Dodaj do ulubionych

Mandaty na deptaku

10.10.05, 07:30
I bardzo dobrze! Oby wiecej takich akcji, bo przeciez deptak sluzy do
"deptania" , a nie do jezdzenia po nim samochodem. Szkoda, ze takich akcji nie
ma w Gorzowie, wystarczy wejsc w centrum na deptak przy ul. Zabytkowej i widac
jak kierowcy wykorzystuja go sobie jako bezpłatny parking, mimo dobrze
widocznych znakow zakazu.
Obserwuj wątek
    • Gość: OLDboy Nareszcie IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:27
      Kierowcy juz tak się rozbestwili, że szorują przez deptak jakby tam nie było
      żadnych zakazów. Czyżby to pierwszy skutek wyborów - policja wylazła wreszcie
      zza biurka?
      • Gość: wiesia Re: Nareszcie IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.10.05, 08:31
        więcej straży i porządku ! brawo !
      • Gość: gosc Re: Nareszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:48
        Brawo!! Z akcji na akcje Policja jest silniejsza. To przecież powinna być codziennośc. No, ale niestety tak wygląda praca Policji(zielonogórskiej szczególnie).
    • Gość: zg Re: Mandaty na deptaku IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.05, 09:39
      To wy w kobylarni macie deptak?? :)
      hehehehe
      • Gość: fucker Re: Mandaty na deptaku IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.05, 11:14
        dobrze buractwu, jeszcze wiecej takich mandatow !!!!!!!!!
    • Gość: piaskoon Re: Mandaty na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 08:16
      Świetnie. Po to są mandaty, żeby na nich zarabiać.
    • Gość: Tom Re: Mandaty na deptaku IP: *.ztpnet.pl 11.10.05, 09:53
      Taaak, na mandatach zarabiać to umieją, a żeby zrobić ścieżki rowerowe to już
      nie. Moim zdaniem przez deptak powinna przebiegać ścieżka rowerowa - chociaż
      jedna - przez przesmyk między Konkatedrą a kościołem M.Boskiej - do postoju
      taksówek przy filharmonii. Na tym odcinku ruch rowerów powinien być dozwolony -
      ewentualnie karać za przekroczenie predkości - np.powyżej 10-15km/h. Przecież
      nikt nie będzie tam pędził i rozjeżdżał przechodniów w godzinach szczytu - to
      jest po prostu dobry skrót z Woj. Polskiego w kierunku Pl. Piłsudskiego. Acha -
      i jeszcze jeden taki "przepust" przez deptak- Przy Muzeum. A przy okazji pytanie
      - chociaż pewnie nikt z Urzedu Miasta tu nie zagląda - czy projekt remontu ul.
      Długiej zakłada budowę ścieżki rowerowej?
      • fars Re: Mandaty na deptaku 11.10.05, 17:43
        więcej porządku , powołać straż miejską /stara sprawa ale ciągle aktualna/
        • Gość: duro Re: Mandaty na deptaku IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.10.05, 18:05
          Zielona Góra jest za biedna na straż miejską. Na nią mogą sobie pozwolić gminy
          bogate jak gmina wiejska Zielona Góra, Sulechów, czy bogaty Jasień.
      • Gość: dziad Rowery! dlaczego karac rowery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 19:44
        Nie rozumiem czemu w Zielonej Gorze tepi sie rower jako srodek komunikacji?
        Deptak jest przykladem wlasnie takiego podejscia. Nie jestem z ZG i nie rozumiem
        jak mozna zakazac jazdy po deptaku rowerem. Wokol nie ma alternatywnych drog
        rowerowych (zreszta w ZG wogole trudno mowic o drogach rowerowych) pozostaje sie
        jedynie tluc razem z samochodami ktore nie zachowuja ostroznosci.
        Inna sprawa to dopuszczenie ruchu rowerow na deptaku a inna karanie za brawure
        gowniarzy ktorzy lawiruja z duza predkoscia wokol ludzi.
        Tym powinna zajac sie straz miejska. Ja zawsze ustepuje pierwszenstwa pieszym,
        poruszam sie powoli, staram sie zachowac margines na manewr omiajacy czy
        zatrzymanie. Nie rozumiem czemu miasto chce mnie karac za to ze staram sie nie
        stracic zycia czy zdrowia...
    • landy Re: Mandaty na deptaku 19.08.06, 21:56
      Niech żyja; andrzejusa karolek i landy Hura
    • ainuin1 Re: Mandaty na deptaku 26.08.06, 11:45
      Masakra jest w Zakopanem - po krupówkach jeżdż samochody-także dostawcze!!!-
      ale... nikomu to nie przeszkadza :-/
    • Gość: ZieleE Re: Mandaty na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 15:45
      ja raz widzialem jak policjant kasowalam mamusie bo jej 3 letnia coreczka jechala przy niej na rowerku... a to juz chyba lekka przesada!!!
    • Gość: HWDP Re: Mandaty na deptaku IP: *.ztpnet.pl 26.08.06, 20:57
      hmmmm
      może i dobrze ale konsekwencji brak. Wystarczy przejść lisowskiego. O ile
      rozumiem jeszcze wjazd samochodów na czas załadunku/rozladunku towaru to nie
      rozumiem dlaczego zrobił się tam parking luksusowych samochodów
      ba widziałem nawet kilkakrotnie policjantów przechodzących obok noweggo volvo
      (bez reakcji) i czepiajacego się samochodu który właśnie na chwilk wjechał by
      rozladować towar

a z innej beczk:
      niektore samochody maja jakieś tajemnicze pozwolenia wjazdu na deptak
      - o co chodzu?
      - czy mozna takie dostac na ... rower :-) ?

pozdroo
    • Gość: RADZIO Re: Mandaty na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:42
      POPIERAM, CHOCIAZ SAM JESZCZE NIEDAWNO DOSTALAMEM MANDACIK, NIE POWIEM NALEZALO
      MI SIE:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka