Dodaj do ulubionych

4-latek w gipsie

IP: *.kopernik.gliwice.pl 20.04.03, 19:51
moje dziecka na wskutek nieszczesliwego upadku jest w gipsie. Ma złamaną kość przedramienia. Mam pytanie
czy po zdjęciu gipsu dziecko jest jeszcze długo w niedyspozycji? Jak długo trwa rehabilitacja po zdjęciu gipsu
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: 4-latek w gipsie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.04.03, 23:10
      To zalezy jak powazne bylo to zlamanie. Ale jesli wszystko sie zrasta to mysle
      ze 4-6 tygodni i jest OK. Oczywiscie na poczatku po zdjeciu gipsu trzeba
      uwazac aby ponownie nie doszlo do zlamania w tym samym miejscu. Pozdrawiam.
    • guadalahara Re: 4-latek w gipsie 21.04.03, 00:15
      Po zdjęciu gipsu u mojej dwuletniej wówczas córeczki lekarz zabranił jej się
      przewracaać przez pół roku smile)) (sic!)
      A z ręki korzystała od razu bez stresu - to pewnie kwestia wieku, czterolatek
      może się przyzwyczajać dłużej
    • Gość: Kasia Re: 4-latek w gipsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 17:26
      Moja 4 letnia córeczka miała nogę w gipsie i po zdjęciu ok miesiąc chodziła ze
      sztywną nóżką (na rowerze ją zginała). Rehabilitacja w tym wieku ponoć jest
      zbędna.
    • antonina_74 Re: 4-latek w gipsie 22.04.03, 19:10

> moje dziecka na wskutek nieszczesliwego upadku jest w gipsie. Ma złamaną kość
      p
      > rzedramienia. Mam pytanie
      > czy po zdjęciu gipsu dziecko jest jeszcze długo w niedyspozycji? Jak długo
      trwa
      > rehabilitacja po zdjęciu gipsu

Kasiu,
      moj syn mial gips na przedramieniu (powyzej lokcia do dloni) w zeszlym roku
      (mial 2,5 roku). Nosil gips 2 tygodnie, po zdjeciu byl tak samo sprawny jak
      przed zlamaniem. Zero rehabilitacji. Pierwsze pare dni bal sie oprzec na tej
      rece, ale potem mu przeszlo.
      Jeszcze z gipsem na reku rysowal i klaskal w raczki - maluchy sa
      niesamowite smile))
      Usciski dla malucha,
      A.
    • Gość: kasia Re: 4-latek w gipsie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 13:52
      cześć
      dzięki dziewczyny za słowa otuchy i porady. Dzisiaj gipsik poszedł juz pod
      nozyce. Bąbelek całkiem ładnie rusza rączka i do dwóch tygodni będzie wszystko
      ok. Ma kilka ćwiczeń żeby popracować nad mięsniami. Tak bardzo się ciszę że juz
      po wszystkim!!
      pozdrawiam uradowana i szczęsliwa

• antonina_74 Re: 4-latek w gipsie 24.04.03, 19:08
        Kasiu,
        tez sie ciesze z Toba - wszystko bedzie dobrze i juz za chwile raczka bedzie
        jak nowa!
        A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka