Dodaj do ulubionych

Miller vs Olejnik

27.09.01, 13:26
[wywiad dla Radia Zet]
Olejnik: Czy wedlug pana za duzo jest czlonków Rady Polityki Pienieznej?
Miller: Panstwo musi oszczedzac na swojej administracji, na swoich
instytucjach. Rozumiem, do czego pani zmierza, wiec odpowiadam:
zaprezentowalismy dojrzala, porzadnie skonstruowana koncepcje tanszego
panstwa.
Olejnik: Dobrze, to o ile osób za duzo jest w Radzie Polityki Pienieznej?
Miller: To wymaga szczególowych analiz, ale moge pani powiedziec, ze moze
byc mniej na przyklad o trzech.
Olejnik: A w Trybunale Stanu o ile jest za duzo?
Miller: Równiez.
Olejnik: Równiez o trzech? Czyli ilu by bylo, gdyby bylo o trzech za duzo,
panie przewodniczacy?
Miller: Jezeli mówimy, ze na przyklad Rada Ministrów moze skladac sie z
pietnastu ministrów, a nie, jak bylo na poczatku rzadów pana premiera, z
dwudziestu kilku czy z siedemnastu, tak jak teraz; jezeli mówimy, ze mozna
zlikwidowac wiele urzedów centralnych, agencji rzadowych, funduszy celowych,
ze mozna ograniczyc liczbe radnych, mozna ograniczyc liczbe czlonków
zarzadów w administracji samorzadowej - to dlaczego liczba czlonków
Trybunalu Konstytucyjnego, Rady Polityki Pienieznej czy innych tego rodzaju
organów ma byc tabu?
Olejnik: A wiec Trybunal Stanu - o ile by bylo mniej osób? Jesli o trzy, to
ile by zostalo?

Miller: Trybunal Stanu czy Trybunal Konstytucyjny?
Olejnik: Trybunal Stanu.
Miller: Niech liczy na przyklad dziewiec osób, Trybunal Konstytucyjny takze.

Olejnik: A ile osób liczy w tej chwili Trybunal Konstytucyjny?
Miller: Jak pani mi zaczyna zadawac tego rodzaju pytania, to pani mi zaraz
zada pytanie, ile osób liczy na przyklad rada nadzorcza w spólce X, prawda?
Olejnik: Nie, nie, pytam o Trybunal Stanu - ile osób liczy, panie
przewodniczacy?

Miller: Nie, prosze pani. Prosze rozmawiac ze mna o sprawach ogólnych,
dlatego ze nie dam sie wciagnac w dyskusje, ile osób liczy na przyklad
Ministerstwo Spraw Wewnetrznych i Administracji.
Olejnik: No nie, Trybunal Stanu i Trybunal Konstytucyjny to sa ciala na tyle
wazne, ze powinien pan przewodniczacy wiedziec, ile osób licza.
Miller: Zapewniam pania, ze wiem.
Olejnik: Ale nie chce pan powiedziec.
Miller: Powiem pani, ze wedlug mnie moze liczyc dziewiec osób. Niech pani
sobie odejmie te liczbe...
Olejnik: Ale które cialo?
Miller: Na przyklad Trybunal Konstytucyjny.
Olejnik: A gdzie jest wiecej osób, w Trybunale Stanu czy w Trybunale
Konstytucyjnym, panie przewodniczacy?

Miller: Pani Moniko, czy pani ma jakies powazne pytania?

a ja go kiedys lubilam...
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Miller vs Olejnik IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.01, 13:57
      Miller jest taki jak i całe SLD: przerost formy nad treścią. I tutaj mogą sobie
      podać rękę z Samoobroną i LPR.
    • oseth Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 14:42
      arwena napisał(a):

> a ja go kiedys lubilam...

A za co, arweno za co... ????
      • arwena Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 21:17
        nie wiem za co szczegolnie - za caloksztalt raczej, poczucie humoru,
        inteligencje... a temu bubkowi nie chce sie doksztalcic w podstawach... brrr
    • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.bci.net.pl 27.09.01, 14:47
      Raczej zero zdziwień. Tak już będzie. Przywróci się normalność.
      • oseth Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 14:57
        Gość portalu: borys napisał(a):

> Raczej zero zdziwień. Tak już będzie. Przywróci się normalność.

Kiedyś sie to nazywało ze "wraca nowe" :((

• raduch Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 15:34
          oseth napisał(a):

> Gość portalu: borys napisał(a):
          >
          > > Raczej zero zdziwień. Tak już będzie. Przywróci się normalność.
          >
          > Kiedyś sie to nazywało ze "wraca nowe" :((
          >
          Za to jego poprzednik zawsze był świetnie poinformowany. ;-)

R

• Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 15:35
            A u Was biją murzynów.
            • raduch Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 15:56
              Tam był ";-)" na końcu, a serio - nie jestem entuzjastą Millera i jego
              ugrupowania. Muszę za to przyznać, że jako lider ugrupowania i gracz polityczny
              jest od Buzka po prostu lepszy.
              Inna sprawa, że Monika Olejnik jeszcze w 3PR dwukrotnie wprawiła go w
              zakłopotanie, co sam słyszałem. Takie mamy elity.
              Pozdr
              R.
            • arwena Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 21:17
              co to mialo znaczyc borys?
              • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 21:34
                Raduch zatrybił...
              • arwena Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 21:38
                po co stwierdzasz fakty?
                • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 21:50
                  Czasami nie docierają do odbiorców...
                  • arwena Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 21:52
                    fakt dotarl
                    ja grzecznie prosze o wykladnie twego pytania
                    nie chcesz? czy nie umiesz?
                    • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 21:59
                      1. borys i oseth wyrazili się krytycznie o Millerze.
                      2. Raduch wyraził się krytycznie o poprzedniku Millera na fotelu premiera -
                      Buzku.
                      Post ozdobił oczkiem, co można różnie zinterpretować.
                      3. borys przytoczył pointę dowcipu z lat '80 o ruskich, którzy na krytyczne
                      uwagi amerykanów o zapóźnieniu ZSRR odpowiadali "a u Was biją murzynów".
                      • arwena Re: Miller vs Olejnik 27.09.01, 22:07
                        dzieki za wyjasnienie
                        nie znalam tego dowcipu
                        a w zielonej jest kilku Murzynow
                        stad moje zdziwienie
                        pazdrawlaju
                        a
                        • Gość: Blic Re: Miller vs Olejnik IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 23:14
                          arwena napisał(a):

> a w zielonej jest kilku Murzynow
                          > stad moje zdziwienie

A biją tych Murzynów?

Bx

PS. :)
                          • Gość: oseth Czy bija murzynów ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.01, 08:31
                            Raczej nie. natomiast słyszałem o przypadku kiedy jeden murzyn (przepraszam
                            Afroamerykanin), wykładowca na WSP, pobił bejsbolem innego murzyna, a właściwie
                            to go poprostu rozkawałkował. Ofiarą tej bestialskiej napaści była gipsowa
                            figura czarnoskórego kelnera, przed jedną z zielonogorskich restauracji.
                            Została ona uznana przez napastnika za przejaw rasizmu Zielonogórzan. W związku
                            z czym została potraktowana jak juz wspomniałem kijem bejsbolowym :-)

Pozdrawiam
                            O
                            • Gość: legnica Re: Czy bija murzynów ? IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 28.09.01, 14:08
                              Gość portalu: oseth napisał(a):

> Raczej nie. natomiast słyszałem o przypadku kiedy jeden murzyn (przepraszam
                              > Afroamerykanin), wykładowca na WSP, pobił bejsbolem innego murzyna, a właściwie
                              >
                              > to go poprostu rozkawałkował. Ofiarą tej bestialskiej napaści była gipsowa
                              > figura czarnoskórego kelnera, przed jedną z zielonogorskich restauracji.
                              > Została ona uznana przez napastnika za przejaw rasizmu Zielonogórzan. W związku
                              >
                              > z czym została potraktowana jak juz wspomniałem kijem bejsbolowym :-)
                              >
                              > Pozdrawiam
                              > O

A ten AFROAMERYKANIN był kiedys w hameryce czy z afryki go przywialo?:)

może czarnego nie wpuscili do lokalu lub kompleksy ma z dzieciństwa

• arwena Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 10:28
                            gdyby bili to bym sie nie dziwila ze borys napisal to co napisal
                            • Gość: Miś Re: Miller vs Olejnik IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 12:38
                              "A u was murzynów biją" jest o wiele starszy niż twierdzi borys. Na pewno
                              powstał wcześniej niż w latach 80. Pewnie jakieś 20 lat wcześniej gdy w ameryce
                              bito murzynów.
                              W dowcipie nie ma jednak nic wspólnego z murzynami. Chodzi o zachowanie. Kiedy
                              komuś stawiamy jakieś zarzuty a ten na nie nie odpowiada ale zaczyna wywlekać
                              coś komu innemu. Tu gadamy o Millerze i pojawia się Buzek.
                              W dowciepie ZSRR był we wszystkim gorszy to radziecki komputer badający oba
                              kraje nie mając argumentów nad wyższością ZSRR nad USA zagadywał "a u was
                              murzynów biją".
                              • raduch Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 17:03
                                Co to się porobiło...
                                Opatrując swą pierwszą wypowiedź ";-)", liczyłem że nie będzie ona traktowana
                                całkiem poważnie - to po pierwsze.
                                Po drugie: nie widzę paraleli do dowcipu o radzieckim komputerze. Porównałem
                                tylko panów B. i M. Było to moje zdanie - a przecież nikt mi nie stawiał
                                zarzutów, prawda? Przesadziłem ze zwięzłością, więc mogłem zostać opacznie
                                zrozumiany. Dlatego też Borysowi wytłumaczyłem się od razu.
                                Może już wystarczy? Baaardzo Was proszę. :-)
                                pozdr.
                                R.
                                • arwena Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 17:04
                                  to chyba do mnie komentarze jednak
                                  ze sie czepiam
                                  ty zalapales byles od razu;)
                                  • raduch Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 17:12
                                    arwena napisał(a):

> to chyba do mnie komentarze jednak
                                    > ze sie czepiam
                                    > ty zalapales byles od razu;)

Bo znam dowcipy starsze od Arweny. :-)

R

• arwena Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 17:14
                                      eeee dowcipy tyle nie zyja....
                                      • raduch Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 17:22
                                        Niezupełnie. Stare kawały nie trafiają na cmentarz, tylko do TV albo
                                        Internetu. :-)
                                        :-)
                                        R.
                                        • arwena Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 17:24
                                          liczy sie tylko pamiec
                              • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 29.09.01, 22:01
                                Gość portalu: Miś napisał(a):

> "A u was murzynów biją" jest o wiele starszy niż twierdzi borys.
                                Po prostu jestem trochę zacofany...

> Na pewno
                                > powstał wcześniej niż w latach 80. Pewnie jakieś 20 lat wcześniej gdy w ameryce
                                > bito murzynów.
                                Murzynów biją też teraz.

> W dowcipie nie ma jednak nic wspólnego z murzynami. Chodzi o zachowanie. Kiedy
                                > komuś stawiamy jakieś zarzuty a ten na nie nie odpowiada ale zaczyna wywlekać
                                > coś komu innemu. Tu gadamy o Millerze i pojawia się Buzek.
                                Wolałem uniknąć łopatologii na forum miasta uniwersyteckiego.

> W dowciepie ZSRR był we wszystkim gorszy to radziecki komputer badający oba
                                > kraje nie mając argumentów nad wyższością ZSRR nad USA zagadywał "a u was
                                > murzynów biją".
                                To nie ja jestem zacofany, słyszałem remake dowcipu!!!
                                • arwena Re: Miller vs Olejnik 29.09.01, 22:03
                                  Gość portalu: borys napisał(a):

> Wolałem uniknąć łopatologii na forum miasta uniwersyteckiego.
                                  zatem - wojna!
                                  • Gość: borys Pokój IP: *.tera.com.pl 29.09.01, 22:06
                                    arwena napisał(a):

> zatem - wojna!
                                    Może po prostu podeślemy Wam kilku ze zdrowym rozsądkiem i pamięcią do dowcipów?
                                    • arwena Wojna! 29.09.01, 22:09
                                      rozumiem ze chcecie sie pozbyc gamoni bo tych u was pod dostatkiem?
                                      • Gość: borys Pacem in terris IP: *.tera.com.pl 29.09.01, 22:32
                                        Zapewne z pamięcią do dowcipów u Was tak kiepsko, bo wszystkich z pamięcią
                                        traktujecie jak gamoni.
                                        • arwena memory refresh 30.09.01, 11:22
                                          masz na mysli RAM czy HDD?
                                          • Gość: Miś Re: memory refresh IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 18:12
                                            A ja jestem z Zielonej Góry i pamietam stare dowcipy!
                                          • Gość: borys HDD control failure IP: *.tera.com.pl 01.10.01, 09:02
                                            Tak cienkie aluzje w Twoich pięknych ustach?
                                            • arwena Re: HDD control failure 02.10.01, 21:20
                                              to z wrazenia... nastepnym razem maja byc grubsze?
                                              poza tym - import z gorzowa i powinnam sie zachwycac???
                                              • Gość: borys Re: HDD control failure IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 21:23
                                                Gorzów w porządalu.
                                                Gorzowskie aluzje są najlepsze w świecie. No, może poza kantońskimi...
                                                • arwena cienkosc wciaz 02.10.01, 21:37
                                                  taaa postaraj sie borys bo juz nudzic zaczynasz...
                                                  • Gość: borys Re: cienkosc wciaz IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 21:39
                                                    To był fajerwerk humoru. Może znowu czegoś nie zrozumiałaś?
                                                  • arwena Re: cienkosc wciaz 02.10.01, 21:45
                                                    postaraj sie slodziutki... slucham...
                                                  • Gość: borys Re: cienkosc wciaz IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 21:51
                                                    Miś Ci wytłumaczy. Albo ktośz Gorzowa.
                                                  • arwena Re: cienkosc wciaz 02.10.01, 21:53
                                                    rezygnujesz? poddajesz sie? nie sprostasz wyzwaniu?
                                                    czy to za niskie progi?
    • Gość: Miguel Re: Miller vs Olejnik IP: *.v.pl 01.10.01, 12:27
      A ja kiedyś lubiłem Monikę Olejnik. Ale czasy się zmieniają. Krzysztof
      Skowroński i Kamil Durczok zostawili panią M. O. daleko, daleko w tyle...
      • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 01.10.01, 15:35
        Gość portalu: Miguel napisał(a):

> A ja kiedyś lubiłem Monikę Olejnik. Ale czasy się zmieniają. Krzysztof
        > Skowroński i Kamil Durczok zostawili panią M. O. daleko, daleko w tyle...
        Rolicki, Barański i Gadzinowski jeszcze dalej.
        • Gość: Miguel Re: Miller vs Olejnik IP: *.inet.com.pl 02.10.01, 11:42
          Tak się zastanawiam, kogo chciałeś urazić tym, co napisałeś?
          • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.bci.net.pl 02.10.01, 14:24
            Nikogo. Konstatuję fakt. Wisła jest głęboka, Bałtyk głębszy, Rów Mariański
            jeszcze głębszy.
            • Gość: Tom Re: Miller vs Olejnik IP: 10.40.193.* 02.10.01, 17:59
              Skowroński, Durczok, Olejnik to inna kategoria niż Rolicki, Barański i
              Gadzinowski.
              Porównywanie ich ma tyle samo sensu co porównywanie głębokości Wisły i Rowu
              Mariańskiego. Rzeczywiście wszyscy i wszystko to istnieje. I tyle, ale czy to
              jest powód do wymieniania jednym tchem (no, linijką)?
              • arwena Re: Miller vs Olejnik 02.10.01, 18:09
                taaa na co mi przyszlo... znow z borysem sie zgodzic... to juz staje sie nudne

jak w ogole mozna durczoka z olejnik porownywac? moze i on zostawil ja w tyle -
                ale w toczeniu sie w dol raczej
                (to taki zart mial byc)
                i w tym kontekscie marianski rzeczywiscie glebszy jest
                pozdr
                a
              • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 21:08
                Dlaczegóż to?
                Bo nie występują w telewizji?
                Barański i Rolicki są świetnie rozpoznawalni przez czytelników, mają swoich
                fanów. Gadzinowski nawet jest posłem. Zwolennicy ich opcji nadali taki a nie
                inny kształt nowemu sejmowi.
                Dziennikarz jest dziennikarz, zobacz jakie gazety ludzie czytają w pociągach.
                A wkurzyło mnie uznanie (przez Miguela), że Olejnik, po zadaniu kłopotliwego
                (zbyt trudnego) pytania przyszłemu premierowi okazała się być paskudna.
                W końcu to jej rola.
                • Gość: Klin Re: Miller vs Olejnik IP: *.miraco.pl 02.10.01, 22:13
                  Kiedyś pani Olejnik była na poziomie! Pamiętam, jak w "kropce" rozgniotła na
                  marmoladę pana premiera Buzka! Miałem ubaw po pachy, gdy premier się jąkał.
                  Teraz... to już niestety degrengolada. A propos rowu Mariańskiego... i tak
                  największym tuzem III RP jest pan Alfred Siatecki!
                  • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 22:20
                    Gość portalu: Klin napisał(a):

> największym tuzem III RP jest pan Alfred Siatecki!
                    Kto zacz?
                    • Gość: Klin Re: Miller vs Olejnik IP: *.miraco.pl 02.10.01, 22:29
                      Szczerze polecam głębokie społeczno-polityczne analizy tego pana w Gazecie
                      Lubuskiej...
                  • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 22:21
                    A a propos Olejnik - załamała mnie odchodząc z Trójki do Zetki. Ale to powody
                    pozamerytoryczne.
                    • Gość: Klin Re: Miller vs Olejnik IP: *.miraco.pl 02.10.01, 22:31
                      Tu, niestety, mamy podobne odczucia. Wkurzyła mnie, gdy powiedziała, że po
                      złożeniu wypowiedzenia nikt jej nie próbował siłą zatrzymać.
                      • Gość: borys Dziewczyna bez zęba na przedzie IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 22:48
                        Najgorsze, że pracowała już w Zetce, gdy lansowano ją jeszcze w reklamach
                        Trójki.
                    • arwena Re: Miller vs Olejnik 02.10.01, 22:32
                      trojka w ogole staje sie zalamujaca...
                      ale niedzwiedz tez mial odejsc - i co? nie wolno im?
                      zmiany (changes) sa potrzebne

klin - dzieki za namiar:)
                      • Gość: Klin Re: Miller vs Olejnik IP: *.miraco.pl 02.10.01, 22:38
                        Fakt. Na razie pozostaję wierny, ale czasami przychodzi mi to z trudem.
                        • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 22:39
                          Ja tam z braku alternatywy, ale w Krakowie idzie jazzradio i radiostacja...
                          • arwena Re: Miller vs Olejnik 02.10.01, 22:42
                            wiiny sie tlumaczy
                            lubicie ja wciaz (ja tez:))))
                            pa
                            • Gość: borys Re: Miller vs Olejnik IP: *.tera.com.pl 02.10.01, 22:49
                              arwena napisał(a):

> lubicie ja wciaz (ja tez:))))
                              Ja chyba nie. Cenię za warsztat, ale żebym lubił...
                              • Gość: Tom Re: Miller vs Olejnik IP: 10.40.193.* 03.10.01, 07:52
                                A co z Tomkiem Lisem?
                • Gość: Miguel Re: Miller vs Olejnik IP: *.v.pl 04.10.01, 13:51
                  Dostrzegam pewną różnicę, między kłopotliwym, a upierdliwym pytaniem. Bo niby
                  czym miał ty się Miller zakłopotać?
                  • Gość: borys Re: Miguel vs Miguel IP: *.spam.mim.pl 04.10.01, 14:13
                    Gość portalu: Miguel napisał(a):

> Bo niby czym miał ty się Miller zakłopotać?
                    Ja Miller?
                    Ja borys!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka