kozeina 18.11.05, 08:26 Podobno redaktor Robert Gromadzki w jednym z programów TVP3 "Rozmowa Dnia" powiedział że Wadim Tyszkiewicz będzie startował na prezydenta Zielonej Góry. Czy to prawda? Jeśli tak to super. Cała Zielona Góra będzie za!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mówka Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.11.05, 09:11 Gromadzki spytał, czy Wadim będzie starował w wyborach, ale on odpowiedział że nie. Nie damy Tyszkiewicza na zmarnowanie do zielonej góry :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.54.81.157.tisdip.tiscali.de 18.11.05, 10:17 Tak bardzo wychwalacie p.Tyszkiewicza... Moze znacie juz termin polaczenia Nowej Soli z Modrzyca i Otyniem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender musiałby Wadim na głowę upaść... 18.11.05, 12:29 żeby sie do ZG pakować na jakiekolwiek stanowisko.. to tego bajzlu i powszechnie panujacej niemocy... w Nowej Soli ma wielkie plany, idą duże inwestycje, port rzeczy będą budować... ma tam młody dynamiczny zespół, bo przy nim Błoch czy inny zgrzybiały LSD sie nie utrzyma... ja wole, żeby Wadim został w Nowej Soli - baaasen tam wybuduje pewnie szybciej niż to nasze lokalne baraństwo (szszsssprzzszsam, władza), będzie bliżej niż do świebodzina czy żar. ale pomarzyć można ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: musiałby Wadim na głowę upaść... IP: *.ztpnet.pl 18.11.05, 12:44 A z jakiej on partnji jest? z PO?????? Ja chcialbym alby Wadim Tyszkiewicz dobrze dogadywal sie z przyszlym prezydentem ZG. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: musiałby Wadim na głowę upaść... 18.11.05, 13:28 Z tego co wiem to WT nie należy i nigdy nie należał do żadnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: musiałby Wadim na głowę upaść... IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.11.05, 23:26 Jest od dawna z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: musiałby Wadim na głowę upaść... IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.11.05, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? A WT ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.11.05, 20:43 ... nie tkwi w jakimś TWA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: A WT ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:35 Nie nalezy do PO, chociaz powszechnie uwaza sie (wg mnie slusznie), ze sympatyzuje z ta partia. Co do plotek na temam kandydodowania WT na prezydenta ZG, sam zainteresowany widywane jest bardzo czesto na tym forum, moze w koncu cos napisze w tej kwestii. Osobiscie uwazam, ze bylaby to duza strata dla Nowej Soli, zas w samej ZG moglby malo zdzialac biorac pod uwage SLDowski beton w radzie miasta, ktory trzyma sie (niestety) calkiem niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 19.11.05, 15:37 ja na pewno za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubpress Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 19.11.05, 19:32 Znajdą się lepsi kandydaci Odpowiedz Link Zgłoś
skubu Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 19.11.05, 22:12 Tylko nie prawi i sprawiedliwi. Niech będą normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 20.11.05, 03:46 Lepsi kandydaci na fotel prezydenta Zielonej Góry to::: Bocheński, Brachmański, Ronowicz, Wojciuszkiewicz, Domaszewicz, Ruszczyński, Romankiewicz, Bambrowicz, Frejman... Brawo, Brawo, Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timur Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: 195.177.222.* 20.11.05, 11:41 zgoda RUSZCZYNSKI jest o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 20.11.05, 12:29 Chyba cie koles pogieło. Ruszcz O.K.? Przeciez to stary kabotyn, były komuch zafarbowany teraz na czarno przez czarna damę. Za poparcie w drugiej turze Ronowiczki dostał fotel prezesa Centrum Biznesu. Obrzydliwy zakompleksiony facet. Zarozumiały do bólu ze zwichrowanym ego. Broń Panie Boże przed takim prezydentem Zielona Góra już wystarczająco długo ma tragicznych prezydentów. A Ruszcz byłby na dodatek tragikomiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 20.11.05, 13:04 Jestem za Wadimem. Prezydentami ZG byli juz żołnierz i nauczycielka. Może w końcu czas na biznesmena, który bedzie potrafił choć troche rozruszać gospodarczo to miasto? Zielona nigdy nie miała szczęścia do władz. Najwyzszy czas to zmienic i wziąć na prezydenta gościa który chce i potrafi dokonać zmian w tym wybitnie urzędniczo-nauczycielskim mieście pogrążonym w maraźmie i powiazanym nicmi kolesiostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcd Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:45 moze spytacie nowosolan czy wam go oddadza? przemawia za wami szowinizm! wszystko pod siebie! zostawcie (nam) w spokoju wadima! Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 20.11.05, 15:50 Spokojnie Nowosolanie. Wadim jako prezydent Zielonej Góry szybko doprowadzi do powstania lubuskiego trójmiasta i jako jego nadprezydent bedzie też miał dalej baczenie na dobry rowój nowej Soli :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piterek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 20.11.05, 18:19 Korzyści połączenia miasta z gminą wszyscy widzą tylko nie nasi włodarze i radni.Inicjatywa Zielonogórska mówi że może za 4 lata tylko za 4 lata to bedzie już o wiele za późno bo już tego czasu nie nadrobimy i inwestorzy pójdą dokąd indziej. W Nowej Soli mogą a u nas konsultacje i referendum. Dlatego jak najbardziej jestem za W. Tyszkiewiczem bo on zrobi to w ciągu roku.A naszym wspaniałym nieudacznikom podziękujemy za rok w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 18:27 >W Nowej Soli mogą a u nas konsultacje i referendum< Możesz powiedzieć co? BO nic o powiękrzeniu N.Soli, a szczególnie kierunku Z.G nie słyszałem. Walka o dobre stołki i Uezędy jest taka sama jak w ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 20.11.05, 21:02 przestańcie z tym Vadimem przynudzać.gościu to dzieło liberalnych mediów.oprócz działań standardowych i typowo marketingowych nic tam w tej NS nadzwyczajnego nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.11.05, 21:04 jak każdy człowiek prezydentowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Gościu Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 05:49 koło i xyz to te sam gość z układów lub rodzinki miłościwej nam panującej. Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent 20.11.05, 21:06 Ja myślę że Vadim nie przyjdzie do ZG bo ma swój honor. Podjął się zadania zrobienia czegoś w Nowej Soli i to musi skończyć. Pamiętacie Nową Sól kilka lat temu??? Miasto kojarzone z biedą, narkomanami i złodziejami. Ten facet z głupich krasnoludków robi hiciora i sprzedaje go z korzyścią dla miasta. Brawo. Dziś Nowa Sol jest odbierana zupełnie inaczej niż kiedyś. O Nowej Soli słyszy się coraz więcej dobrego. Coś tam się w końcu dzije, choc oczywista nie można porównywac potęcjału zielonki i Nowej Soli. Szkoda że w Zielonej Górze nie mamy takiego kogoś. Ale Vadim niech skończy to co zaczął w Nowej Soli. Zielona Góra trzyma za Vadima kciuki. Pozdrawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk. Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 22:58 Trzyma kciuki i w przyszłym roku głosuje na prezydenta ZG. W Zielonej Wadim bedzie miał większe pole do popisu i tu jest wiecej do zrobienia po całych latach nieudanych rządów miernych prezydentów, ktorzy nie maja zielonego pojecia o gospodarce ani o pozyskiwaniu inwestorów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.ztpnet.pl 21.11.05, 05:56 może tak konkrety,a nie gadanie o krasnoludkach.znaczy w NS nie ma już idkąd jest Vadim kradzieży,biedy i ćpunów?zbrojenie terenów to dzisiaj nic nadzwyczajnego.robią to i Odważny i Ronowicz,z kręgu której wcale nie pochodze.piszesz coś tam w końcu się dzieje...co się takiego nadzwyczajnego dzieje?jest lepiej i tego Vadimowi nikt nie odbierze,ale lepiej jest wszędzie po wstapieniu do UE.Vadim jest z PO czy tez jest zwiazany z PO stąd premia od Wyborczej i ordynackich mediów.żeby nie skończył jak Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 08:13 I masz kolo reację.Mieszkałem do czerwca w Nowej Soli.Kradną jak kradli i wciągają prochy jak wciągali.Jest lepiej,ale lepiej jest też w Zielonej,w której teraz mieszkam.Tyszkiewicz miastem administrował,a to Wyborcza zrobiła z niego cudotwórcę.Ledwo coś tam wymyślił,a już Kostrzewski robił z nim wywiad lub Ordynaci z Pulsu.Tereny pod inwestycje są przygotowywane także w Zielonej Górze jak i w Sulechowie,ale pro-POwska Wyborcza dostrzega tylko Nową Sól. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.ztpnet.pl 21.11.05, 11:45 Tak ale wez pod uwage ze aby zrobic cos dobrego w NS trzeba byc geniuszem a zeby cos spieprzyc w ZG trzeba byc DEBILEM i NIEUDACZNIKIEM!!!!! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahah Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 12:19 Już popłoch widze nawet na tym Forum że Vadim może zostać prezydentem ZG.hahah panika was bierze że ciepłe posadki stracicie że wreszcze ktoś się silną ręką weżmie za urzędników.To nie będzie jakaś niedoświadczona nauczycielka biologi tylko gość z frontu .Prawdziwy facet z jajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 12:35 oj tak, tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 13:12 Przestań sama do siebie pisać i wchodzć w dupę Tyszkiewczowi.Jak zostanie prezydentem to pogdamy czy ma jaja.Najpierw niech wystartuje i wygra,co nie bedzie prosta sprawą.SLD wystawi swojego kandydata n.p.Danielakową,Bocheńskiego lub Romankiewicza.PiS pewnie też kogoś.Poza tym nie wiadomo czy PO zdecyduje się wystawić akurat Tyszkiewicza.Choć warto by było poznać jaką rzeczywiście popularnościa cieszy się on w Zielonej Gorze.Myślę ,ze jest przereklamowany,choć nie można powiedzieć że nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilka Re: Wadim Tyszkiewicz to dobry prezydent IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 16:47 popłoch jest ogromny , co widać i słychać, a to oznacza, że będzie ostra rywalizacja, ja obstawiam Tyszkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 21.11.05, 17:52 szanowni furmowicze.Wadim jest jednym z tych,ktorzy zalozyli komitet wyborczy - Moje Miasto-w 2001 roku w Zielonej Gorze, ktory przeksztalcil sie w stowarzyszenie -Moje Miasto-,ktore jest bardzo widoczne w swojej dzialalnosci.Uwazam , ze jest to dobra kandydatura na PREZYDENTA naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 21.11.05, 18:09 Dobra konczmy ten watek. Wadim nie bedzie kandydowal na prezydenta ZG, juz to pisal na forum chyba ze zmienil zdanie??? Mimo to na koniec napisze moj stary tekst. Wadim wracaj do ZG i ratoj nasze miasto PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 18:10 Proponuje od razu odsunąć Ronowicz od rządzenia i już teraz przedstawić dobrą kandydaturę z prawicy.Bo jak tak dalej pójdzie to wygra SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frogi Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 21.11.05, 20:20 Dobra kandydatura z prawicy to znaczy kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:33 Jeszcze trochę i z Tyszkiewicza zrobią błogosławionego, albo też półboga. Ludzie , w Nowej Soli jak w każdym innym większym mieście w grajdole lubuskim robi się to na co stać. Żary, Świebodzin, Słubice czy Żagań z pewnością prześcigają N.S w inwestowaniu, nic wielkiego godnego szalonych zachwytów OCH I ACH w mieście się nie dzieje, a w strefie szaleństw inwestycyjnych brak. Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 21.11.05, 21:53 Nic wielkiego? Może to że Nowa Sól do tej pory miasto totalnie przegrane dzisiaj wraca do gry, to nie jest nic wielkiego. A Bridgistone? O.K. Uciekli na Węgry ale to klęska Polski. Nowa Só z tego co czytałem była najlepsza w Polsce. Zapyziała Nowa Sól wygrała z Gorzowem Zielonką Gdańskiem czy Wrocławiem. To pikuś? Nowa Sól pokazała że można i tak trzymać. Musi sie udać. Byle by wystarczyło wytrwałości. Profesionalizm juz macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:43 >Nowa Só z tego co czytałem była najlepsza w Polsce. Zapyziała Nowa Sól wygrała z Gorzowem Zielonką Gdańskiem czy Wrocławiem.< Czy aby na pewno wygrała? Tak wygrała i tak stała się atrakcyjna, że aż inwestorzy do niej wzdychają i stoją na rogatkach miasta. Może by i wygrała, ale nie w tym województwie, w którym dwie zapyziałe stolice drą wszystko do siebie ( nawet ochłapy ) nie dbając o nic poza ich granicami. Wiem, że pesymistycznie podchodzę do tej kwesti, trudno, ale takie wychwalanie i wyświęcanie czegoś i kogoś to naprawdę jest idiotyczne. Żary czy Żagań nie mają Tyszkiewicza, a inwestorów jest więcej niż w NS. Nie patrzcie tak na waszą p.Ronowicz bo może to sami radni nie potrafią się dogadać pomiędzy sobą, a co dopiero z innymi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 21.11.05, 23:12 w którym dwie zapyziałe stolice drą wszystko do > siebie ( nawet ochłapy ) nie dbając o nic poza ich granicami Piszesz teraz o zgarnianiu wszystkich iwestorow przez dwie stolice czy sam nie wiesz????:) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:32 Jeżeli ten grajdoł lubuski ma istnieć to trzeba w końcu ustalić , gdzie jest stolica, która powinna być jedna bez dublowania instytucji i urzędów tzw. wojewódzkich. Garstka mieszkańców lubuskiego ma dosyć prywatnych wojen o urzędy , czy S3 ma być tak czy siak itd ... itp . To co jest do tej pory świadczy o głupocie i marnotrawieniu i tak niedużego budżetu. Efekty są widoczne właśnie pod względem inwestycji i inwestorów. Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 15:49 Myślę że prezydent Zielonej Góry jest ważny dla całej okolicy (stare zielonogórskie). Zielona Góra jest jądrem rozwoju (na razie jest zbukiem dzięki czarnej damie). Trzeba szukać kogoś kto to zmieni. Słyszę że na fotel prezydenta szykują się Brachmański i Bocheński z całą świtą Bambrowiczów i innych Romankiewiczów. Moherowe berety wraz z PiSiorami będą modlić się o swoją czarną damę, żeby dalej mogła budować markety i wspomagać kościoły. Kto na prezydenta Zielonej Góry??? Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 19:29 Jakto kto na prezydenta ZG? Oczywiście WADIM TYSZKIEWICZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 19:37 A co sądzicie o chęci kandydowania Bocheńskiego? Podobno jest pewny swego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simsity Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 21:12 połóż się nickii.PO stać na lepszą kandydaturę niż Tyszkiewicz.odnoszę wrażenie,że pozytywnie pisze na forum o nim tylko rodzina i znajomi,na siłę robiąc jemu klakę. Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 21:47 Gość portalu: Simsity napisał(a): > połóż się nickii.PO stać na lepszą kandydaturę niż Tyszkiewicz.odnoszę > wrażenie,że pozytywnie pisze na forum o nim tylko rodzina i znajomi,na siłę > robiąc jemu klakę. Sam się połóż. I mylisz się ogromnie. Nie jestem Tyszkiewicza ani znajomym ani tym bardziej rodziną, natomiast jak wielu na tym forum dostrzegam w nim szansę na lepszą przyszłość Zielonej Góry, szczególnie w dziedzinie gosodarczo- inwestycyjnej. Uważam, że jego dokonania w Nowej Soli sa o niebo lepsze niż Listowskiego czy Ronowicz w Zielonej Górze. Tylko tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 19:39 No, ale gdyby Wadim był Prezydentem Zielonej, to chcielibyście aby u władzy był wójt Pcimia... :) To szczegół, że bezrobocie w Nowej Soli wciąż jest trzy razy większe niż w Zielonej, a inwestorów jak nie było, tak nie ma... Osobiście jednak życzę Panu Wadimowi, aby startował na Prezydenta ale Nowej Soli - to będzie prawdziwy test zaufania mieszkanców i rozliczenie za jego dotychczasowe działania. A jeśli mu się uda, to będzie mógł skończyć w mieście to, co zaczął. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 20:04 Byłem wczoraj na spotkaniu z prezydentem. Bezrobocie za trzy lata spadło o około 1000 osób. Proszę pamiętać że bezrobocie jest podawane w powiatach. W powiecie nowososlkim jest wysokie i nie spada. W Nowej Soli spadło o coc koło 20%. Nie powstają zakłady? Mało wiesz. Buduje się Groclin- ponad 600 osób. Gedia zwiększyła zatrudnienie o 100% i będzie ciągle zwiekszać. Powstanie w przyszłym roku nowa fabryka Gedii i znajdzie tam prace ponad 300 osób. Nord- potęga na świecie- na wiosne fabryka. Na poczatek z 150 osób. BCC samochody speclalne już sie buduje- byłem na strefie, widziałem, stoją już hale. I myśle że jeszcze Vadim nie powiedział ostatniego słowa. Z tego co przeczytałem na forum to jutro w kablówce o 21.30 będzie retransmisja tej debaty z wczoraj. Warto zobaczyć czy sie wybronił Vadim przed atakami przeciwników??? I mają racje moi przedmówcy. Vadim musi skończyc to co zaczął w Nowej Soli. Zielonka sama musi sobie poradzic z problemem pani Ronowicz i prezydentami nieudacznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 20:50 >W Nowej Soli spadło o coc koło 20%.< 20 % do bardzo dużo, ale proszę jeśli można o więcej konkretów. Kto zatrudnił tą armię ludzi ( może dokładne w miarę dane ) ? Zakłady które wymieniłes dopiero zatrudnią określoną liczbę osob. Ile z bezrobotnych straciło statut bezrobotnego i ile wyjechało do Angli lub Irlandii, bo o ile wiem jest to dość duża liczba osób posiadająca w/w statut. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 20:58 O ile sobie dobrze przypominam (będzie można sprawdzić w kablówce) trzy lata temu w Nowej Soli było 5400 bezrobotnych. Teraz jest coś koło 4200. I to oczywiście nie tylko zasługa Vadima. Część ludzi wyjechała ale tez nie koniecznie się wyrejestrowała. Ważne że jest widoczny trend. A zakłady juz wymieniłem. Zatrudnia Junior, Gedia, Groclin, Jadik... więcej nie pamiętam ale jest ich więcej. Pozdra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:22 Na dzień 31.10.2005 - - miasto Nowa Sól 4350 bezrobotnych w tym 715 z prawem do zasiłku - gmina Nowa Sól 843 bezr. w tym 128 z prawem do zasiłku - razem 5193 bezrobotnych e tym 843 z prawem do zasiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 23.11.05, 08:17 A czemu ty bąbel dodajesz do miasta Nowa Sól gminę wiejską Nowa Sól? Może jeszcze dodasz cały powiat? Prezydent zarządza tylko miastem kolego. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsity Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 21:09 a w zielonej stelmet,bąbelek,makro,fokus itp,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 21:14 Słuchajcie przeciez nie chodzi o to żeby sie licytować. Zielona Góra ma nie porówywalnei większy potencjał. Któz by śmiał porównywać Zieloną Góre do Nowej Soli. Sukces Nowej Soli jest chyba taki że z g.... można zrobić coś. I to chyba w Nowej Soli wychodzi. A Stelmet? Przecież jeszcze nie zatrudnił nikogo. A bajli o tysiacach osób, to bajki. Babelek z tego co wiem został odprawiony z Nowej Soli bo miasto nie chciało robić konkurencji ZG i odprawiło go. A macro- śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:45 >Sukces Nowej Soli jest chyba taki że z g.... można zrobić coś.< Chodzi o to , że nie tylko z g... N.S coś robi, ale i Świebodzin, Żary, Sulechów, Słubice itd i w inwestycjach jakoś lepiej im to wychodzi, a niczym się nie różnią i nie różniły od NS... i jakoś nie tworzą półbogów sukcesów. FRaktem jest, że jest to najlepszy prezydent NS. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 22.11.05, 22:35 Moż emasz troche racji, ale tylko trochę. Kilka lat temu bezrobocie w NS wynosiło pod 40%. Wszystkie zakłady padły. Wszystkie!!! Świebodzin- położenie bajka nad bajki- północ południe, wschód zachód. Zakłady choćby: meble, Elterma, Secko Warwik... itd. Berobocie kilkanaście procent. Tam burmistrz może założyć nogę na noge a inwestorzy sami przyjdą. Żary? Granica, handel, potezny Kronopol powstały na bazie płyt, jego podwykonawcy- razem ze 3-4 tysiące ludzi pracuje. Dalej- przekaźniki- Relpol itd. itp. Tereny powojskowe pod inwestycje. Berobocie kilkanście procent. Władze SLDowskie w Żarach beznadziejne, ale i bez nich miasto samo sie rozwija. Sulechów? Gdyby nie Miłek i uczelnia to psy dupami by tam szczekały. Zero terenów inwestycyjnych. Zero poważniejszych inwestorów. Słubice? Nie żartuj. Granica!!! Autostrada Nach Berli. Strefa od dawna. Viadrina. itd. Jak ty chcesz te miasta porównywać z upadłą kompletnie Nową Solą. Oczywiście nie ma co się zachwycać Vadimem. Facet robi swoje i tyle i robi to co do niego należy. I w tym jest wyjątkowy. Jako najemnik wybrany przez mieszkańców dobrze wywiazuje się ze swego zadania. Szkoda że inni tego nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:40 > a w zielonej stelmet,bąbelek,makro,fokus itp,itd. BUHAHAHAHAHAHA A co jeśli Stelmet zlikwiduje swój dotychczasowy zakład w Jeleniowie (9 km od ZG) i jedynie przeniesie do zielonogórskiej strefy swoje 500 ludzi gdzie czekają na niego duże ulgi? Babelek to zadna nowość w ZG a makro i fokus to handel i usługi. Więc gdzie te wielkie, nowe inwestycje zielonogórskie? Czym ma chwalić się zielonogórska władza, nie tylko obecna ale i poprzednia? Niczym! Dość tego dziadostwa. Nie upieram się konkretnie przy Wadimie choć na dzien dzisiejszy nie widzę lepszego kandydata ale na pewno w ZG czas na biznesmena, który weźmie się w końcu za gospodarkę w tym mieście. Nowa Sól powoli wydobywa się z dna (szczególne gratulacje za duże inwestycje w jakże przyszłosciowej branży motryzacyjnej) a Zielonka wciąż pozostaje w wielkim maraźmie. Kto coś w koncu zmieni w tym mieście, kto przetnie więzły wzajemnych zależnosci i niemocy? Ja jestem za Wadimem albo ewentualnie innym kandydatem z doswiadczeniem biznesowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 23.11.05, 13:09 Jasne! Popieram! Piraci komputerowi wszystkich krajów łączcie się! No ale w końców nawet niektórzy mafiozi, jak już się dorobili stawali się uczciwymi obywatelami :-D Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 23.11.05, 13:33 No i zaczęło się. W tym chorym kraju nigdy nie będzie dobrze skoro szczury decydują o przyszłości narodu. Teraz sięgnij głupku do przeszłości pradziadka Tyszkiewicza. Z tego co wiem to dziadek Tyszkiewicza był burżujem a ojciec w armii radzieckiej walczył z Japończykami o Kuryle. Czyli facet jest skończony i powinien podać się do dymisji. Vadim podaj się do dymisji a na prezydenta Zielonej Góry i Nowej Soli proponuję Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 23.11.05, 13:59 Aha i jeszcze jedno. Babka Tyszkiewicza była Niemką, co go dyskredytuje w oczach Kaczyńskich. A to że ojciec walczył z Japończykami o Kuryle było powodem tego że Brigestone uciekł z Nowej Soli na Węgry. Tak więc wg ciebie Vadim bezspornie powinien sie podać do dymisji. Proletariusze wszystkich ciemnogrodów łączcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 25.11.05, 23:04 Chromolę babkę, dziadka, wujka i całą rodzinę Tyszkiewicza. Ważne, co on robił i robi. Obłuda i podwójna moralność najwyższych lotów. Ja wiem, że nasza polityka jest pełna ludzi robiących ciemne interesy, ale żeby zarzaz temu przyklaskiwać? Niestety w naszym kraju margines satł się normą, a wyniki ostatnich wyborów potwierdzają, że będzie gorzej. Rzekomi obrońcy prawa zaczynają się kumać z kryminalistami i szubrawcami. Skończ jakąś szkołę, przeczytaj kilka książek, wyrób sobie własne poglądy. Nie podawaj dalej tego, co usłyszysz w barze. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 23.11.05, 17:18 Przed chwilą w Teleekspresie w TVP1 była znowu Nowa Sól. Jak oni to robią? Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 23.11.05, 17:48 No to w końcu jakich kandydatów na prezydenta Zielonej Góry widzicie z PO,SLD i PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 23.11.05, 17:54 SLD- Bocheński, PO- Kryściak, PiS- Ronowicz, Moje Miasto- Mikulewicz, wolni strzelcy: Romankiewicz, Domaszewicz, Wojciuszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 23.11.05, 17:55 LPR- Eleonora Szymkowiak Samoobrona- Andrzej Lepper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 23.11.05, 22:18 PiS w życiu nie wystawi Ronowicz.Ciekawe na kogo postawią?Kryściak z PO to na 100% pewna porażka.Z Mojego Miasta pewnie Doganowski.Też nie do przyjecia.Typujcie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.05, 17:58 Tyszkiewicz to bardzo dobry kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resorak Ale za to NOWA SÓL nas nie będzie lubieć!!! IP: *.ztpnet.pl 23.11.05, 18:38 Ale jestem za!!!Facet ma to czego brak tej no wiecie...co ni do tańca nie do różańca... Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Re: Ale za to NOWA SÓL nas nie będzie lubieć!!! 23.11.05, 19:12 Przeczytałem na necie że dzisiaj o 21.30 będzie retransmisja debaty w Nowej Soli z udziałem Vadima Maksymczaka Stanglewicza i jeszcze innych redaktorów i mieszkańców miasta. Ciekawe czy Vadim sobie poradzi. Ciekawe. Ciekawe czemu pani Ronowicz nie robi takich otwartych debat z udziałem mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Ale za to NOWA SÓL nas nie będzie lubieć!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.05, 21:00 "... retransmisja debaty w Nowej Soli z udziałem Vadima Maksymczaka Stanglewicza i jeszcze innych redaktorów i mieszkańców miasta." Sami swoi, czyli TWA, czy bullteriery oponentów? Były trudne pytania, a rozmowa niekontrolowana? Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Re: Ale za to NOWA SÓL nas nie będzie lubieć!!! 23.11.05, 22:25 Co ty bredzisz człeku ociemniały? Oglądam transmisję i do Towarzystwa Wzajemnej Adoracji musisz doliczyć redaktora Koziołaka z Gazety Lubuskiej i jeszcze dwóje redaktorów i 200 mieszkańców miasta którzy w sposób nieograniczony moga zadawac pytania. Każdy mógł zadać dowolne pytanie? Więc zastanów się co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Ale za to NOWA SÓL nas nie będzie lubieć!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.11.05, 16:18 Ja tam jestem pod wrażeniem Vadima. Przydałby się ktoś taki w pogrążającej się w inwestycyjno-gospodarczym maraźmie i to już od wielu lat Zielonce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Ale za to NOWA SÓL nas nie będzie lubieć!!! IP: *.ztpnet.pl 24.11.05, 16:21 Debata ktora pokazywala kablowka byla super. Co za odwaga spotkac sie z mieszkancami i odp. na pytania. Ciekawe czy nasza przenajswietrza wytrzymala by 2 min. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oremus Qrwa:nie do tańca nie do rózańca.Przez jeb..ne LSD IP: *.ztpnet.pl 24.11.05, 16:57 Listowski tak nabrużdził że z zemsty na tym trepie mieszkańcy na złość odmrozili sobie uszy i...wybrali panią Bożenę.I bujanie 4 lata. Przez LSD i zakazane mordy Oleksego,Millera to samo zrobili Polacy wybierając obleśnych,spoconych i mstliwych kaczorów.Qrwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Nowosolanie wybaczcie.Wadim na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2a Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 01:35 Na Prezydenta Nowej Soli. Odpowiedz Link Zgłoś
bzykbzyczek Dlaczego Wadim Tyszkiewicz? 24.11.05, 17:26 Kilkukrotnie na tym forum czytałem, że Wadim Tyszkiewicz jest przereklamowany. Wczoraj oglądałem debatę w kablówce (będzie jeszcze ponoć parokrotnie powtarzana) i przekonałem się że wcale nie jest przereklamowany. Dlaczego? Bo to normalny facet z jajami. Odważny i otwarty. Radzący sobie z każdym pytaniem. Mówiący rzeczowo i na tamat. Wiedzący czego chce. Konkretny. Tylko tacy ludzie są w stanie osiągnąć cel. A że Nowa Só to wyjątkowo trudne miasto to inna sprawa. Nowosolanie niech się cieszą że mają takiego gościa. Chętnie go przyjmiemy do Zielonej Góry tylko czy on będzie tego chciał? Radzę niedowiarkom oglądnąć debatę. Naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy h. Re: Dlaczego Wadim Tyszkiewicz? IP: *.ztpnet.pl 24.11.05, 22:55 Przestań w końcu chłopie onanizować się Tyszkiewiczem,bo stajesz się nudny.Fako robi to co musi i tyle.Po to został preziem. Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon17 Re: Dlaczego Wadim Tyszkiewicz? 24.11.05, 23:20 Masz racje koleś. Pieprzyć Vadima. Co tam? Facet robi to co do niego należy bo za to mu płacą. Ronowicz ist the Best!!! Uważam że Vadim się powinien podać do dymisji. Cienias jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juca Grad Roman na prezydenta ZG IP: *.ztpnet.pl 25.11.05, 09:48 Co o tym sadzicie? Juz raz próbowal.Wygryzła go Ronowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Re: Dlaczego Wadim Tyszkiewicz? 25.11.05, 10:21 Co tu człowieku bredzisz? Vadim nigdy nie kandydował na prezydenta Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Dlatego Wadim Tyszkiewicz! 26.11.05, 11:46 Oglądałem Vadima w kablówce. Rzeczywiście był niezły. Chętnie bym go zaobaczył w roli prezydenta ZG. W naszym mieście bedzie miał jeszcze większe pole do popisu niż w NS. Tam czekało go tylko wielkie bezrobocie i marazm. U nas oprócz bezruchu gospodarczego czeka na niego zaklety krąg urzędniczo-nauczycielskiej kliki, której nie zależy na zmianie charakteru tego miasta. To na prawdę wielki wstyd żeby w tak dużym mieście jak ZG największymi paracodawcami były uczelnie, szkoły i urzędy. Najwyzszy czas to zmienic. Niech o obliczu tego miasta zaczną też stanowic biznesmeni, pracownicy koncernów a przede wszystkim kadra menadżerska z dużych firm. Nie moge się doczekać normalnego zakładu najlepiej powiazanego z jakąs miedzynarodową grupą kapitałową który zatrudniłby jakieś 1000 osób. Marzy mi się w ZG coś w rodzaju (nie mówię konkretnie o branży tylko skali i pozycji firmy) żarskiego Kronopolu, gorzowskiego Volkswagena, IKEI z Babimostu czy nawet nowosolskiej GEDII. W innych lubuskich miastach to się udało dlaczego nie może wyjść w ZG? Ja osobiście czekam na Vadima jak kaniu deszczu. Jesli nie on (lub jemu podobny) to kto? Czy krytycy Vadima mają jakieś konkretne kontrkandydatury? Chetnie się z nimi zapoznam. Ja na dzien dzisiejszy nie widzę nikogo innego. Więc póki co pozwole sobie zakrzyczeć: VADIM NA PREZYDENTA ZIELONEJ GÓRY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Nooo bez przesady prosze IP: *.ztpnet.pl 26.11.05, 11:57 > wstyd żeby w tak dużym mieście jak ZG największymi paracodawcami były uczelnie, > > szkoły i urzędy. Najwyzszy czas to zmienic. Bez przesady.Z najmniejszym berzobociem w woj. nie wierze aby urzedy i UZ dawaly najwiecej pracy. Niech o obliczu tego miasta zaczną > też stanowic biznesmeni, pracownicy koncernów a przede wszystkim kadra > menadżerska z dużych firm Heeh chyba myli ci se ZG z Wa-wa,Wroc, Pz, Poza tym w jakims sensie takie warstwy spoleczne w ZG sa!!! Wydaje mis sie ze w woj. najwiecej takich ludzi jest wlasnie w ZG a ost. dojdzie kilkanascie takich rodzin na planowanym os. Kronopolu. który zatrudniłby jakieś > 1000 osób. Marzy mi się w ZG coś w rodzaju (nie mówię konkretnie o branży tylko > > skali i pozycji firmy) żarskiego Kronopolu, gorzowskiego Volkswagena, IKEI z > Babimostu czy nawet nowosolskiej GEDII. W innych lubuskich miastach to się > udało dlaczego nie może wyjść w ZG? Udalo sie!! W strefie "spalonego lasu" terenow juz zabraklo i wkrodce powstanie kilka zakladow pracy zatrudniajacych ok 1000 os. w tym STELMET (500) najwiekszy tartak w Europie i chyba z przyszloscia. JA wole takie zaklady niz jeden 1000 os no chyba ze z branzy swiatowej, jakas elektronika. Szkoda ze wlasnie nie powstaje cos dla studentow politechniki. Jest potencjal a przeciez absolwent elektrotechniki nie pojdzie do pracy przy drewnie. Trzeba ciac las na przeciw strefy aby ja powiekszyc. Moze uda sie przyciagnac jakiegos super inwestora. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jony Re: Dlatego Wadim Tyszkiewicz! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.11.05, 19:51 wg mnie to nasz następny prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skaner Re: Dlatego Wadim Tyszkiewicz! IP: *.ztpnet.pl 26.11.05, 22:21 boccacio,armagedon,nicki i bzykbzyczek to przecież jedna i ta sama osoba z kręgu PO i Tyszkiewicza,tyle,że pisząca pod różnymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Re: Dlatego Wadim Tyszkiewicz! 27.11.05, 21:45 Gość portalu: skaner napisał(a): > boccacio,armagedon,nicki i bzykbzyczek to przecież jedna i ta sama osoba z > kręgu PO i Tyszkiewicza,tyle,że pisząca pod różnymi nickami. Nie obrażaj mnie gamoniu i nie osmieszaj sie przed ludźmi. Nie otrzebuje się pod nikogo podszywać zeby reprezentowac swoje poglady. Mi sie Vadim podoba Tobie nie. Po to jest to forum by sie wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.113.79.166.bbplus.pte-ag2.dyn.plus.net 26.11.05, 20:37 Wiadomo kim jest Robert G. i ile warta jest jego gadanina. Nawet marszałek B. (wszyscy i tak wiedz o kogo chodzi) miał tyle rozumu, by za spiskowanie za plecami wylać go na twarz z ciepłej posadki rzecznika jeczsze w poprzedniej kadencji. Daletego nikt przy zdrowych zmysłach jego gadaniny (a szczególnie pełnej tendencyjności i pomówień pisaniny, w gazecie, która dawniej była organem prasowym PZPR, a teraz tylko organem), nie będzie brał na poważnie. Co zaś do ewentualnej kandydatury W. Tyszkiewicza na prezydenta - no, cóż. Z pewnością nie byłby gorszy na tym stanowisku niż ten, który urzędował przed obecnie rządąca prezydent (wiadomo, Listo-pad się jeszcze nie skończył, więc okres ochronny na niektórych małych aferzystów jeszcze trwa), jednak nie wiadomo, czy byłby lepszy. Nie da się ukryć, że jest medialny (biorąc pod uwagę jego dotychczasową karierę zawodową), zna w mieście kogo trzeba, ale cy to ystarczy - nie jestem pewien. Do wyborów mamy jeszcze chwilkę, więc czasu na zastanowienie jest sporo, jednak osobiście uważam, że temat rzucony przez w/w "dziennikarza" to zwykła dziennikarska kaczka, jakże typowa dla tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
miro-cin40 Gromadzki chce być powiatowy.Jak Wojewódzki. 26.11.05, 22:32 Taki mały, taki mały a tak miesza. Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 27.11.05, 17:43 Vadim to najlepszy kandydat ale nie wierzę żeby zostawił Nową Sól. Tak więc jesli nie Vadim to na kogo postawić? Kto ma szansę? Kto jest szansą dla naszej Zielonej Góry? Dzisiaj trzeba kreować lidera. Kilka miesięcy przed wyborami będzie za późno. Na kogo stawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 17:47 Na kogo stawiamy? NA to pytanie NIESTETY nie ma odp. poniewaz nie ma kandydatow. Partnie powinny juz ich wystawic aby wyborcy mogli lepiej ich poznac. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.11.05, 17:53 Partie, partie... Dość tego upartyjnienia! Wybierzmy kogoś apolitycznego! Kogoś kto ma pomysły i potrafi realizować cele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eE-reDs Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 21:04 zg! Urbaniak z PO byłby dobrym prezydentem,a napewno lepszym niż Tyszkiewicz.Z PiS nie wiem kto,z SLD pewnie młody Wontor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 19:04 Takie wielkie stołeczne miasto na dodatek z Uniwersytetem i ma problem ze znalezieniem odpowiedniego kandydata na stanowisko Prezydenta miasta. Ludzie , nie ośmieszajcie się, teraz wiem dlaczego straciliście szansę bycia miastem wojewódzkim w lubuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.11.05, 20:04 Problem to masz Ty. Ale chyba ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon17 Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 27.11.05, 20:08 Gorzówek z Wielkopolski nie ma problemów z prezydentem. Maja przestępce co przez 3 miesiące rządził miastem z zza krat. Rewelka. Brawo. Brawo. Brawo. To jest wzór do naśladowania. Każde miasto wojewódzkie powinno mieć prezydenta rządzacego zza kra więzienia. To taka nowa moda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.05, 20:57 Taaaa on ma wiele wad. Miasto ost. utopilo tam wiele milionow ale gorzowek zrobil za jego kadencji tyle co my za milosernie panujacej nie zrobilibysmy przez 100 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:03 Problem ? Nie znam gościa. A co zabolało ? To po jaką cholerę jest ten U.Zielonogórski? Nie chcę nikogo z Z.G urazić, ale biadolićie o swojej królowej zielonogórskiego ula już od dłuższego czasu i nic z tego nie wynika. Całe zło Ronowicz i tylko Ona. Może i nie nadaje się na takie stanowisko, ale gdzie w takim razie są radni, dyrektorzy i kierownicy UM ? Czy ta kobieta stała się dyktatorem niczym Pinoczet i nikt nie może nic więcej zrobić bo strach nie pozwala ? Wyrażnie widać na forum paru gości z UM, którzy odwarzni są tylko w ukryciu. A , że nie potrafią nic konkretnego zrobić i zdziałać dla miasta, starają się swoim ględzeniem napędzać kampanię do wyborów samorządowych dla siebie lub znajomych. Zielona Góra zamiast rozwoju, papla się w marażmie i traci z dnia na dzień swoje atrybuty. Dlatego też Vadimowi nigdy nie uda się stworzyć L.Trójmiasta. bez urazy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąbel Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:06 odwarzni - tu jest BYK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.05, 10:34 Problem jest szerszy. Tu nie chodzi o to ze obecna Pani Prezydent jest zła albo że to poprzedni prezydent był zły. Tu chodzi o cały układ, który trawi ZG od wielu już lat. Lewicowa rada walczy z prawicowym prezydentem, poszczególni radni gryzą się ze soba, urzędnicy są mało kompetentni itp. To wszystko jest chore i to wszystko jest przyczyną tego że w mieście nie dzieje się tyle dobrego ile by mogło bo za dużo energii idzie na wzajemne wojenki i podchody. Trzeba w końcu zmienic ten chory układ i powiązania. Potrzeba swieżej krwi w UM. Nie wiem czy Vadim jest najlepszym kandydatem ale według mnie miałby szanse wprowadzić świeżego ducha do naszego miasta. Ale wcale się przy nim nie upieram, to nie musi być on, może być inny facet z jajami, który ma pojęcie o gospodarce i nie bedzie się bać podejmować trudnych decyzji, który przede wszystkim nie jest zbyt mocno powiązany z chorym zielonoórskim układem i w końcu coś zmieni na lepsze w ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: BRAWO af IP: *.ztpnet.pl 28.11.05, 10:37 Tak jak napisales. Zgadzam sie. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: tragedia z Nowej Soli IP: *.dsl.pipex.com 30.11.05, 11:51 uwazam ze ten facet niestety nie ma "jaj". na pewno ma gadane, w kolko to samo, ale niestety z tego nic nie powstaje dla NS.Zrobcie faktyczna diagnoze rzadzenia to wyjdzie ze madrze, rozsadnie (przy zlosliwej radzie) i efektywnie rzadzi Ronowicz. Te rozne smrody, ktorym ukrocila lub skraca szwindle ujadaja bo nie moga zniesc jej sukcesow w prowadzeniu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajan WADIM NIE PAJACUJ NA TYM FORUM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:31 Nie idzie już czytać niektórych bzdur. Wadim, poza wygadywaniem sloganów nic nie potrafisz.Szczytem twoich osiągnięć jest muzeum KRASNALI/ha-ha/.Sądzę,że lepsze by było muzem PAJACÓW z tobą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.05, 10:41 Otóż to. Powtórzę to co napisałem kilka postów wyżej odpowiadając zg. Należy skończyć z partyjniactwem na szczeblu samorządu miejskiego. Bo prowadzi to tylko i wyłącznie do tego, że jeden jest przeciwko drugiemu tylko dlatego że jest "innego koloru" a nie dlatego, że jego pomysł jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 28.11.05, 10:46 > Otóż to. Powtórzę to co napisałem kilka postów wyżej odpowiadając zg Fajnie by bylo ale to niemozliwe PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:12 Po to są właśnie wybory zeby niemozliwe stało się możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:31 Ze strony internetowej Ambasady USA w Warszawie: "W dn. 20-21 czerwca 2005r. ambasador Ashe przebywał z wizytą w województwie lubuskim. Podczas pobytu w Gorzowie Wielkopolskim, Słubicach, Zielonej Górze, Nowej Soli i Głogowie odbył szereg spotkań poświęconych kwestiom gospodarki, polityki i kultury z władzami rządowymi, parlamentarzystami, przywódcami religijnymi, oświatowcami i przedstawicielami organizacji pozarządowych. Wizytę rozpoczęło spotkanie w Gorzowie Wlkp. z wojewodą lubuskim Januszem Gramzą. Tematem rozmowy były możliwości województwa w zakresie pracy i turystyki. Następnie ambasador Ashe wręczył dyplomy uczniom Liceum Ogólnokształcącego nr 2, którzy wzięli udział w charakterze wolontariuszy w programie podnoszenia kwalifikacji bezrobotnych poprzez uczenie ich angielskiego. W Słubicach ambasador Ashe odwiedził Collegium Pollonicum. Podczas spotkania z przedstawicielami lokalnych władz rozmawiano m.in. o sponsorowanym przez USA projekcie budowy siedziby organizacji pozarządowej i możliwościach inwestycyjno- naukowych. Na cmentarzu żydowskim w Słubicach ambasador Ashe odwiedził grób wielkiego rabina Josefa Teomina. W Zielonej Górze ambasador Ashe i wiceprzewodniczący Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność” Maciej Jankowski rozmawiali o programie obchodów 25. rocznicy powstania związku. Ambasador spotkał się również z przedstawicielami władz miejskich: Piotrem Barczakiem i Januszem Lewickim; z biskupem Adamem Dyczkowskim oraz rektorem uniwersytetu Michałem Kiesielewiczem. Zwiedził także lubuskie muzeum regionalne. W Nowej Soli ambasador Ashe wspólnie z prezydentem miasta Wadimem Tyszkiewiczem i posłem Kazimierzem Marcinkiewiczem zwiedził tamtejszy park przemysłowy rozmawiajac o mozliwościach zainwestowania przez firmy amerykańskie w tym mieście. Podczas pobytu w Głogowie ambasador Ashe spotkał się z prezydentem Zbigniewem Rybką i zwiedził tamtejsze zabytkowe stare miasto." We wszystkich odwiedzonych miastach ambasador ogladał szkoły, muzea, cmentarze, kościoły i uniwersytety itp. a tylko w Nowej Soli odwiedził park przemysłowy i rozmawiał o inwestycjach. A że zrobił to jeszcze w obecnosci przyszłego premiera RP to tym lepiej o nim tylko swiadczy. I właśnie dlatego Wadim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historia Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.11.05, 10:56 Czy ktos pamieta Wadima i firme VADIM? Czy ktos moze powiedziec cos o jego prowadzeniu sie w latach '90? Ludzie przypomnijcie sobie!! Nalezy byc obiektywnym w ocenie. Pamietajcie o tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 30.11.05, 11:13 Aćo cos mu nie wyszlo 15 lat temu???/ Szkoda ze nie wyciagasz zdazen sprzed 30 lat. Wazne co robi teraz, jak sprawdza sie w roli prezydenta miasta. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
backspacezg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 30.11.05, 11:27 No i zaczęło się. Rozumiem że jeśli się już nie ma argumentów to sięga się do szamba zamiast merytorycznej dyskusji na programy czy osiagnięcia. Słuchaj no Historio jestem byłym pracownikiem firmy Vadim. Przypomnę jeśli chcesz tobię Historię. Firma Vadim powstała pod koniec lat 80tych (nie pamiętam dokładnie gdyz ja już pracowałem w latach 90tych). Była w czołówce firm w Polsce. Była chlubą Zielonej Góry. W rankingach lat 90tych pojawiała się jako jedyna z woj zielonogórskiego i później lubuskiego (z Gorzowem). W dystrybucji monitorów była w pierwszej piątce firm w Polsce. Firma Vadim jako jedna z pierwszych wprowadziła na rynek zielonogórski Spectrum, Atari, Commmodore i pierwsze PC-ty jeszcze XT. Pracownicy firmy Vadim tworzyli oprogramowanie i byli jednymi z najlepszych w Polsce (Van Gogh, Wokulski ...). Wielu z nich prowadzi dzisiaj własne firmy i pracuje w takich firmach jak Sun Microsystems, ADB.... Przez lata firma Vadim była największą i najlepszą firmą województwa lubuskiego. I istotna uwaga!!! Ja byłam prawie do końca w firmie i mam kontakt z kolegami::: firma Vadim nigdy nie zbankrutowała, rozliczyła się ze wszystkimi swoimi dostawcami i serwis prowadziła przez pracowników firmy, którzy otworzyli własną działalność. Dlatego waż słowa kolego i życzę wszystkim innym firmom żeby w takiej kondycji przetrwały kilkanaście lat schodząc z rynku z honorem. Jedno jest pewne Pan Vadim po Zielonej Górze może chodzić z podniesioną głową i mało jest ludzi którzy mając do czynienia z komputerami nie zetknęli się z firmą Vadim. A że na np. 50 tysięcy klientów znajdzie się 10 czy nawet 100 niezadowolonych to normalne. Był to jeden z najlepszych sklepów w Zielonej Górze i jedna z najlepszych firm. Pozdrawiam Panie Vadimie Jestem z Pana dumny!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.11.05, 12:19 Firma VADIM powstała w 1986 roku i przez 17 lat była najwiekszą firmą informatyczną w województwie, najpierw zielonogórskim, potem lubuskim. A że już nie działa? Nie takie firmy przestały funkcjonować w takim kraju jak Polska. Myslę, że akurat Vadim Tyszkiewicz nie ma się czego wstydzic. A zdobyte doswiadczenie w biznesie na pewno pomaga mu w pracy jako prezydentowi Nowej Soli i wyciągnięciu tego miasta z zapaści gospodarczej. Takie sa fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zjawa do backspace Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.11.05, 12:56 Widział to ktoś: "Van Gogh for Windows" :) Wokulskiego widziałam, pracowałam, bez komentarza :( Odpowiedz Link Zgłoś
backspacezg Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 30.11.05, 13:16 Słuchaj no Zjawo. Rozmawiamy o oprogramowaniu sprzedawanym w połowie lat dziewięćdziesiątych więc nie porównuj go to tego co dzisiaj jest na rynku. Wokulski był jednym z pierwszych w Polsce programów dla Windows, jesli się nie mylę to chyba pod 3.11. jedyną konkurencją wówczas była Symfonia Altkomu. Ale oczywiście zaangażowane pieniądze przez warszawiaków nieporównywalne. Wokulski został sprzedany w kilu tysiącach egzemplarzy. Do dziś na pirackich wersjach jeszcze na nim pracują mniejsze firmy. Jeśli dobrze poszperasz w prasie fachowej to był to jeden z najlepiej ocenianych programów w kraju przez fachowców. Jeśli mnie pamięć nie myli to komputery firmy Dell dla biznesu były właśnie sprzedawane w pakiecie z Wokulskim. Na pewno są już programy lepsze ale na tamte czasy Wokulski był w Polskiej czołówce. Jeśli chodzi o Van Gogha to program nie został ukończony ale Polscy programiści z Zielonej Góry dali próbkę że potrafią. Spora część z tworzących Van Gogha pracuje dzisiaj w ADB z zarządem włącznie. Van Gogh był programem graficznym na tamte czasy rewolucyjnym. Zastosowane techniki w nim były wręcz nowatorskie. Zastosowano w nim morfing, rendering, raytracing... Na Cebicie w Hanowerze ten program cieszył się dużym zainteresowaniem takich firm jak Corel czy Micrografics. Było to przedsięwzięcie przerastające Vadima i zielonogórzan. Program był ukończony w ok 40-50% na resztę trzeba było wielkich nakładów. Nie udało się go skończyć ale za odwagę i pokazanie że Polak potrafi należą się wielkie słowa uznania dla Vadima i zielonogórskich programistów o których się mówiło nie tylko w Polsce ale i na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zjawa Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.11.05, 13:27 Czytaj pytania i na nie odpowiadaj!!!!! "Rozmawiamy o oprogramowaniu sprzedawanym w połowie lat dziewięćdziesiątych więc nie porównuj go to tego co dzisiaj jest na rynku." Czy ja to robię???? Wokulski, kilka tysięcy egzemplarzy!!!, gdzie? "Do dziś na pirackich wersjach jeszcze na nim pracują mniejsze firmy" a jakieś duże firmy na 'legalu' pracowały :) Nie chwal czegoś, czego nie znasz lub nie widziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: WaDIM nie PAJACUJ IP: *.dsl.pipex.com 30.11.05, 13:39 WADIM WEZ SIE DO ROBOTY I ZADBAJ O NS.Siedzisz ciagle przed monitorem i bzdury o sobie wypisujesz.wszyscy juz maja mdlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
backspacezg Re: WaDIM nie PAJACUJ 30.11.05, 13:49 No tak!!!!!! I tak właśnie wygląda dyskusja na zielonogórskim Forum. Przykre. Baj Baj W tym mieście nigdy nic nie wyjdzie z takimi ludźmi. Moja praca koleś akurat polega na cięgłym siedzeniu przed komputerem i wara ci od tego. A co robi Pan Vadim to jego sprawa. Nowa Sól jeśli chodzi o dynamikę na łeb na szyję bije Zieloną Górę. I to was boli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zjawa Re: WaDIM nie PAJACUJ IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.11.05, 13:52 Czytaj pytania i na nie odpowiadaj!!!!! "Rozmawiamy o oprogramowaniu sprzedawanym w połowie lat dziewięćdziesiątych więc nie porównuj go to tego co dzisiaj jest na rynku." Czy ja to robię???? Wokulski, kilka tysięcy egzemplarzy!!!, gdzie? "Do dziś na pirackich wersjach jeszcze na nim pracują mniejsze firmy" a jakieś duże firmy na 'legalu' pracowały :) Nie chwal czegoś, czego nie znasz lub nie widziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: WaDIM nie PAJACUJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:04 Dynamikę to Nowa Sól ma ale wpieprzeniu głupot ! Odpowiedz Link Zgłoś
backspacezg Zielona Góro nie PAJACUJ 30.11.05, 15:43 Jestem zielonogórzaninem i przykro mi to czytać. Niszczycie człowieka za co? Za to że z zapyziałego miasteczka próbuje coś zrobić wartościowego? Taka potężna Zielona Góra boi się takiej marnej Nowej Soli? Ośmieszacie się dyskredytując dokonania Nowej Soli a podnosząc wątpliwe dokonania Zielonej Góry. Zielona Góra ma najwyższą dynamikę w kraju. To Fakt. W budowaniu Hipermarketów. Żeby na strefie aktywności gospodarczej gdzie miasto na jej uzbrojenie wpakowało kilkadziesiąt milionów złotych wsadzać Macro Chash trzeba być pomylonym. Tam miały stać fabryki a nie sklepy. Dzisiaj czytam że na Spalonym Lesie został ostatnia 1,5 hektarowa działka. Aż mnie zmroziło. Ani jednego poważnego i w 100% wiarygodnego inwestora a terenów już nie ma. To za nasze pieniądze zostały przygotowane tereny dla kogo? O Bąbelku słyszę już od kilku lat. Jest ten Pan mistrzem ale w handlu nieruchomościami (Auchan, Dąbrówki...). Stelmet? Ze śmiechu można umrzeć kiedy słyszę o inwestycji za 160 mln zł i 500 osobach zatrudnionych przy produkcji płotków ogrodzeniowych. Ośmieszacie Pana Vadima który konsekwentnie robi swoje w Nowej Soli: InterGroclin- 600 osób, Nord- 200 osób, Jadik- 250 osób, Gedia kolejne inwestycje ponad 1000 osób. Miasto się zmienia wystarczy popatrzeć przejeżdżając. A wy starając się ośmieszyć Vadima ośmieszacie sami siebie. Lubuskie Trójmiasto. He he he Śmiechu warte. Jesteście żałośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: Zielona Góro nie PAJACUJ IP: *.ztpnet.pl 30.11.05, 16:20 Nic dodać nic ująć.Psy szczekają karawana jedzie dalej.Vadim na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petras Re: Zielona Góro nie PAJACUJ IP: *.ztpnet.pl 30.11.05, 17:43 a ile inwestorów przpuścił Tyszkiewicz przez palce? Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Zielona Góro nie PAJACUJ 30.11.05, 18:25 A co ty kmiotku rozumiesz przez przepuszczenie przez palce? Jeśli sprowadzisz 10 i jeden podejmie decyzje na tak to ty plancie nazywasz to przepuszczeniem przez palce? To że inwestorzy przyjeżdżają do Nowej Soli to jest efektem działań Vadima. A że najdrobnieszy szczegół jak np brak autostrady albo bliskośc Odry albo brak lotniska może spowodować że inwestor pójdzie np na Madagaskar to czyja to wina? Jak nie masz pojęcia to nie zabieraj głosu żłobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Zielona Góro nie PAJACUJ IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 30.11.05, 18:21 Teren gdzie powstaje drugie TESCO też jak dobrze pamiętam był Bąbelka. Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Zielona Góro nie PAJACUJ 30.11.05, 18:28 Vadim był najlepszy w Polsce i przegrał Brigestona to dupa. Ale za to Zielonej Górze trzeba pogratulowac że nie przegrała żadnej walki o hipermarkety. Brawissimo. A Bąbelek? Zaraz sie okaże że zamiast fabryki kosmetyków powstanie stacja benzynowa albo galeria handlowa na spalonym lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Niedługo nie będzie w N.Soli chłopaków bo zamkna. IP: *.ztpnet.pl 30.11.05, 20:01 Kilku już siedzi za mord pod Lubieszowem,poszukiwany zbir prowodyr-miłośnik krasnali-a jakże-Andrzej Sikorski. Teraz dowiadujemy sie że kolejnych 20-30 młodych nowosolan posiedzi za napady w niemczech i holandii. Co się qrwa dzieje w tym miescie??? Policja udaje że pracuje-z jakże-łapie przestępców na rowerach w drodze z działki,robi wyniki nakładając mandaty na przechodzących przez ulice.A zbiry jak się dobrze w N.Soli mają jak mieli.CBS jedynie coś tam zrobi. A za co biora kaskę miejscowi??A ten szeryf za świebodzina jak długo będzie pozorował robotę.Kto w tej N.Soli rządzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 01.12.05, 00:03 Jka tu czytam vadim ma wielu zwolienników ale tez pojawiają się też zajadli wrogowie. Ciekawe co ich boli? Hmmmm A może skoro zbyt mało w zyciu osiągnął prowadząc przez kilkanaście lat firmę i pracując na swój własny rachunek to może lepszym kandydatem właśnie będzie Brachmański albo Bocheński. A czy nie jest tak że ci panowie czuja się zagrożeni? Może żeczywiście sa o wiele bardziej wartościowi? Przecież osiągnięcia mają. Zreszta doceniaja się na wzajem. Brachmański z pensją 9000 plus dodatki napewno więcej zarobi niż Vadim czy Ronowicz. Dlatego skoro ma juz dopasowana pensję to może poprzyjmy jego kandydaturę na prezydenta Zielonej Góry. Czerwony Baron z obyciem na salonach bez wątpienia rozwinie gospodarczo Zieloną Górę i doprowadzi ją do rozkwitu. To sie przeciez mu należy jak psu zupa. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Jaja sobie robicie z Zielonej Góry!? IP: 62.233.181.* 01.12.05, 12:22 Toż Ronowicz przy Wadimie to wersalska dama! O ile rozumiecie to porównanie... Bo na pewno nie twierdzę, że Ronowicz w ogóle DAMĄ może być nazywana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Jaja sobie robicie z Zielonej Góry!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 21:34 A można jaśniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Jaja sobie robicie z Zielonej Góry!? 01.12.05, 22:10 Jeśli nie Vadim to kto? Kto ma szansę na prezydenturę w Zielonej Górze? Kto byłby dobrym prezydentem i dlaczego? Zielona Góra nie może sobie pozwolić na kolejne 4 lata marazmu. Bo inaczej to będzie koniec Zielonej Góry. Trzeba się sprężyć i wybrać kogos najbardziej godnego i skutecznego. Kogo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Jaja sobie robicie z Zielonej Góry!? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.12.05, 22:13 może kogoś apolitycznego z uniwersytetu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resorak Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy??? IP: *.ztpnet.pl 01.12.05, 22:22 Dajcie sobie spokój z uniwersytetem.Teoretyk naukowiec czy nauczycielka bądż lekarz nie dadzą rady.Miał firme/mój pierwszy komputer od niego/,ma doswiadczenie w administrowaniu miastem.Dorobił sie .nie jest znany że chapie i obsadza rodzina.Jest dobry.Pociągnął by trójmiasto.A tak odmroziliśmy sobie uszy na złośc TREPOWI i mamy.NI qrwa do tańca ni do różańca qrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nickii Re: Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy?? 01.12.05, 22:55 Nic dodać, nic ująć. Zadnych teoretyków, żołnierzy i nauczycieli. Dość!!! A może by tak jeszcze wybory zrobić już tak na wiosnę? Po co czekać? Może wtedy nasze miasto w końcu obudziłoby się z tego wieloletniego zimowego snu. Oby do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy?? 01.12.05, 23:05 A może jeśli nie Vadim to Robert Dowhan? Co wy na to? Rozprowadził by komuszków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resorak Re: Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy?? IP: *.ztpnet.pl 02.12.05, 19:48 No właśnie.Dowhan to kandydatura do rozpatrzenia i alternatywna wobec Vadima.Dowhan+Vadim +jakiś kumaty z Sulechowa i trójmiasto dostało by kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 18:08 Zielonce potrzebny jest prezydent który ma pojęcie o gospodarce i biznesie. Tylko tyle i aż tyle. Moze być Tyszkiewicz, może być Dowhan moze byc inny człek mający pojecie o biznesie. Tylko nie żaden teoretyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy?? IP: *.ztpnet.pl 04.12.05, 19:41 Hmmm.Ciekawe jak Tyszkiewicz uzyska w drugiej turze poparcie PiS-u(inaczej przerżnie z kandydaten SLD)?Może już warto dzisiaj się nad tym zastanowić:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy?? IP: *.ztpnet.pl 04.12.05, 20:13 Przepraszam bardzo ale jak to jest bedzie on kandydowal na prezydenta ZG czy nie??? Wadim wracaj do ZG i ratuj nasze miasto PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Jak nie Vadim to kto?Jak nie teraz to kiedy?? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.12.05, 23:57 Litości człowiecze. To już bym wolał Bożenkę na kolejną kadencję zamiast krętacza Robercika. Nie wystarczy co zrobił z żużlem? Morawski, Bartkowiak czy nawet Smoleń to przy nim pikusie. Jeśli tak miałby zająć sie miastem to ja dziękuję, ale wysiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Dramat NS to wadim IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.12.05, 20:15 Niestety to ani praktyk ani taoretyk biznesu, a gdyby zostal prezydentem ZG tak jak zamierzal poczatkowo to bezrobocie byloby jak w NS 35%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dramat NS to wadim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 20:31 Jaki dramat NS? Jako mieszkaniec ZG widzę jak to miasto po wieloletnim dołowaniu własnie podnosi się z kolan i to chyba przy wydatnej pomocy Tyszkiewicza. No chyba ze jestem ślepy? A Vadim wygrałby w Zielonej nawet bez wielkiego poparcia PiSu co pokazały ostatnie wybory w tym mieście. No chyba że urażona duma po ewentualnej przegranej Pani Prezydent kaze wezwać ją do głosowania na SLD ale w to chyba nikt nie wierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Dramat NS to wadim IP: *.ztpnet.pl 04.12.05, 20:42 Akademicka teza.W wyborach parlamentarnych PiS i SLD zdobyły podobny % głosów- po około 19%.SdPL 5 %,LPR 10%.PO 35%.W drugiej turze wyborów prezydenckich nie było już przedstawiciela lewicy,więc ich elektorat w dużej mierze nie głosował (37% PiS-67% PO).Poskładaj to sobie,biorąc pod uwagę mnogość kandydatów niezależnych i prawicowych w pierwszej turze przyszłych wyborów prezydenckich w ZG i wtedy wyciągnij wnioski:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Dramat NS to wadim IP: *.ztpnet.pl 04.12.05, 20:46 Zebys sie nie zdziwil!!! Szkoda ze nie widzialem twojej opadajacej szczeki jak sld zdobyl 11 % w wyborach:) W ZG bedzie sie liczyl wspolny kandydat lewicy i jaks z prawicy ospabiony przez elektorat pani prezydent niestety bo ona jak to kobieta nie wie pewnie kiedy skonczyc???:) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Dramat NS to wadim IP: *.ztpnet.pl 05.12.05, 01:43 Myśl zg do cholery.Te wyniki nie są krajowymi.Tak głosowała Zielona Góra.Podobnie będzie gdy do drugiej tury przejdzie kandydat PiS-u.W starciu z komuchem będzie potrzebował wsparcia PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kozeina Re: Dramat NS to wadim 06.12.05, 08:32 Kurde. Tak na poważnie. Jak nie Vadim to KTO??? Dzisiaj już trzeba o tym mysleć. Bo będzie tak jak ostatnio. Ludzie zdezorientowani nie głosowali na Ronowicz tylko przeciwko Liściowi. I mamy to co mamy. Czyli wielkie g.... Przestępca z Gorzowa 100 razy lepiej zarządza miastem niż "Babka Kiepska". Kto na prezydenta Zielonej Góry??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Dramat NS to wadim IP: *.ztpnet.pl 06.12.05, 09:48 Czy lepiej zarządzał to bym się kłócił.No chyba,że swoją kasą:)))Pewnie już i PO,PiS,LPR i Moje miasto mają kandydatów,ale jeszcze nie pora aby ich pokazać światu.Komuchy wystawią albo młodego Wontora,albo Bochena.Rezerwa to Kubicki i Romankiewicz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
boccaccio Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry 11.12.05, 12:31 Vadim Tyszkiewicz to nasz czlowiek jak siegam pamięcia zawsze związany z Zielona Górą. U niego kupiłem pierwsze Atari, Amige i pierwszego PCta. Jest to najlepszy kandydat na prezydenta Zielonej Góry. Tylko powinien wystartowac i wygrać 3 lata temu. Dzis jest zapóźno. Choc uwazam że jest najlepszy to niestety Vadim powinien dalej robic to co zaczął w Nowej Soli która przez ostatnie kilkanaście lat upadła na samo dno. Nowa Sól potrzebuje bardziej Vadima niż Zielona Góra. Tu musimy sami szukac najlepszego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Wadim Tyszkiewicz na prezydenta Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 01:40 Aaaa, tak prosto w oczy, to co zrobił? Mieszkańcy Nowej Soli milczą i to jest znamienne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowosolanin Fakty IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 12:20 Mieszkam tu i Nowa Sól zmienia się z dnia na dzień. Oczywiście daleko Nowej Soli do pełnego sukcesu ale ważne że coś w końcu drgnęło. Oto kilka faktów z ostatnich 3 lat bez przypinania medali i prześcigania się w tym czyja to zasługa. To nie ważne. Fakty się liczą a nie osoby. Najważniejsze jest to że moje miasto się rozwija. Fakty: specjalna strefa ekonomiczna plus miejska strefa przemysłowa 110 hektarów, kompletnie uzbrojona (przez 2 lata), 7 mln złotych pozyskanych na uzbrojenie z UE. Pierwszy zakład Jadik stoi i produkuje i zatrudnia 200 osób, buduje się francuski zakład BCC (już stoją hale), produkcja ruszy na wiosnę. Zezwolenie na budowę niedługo odbierze NORD, jeden z największych na świecie producentów napędów, inwestycja za kilkadziesiąt milionów Euro, na początek 120 osób docelowo po rozruchu do 300. Uruchomienie fabryki jesienią przyszłego roku. Buduje się na objętym strefa ekonomiczną Fakocie Inter Groclin (500 osób) i firma Fasta (100 osób). Na wiosnę ruszają z produkcją- docelowo minimum 600 osób a przy realizacji drugiej fazy inwestycji do 1200 osób. Nową Sól odwiedzają kolejni inwestorzy. Nowa Sól jest widoczna na wszystkich targach inwestycyjnych. Przez trzy lata bezrobocie spadło z 5350 osób do 4250 osób czyli o ponad 1100 osób. Odnawiana jest starówka całymi kwartałami wraz z podwórkami. Na wiosnę rusza budowa portu rzecznego z całą infrastrukturą z dofinansowaniem z UE. W kulturze wielkie orzywienie. W ciągu roku było więcej koncertów niż przez ostatnich 5 lat. O Nowej Soli coraz częściej się mówi, a co najważniejsze- dobrze. Nowa Sól to moje miasto i jestem pewien że kryzys już mamy za sobą. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keflar Re: Fakty IP: *.ztpnet.pl 15.12.05, 17:52 myślę, że ktoś proponujący na prezydenta dowhana nie do końca myśli co pisze... facet od handlu zapałkami i słonecznikiem, spuszczający klub żużlowy do niższej ligi miałby zarządzać stutysięcznym miastem??!! walnijcie się w czółno i nie rozśmieszajcie mnie bo mam zajady:) owszem, prezydentem może być ktoś rozeznany w biznesie, marketingu, gospodarce, ale nie na poziomie zapałek i siepy!!! cały ten wątek mocno już irytuje, wydaje się, że wpisują się tu sami zainteresowani prezydenturą i rodzina królika, poczekajmy i zobaczymy w ZG jest naprawdę kilku mądrych ludzi więc nie róbcie se jaj wpisując na listę dowhana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Ronowicz pewna zwycięstwa w wyborach IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.05, 18:02 Coś koło tydzień temu byłem na spotkaniu towarzyskim na którym była pani prezydent Bożena Ronowicz. Jeden z biesiadników zapytał panią prezydent czy zamierza kandydować w najbliższych wyborach na kolejną kadencję. Jakież było moje zdziwienie kiedy pani Ronowicz z wielką pewnością siebie zdecydowanie powiedziała TAK. Stwierdziła że nie po to tyle zrobiła przez 3 lata dobrego dla Zielonej Góry i nie po to wyprowadziła miasto z kryzysu żeby teraz ktoś po niej spijał śmietankę, jak to określiła. Stwierdziła również że czuje wielkie poparcie społeczne i że jest pewna wygrania wyborów 2006. Ja przeżyłem szok, choć przyznam, że nie odważyłem się powiedzieć co o tym myślę. I trochę mi wstyd, gdyż mam nie co odmienny pogląd na prezydenturę pani Ronowicz. A co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Ronowicz pewna zwycięstwa w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 08:07 "Babka Kiepska" na drugą kadencję??? Ojojoj To ja zwijam manatki i sie wyprowadzam do Gorzówka pod Poznaniem z Wielkiej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Ronowicz pewna zwycięstwa w wyborach IP: *.ztpnet.pl 16.12.05, 08:47 To cala ona!! Tez ja znam z tej strony. Ona to zrobi!! Bedzie kandydowac na druga kadencje. Ona naprawde mysli ze zrobila duzo dobrego dla miasta. "Cos chyba nie tak" - lekarz specjalista potrzebny PZDR Odpowiedz Link Zgłoś