsji, ze o wiele wiecej zaganiakow czy zaran spotkac mozna w Szczecinie czy we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papajoe Re: Cegiełki IP: *.ztpnet.pl 25.09.05, 12:37 I ciebie chętnie widziałbym we Wroclawiu Byłby spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Cegiełki 25.09.05, 12:52 marekkl napisał: > - Cancro teraz to przesadziłeś, marszałek województwa to nie miasto Zielona > Góra. Cyżby pan marszałek nie byl zielonogórzaninem? A zresztą jakie to ma znaczenie? > Dlaczego nie dostrzegasz pozytywnych rzeczy płynących od mieszkańców Zielonej > Góry. Żeby wszystko było jasne: darzę Zieloną Górę olbrzymią sympatią i sentymentem - to miasto mojej młodości i to najpiekniejszej, bo tam ukończyłem szkołę średnią. Jestem jednak przeciwnikiem istnienia województwa za przeproszeniem "lubuskiego", bo to żadna Ziemia Lubuska, a ponadto narzędzie marginalizacji pozostałych miast tego województwa. Nie, nie dostrzegam "pozytywnych rzeczy płynacych od Zielonej Góry", czego choćby wklejony artykuł przykładem. > Dla zielonogórzan (nie koniecznie urzędników) ważne jest, aby nasze > miasta były silne. Wobec tego aż się boję pomyśleć, co zielonogórzanie robią dla miast, na których im nie zależy! Wyczuwam z twej strony pojednawczy ton i sympatię. Odnoszę jednak wrażenie, że w swych pogladach jesteś odosobniony, lub stanowisz zdecydowaną mniejszość. Dla zielonogórzan ważne jest, aby im było dobrze - zbyt wielu ich znam. Zresztą dlaczego mieliby uważać inaczej? > Południe razem stanowi 3/4 województwa, więc razem możemy > mieć wpływ na wszystko. Sloganem o "południu województwa" działacze z ZG szermują wówczas, gdy potzrebują szabel na wojenkę z Gorzowem. Później mają nas za nic, że wklejony artykuł przywołam raz jeszcze. Zresztą wybierz się kiedyś do Żagania. To niecałe 50 km. Ciekaw jestem twych wrażeń... > Jestem także za biblioteką w Żaganiu! Myślę, że > większość zielonogórzan także. Sam wiesz, że obecni mieszkańcy ZG to częściowo > dawni mieszkańcy m.in. Żar, Nowej Soli, Żagania i innych miast naszego > regionu. Bądź uprzejmy sprawdzić co oznacza słowo "region". Zlepek ziem zgarniętych przez zachłannych działaczy z Zielonej Góry w wiadomym celu, regionem z pewnością nie jest! > Nie rozumiem dlaczego cały czas atakujesz mieszkańców ZG. Atakuj urzędy, na > pewno zielonogórzanie Ciebie poprą! To przecież tak robię! Napisałem: "Żagań dziękuje Panie Marszałku", czyż nie? No! To teraz czekam na to poparcie... > > Pozdrawiam! Strzałka! Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: Cegiełki 25.09.05, 13:30 cancro napisał: Zresztą wybierz się kiedyś do Żagania. To niecał > e 50 km. Ciekaw jestem twych wrażeń... Bywam kilka razy w roku w Żaganiu i Żarach, w rodzinie także mam osoby pochodzące z Żagania, a z czasów studenckich kolegów z Żagania, Żar i okolic. Pozdrawiam i zapraszam do Zielonej Góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: Cegiełki 25.09.05, 13:34 ..a moje wrażenia z Żagania i z Żar są bardzo pozytywne. Bardzo mi się podoba Żagań, Żary natomiast ostatnio imponują mi pozyskaniem kilku dużych inwestorów. Chociaż ma to i swoje minusy np. zadymione okolice Kronopolu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Cegiełki IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 14:23 >Jestem jednak przeciwnikiem istnienia województwa za przeproszeniem >"lubuskiego", bo to żadna Ziemia Lubuska, a ponadto narzędzie marginalizacji >pozostałych miast tego województwa. No jasne bo jak teraz Żary i Żagań są miastami nr 4 i 5 w województwie to są marginalizowane, ale jak w dolnośląskim będą miastami z drugiej dziesiątki to wtedy będą miały raj. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Cegiełki 25.09.05, 14:37 Gość portalu: piter napisał(a): > No jasne bo jak teraz Żary i Żagań są miastami nr 4 i 5 w województwie to są > marginalizowane, ale jak w dolnośląskim będą miastami z drugiej dziesiątki to > wtedy będą miały raj. Jak to mawial Julisz Cezar: "lepiej być piewrwszym w barbarzyńskiej wiosce niż drugim w Rzymie". Tyle gadalismy o tym, ze od wojewodztwa nie zalezy bezposrednio tempo rowoju gmin, ale widac wciaz do ciebie oczywiste fakty nie docieraja. Chodzi o to, ze wojewodztwo tworzy warunki rozwoju, a jakie warunki tworzy lubuskie ze stolica w 117 - tysiecznej Zielonej Gorze, ktora grabi wszystko do siebie, bo to jedyny pomysl na funkcjonowanie tego miasta, ktore w skali kraju jest miastem raczej nieduzym? Jakie szanse maja Zary czy Zagan w wojewodztwie, ktore jest slabe, gdzie tylko dwie giwazdy z herbu sie licza a na reszte kasy nie starcza? Miast wielkosci Zar w dolnoslaskim nie ma wiele - wlasciwie to Zary byly by zaraz po 70-80 tys. Lubinie i Glogowie, to raczej ZG weszla by do ligi duzych miast powiatowych, gdzie jej miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Cegiełki IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 14:57 > Jak to mawial Julisz Cezar: "lepiej być piewrwszym w barbarzyńskiej wiosce niż > drugim w Rzymie". A no właśnie, więc czemu krzyczycie? ;) >Tyle gadalismy o tym, ze od wojewodztwa nie zalezy >bezposrednio tempo rowoju gmin, ale widac wciaz do ciebie oczywiste fakty nie >docieraja. Ależ ja zawsze o tym mówie ilekroć słyszę narzekanie na lubuskie. >Chodzi o to, ze wojewodztwo tworzy warunki rozwoju... No i znów się zaczyna. Przyganiał kocioł garnkowi? >Miast wielkosci Zar w dolnoslaskim nie ma wiele tylko 5-6 >wlasciwie to Zary byly by zaraz po 70-80 tys. Lubinie i Glogowie i 65 tys. Świdnicy oraz 42 tys. Bolkowie > to raczej ZG weszla by do ligi duzych miast powiatowych, gdzie jej miejsce. Przecież jest powiatowa, więc nie ma żadnego problemu. Tak samo nie będzie jak przestanie być miastem nr 2 a stanie się miastem nr 3. Zawsze lepiej to niż zlecieć klasę niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Cegiełki 25.09.05, 20:22 Gość portalu: piter napisał(a): > A no właśnie, więc czemu krzyczycie? ;) no bo dzisiaj jestesmy 4. w Rzymie (vel. lubuskim) > tylko 5-6 Ta? A jakim cudem? > >wlasciwie to Zary byly by zaraz po 70-80 tys. Lubinie i Glogowie > > i 65 tys. Świdnicy To prawda, zapomialem o Nysie > oraz 42 tys. Bolkowie Ze co???? Bolkow ma 5 800 mieszkancow :-)))))))))))) Moze chodzilo ci o Boleslawiec? Liczba ludnosci jest porownywalna miedzy Zarami a Boleslawcem > Przecież jest powiatowa, więc nie ma żadnego problemu. Tak samo nie będzie jak > przestanie być miastem nr 2 a stanie się miastem nr 3. Zawsze lepiej to niż > zlecieć klasę niżej. To od was bedzie zalezec, ktore miejsce zajmiecie w dolnoslaskim, na razie w inwestycjach bylibyscie daleko za Legnica ale takze Walbrzychem i Jelenia Gora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Cegiełki IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 21:07 > no bo dzisiaj jestesmy 4. w Rzymie (vel. lubuskim) No miło w końcu z twojej strony. Spodziewałbym się raczej że lubuskie to ta barbarzyńska wioska :> > Ta? A jakim cudem? Sam sobie poszukaj. Nie będę uczył nauczyciela ;) >Moze chodzilo ci o Boleslawiec? Liczba ludnosci jest porownywalna miedzy >Zarami a Boleslawcem Oczywiście, że o Bolesławiec, który ludnościowo jest zblizony do Żar ale mimo wszystko większy. > To od was bedzie zalezec, ktore miejsce zajmiecie w dolnoslaskim, na razie w > inwestycjach bylibyscie daleko za Legnica ale takze Walbrzychem i Jelenia Gora A co my poradzimy, że straciliśmy 9 lat przez Listowskiego i Ronowicz? I jeszcze rok przyjdzie nam żyć w marazmie, w mieście marketów i stacji benzynowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Cegiełki IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 22:02 Autokorekta. Oczywiście 7 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahahahahahahaha Re: Cegiełki IP: *.ztpnet.pl 25.09.05, 18:07 pan marszałek tnie koszty bo w Gorzowie buduje bibliotekę wojewódzką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Cegiełki IP: *.ztpnet.pl 25.09.05, 21:50 cancro napisał: >>>Wolne żarty! Musiałbym chyba kupić całą cegielnię. Niestety, nie należę do ludzi, ktorych na to stać! Poza tym dlaczego to żaganiacy mają kupować cegiełki, a nie np. zielonogórzanie? A dlaczego zielonogórzanie mieliby kupować cegiełki w bibliotece w Żaganiu czy Żarach?? Zielonogórzanie kupują w Z.Górze - sam już kilka kupiłem i wspomagam w ten sposób moją osiedlową bibliotekę! Skoro jesteście takim wielkim miastem (jak to wyliczyłeś ewentualne 6, czy 7-me miejsce w Dolnośląskiem, chociaż z tym możnaby polemizować - wg moich danyc byłoby to pod względem wielkości 11 miejsce Żar, Żagań jeszcze niżej - czyli 3-cia liga),zamiast kupować jabola niech każda rodzina w Żaganiu da raz na 3 miesiące 1zł. na bibliotekę i problem z głowy) > > - w kółko tylko Zielona kradnie, nie daje kasy, olewa itp. >To ty napisałeś, a ja zgadzam się z twoją opinią! To nie jest moja opinia tylko dyrdymały powtarzane przez wichrzycieli za każdym razem gdy likwiduje się cokolwiek poza Z.Górą - jakoś przy likwidacji 3/4 komendy policji w Z.Górze nikt nie płakał, ani w Gorzowie, ani w Żaganiu. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Cegiełki 26.09.05, 01:03 Gość portalu: Tom napisał(a): > A dlaczego zielonogórzanie mieliby kupować cegiełki w bibliotece w Żaganiu czy > Żarach?? ktos tu twierdzil, iz nieprawda jest, zeby zielonogorzanie nie odrozniali Zar od Zagania :-)))) > Zielonogórzanie kupują w Z.Górze - sam już kilka kupiłem i wspomagam w > ten sposób moją osiedlową bibliotekę! Nie chodzi o osiedlowa biblioteke, takowe na prowincji zlikwidowano juz dawno temu, no ale co o tym moze wiedziec mieszkaniec wielkiej metropoli zielonogorskiej... > Skoro jesteście takim wielkim miastem (jak > to wyliczyłeś ewentualne 6, czy 7-me miejsce w Dolnośląskiem, chociaż z tym > możnaby polemizować - wg moich danyc byłoby to pod względem wielkości 11 > miejsce Żar, Żagań jeszcze niżej - czyli 3-cia liga), W sumie co za roznica 2 liga w Dolnoslaskiem czy 3 liga w 3 ligowym wojewodztwie, IMHO roznica na korzysc 1. ligowego Dolnoslaskiego. > zamiast kupować jabola niech każda > rodzina w Żaganiu da raz na 3 miesiące 1zł. na bibliotekę i problem z głowy) Z tymi jabolami to razcej u was problem - trudno przejsc przez Zeromskiego czy Rynek by nie zostac zaczepionym w bialy dzien przez jakiegos cuchnacego menela. > To nie jest moja opinia tylko dyrdymały powtarzane przez wichrzycieli za > każdym razem gdy likwiduje się cokolwiek poza Z.Górą Och, my wredne wichrzciele! Morda w kubel, bo zielonogrski pan karze! > - jakoś przy likwidacji 3/4 > komendy policji w Z.Górze nikt nie płakał, ani w Gorzowie, ani w Żaganiu. To wam za wszelka cene zalezalo na tym wojeodztwie - nikt z Zagania nie byl na spotkaniu w Paradyzu. Chcieliscie to macie, do kogo czlowieku te pretensje? Dzis przypuszczam, ze wiekszosc mieszkancow powiatu zaganskiego czy zarskiego opowie sie w referendum za likwidacja lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Cegiełki IP: *.ztpnet.pl 26.09.05, 09:00 Gość portalu: croolick napisał(a): > ktos tu twierdzil, iz nieprawda jest, zeby zielonogorzanie nie odrozniali Zar o > d > Zagania :-)))) Tak się składa, że ja akurat odróżniam. Byłem kiedyś w obu z tych miast. Wbrew temu co sobie ubzdurałeś mieszkańcy Z.Góry odróżniają Żary od Żagania. > To wam za wszelka cene zalezalo na tym wojeodztwie - nikt z Zagania nie byl na > spotkaniu w Paradyzu. Chcieliscie to macie, do kogo czlowieku te pretensje? No właśnie KTO TU MA DO KOGO PRETENSJE????? crooliczku, czyżby jednak za dużo jaboli w weekend?? Przecież wątek zaczął się od wielkich pretensji Żagania do Z.Góry a nie odwrotnie. Poza tym, skoro w trakcie tworzenia województwa, jak sam stwierdziłeś, nikt z Żagania nie brał udziału w Paradyżu, TO MIEJCIE PRETENSJE DO SIEBIE!!! Niestety, taka jest polska mentalność - nie zainteresujemy się zawczasu a potem płacz, że inni decydują za nas. Tak samo będzie jak zwykle po wczorajszych wyborach, do urn poszedł co trzeci obywatel, ale na rządy będą potem jęczeć wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Cegiełki 26.09.05, 11:16 Gość portalu: Tom napisał(a): > No właśnie KTO TU MA DO KOGO PRETENSJE????? crooliczku, czyżby jednak za dużo > jaboli w weekend?? Przecież wątek zaczął się od wielkich pretensji Żagania do > Z.Góry a nie odwrotnie. Poza tym, skoro w trakcie tworzenia województwa, jak > sam stwierdziłeś, nikt z Żagania nie brał udziału w Paradyżu, TO MIEJCIE > PRETENSJE DO SIEBIE!!! Niestety, taka jest polska mentalność - nie > zainteresujemy sie zawczasu a potem płacz, że inni decydują za nas. Tak samo > będzie jak zwykle po wczorajszych wyborach, do urn poszedł co trzeci > obywatel, ale na rządy będą potem jęczeć wszyscy. Nie bylo zadnego referendum w sprawie powstania lubuskiego, zielonogorscy i gorzowscy politycy bez pytania spoleczenstwa o zadnie stworzyli ten chory twor, by zachowac swe urzednicze posadki i wplywy. Byla tylko przez eseldowcow prowadzona demagogiczna akcja zbierania podpisow, ale i tak wiekszosc nie opowiedziala sie za lubuskim i mysle, ze jesliby dzis doszlo do referendum wiekszosc nie plakala by za lubuskim. Mam nadzieje, ze uda sie teraz przeprowadzic referendum albo w sprawie secesji, albo likwidacji lubuskiego i skonczy zywot ten bekart paradyski. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkl Re: Rozwój po "lubusku" 24.09.05, 18:33 Cancro w tym przypadku jestem po Twojej stronie. Myślę, że po protestach może nie dojdzie do likwidacji. Jestem za biblioteką pedagogiczną w Żaganiu. Pozdrawiam z Zielonej Góry! Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: Rozwój po "lubusku" 25.09.05, 08:32 jestem za biblioteką w Żaganiu. Nie zmniejszać Oświaty !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamek Re: Rozwój po "lubusku" IP: *.intelline.pl / 195.136.49.* 25.09.05, 08:44 Ręce precz od bibliotek !!! Biblioteki górą - muszą istnieć !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primordial Re: Rozwój po "lubusku" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.05, 18:52 Ee tam! Ja kiedys w Norwidzie, jak korzystalem z tej biblioteki to kupilem pare cegielek. "Cnacro chodzi o to, ze gdy przychodzi ciac wydatki to zielonogorskie instytucje od razu automatycznie tna wydatki na prowincji a nie u siebie w Zielonej Gorze." Kazda "centrala" tak robi. Nie ma grabi grabiacych od siebie. Nie poprawi sie wam w tej sprawie, dopoki nie utworzycie np woj. zaganskiego i to wy bedziecie rozdawac srodki. Przyklad omawianych na tym forum podwroclawskich Kobierzyc-tylko pare km do Wroclawia,a najstarsi mieszkancy nie pamietaja kiedy remontowano tam drogi. A w skali makro:slyszeliscie,zeby cos likwidowali w Warszawie z braku srodkow? Zawsze doplacamy tym darmozjadow w "stolicy". Zawsze centrum dupczy teren, pytanie na ile da sie to wyhamowac, tzn jaki model samorzadnosci czy centralizmu (np francuski, anglosaski itd). Swoja droga, to juz qrwstwo,zeby walic w biblioteke. Zamknac latwo,ale powtornie otworzyc..o ,to beda korowody. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Rozwój po "lubusku" 25.09.05, 20:24 Fajne to wojewodztwo, gdzie brakuje 2 tys. zl miesiecznie na biblioteke... Na forum zaganskim jelmar zaproponowal zatem obciecie jednego mandatu w Sejmiku Wojewodzkim, jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek lat 9i pół Re: Rozwój po "lubusku",czyt. zielonogórsku IP: *.gorzow.mm.pl 25.09.05, 22:06 hey cancro temat,jak bida we województwie, to trza obciąć na obkoło, byle nie u nas ,my tutaj w Gorzowie znamy nie od dzisiaj. samozwańcza pseudo-władza ze zielonej góry dzieli i rządzi po swojemu,grunt coby nam sie działo dobrze,bo my stolyca przeca,reszta na drzewo... pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Rozwój po "lubusku",czyt. zielonogórsku IP: *.ztpnet.pl 26.09.05, 09:04 Następny, który obudził się z ręką w nocniku???? O Matkoooo.... jak to możliwe?!! My tu w Koszuffku taaaaka wieeeelka STOOOOLICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tOM Re: Rozwój po "lubusku",czyt. zielonogórsku IP: *.ztpnet.pl 26.09.05, 09:06 a kasę dzielą w Z.Górze! Przecież nie tak miało być!! Zapewne Koszuffek dzieliłby lepiej!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietawyzwolona Gorzów ma 2 Senatorów 26.09.05, 09:26 www.wybory2005.pkw.gov.pl/SNT/PL/WYN/W/8.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urna Re: Gorzów ma 2 Senatorów IP: 62.87.178.* 26.09.05, 09:32 I do sejmu wybory2005.pkw.gov.pl/SJM/PL/WYN/M/8.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Gorzów ma 2 Senatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 16:53 premier Marcinkiewicz zadba o rozwój lubuskiego a przy najmnie Gorzowa. powiedział o tym nawet w GL. bedziemy trzymac za słowo Odpowiedz Link Zgłoś