Dodaj do ulubionych

Mróz z kasy miasta

13.01.06, 18:18
Ja tez chętnie wezmę te 500 000 i postawie Kriokomorę.Dlaczego tylko
Poliklinika?
Obserwuj wątek
    • ii3 Pierozek na komorze konkurs wygrał w dzonkowie! 13.01.06, 18:18
      Pierożek obiecuje też w dzonkowie kriokomorę.
      • Gość: Janusz KUBICKI Re: Pierozek na komorze konkurs wygrał w dzonkowi IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 18:34
        Czy przypadkiem nie jest tak, że Pan Szcząchor boi się konkurencji ze storny
        Polikliniki. Oj niełanie a czy przypadkiem nie jest tak, że to właśnie Pan
        Szcząchor dostał pieniądze na winde ??? Czy tam przypadkiem nie było jakieś
        przeketów.
        Oj nie ładnie Panie doktorze ale cóż tak to już jest. Mam nadzieje, że lekarze
        wreszcie zrozumieją, że ich ktoś wyzyskuje
        • Gość: l Re: Pierozek na komorze konkurs wygrał w dzonkowi IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 19:11
          Czy to prawda, że Szcząchor dostał od Marszałak Bocheńskiego pieniądze na
          windę? To jest temat do wyjasnienia - prywatna firma dostaje od marszałka
          pieniądze na windę? Prosze to natychmiast wyjasnić Gazeta (Panie redaktorze).
          To może być nielegalne.
          • Gość: poinformowany Brachmański pomagał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 23:47
            w sprawie uruchamiania funduszy PFRONu 2 lata temu dla Szcząchora.
    • andin Ja chcę lodowiska 13.01.06, 20:17
      Dlaczego nie wybudują nam w końcu lodowiska, wszyscy mają tylku u nas w bajorze
      na Ochli. To też forma leczenia zimnem przy aktywności ruchowej i bez limitów
      kasy chorych...szkoda gadać
      • landy Re: Ja chcę lodowiska 13.01.06, 20:29
        po co wam lodowisko
        mozecie przyjechac do gorzowa i sie poslizgac
        przy okazji pozyczycie sobie ksiazke
        • Gość: lek.med. Re: Ja chcę lodowiska IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 21:05
          Skutecznosć medyczna kriokomory jest porównywalna z wystawieniem dupy na mróz.
          • Gość: też lekarz Re: Ja chcę lodowiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:21
            To porównywalne z decyzją Biura Politycznego w okresie mininym o zastapieniu
            brakujących w sklepach cytryn w czasie świąt kapustą kiszoną. Też ma dużo
            witaminy C. Gratuluje fachowej wiedzy.
            • Gość: lek.med. Dupe na mróz zamiast kriokomory! IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 23:39
              To o kiszonej kapuscie to chyba lekarz rodzinny napisal. Wiedzy nie gratulujemy.
              Ubolewamy.
              • Gość: realista Re: Dupe na mróz zamiast kriokomory! IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 16:22
                Radni SLD niech kupią sobie zamrażarki 220 l, jedna dieta radnego wystarczy. Do
                takiej dwóch się zmieści i mogą się leczyć do woli.
                • Gość: sopel Re: Dupe na mróz zamiast kriokomory! IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.01.06, 19:15
                  Markiewicz z listowskim i tak już mają mózgi zamrożone
        • Gość: obserwatorek44 Re: Ja chcę lodowiska IP: *.uz.zgora.pl 14.01.06, 16:45
          A co w gorzowie sa ksiazki? A w Zielonej nie ma, ze trzeba jezdzic do Gorzowa?
    • landy Re: Mróz z kasy miasta 13.01.06, 23:20
      miasto powinno dac dotacje na kriokomore
      w gorzowie wielkopolskim a nie uzerac sie
      z kilkoma pazerasami
      tak byloby najlepiej dla pacjentow
      i sprawiedliwie
      • Gość: tez Dupe na mróz Kriokomore do dupy IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 23:42
        Obojetnie gdzie i tak do dupy.
    • Gość: gwiazda Re: Mróz z kasy miasta IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 09:44
      Jeżeli do tej komory wsadzimy kubickiego, markiewicza , bloch, listowskiego i
      inne czerwone draństwo, a następnie zamrozimy na sopel lodu to jestem za
      zmarnowaniem 500 tys z kasy miasta. koszt oczyszczenia miasta z czerwonego
      betonu byłby dużo mniejszy od kosztów świnstw które oni czynią( patrz utrącenie
      wniosku na stadion żużlowy)
    • wojtek7362 Re: Mróz z kasy miasta 14.01.06, 11:09
      czy ta sld-owska pajeczyna w miescie nigdy nie bedzie miala konca? normalnemu
      obywatelowi po prostu chce sie "zygac" gdy slyszy o kolejnych sporach z udzialem
      pieniedy i sld. a moze wspanialy sojusz wybuduje wreszcie basen??? czy mym na to
      czekac kolejne kilkanascie lat? cala polityka sld to po prostu kpiny z obywateli!
    • Gość: e. Re: Mróz z kasy miasta IP: *.ztpnet.pl 14.01.06, 11:29
      jeeeezu... to już co dziennie SLDowcy jakimś przekrętem muszą sie pochwalić... żałośni ludzie...ciekawe co za kretyn na nich jeszcze będzie głosował...brak słów...to już dla mnie nie są ludzie....
      • Gość: pacjent Re: Mróz z kasy miasta IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 16:59
        Ciekawe jak NFZ mógł podpisać umowę na świadczenia medyczne z polikliniką ,
        która nie posiada sprzętu do takich zabiegów? Umowy podpisuje się przecież z
        tymi placówkami służby zdrowia , które są do tego przygotowane sprzetowo.
        Znowóż mamy jakieś kanty.
    • Gość: realista Re: Mróz z kasy miasta IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 12:40
      Poliklinika nie jest obiektem samorządu, to dlaczego miasto ma inwestować?
      Skoro Poliklinika posiada umowę z NFZ na świadczenie tej usługi, to czy
      prywatne nie mogą jej zawrzeć. Jest taka mozliwość i też nie trzeba będzie
      płacić z własnej kieszeni. SLD nie jest w stanie właściwie zarządzać finansami
      publicznymi.
    • Gość: inny lekarz Re: Mróz z kasy miasta IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.06, 15:57
      To jest prawda ze krioterapia nie daje tak przypisywanego przez gazety duzego
      efektu leczniczego,jest to jedna z metod fizjoterapii.Musi byc polaczona z
      kinezyterapia.Okres poprawy samopoczucia subiektywnego TRWA OK 3 DNI nie zawsze
      koreluje to ze stanem faktycznym.Duzo pieniedzy publicznych ma ZG na sponsoring
      Jestem ciekawy co zrobi Poliklinika jak sie jej wyczerpie limit punktowy,czy
      bedzie dalej wykonywac zbiegi bezplatnie dla pacjentow?
      Zobaczymy...
      • Gość: lek.med. z Ziel.Gó Re: Mróz z kasy miasta IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.01.06, 18:44
        Witamy kolegę z Gorzowa. Miło że ktos wreszcie z lekarzy odezwał sie i
        potwierdził forumowiczom nieskuteczność metody do dupy.
        Jak tak dalej będziemy trwonić pieniądze NFZ na szarlatanerię i medycynę
        szmeraną to wszyscy umrzęmy wcześnie w mękach.
        Co robi Dyrektor medyczny NFZ Zielona Góra Łobacz/Smyk.
        Dlaczego milczy na temat kriokomory.
        Dziedziny medycyny które trzeba rozwijać w I rzędzie to:
        Kardiologia z Karidochirurgią
        Radiologia Zabiegowa
        Ortopedia
        Chirurgia Onkologiczna z Naczyniową
        Ginekologię z Położnictwem
        Okulistykę

Innych można "przerobić" na medycyne rodzinną
        (neurologów,dermatologów,internistów,pediatrów,diabetologów,hematologów, itd.)
        • budrys77 Re: Mróz z kasy miasta 14.01.06, 19:38
          Teraz już wiem, dlaczego zająłem się rehabilitacją z fizykoterapią:) Jakoś od
          początku uwielbiałem ten sprt;)
    • Gość: ksantypa Re: Mróz z kasy miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 19:39
      Dlatego,że koledzy partyjni z sld mają w radzie miejskiej większośc. Dostali
      polecenie partyjne od szefa koła miejskiego oana Kubickiego,że mają załatwic mu
      pieniądze. Oni jeszcze nie oduczyli się wkładać łap do naszych kieszeni. Może
      po wyborach paluchy im utrącimy.
    • Gość: John F. Kennedy Krioterapia jest zabiegiem para-medycznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:13
      Cała sprawa jest próbą demonstracji siły przez mającą polec w wyborach
      samorządowych grupę polityczno-kolesiowską z SLD. Ich TITANIC tonie, a im
      ubzdurało się, że robią coś dobrego dla poprawy zdrowotności ich potencjalnych
      wyborców. Budowany przez SLD kompleks partyjno-ubecki rozpada się na naszych
      oczach.
      Gdy spojrzy się na możliwość wyrzucenia z funkcji dyrektora towarzysza-menedżera
      Kubickiego, którego szef MSWiA "krwawy Ludwik" z pewnością prędzej czy później
      wykopie i cały splendor spłynie nie na towarzyszy ... to dopiero będzie
      satyrycznie. Pomysł rodem z Mrożka.

Całą dyskusję należało rozpocząć od zdefinowania problemu. Nie zrobili tego ani
      samorządowcy ani dziennikarze. Zrobiło to kompetentnie dwóch forumowiczów: "inny
      lekarz" i "lek. med. z Ziel. Góry". Krioterapia nie ma statusu uznanej metody
      medycznej, na dzień dzisiejszy może być uznawana jedynie za metodę wspomagającą.
      W sytuacji gdy z taką ofertą występują prywatni właściciele wyłudzanie pieniędzy
      z budżetu miasta jest po prostu wyrzucaniem pieniędzy mieszkańców Zielonej Góry.

• landy Re: Krioterapia jest zabiegiem para-medycznym 15.01.06, 12:29
        lekarz z zielonej gory porazil mnie swoja glupota
        panie lekarzu z zielonej gory takie pierdoly
        to moze pan pisac tylko dlatego ze jeszcze w polsce
        nie dobrano sie pana kolegom dobrze do dupy sadownie
        i na oddzialach typu ortopedia dochodzi do sytuacji
        gdy chory dostaje zawalu a madry lekarzyk przyglada sie ekg
        jak hieroglifom albo pacjent wpada w spiaczke cukrzycowa
        a niedouczony doktorek czeka az sie obudzi
        za to w normalnym kraju stracilby jeden z drugim prawo wykonywania zawodu
        zaplacilby polowe swojego majatku z lapowek
        i nie pieprzylby na tematy o ktorych pojecia nie ma
        np o hematologii i leczeniu nowotowrow chemioterapia
        tacy jak pan co mysla ze nowotwor to mozna tylko wyciac
        to juz na swiecie sa dinozaury
        • Gość: lek Re: Krioterapia jest zabiegiem para-medycznym IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.01.06, 18:43
          landy piszesz fajne komentarze ale na tematy medyczne lepiej sie nie
          wypowiadaj.Jesteś lekarzem landy?
      • Gość: pacjent nie lekarz Re: Krioterapia jest zabiegiem para-medycznym IP: *.ztpnet.pl 16.01.06, 13:32
        Ci, którzy krytykują tę metodę leczenia znają ją chyba tylko ze słyszenia. Mam
        chory kręgosłup i TYLKO KRIOTERAPIA całego organizmu stawia mnie na nogi na ok.
        3-4 miesiące (a nie na 3 dni jak ktoś napisał). Oczywiście w połączeniu z
        innymi zabiegami w tym ruchowymi na sali gimnastycznej.
        Kriokomora w Zielonej Górze bardzo jest potrzebna, boję się tylko, że jak się
        wezmą za to politycy to będziemy na nią czekać tak jak na basen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka