15.10.05, 14:46
Przychodzę do Was bez cynizmu i złośliwości.
Wcześniej bywało różnie, byłem i "najgorszym z Kobylogórzan".
Akacja/reakcja, nieważne.

Szukam rozsądnych Zielonogórzan.
Chciałbym znaleźć argument, żeby nie być moderatorem w pewnej dyskusji,
do której uzbierało się dużo materiałów. *)

Sprawy w Gorzowie nie idą ostatnio w dobrym kierunku.
Dużo by o tym gadać dlaczego i co, ale nie idą.

Wasi koledzy przychodzą do nas w gości okazując jak się cieszą z tego powodu.
Nie chciałbym takich gości, ale nie mamy na to wpływu (Wy też).

Jakieś tam granice nas łączą, dlatego przychodzą do nas, a nie na przykład do
Szczecina, gdzie sprawy też za dobrze się nie mają.

Wracając do *) pytam, czy apel gorzowskiego radnego o wsparcie przez Radę
Miasta Zielona Góra powstania w Gorzowie KRS-u pozostanie bez echa (1) ?

Chciałbym spytać, czy pomożecie nam w poprawieniu mapy pogody w Panoramie
(TVP2) (2) ? (e-mail podaję za tramwaj24 - widzowie@tvp.pl)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=30321816&a=30391410
Przez wiele miesięcy walczyłem o tę mapę, wielu ludzi z Gorzowa mi pomogło.
Teraz bym chciał, żebyście Wy mi (nam) pomogli.

Tamto wtedy to był przykład funkcjonowania społeczeństwa obywatelskiego,
sukces był dowodem na to, że władza liczy się ze społeczeństwem.
Teraz chciałbym zobaczyć iskierkę w lubuskiej ciemności, taki mały gest
solidarności lubuskiej.
W zasadzie nic Was to nie kosztuje, a może bardzo wiele (?) (sorki za ten
mały uśmieszek).

Oczywiście nierozsądnych zielonogórzan też namawiam do udziału w tym wątku.

Pozdrawiam
Marek Pogorzelec, Gorzów Wlkp.
Obserwuj wątek
    • tom.zgora Re: marek_p 15.10.05, 14:54
      taaak, my wam solidarnie pomożemy z mapką pogody, a potem w zamian Wy
      przemianujecie TVP Lubuska na TVP Gorzów i powalczycie o S3 przez Poznań?
      Za taką "iskierę lubuskiej solidarności" to my dziękujemy!
      • Gość: prox Re: marek_p IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 15:03
        A ja myślę,że dopóki jest szansa na porozumienie i współprace
        to trzeba z niej korzystać! Mnie nic by nie przeszkadzało
        jakby Gorzów był na mapie pogody i miał swój KRS.
        Myślę ,że na pewno wielu zielonogórzan się ze mna zgodzi.
    • Gość: zg Re: marek_p IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 15:04
      > Wasi koledzy przychodzą do nas w gości okazując jak się cieszą z tego powodu

dlacego wyolbrzymiasz???
      Nie przesadzaj, nikt ost. z ZG nie cieszyl sie iz mars pada czy nie ma Gw na
      mapce pogodowej.
      Nikt z ZG nie zakladal ost. obrazliwych watkow tak jak gorzowianie ost. robia
      na forum ZG min. cieszac sie iz jedyny basen ma problemy.

> Wracając do *) pytam, czy apel gorzowskiego radnego o wsparcie przez Radę
      > Miasta Zielona Góra powstania w Gorzowie KRS-u pozostanie bez echa

Pisalem Ci juz ze na chamski apel (to bylo chamstwo nie udzielic poparcia dla
      ZG a jednoczesnie domagac sie o pomoc) rada miejska ZG nie odp. a POWINNA!!!
      Moze dlatego ze ost. mielismy wazniejsze problemy min os. Kronopolu czy basen.
      Nie wiem dlaczego taki inteligentny facet nie moze tego zrozumiec.

Ja nie pomoge poniewaz media gorzowskie w ost. artykule obarzajacym moje miasto
      stwierdzily iz ZG jest nic nieznaczacym miastem w woj. i nieslusznie jest na
      mapce pogodowej.
      Brzmialo to tak
      "Gorzow zostal slusznie umieszczony podczas gdy zupelnie nieslusznie
      pozostawiono tam ZG"

Ja nie mam nic przeciwko temu aby wieeeelki Gorzow zostal umieszczony na mapce
      ale dlaczego najpopularniejszy tygodnik w GW uwaza iz ZG powinno wogole tam nie
      byc????????????//

CHAMSTWO!!!!!

No ale coz...
      Zawsze twierdzilem ze trzeba wspolpracowac GW i ZG i pomagac zamiast szkodzic
      Tak wiec namawiam do pomocy zielnogorzan

Ps. a Ciebie marku prosze o jedno.

Slyszales o tym iz Lubuska Okregowa Izbe Inzynierow Budownictwa chca zamknac w
      ZG??????
      Tak niestety ma sie stac.
      Chca ja przeniesc do GW na co 2000tys inzynierow z poludnia zupelnie sie nie
      zgadza.
      Gorzow odp. iz trzebabylo sie nie stawiac Wa-wie i nie chce pomodz.

Moze jakis apelik inzynierow gorzowskich aby podjeto merytoryczna a nie
      polityczna decyzje i niec nie zmieniano???

PZDR
      • Gość: zg Re: marek_p jak radny jaloszynski IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 15:25
        Najpierw pisze jedno a potem prosi o pomoc.
        Tylko ze radny zadal a nie prosil.

Zreszta mareczku_p dlaczego zakladasz takie watki???
        Przeciez ty masz juz ugruntowany stosunek do zielonogorzan i wiesz jak takie
        akcje sie koncza.

Nie pamietasz????? To ja ci przypomnie.

"Proponuję tę uwagę zapamiętać i więcej się nie ośmieszać przyjacielskimi
        gestami w stosunku do Zielonej Góry, bo są one tam w ten sposób odbierane.

Pozdrawiam
        marek_P"

PZDR
        • budrys77 Re: marek_p jak radny jaloszynski 15.10.05, 15:42
          Zg - ile to jest 2000tyś inżynierów??????:) Normalnie chylę czoła przed byłą
          Politechniką za taką wypustowość:)
          Aaaa i czytaj dokładnie:
          Gazeta Lubuska/fragment: "Od czterech lat istnieje w kraju 16 izb okręgowych
          inżynierów budownictwa, które reprezentują i chronią interesów tej grupy
          zawodowej. Wszystkie są członkami Krajowej Izby w Warszawie.
          - Przez dwa lata działaliśmy w Zielonej Górze bez problemów. Do czasu, gdy
          odmówiłem prezesowi Krajowej Izby głosowania na wskazane przez niego osoby,
          które miały zasiąść we władzach w Warszawie – mówi Rupieta. – Od tej pory
          prezes stara się zlikwidować naszą placówkę i powołać jedną z siedzibą w
          Gorzowie."
          Gdzie tu widzisz winę Gorzowa i jego mieszkańców??????? Twoja psychoza nie zna
          granic.
          • Gość: zg Re: marek_p jak radny jaloszynski IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 15:47
            Ja pie.. budrys!!!!!!!!!!!!!
            nie napisalem ze to wina gorzowian!!!1

To TY MASZ jakas PSYCHOZE na moim punkcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poprosilem o pomoc a nie obwinilem!!!!!!!1

Czytaj ze zrozumieniem a tak wogole to zrob sobie przerwe bo pie..sz dzisiaj
            jak glupia panienka!!

PZDR
    • fars Re: marek_p 15.10.05, 17:08
      jestem za tym aby nasi pomogli , tylko czy znajdzie się odważny w tej radzie ?
      To byłby moment przełomowy, może już czas ? Chyba wszyscy widzimy, że spory nie
      dają nic ! Czas na zjednoczenie lubuskie ! Pozdrawiam Marka P i innych dawnych
      znajomych /np. Borysa :-)/
    • marekkl marek_p = Miś Polarny 15.10.05, 18:23
      Mareczku_p mam wrażenie, że nie jest to gest pojednania z Twojej strony.
      Ostatnio czytam Waszą "Ziemię Gorzowską" a w szczególności Twoje artykuły
      (możesz być zadowolony - czytelnik z południa:)
      Niestety Twoje artykuły pozbawiają złudzeń w sprawie pojednania gorzowsko-
      zielonogórskiego. Oto przykład:
      www.ziemiagorzowska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=153&Itemid=1

Miły ten świat
      W prasie lokalnej można przeczytać to i owo o prawicowym kandydacie na premiera
      z Gorzowa. Że, m.in. wywalczył dla Gorzowa miejsce na mapie pogody w publicznej
      TV. Jaka to jest promocja dla miasta, nie trzeba nikogo przekonywać.
      Zadziwiające przez lata było, że Gorzów, miasto największe na zachodzie Polski
      pomiędzy Szczecinem a Wrocławiem, musiał ustępować Zielonej Górze. Po kilku
      latach względnego spokoju, gdy słusznie znalazł się na tejże mapie, a
      niesłusznie pozostawiono na niej powiatową Zieloną Górę, pełniącą jedynie
      niektóre funkcje wojewódzkie, znów mamy skandal! Pod rządami prawicowego
      prezesa TVP nie tylko zabroniono używać w nazwie oddziału TVP3 nazwy Gorzowa
      zastępując dziwadłem „Lubuska”, ale ostatnio w dwójkowej „Panoramie” z mapy
      pogody wyrugowano Gorzów, zostawiając Zieloną Górę. Sprawa o tyle rażąca, że to
      w Gorzowie jest oddział tejże TV i to Gorzów winien grać w województwie
      pierwsze telewizyjne skrzypce. Ale oddziałem gorzowskim nadal rządzą ludzie z
      Zielonej Góry narzuceni przez lewicowe układziki. I nawet palcem w bucie nie
      kiwną, by cokolwiek dla Gorzowa wywalczyć. Zrobią wszystko, by w końcu oddział
      przenieść do Zielonej Góry. A kto im przeszkodzi? Gorzowscy radni? Podejrzewam,
      że oni nawet nie wiedzą, że jakiś oddział TVP jest i co to jest? To może
      prezydent miasta? Po lekturze jego listu do PAN w sprawie przebiegu trasy S3 i
      wyrażonej tam trosce o rozwój Zielonej Góry, gdy trasa ja ominie, opadają ręce.
      No to może radni gorzowscy do sejmiku? Chwileczkę, a są w ogóle tacy? Przecież
      Gorzów w sejmiku nie istnieje! Gdybyśmy byli np. w Wielkopolsce, to sojusz
      Gorzowa choćby z Kaliszem czy Lesznem robiłby na Poznaniu wrażenie. To samo w
      zachodniopomorskim, gdzie układu z Koszalinem lub Stargardem Szczecin nie
      mógłby zlekceważyć. A w cherlawym woj. lubuskim z kim Gorzów ma zawrzeć
      koalicję przeciw zielonogórskim marszałkom? Z trzy razy mniejszymi Żarami czy
      Nową Solą? A może z gminą Skąpe? W zapyziałym lubuskim działacze z zapyziałych
      miasteczek i gmin drżą ze strachu, by marszałkowie im cokolwiek grosza dali,
      więc siedzą cicho, gdyż ich siła przebicia jest żadna. Także gorzowscy siedzą
      cicho, bo znaczą tyle, co i nic. A tymczasem SLD- owski układ rządzi tym
      nieszczęsnym województwem jak za PRL. Marszałkowie i ich świta, czyli władza
      samorządowo-ludowa wie najlepiej, co zapyziałemu ludowi potrzeba do lubuskiego
      szczęścia. Do nas, na Daleką Północ, udało się dowieźć na grzbiecie renifera
      tzw. roboczy projekt lubuskiego (za przeproszeniem) regionalnego programu
      operacyjnego, który pokazuje, jak władza ludowa rozwinie województwo, że będzie
      to wzorzec dla całej Europy. Projekt był niby konsultowany. W Gorzowie nie
      wiadomo z kim, bo datę konsultacji trzymano w tajemnicy. Chodziło o to, by na
      spotkanie nie przeniknęły niezdrowe elementy wichrzycielskie, zadające głupie
      pytania. Czyżby zatem szło o konsultacje ze zdrowym trzonem aktywu robotniczo-
      chłopskiego? Chyba tak. A pytania można zadawać bez końca. Mam nadzieję, że
      zajmie się nimi „Ziemia Gorzowska”, bo gorzowscy radni, to zdrowy okaz
      bezradności. Okazuje się np., że wnioski w sprawie poprawy regionalnej
      infrastruktury transportowej może składać tylko samorząd terytorialny, ale i
      tak ostatecznie decydować będzie zarząd zielonogórski województwa. A dlaczego
      nie mogą składać stowarzyszenia, organizacje inne niż samorządowe, inwestorzy
      prywatni? Gdzie jest wolność gospodarcza? Dlaczego zielonogórski urzędnik ma
      decydować o transporcie w Gorzowie? Pisze się w tym, pożal się Boże, programie
      np. o rozbudowie i modernizacji portu lotniczego (tylko jeden!- Babimost) i
      lotnisk (w domyśle Przylep!, bo jakie inne lotniska można rozbudowywać?) Ani
      słowa o budowie! lotniska. A zatem lotnisko w Gorzowie to mrzonki. Bo nie
      zakłada się przecież budowy, a poza tym samorząd nie wystąpi z inicjatywą do
      marszałka, bo ten legalnie projekt uwali. A stowarzyszenie czy inwestor
      prywatny wystąpić nie może. To samo dotyczy ochrony zdrowia, środowiska i
      innych dziedzin życia. Przedsmak, co się będzie działo, mieliśmy niedawno na
      konferencji we Frankfurcie, gdy wicemarszałek praktycznie odrzucił ofertę
      Niemców w sprawie uruchomienia kolei z Berlina do Gorzowa. Bo ci nie
      uwzględnili Zielonej Góry. A gorzowscy radni tak się martwią, by Zielona Góra
      nie upadła, gdy jej S3 nie zbudują. Nie upadnie. Niedługo, gdy władcy przyjadą
      do nas popatrzeć na białe niedźwiedzie, gorzowski aktyw może im będzie buty
      czyścił. By nie byli źli. Bo nam jeszcze wstrzymają opady śniegu i z czego
      zbudujemy igloo?

Miś Polarny

Nadal Marku_p chcesz pojednania?
      • Gość: zg Re: marek_p = Miś Polarny IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 18:37
        felietony misia polarnego, ktory pisuje do Ziemi gorzowkowej mozemy poczytac w
        watku "czy ziemia gorzowska to powazny tygodnik"
        Nabierzaca podaje najnowsze wypociny tego fanatyka i bede to robil dalej.

PZDR
        • Gość: anka Re: marek_p = Miś Polarny IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.10.05, 19:12
          chętnie Ciebie czytam ale nie lubię gdy zabierasz głos na forum gorzowskim,
          Twoje miejsce jest tutaj :-) pozdrawiam
          • Gość: zg Re: marek_p = Miś Polarny IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 19:22
            Dziekuje.
            Niestety musi byc chodz jeden zly.
            Ich jest tylu na czele z markiem....

Ps. niektore teksty niektorzy traktoja zbyt powaznie.
            np. tekst o przenajswietrzej,milosiernie panujacej i chrzescijanskiej jak
            M.Wszechpolska trzeba traktowac w charakterze ZARTu.

PZDR
            • Gość: anka Re: marek_p = Miś Polarny IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.10.05, 20:24
              nie musi, niech się gotują we własnym samolubnym sosie, Twoje miejsce jest na
              naszym forum :-)
              • marek_p marek_p = Miś Polarny - chcielibyście, ale nie 15.10.05, 21:56
                Naprawdę mnie przeceniacie. Pisuję tylko w jednym takim miesięczniku i mimo iż
                jestem z tego dumny, mam problemy z wyrobieniem się na czas (mimo, że oni płacą
                na czas).
                Z Ziemią to jest chyba tak, że nie płaci na czas, chyba, że coś się zmieniło.

Nie jestem Misiem Polarnym z Ziemii Gorzowskiej, nawet jednego jego felietonu
                nie przeczytałem.
                Przeczytałem za to tekst Bucholskiego o tym jak Fedko niemieckich gości
                podejmował. Trudno było się nie wkurzyć.

Naprawdę nie znacie mnie jeszcze na tyle, że gdybym był tym całym misiem,
                to bym to prosto w oczy powiedział? I tak już mną dzieci w Zielonej straszą.
                • marek_p Socjologa ! 15.10.05, 22:04
                  marek_p napisał:

> Wracając do *)

Nie widzicie jak bardzo mnie te nasze wspólne tematy zrobiły się wstrętne ?
                  Po jaką zarazę bym co tydzień się w tym bebłał ?

Wietrzący podstęp na bok.

Czy dyskusję możemy uznać za zakończoną, czy czekamy aż urzędasy po pracy
                  przyjdą i teżnapiszą ?
                  • marek_p Re: Socjologa ! 15.10.05, 22:24
                    marek_p napisał:

> po pracy przyjdą

... do pracy, w poniedziałek oczywiście. Teraz się serializują (nasi też).
                  • Gość: zg Re: Socjologa ! IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 22:24
                    Ale powiedz mareczku czego ty wlasciwie od nas oczekujesz?

Chodzi ci tylko o pisanie przez nas meili do TV??????????

To jest tak jak z radnym jaloszynskim.

Apel moze i poprawny ale osoba nie ta.
                    Ty po wpisaniu tylu anty zielonogorskich watkow wykazujesz wie duzym nietaktem
                    proszac nas o to.

Odp. laskawie na zadanie przeze mnie wczesniej pytanie to pogadamy.

"Slyszales o tym iz Lubuska Okregowa Izbe Inzynierow Budownictwa chca zamknac w
                    ZG??????
                    Tak niestety ma sie stac.
                    Chca ja przeniesc do GW na co 2000tys inzynierow z poludnia zupelnie sie nie
                    zgadza.
                    Gorzow odp. iz trzebabylo sie nie stawiac Wa-wie i nie chce pomodz.

Moze jakis apelik inzynierow gorzowskich aby podjeto merytoryczna a nie
                    polityczna decyzje i niec nie zmieniano???"

PZDR
                    • marek_p Re: Socjologa ! 15.10.05, 22:38
                      Gość portalu: zg napisał(a):

> Ale powiedz mareczku czego ty wlasciwie od nas oczekujesz?
                      > Chodzi ci tylko o pisanie przez nas meili do TV??????????

Sorry, ale oczekuję dużo więcej. Przebudowania mentalności. Od siebie też
                      wiele wymagam.

> To jest tak jak z radnym jaloszynskim.

O politykach tu nie gadamy, o.k. ?

> Apel moze i poprawny ale osoba nie ta.

Najgorszy z kobylogórzan.

> Ty po wpisaniu tylu anty zielonogorskich watkow wykazujesz wie duzym
                      > nietaktem proszac nas o to.

Przeczytaj raz jeszcze. To propozycja, nie prośba.

> Odp. laskawie na zadanie przeze mnie wczesniej pytanie to pogadamy.
                      > "Slyszales o tym iz Lubuska Okregowa Izbe Inzynierow Budownictwa chca
                      > zamknac w ZG??????

Nie słyszałem. Chciałem spytać o szczegóły, ale w tzw międzyczasie trochę
                      na wątku się wyjaśniło.
                      Z czasów kiedy byłem bliżej tych spraw pamiętam, że środowiska budowlańców
                      niezbyt przyjaźnie nastawione do siebie były.

W SITK i SEP-ie znam ludzi, u budowlańców nikogo. Nie chcę się odgrywać na
                      Zielące, choć by było za co - moim zdaniem, pozostawienie tej Waszej Izby
                      tam gdzie jest nikomu w Gorzowie nie powinno przeszkadzać, podobnie jak Wam
                      uruchomienie w Gorzowie KRS-u.
                      To powinna być norma w stosunkach na linii GW-ZG. Czemu nie jest ?
                      • Gość: zg Re: Socjologa ! IP: *.ztpnet.pl 15.10.05, 23:05
                        (TVP2) (2) ?
                        Tak sie redaguje propozycje????????:)

Przebudowania mentalności. Od siebie też
                        > wiele wymagam.
                        A zaraz potem

> Najgorszy z kobylogórzan

Chcesz obrazic gorzowian czy siebie????
                        Chyba przez takie teksty nasza mentalnosc pozostanie w miejscu??????

Uwazaj bo bede Cie lapal na takich tekstach:)

Acha i jeszcze jedno.

Z Twoich wypowiedzi dochodze do wniosku iz popierasz art. Ziemi gorzowkowej.
                        Nie wierze iz jej nie czytasz. Nie klam bo jakis czas temu zagadales na temat
                        tego szmatlawca na forum GW w pozytywny sposob.

Czy zwiazku z tym i twoja PROPOZYCJA uwazasz iz tak fanatyczny i anty
                        zielonogorski tygodnik ulatwi nam zmiane mentalnosci??????/

Ps. znam twoje wypowiedzi jak nikt inny na fourm ZG wiec UWAZAJ co piszes bo
                        jak co to bede Cie cytowal a nie lubie tego.

PZDR
                        • marek_p Re: Socjologa ! 16.10.05, 00:25

> Z Twoich wypowiedzi dochodze do wniosku iz popierasz art. Ziemi gorzowkowej.

Nie będę robił cytatów, co w tym felietonie rozumiem, a co wiem, że szkodzi
                          i jest bezproduktywnym bełkotem.
                          Jest konflikt, który sam nie zdechnie. Albo spróbujemy go ochłodzić,
                          albo trzeba zrobić wszystko, żeby płaszczyzny, na którym się toczy nie było
                          (wspólnego województwa).

Zobacz - jest świat poza lubuskim:
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=704

Czy nie przyjemniej by Wam było opowiadać o swojej małej ojczyźnie niż
                          obijać się po ryjach bejzbolami z lubuszanami z Gorzowa ?
                          Sorki, za środki wyrazu, wybrałem drastyczne, ale dobrze odzwierciedlające
                          nie tylko forumową rzeczywistość wzajemnych kontaktów.
                          • Gość: zg Re: Socjologa ! IP: *.ztpnet.pl 16.10.05, 11:12
                            Nie chce cie zabardzo napietnowac bo wyjdzie ze chciales a te falubazy cie
                            pogonily.
                            Tak jak karlokek ktory smial sie i wyzywal nas przez caly sezon zuzulowy a jak
                            co zaproponowal polaczenie naszych klubow:) taaaaaa samobujstwo dla
                            zielonogorskiego zuzla. Niewazne.

Jakos w twoim watku co wpis wypowiadasz sie lagodniej.
                            Sam paczatek byl tak w twoim stylu ta tu prosze, zero konkretnych odpowiedzi,
                            miotania i teksty o milosci ba tak powinno byc.

Ja to wiem, nie dalej jak tydz. temu w watku gorzowskiego radnego gdzie padla
                            propozycja gorzowskiej debaty (5 h dyskusja na temat ZG jaka jest zla ) mowilem
                            o mijaniu sie z celem i zaproszeniu kogos z ZG bo powinnismy sie dogadac.
                            I jak zwykle jakie odp. padaly?????
                            Spie,ty k,chu,stad....itp.
                            Swoja droga usmialem sie z waszych radnych bo w pewnym momecie w rozmowie ze
                            mna zachowywali sie jak dzieci.

Dalej nie wiem jak mamy zmienic swoja mentalnosc.
                            Moze poprosisz o to swoich ziomkow aby nie zakladali obrazliwych watkow
                            przynajmniej na forum ZG (ostatnio b.aktywni)

No i zobaczymy jak zachowasz sie w okresie przed wyborami samorzadowymi.
                            Jestes wtedy b.aktywny i naswawiony b.antyzielonogorsko.

Liczy sie kazdy glos co????:)

Przed wyborami nie zakladaj watkow w ktorych:
                            - prowadzisz agitacje polityczna
                            - stosujesz prowokacje, ktore koncza sie oczernianiem os. pubulicznych
                            oczywiscie z ZG
                            - sam dajesz swoje 4 grosze
                            - potrzymujesz antyzielonogorska oprawe watku.

Ps. i mam jeszcze jedna prozbe.

Nie namawiaj swoich ziomali aby byli grzeczni na forum GW bo to swiadczy o
                            miescie i jak chca to niech robia syf na forum ZG bo nam niby to nie
                            przeszkadza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            NIELADNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PZDR
                            • marek_p Re: Socjologa ! 16.10.05, 21:01

> Ja to wiem, nie dalej jak tydz. temu w watku gorzowskiego radnego gdzie padla
                              > propozycja gorzowskiej debaty (5 h dyskusja na temat ZG jaka jest zla )
                              > mowilem o mijaniu sie z celem i zaproszeniu kogos z ZG bo powinnismy sie
                              > dogadac.

My musimy we własnym gronie dopracować się stanowiska, czy takie lubuskie
                              to dobra droga dla rozwoju Gorzowa.
                              Nie chcemy, żeby ktoś mam podpowiadał, że tak (lub nie), albo wylewał swoje
                              żale w naszym kierunku.

> Dalej nie wiem jak mamy zmienic swoja mentalnosc.
                              > Moze poprosisz o to swoich ziomkow aby nie zakladali obrazliwych watkow
                              > przynajmniej na forum ZG (ostatnio b.aktywni)

Prosiłem.

> No i zobaczymy jak zachowasz sie w okresie przed wyborami samorzadowymi.
                              > Jestes wtedy b.aktywny i naswawiony b.antyzielonogorsko.

Bardzo progorzowsko. Wybory samorządowe, wbrew pozorom, mają dużo mniejsze
                              znaczenie dla układu sił w województwie niż wybory parlamentarne.
                              Sejmik jest Wasz.

Oczywiście dobrze by było, gdyby do sejmiku weszła jakaś silna osobowość
                              z Gorzowa. Niestety nie ma chętnych. Tam odchodzą politycy na emeryturę
                              - stwierdzam fakt. Czasami idzie tam ktoś, kto wyczekuje dobrego momentu,
                              żeby zostać prezydentem miasta (Woźniak).
                              Tak ja to widzę, nie znaczy, że na pewno mam rację.

> Przed wyborami nie zakladaj watkow w ktorych:
                              > - prowadzisz agitacje polityczna

Bo co?

> - stosujesz prowokacje, ktore koncza sie oczernianiem os. pubulicznych
                              > oczywiscie z ZG

Podsumowałem sezon.

To co politycy do tej pory zrobili jest dużo ważniejsze niż te przedwyborcze
                              obiecanki-cacanki, w które i tak nikt nie wierzy (łącznie z obiecywaczami).

> Nie namawiaj swoich ziomali aby byli grzeczni na forum GW bo to swiadczy o
                              > miescie i jak chca to niech robia syf na forum ZG bo nam niby to nie
                              > przeszkadza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kolega coś przeczytał, co nie znaczy, że zrozumiał.
                              Napisałem, że z naszego forum wątki mudżahedinów świętej lubuskiej wojenki
                              wyjadą na wspólne gorzowsko-zielonogórskie forum_lubuskie. Taka mała, choć
                              autentyczna wizytówka lubuskiego. Jeden wątek tam tylko wysłałem i jakby się
                              uspokoiło. Czyli... poskutkowało (?).
                              Co tam się dzieje, to nie zaglądam, może Arwena ma sentyment do lubuskiego,
                              to niech zagląda.
                              • Gość: zg Re: Socjologa ! IP: *.ztpnet.pl 16.10.05, 21:14
                                > Przed wyborami nie zakladaj watkow w ktorych:
                                > > - prowadzisz agitacje polityczna
                                >
                                > Bo co?
                                >
                                > > - stosujesz prowokacje, ktore koncza sie oczernianiem os. pubulicznych
                                > > oczywiscie z ZG
                                >
                                > Podsumowałem sezon.

"Bo co?" jakies prostactwo przez ciebie przemawia.
                                Jesli chcesz byc tu traktowany powarznie a razczej twoje propozycje tak jak w
                                tym watku to nie rob tego.

hehe podsumowales sezon????
                                To tak sie to teraz nazywa??? Hm w tym samym watku gdy napisalem cos o polityku
                                gorzowskim (to co na ulicy ludzie mowili, gdzie dodalem ze nei wiem czy to
                                prawda) natychmiast mnie skasowales i pogroziles iz jest to pomowienie os.
                                publicznej!!!!

Sam widzis jak b. gogrzowski jestes tzn. taka dwulicowa horagiewka na wietrze:)

ZPDR
                        • marek_p Najgorszy z kobylogórzan 16.10.05, 21:12
                          Ten tytuł odebrałem swego czasu na tym właśnie forum.
                          Solidnie ten tytuł mnie rozbawił i muszę przyznać, że noszę go z dumą :)

Powinniście co roku taki tytuł komuś przyznawać :)))
      • marek_p Re: marek_p = Miś Polarny 15.10.05, 22:22
        marekkl napisał:

> Projekt był niby konsultowany. W Gorzowie nie wiadomo z kim, bo datę
        > konsultacji trzymano w tajemnicy.

> Chodziło o to, by na spotkanie nie przeniknęły niezdrowe elementy
        > wichrzycielskie, zadające głupie pytania.

... i wszystko jasne.

Ja znam to pióro ;)
        Gorzowskie, dobrze poinformowane, ostre, ale nie moje.

Nie znaczy, że gdybym był bliżej tych tematów niż jestem, nie napisałbym
        w podobnym tonie.
        Ten felieton pokazuje jak bardzo źle jest w wewnętrzych relacjach panujących
        w województwie.

Oczywiście można powiedzieć, że jest dobrze, tylko kogo i po co będziemy
        oszukiwać ?
        • Gość: zg Re: marek_p = Miś Polarny IP: *.ztpnet.pl 16.10.05, 15:32
          Poza tym moglbys odp. na pytanie.

Co z nazwa TY Lubuska?????

CZy tez Cie kuje w oczka??????:)

> Ja znam to pióro ;)
          > Gorzowskie, dobrze poinformowane, ostre, ale nie moje.
          >
          Dobrze poinformowane??????
          Tzn.???????? Chyba nie chcesz powiedziec ze koles wie o czym pisze???

Mam nadzieje!!!!!!
          A kto to taki????????

PZDR
    • ant777 Nie masz dosyć Marku? 17.10.05, 13:58
      Prosisz o jednego głupiego maila do tvp ale to ich przerasta. Nie tak łatwo
      zmienić mentalności przyjaciół zielonogórzan.
      • Gość: zg Re: Nie masz dosyć Marku? IP: *.ztpnet.pl 17.10.05, 15:19
        Tak szczegolnie po jego wypowiedziach w sprawie S3, twoich i reszty gorzowian!!!

Ta wasza dwulicowosc i chamstwo jest przytlaczajaca.

Wypowiedz sie lepiej co z nazwa TV Lubuska ktora wam tak w oczy kole!!!!

PZDR
        • Gość: ant777 Re: Nie masz dosyć Marku? IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.05, 15:31

> Tak szczegolnie po jego wypowiedziach w sprawie S3, twoich i reszty gorzowian!!
          > !
          >
          > Ta wasza dwulicowosc i chamstwo jest przytlaczajaca.
          >
          > Wypowiedz sie lepiej co z nazwa TV Lubuska ktora wam tak w oczy kole!!!!
          >
          > PZDR

Czy mógłbyś zacytować gdzieś moją dwulicowość?
        • Gość: ant777 Re: Nie masz dosyć Marku? IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.05, 15:33
          poza tym, na niewygodne pytania mógłbyś odpowiadać
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=30355574&a=30545145
          • Gość: zg Re: Nie masz dosyć Marku? IP: *.ztpnet.pl 17.10.05, 15:39
            Nie rozumiem o co ci chodzi z tym pytaniem.....

Napisz lepiej jaki byl twoj stos w sprawie S#.
            Widzac wpisy gorzowian 90% byla przeciw poparcku dla ZG pewnie znajdujesz sie w
            tej wiekszosci.

Poza tym ja mowie o marku.

Znwu apel odpowiedni chodzi mi o poparcie dla Gw s sprawie mapki (jestem ZG
            rozumiesz???????) ale osoba nei ta!!!

Koles tak wypowiadajacy sie a teraz ma jakies propozycje??
            Poza tym to jak sam okreslil nie byla prozba!!!!!!

Poczytaj w tym watku jego wypowiedzi!!!!!!!

A na trudne pytania nie umie sz ty i on odpowiadac bo dalej nie doczekalem sie
            co z ta nazwa TV LUBUSKA!!!!!:)

PZDR
            • Gość: zg Re: Nie masz dosyć Marku? IP: *.ztpnet.pl 17.10.05, 15:42
              Chcialem oczywiscie napisac ze jestem ZA tym aby GW byl na mapce pogodowej a
              nie jestem ZG:)

A to wypowiedz marka:

"Przeczytaj raz jeszcze. To propozycja, nie prośba"

Wiec nie pisz do niego ze prosi bo on zielonogorzan nigdy by o nic nie poprosil.

PZDR
              • marek_p Re: 18.10.05, 00:40

> "Przeczytaj raz jeszcze. To propozycja, nie prośba"

ZG nie mam ochoty Ci za dużo tłumaczyć. Bez mojego moderowania dyskusja
                i tak ruszyła.
                Dziękuję kilku wypowiadającym się Zielonogórzanom za próbę szukania tego
                co nie dzieli.

W temacie Misia Polarnego - jeśli mi czas pozwoli to zredaguję zestaw
                pytań do urzędników Pana Marszałka, chciałbym po prostu wiedzieć jak
                to było z tymi ich gorzowskimi konsultacjami na temat rozwoju transportu.

Chciałbym wiedzieć przez kogo jesteśmy oszukiwani, przez tego całego misia,
                czy może konsultacje faktycznie były fikcyjne i polegały na tym, żeby
                zainteresowanych nie spytać (np Aeroklub Gorzowski).

ZG jak myślisz, mam prawo spytać, czy powinienem siedzieć jak mysz pod miotłą ?
                Zresztą ZG Twojego zdania ciekaw nie jestem, chodzi mi o opinię rozsądnych
                Zielonogórzan - wolno mi się tymi sprawami interesować czy też nie, bo to coś
                złego (prowokacja, błazenada, kompleksy, no nie wiem... ZG pomóż)
                • Gość: zg Re: IP: *.ztpnet.pl 18.10.05, 00:45
                  No jasne ze pytaj!!!!

O to mi wlasnie chodzi alby pytac, dyskutowac a nie wpieniac sie, zadac i
                  wczytywac sie w populistyczne tygodniki lub wypowiedzi radnych.

Zreszta moje zdanie jest takie:

KRS dla GW
                  Polaczenie Bernlin - Gw
                  Gw na mapce pogodowej (tu mi sie troche smiac chce ale oki rozumiem)

Tylko tzeba dialogu a nie p.... GW powinien byc a ZG nie!!!

PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka