Dodaj do ulubionych

Nie jadajcie w Faraonie!

19.11.05, 18:28
Kelnerzy podchodzą do klienta jak do upierdliwego handlarza garnkami Zepter,
obsługiwanym jest się z wielkiej łaski, porcje jakoś dziwnie uległy
zmniejszeniu, o wszelakie dodatki takie jak sosy trzeba prosić i to grzecznie.
Obsługa bierze klienta na przetrzymanie. Omijajcie ten lokal wielkim łukiem!

Piotr z Z.G.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 18:52
      Mnie już od dawna denerwują kelnerzy,którym wydaje się,że są przystojni i
      szarmanccy(akurat-ani jednego fajnego) i kiedy siedzimy z koleżankami dorzucają
      od siebie jakiś żart(śmieszny tylko w ich odczuciu).Jedzenie tam też się
      popsuło.Pozdrawiam
      • Gość: g Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.11.05, 09:39
        Ale i tak jest lepsze jak w RAMZESIE
    • Gość: basik Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.245.81.adsl.skynet.be 20.11.05, 01:26
      Zgadzam sie,ze jedzenie nie smakuje tak dobrze jak kiedys:-(
      • Gość: marek Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:33
        w ramzesie tez lipa żarcie,nie dbają o klientów!
        • mariusznowy Re: Nie jadajcie w Faraonie! 21.11.05, 21:47
          W pełni zgadzam sie z przedmówcami.Byłem dokladnie 11.11.05 w Faraonie z
          narzeczoną.W lokalu nie było dużego ruchu.po 15 minutach czekania koleś który
          siedział za barem łaskawie podniósł "4 litery" i co mnie bardzo zdziwiło
          obsłuzył rodzinkę która co dopiero przyszła.Niestety musieliśmy poczekac
          jeszcze ok. 10 min zanim łaskawie przyjęto od nas zamówienie.Jedzenie
          faktycznie sie pogorszyło i nie są to porcje takie jak kiedyś.Nasuwa sie
          pytanie,czy warto jest przychodzic do lokalu gdzie człowiek czuje sie jakby
          przeszkadzał obsłudze czy lepiej zjeśc w np. Zajeździe pocztowym,gdzie milszej
          obsługi dawno nie widziałem.Polecam restauracje w ww Zajeździe,nie dosć ,ze
          przemiła obsługa to jeszcze jedzonko przepyszne.Pozdrawiam
          • Gość: ministrant Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.05, 23:29
            Faraony i ramzesy to straszna kiła. Z egiptem mają tyle wspólnego co rydzyk z
            królestwem niebieskim. Ja w zajeździe nie byłem, ale z zewnątrz wydaje się
            miejscem drogim, czy się mylę? Polecam natomiast Winnicę. Znakomite miejsce,
            choć ostatnio nieco podrożało. Odradzam ermitaż, najwyżej kawka i ciasteczko są
            tam do zaakceptowania. I drogo okrutnie!
            • Gość: dorianne.gray Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ztpnet.pl 22.11.05, 01:32
              Mylisz się, nie jest drogo, jest pysznie i przemila obsluga!
              • Gość: xyz Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 01:38
                Akurat i Ermitaż i Winnica blisko mnie, a nie byłem jeszcze (brak czasu...). Ale
                gdyby przyjechali goście - co polecacie z nich? Czym się różnią?
                • irenka82 Re: Nie jadajcie w Faraonie! 22.11.05, 08:44
                  ja polecam lokal na Chopina,ale nie chate grill tylko ta zakopianska. jadal tam
                  moj gosc z zagranicy i nachwalic sie nie mogl, upodobal sobie szczegolnie
                  pierogi i jakies kluseczki. faraon niech sie schowa,caly rok jedno i to samo do
                  jedzenia.
                  • grzesiek234 Zbójnicki wystrój Zbójnickiej po zbóju. 22.11.05, 14:25
                    Ale jedzenie....MALINA. POLECAM. I niedrogo!!!
            • mariusznowy Re: Nie jadajcie w Faraonie! 22.11.05, 12:05
              Gość portalu: ministrant napisał(a):

> Faraony i ramzesy to straszna kiła. Z egiptem mają tyle wspólnego co rydzyk z
              > królestwem niebieskim. Ja w zajeździe nie byłem, ale z zewnątrz wydaje się
              > miejscem drogim, czy się mylę? Polecam natomiast Winnicę. Znakomite miejsce,
              > choć ostatnio nieco podrożało. Odradzam ermitaż, najwyżej kawka i ciasteczko

>
              W porównaniu do Faraona jest podobnie moze troszeczke drożej ale jaka
              atmosfera,jaka obsluga.Mozena na chwile zapomniec o szarej
              rzeczywistości.Polecam naprawde warto :) Aaaaa i ta muzyka Gregorian-coś
              wspaniałego
              > tam do zaakceptowania. I drogo okrutnie!
              • Gość: ministrant Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.11.05, 12:27
                Dziękuję bardzo za info. W takim razie muszę to miejsce odwiedzić.
                Ich strona internetowa podaje ledwie ceny trzech potraw.
              • Gość: Kacha Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:48
                No właśnie mnie to dziwi dlaczego
                ludzie u nas nadal zajadają się fastfodami?
                Czy to wynika z niewiedzy(czyt głupota)czym się
                trują i za co płaca ,czy z braku kultury
                jedzenia i braku wiedzy na temat dobrej kuchni?
                szczególnie wsród młodych można to zaobserwować co mnie osobiście przeraża:((
            • Gość: cdn Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 22.11.05, 14:45
              oczywiscie ze to szybkie fast foody a nie jedzenie a ludzie sie zajadaja jakby
              nie wiadomo co w miescie powstalo
              • Gość: jaco Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 01:01
                Dla mnie jedzenie i zaproszenie dziewczyny do lokalu typu ramzes czy faraon to
                kicha-nadmuchany sztucznie klimat,kelnerzy niecierpliwiący się,kiedy goście się
                wyniosą(dla niewtajemniczonych-rozchodzi się o nowego klienta i ewentualny
                napiwek),kiczowate lampy z tykwy,to taki plastikowy klimat,menu niezmienione od
                X czasu.A Winnica-gdzie to jest?Pozdrawiam
                • Gość: qwerty Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 01:57
                  Winnica to na Placu Pocztowym. Nowa, zupełnie nowa, ale skoro się oniej mówi, to
                  coś w tym jest.
                  O kurczę, jeszcze wyjde na nagianiacza ;-) Najlepiej - spróbować. Ew.
                  skrytykować na forum :-)
                  • Gość: ziuzitka Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:42
                    FARAON i RAMZES byli i pozostali gupkami !!!!!!
                    • Gość: kiciuś W FARAONIE jest swietnie!! IP: *.ztpnet.pl 25.11.05, 09:40
                      Zawsze chodzimy do Faraona.I jest super! Chłopaki staraja sie jak mogą. Tanio
                      mozna zjeść i pogawedzić do woli.
                      • mariusznowy Re: W FARAONIE jest swietnie!! 25.11.05, 21:03
                        Gość portalu: kiciuś napisał(a):

> Zawsze chodzimy do Faraona.I jest super! Chłopaki staraja sie jak mogą. Tanio
                        > mozna zjeść i pogawedzić do woli.

Tanio i pogawędzic do woli można także w Turyście :) i coraz bardziej obydwie
                        knajpy upodabniaja sie do siebie :) :) :) Super jest w Zajeździe Pocztowym i w
                        Winnicy .Pozdrawiam :)
          • Gość: madzik Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ztpnet.pl 26.12.05, 19:55
            Ja kiedys bylam z koleznka w Ramzesie... czekalysmy az ktos podejdzie nas
            obsluzyc...czekamy czekamy...chyba 15min...nagle obok do stolika wpadli cos
            zjesc Niemcy-od razu przy ich stoliku znalozlo sie TRZECH kelnerow!!! nie wiem
            po co az trzech-pewnie jeden staral sie nawiazac kontakt, drugi tlumaczyl a
            trzeci zapisywal zamowienie :/ potem musialasmy same pokazac kolnerom ze
            jestesmy i czekamy na obsluge!!! masakra!!!
    • Gość: Max Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:46
      Zawsze żygałem jak coś zjadłem w faraonie - powiedziałem dość - zdrowie jest
      najważniejsze . Dlatego z daleka omijam tego typu przybytki .
    • Gość: POLska :) ZIELONA GÓRO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 25.11.05, 12:40
      Cóż się dziwić... Polska.Skoro w rzadzie jest burda to w faraonie tym bardziej:)
      Co się dziwicie kelnerom? Szaefowa jest wredną babą.Kiedyś chciałam tam złozyc
      podanie-potraktowała mnie nie patrząc mi w oczy.Chamstwo tzreba traktowac z
      szacunkiem- nie chodżcie do Faraona.
      • Gość: juki Re: ZIELONA GÓRO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 28.11.05, 14:47
        no no z tym faraonem
    • linda7411 Re: Nie jadajcie w Faraonie! 25.11.05, 15:19
      Niestety muszę się zgodzić ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat jedzenia
      w "Faraonie".Co do obsługi to nie odczułam na swojej skórze żadnych objawów
      lekceważenia. Ale polecam również "Zbójnicką Grotę".Jedzenie Super!W niedzielę
      prawdziwy domowy rosół. Po żadnym daniu nie ma niestrawności - sama
      sprawdziłam.Obsługa bardzo miła (jedynie szef nie produkuje się specjalnie przy
      kliencie).Jedyny minus -to możliwość palenia. Kurczę, chyba można odpuścić
      sobie przy jedzeniu.Ale to już inny temat.Hej.
    • Gość: slav35 Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.11.05, 19:38
      Kelnerzy w Faraonie są uprzejmi, nic im zarzucić nie można. Jednak jedzenie
      jest paskudne, do pizzy dają marynowane warzywa! Mięso to jakieś smażone
      chrząstki i kości, paskudztwo. To samo w Sfinksie w Piotrze i Pawle. Polecam
      Winnicę, jedzenie fantastyczne, jednak dość drogie. Odradzam też Ermitaż.
      Żarcie tam jest pięknie podane, ale porcją nie njadłoby sie nawet dziecko, a
      ceny wzięte są z sufitu. Można za to zjeść pyszne ciasta, ale też drogie!
      Zdarzyło mi sie tam jednak kiedyś, że po otrzymaniu rachunku dałam kelnerce
      kartę, żeby zapłacić, a ona warknęła, że trzeba było wcześniej powiedzieć, że
      chcę płacić kartą.
    • Gość: ala Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 21:57
      nie przesadzajcie, przecież zawsze jest pełno ludzi, więc albo smakuje albo
      macie wszyscy zły gust. Ja byłam w Ermitażu i sałatka z owocami leśnymi na
      długo zapadnie mi w pamieci jako najgorsze jedzenie jakie jadłam. W Winnicy raz
      było super a drugim razem beznadziejnie. Sałata z rukolą byłaz bez rukoli i
      ogólnie nic sie nie zgadzało z tym co było w Menu. Byłam też w Hauście. Jadłam
      sałatki - wszystkie super i naleśniki ze szpinakiem - hicior, chociaż raz
      trochę gorsze. Polecam makaron i mieso z grila. W Zajeździe nie byłam.
      • Gość: Max Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:15
        I co z tego że siedzą ludzie w faraonie - a co mają robić ? Jeść ? W tym
        przybytku to nawet wypić się nie da poniważ piwo to nie piwo tylko jakieś
        świństwo , a kelnerzy - jak sępy czekają aby gość jak najszybciej wyszedł i
        dał im wysoki napiwek . Tylko za co .
    • Gość: ula Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 28.11.05, 18:09
      no fakt slabo tam
    • Gość: xdfg Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 30.11.05, 21:00
      nuie jasdajcie
    • Gość: nie Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 03.12.05, 12:43
      nie jadajcie mozna taniej i dietetyczniej zjesc a nie zarcie w masowce
      kosztujace dwa zlote ludzie placa po 17
    • Gość: gosc Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:09
      faraon i ramzes to knajpy , ktore maja ten sam rodowod, a wiekszosc obslugi w
      ramzesie pochodzi z faraona, natomiast kierownikiem ermitazu jest gosc, ktory
      byl/jest kierownikiem faraona, abnegacja obslugi w kazdym z tych lokali jest
      widoczna, kelnerzy, szczegolnie ramzes i faraon, rzeczywiscie mysla, ze skoro
      sa kelnerami to upowaznia ich to do "specyficznego" traktowania klientow, a
      kelner, nie ublizajac nikomu, to jeden z najposledniejszych zawodow, wiec nie
      ma sie czym szczycic, chyba ze prezentuje sie klase, a takowej nie ma rowniez
      obsluga palmiarni, tragedia!!!!!....nie wiem czym zajmuje sie generalnie
      kierownictwo tych lokali, ale podejscie do klienta powinno miec charakter
      priorytetowy, a tak....maja opinie jaka maja, i ktos z glowa wkrotce ich
      wygryzie, kiedys...na poczatku faraon byl ok, teraz sami wiecie...ale polecam
      winnice
      • andrzej_suchocki Re: Nie jadajcie w Faraonie! 05.12.05, 19:55
        Od dwóch lat posiadam karte stalego klienta. Jestem tam przynajmniej dwa razy w
        tygodniu i jedzenie maja swietne!!!!!!!!
        A poza tym czy isnieje jeszcze w Zielonej jakiś inny konkretny lokal????
        Co do kelnerów i obsługi bez zastrzezen!
        POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!
        • vertiggo Re: Nie jadajcie w Faraonie! 05.12.05, 20:23
          Kiedys lubilam jadac w Faraonie.Wpadalam tam chocby a kawke z kolezanka. Ale
          jedzenie jest rzeczywiscie gorsze. Pieczarki na pizze sa z wielkeigo foliowego
          worka z cieczy podtrzymujacej ich swiezosc.Kolega zdradzil mi te ...hmmm no coz
          tejemnice. W ten sposob te pieczarki sa kwasne i ochydne.
          Obsluga lekcewazy klienta. Sa "mili" tylko dla tych klientow,ktorzy wygladaja
          na zamoznych albo zapamietalli,ze dali im ostatnio napiwek. Spytalam raz o sos
          do jakiegos dania i czekalam a niego chyba z 25 minut upominajac sie o niego
          chyba z 5 razy. Ja nie wiem, w ktorym "faraonie" adrzej_suchocki jada ale chyba
          nie w tym o ktorym mowa. Kelnerzy nie sa mili, obsluga jest powolna i im
          wszystkim chyba woda sodowa uderzyla do glowy.wydaje im sie,ze sa
          jakims "szychami" bo pracuja jako kelerzy w faraonie. Smiechu warte i zeada a
          maksa. ...phhi
          "Ramzes"-
        • Gość: Max Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 19:23
          Panie suchocki że ma pan kartę stałego klienta - to może pan mieć , tylko
          gdzie ? Bo na pewno nie tam gdzie pan jadasz .
    • Gość: Wazy Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 12:45
      EEE tam wcale nie, mi ostatnio smakowalo. Chociaz z tymi sosami to rzeczywiscie
      fakt, zamowilismy z przyjaciolka 2 obiady a dostalismy tylko jeden zestaw
      sosów. Ale juz sie nie klocilismy o nie bo bylismy bardziej zaabsorbowani
      rozmową niz sosami ;-)
      • vertiggo Re: Nie jadajcie w Faraonie! 06.12.05, 15:47
        Wiesz "Wazy" to nie chodzi o to,ze ja tam chodzilam aby sie delektowac sosami,
        albo aby je dostawac. Ja tez tam chodzilam aby posiedziec i pogadac przy okazji
        jedzac. Ale Polska powinna w koncu troche sie otrzasnac z tego zadzierania nosa
        i hamstwa. Nie mieszkam juz jakis czas w Polsce ale zawsze jak przyjezdzam do
        kraju to pojde sobie zjesc cos w Ramzesie. Bo w Faraonie prcauja
        sami "mistrzowie kuchni" a kelnerzy to " wielkiej slawy modele i poligloci".
        Polacy sa goscinnym narodem ale nie zradko takze sa hamami, gburami i nie
        douczonymi burakami. Wiem,ze tez jestem Polka. Ale tak hamskiej obslugi w
        restauracjach, pubach i sklepach jak w Polsce to nigdzie nie ma. Niestety.
        Faraon to chyba raczej nie jest Fast-Food tylko restauracja. Weic raczej nie
        przychodzi sie tam tylko najesc i zmykac, ale takze posiedziec, pogadacitp. Ale
        kelnerzy zachowuja sie jakby chcieli cie od razu po zjedzeniu dania wypchnac za
        drzwi. Ale po uprzednim wzieciu napiwka oczywiscie... hehe

Wazy pozdrawiam Cie... :o)

Ciao Baby
    • Gość: murzyn Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.12.05, 08:45
      nie jadajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: no no Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 21.12.05, 14:13
        jadajcie
    • Gość: erwin Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 08.12.05, 12:28
      smacznie tam nawet
    • Gość: zc Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 10.12.05, 20:45
      nie
      • Gość: gość Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 00:48
        Czytam o Ermitażu i szkoda mi, że lokal doczekał się takich opinii. Byłam tam na
        obiedzie i jadłam przepyszne danie, nie m pamiętam nazwy, ale było w niej słowo
        ermitaż, przysmak czy jakoś tak. Jast to krwisty stek wołowy podany na gorącym
        kamieniu, do tego sosy, ziemniaczki pieczone i warzywa z wody. Rewelacja! Nic
        pyszniejszego nie jadłam. Gdyby nie cena, byłabym tam co niedzielę? Spróbujcie.

I jeszcze mam pytanie. Czy ktoś jadł w Chata grill? Jestem ciekawa, jakie tam
        podają jedzonko.
    • Gość: gogiii Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.um.gorzow.pl / 82.160.54.* 21.12.05, 10:54
      Przyjedz do Gorzowa /zjesz jak czlowiek!!!!!!!11
    • Gość: Tośka Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:11
      A to "gość" miałaś szczęście,
      że stek w Ermaitarzu trafił ci się jak
      nalezy..inni nie mieli tyle szczęścia.
      A tak wogóle abstrachując od knajpy-
      to dziwnie jakoś -KOBIETA I ZAŻERA SIĘ MIĘCHEM...:(

• Gość: :) Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.05, 14:05
      Może kelnerom nie chce się już pracować, ponieważ za jakiś czas ten lokal
      zostanie zamknięty. Kończy się umowa dzierżawy i właścieil upomniał się o
      swoje. Co do jedzenia: zwykły fast food, czyli kiepściutkie
    • Gość: gosc Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.12.05, 23:49
      Ciasto i kawa w faraonie czy ramzesie jest dobra?!, to nie byliscie chyba w
      kawiarni nitora.
      • Gość: Zeus Re: Nie jadajcie w Faraonie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 08:41
        Każdy kto pragnie się zatruć niech objada się tym co podają w FARAONIE .
        POLECAM MIĘSO A'LA MIĘSO .
    • Gość: Zenon z Elei Turysta!!! IP: *.114.30.213.rev.vodafone.pt 29.12.05, 03:03
      Turysta = tanio, smacznie, tanio, mila obsluga, tanio, ciekawy rejon, tanio, i
      przede wszystkim tanio :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka